Justin Carter

Yeni Hawkins.. Tek kelime ile benzeri. Roma-Siena-Milano-Bjk-GS surecinde her gecen sene daha da tehlikeli bir oyuncu olmayi basarmistir. Justin Carter Hawkins cizgisinde Siena-Milano yillarini gecirmekte su an bizde. 1-2 sene sonra elite oyuncu klasmanina Avrupanin degerli oyunculari siralamasinda ilk 10'a adini mutlaka yazdirir. Patric Young'da ogrenciligini,eksikliklerini kapatirsa o guc ve atletizmi ile 1-2 seneye ilk 10'da MVP Avrupada!

Bu adam 3 sene önce, yani 25 yaşındayken, 2. ligden bir alt kümeye düşen Tire Belediye'nin oyuncusuydu. Bir de dün akşam Kombank Arena'da yaptıklarına, o tür bir ortamda atladığı seviyeye bak!

Çok acayip bir yaşam hikayesi cidden :)

Cater'ın faulü ve sonrası hocanın yüz ifadesi. :)

[video=youtube_share;-iohtYGHXUM]http://youtu.be/-iohtYGHXUM[/video]

Onu daha çok kullanmalıyız.
Daha hic bir sey göstermedi.
Şu anda yüzde 50si ile oynuyor emin olun.
Çok daha iyi olacak çok.

Şimdi bir Shipp ediyor mu, etmiyor mu? Adamı gömecek miyiz, övecek miyiz bir karar verelim. Ya da en iyisi biraz zaman verip öyle karar verelim. :)

Rivayet onemsiz.Verdigi katki yuksekti bize.Butun kariyerini etkilyen bir sakatlik gecirdi.Hicbir oyuncu oyle bir sakatliktan kolay kolay donemez.

Yeni Hawkins.. Tek kelime ile benzeri. Roma-Siena-Milano-Bjk-GS surecinde her gecen sene daha da tehlikeli bir oyuncu olmayi basarmistir. Justin Carter Hawkins cizgisinde Siena-Milano yillarini gecirmekte su an bizde. 1-2 sene sonra elite oyuncu klasmanina Avrupanin degerli oyunculari siralamasinda ilk 10'a adini mutlaka yazdirir. Patric Young'da ogrenciligini,eksikliklerini kapatirsa o guc ve atletizmi ile 1-2 seneye ilk 10'da MVP Avrupada!
Bence hemen bir kıyas yapmamak daha doğru. Gelişim aşamasında bir iki seneye o seviyeye çıkar diyorsun buna %100 katılıyorum. Ama daha önünde yol alması gereken çok zaman var. Hawkins bence muhteşem bir oyuncuydu keşke o hatayı da yapmasaydı. Tarihimizdeki ikinci efsane hawkins olabilirdi neyse geçti artık. Ama bence şuanda justinden o katkıyı beklememek lazım ama kesinlikle youngla beraber onu kadroda tutmak lazım seneye.

Bana göre Hawkins'in en önemli özelliği kilit açıcı bir adamdı statik şuta veya penetreye bağımlı olmaktansa hücum da veya savunmada işler sıkışınca oyunun iki yönünde de bu tarz kilit açıcı adamlar her zaman elit seviyede olmuştur. Carterında yetenek olarak o noktaya gelmesinde bir eksikliği olduğunu düşünmüyorum ayrıca gördüğüm kadarıyla çok daha patlayıcı bir adam sadece öyle bir seviye için biraz daha zamana ve istikrara ihtiyacı var benim görüşüm.. Ayrıca oyunun neresinde devreye girmesi gerektiğini de çok iyi ayarlaması gerekiyor tıpkı Kızılyıldız maçında olduğu gibi...

Shipp demişken Brose Basket 1 ay sabredebilmiş kendisine.Fesh edip yollamışlar. Euroleague'in en önemli çift yönlü isimlerinden olacaktı bir rivayete göre 5 sene önce yayılan

Carter'i övelim derken Shipp'i gömmeye gerek yok. Oynadığı dönemde neler yaptığını biliyoruz.
Sakatlığı şampiyonluğa mal olmuştu hatırlarsanız.
Fenerbahçe deplasmanındaki basketin yeri ayrı. Hepsinden öte bir CSKA maçı performansı var ki, dillere destan.
Shipp o dönem için çok iyi oyuncuydu, bize verdiği katkı ise isminden de büyüktü.

Maçın ilk yarsında pek etkili değildi. Ya artık bir patlama yap Carter dedim içimden yoksa senin hakkında fos diye konuşacaklar demeye kalmadı, bir patladı ama tam patladı :) . Hele böyle bir maçta cuk diye oturdu patlaması.

Banvit maçı istatistikleri; 6'da 4 isabetle 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 blok ve 1 top çalma. Her maç bır blok vuruyor nerdeyse. Seneye takımda kalması gerekenlerden.

Maşallah çok istekli, İnşallah hep böyle devam eder, seneye kalırsa bize daha çok faydası olur. Maccabi'nin Devin Smith'i neyse bizimde Carter 'ımız odur.

Kendisini izlemek büyük keyif gerçekten. Hücumda henüz asıl Carter değil, zaman içinde kendinden daha emin ve sorumluluk alan bir Carter olacaktır. İşin savunma kısmında özellikle blok anlamında her maç unutulmaz bir imzası var şu ana kadar. Uşak'ın 1. lige çıkmasında aslan payına sahip olduğu sezondan itibaren başlayan büyüyüşüne Galatasaray forması altında devam ediyor olmasını izlemek oldukça güzel ve heyecan verici.

Sözleşme süresi hakkında bir bilgim yok, herhalde sezon sonuna kadardır. Gönül ister ki böyle bir ismi uzun yıllar, keza Young da öyle, takımda görmek ancak şubenin halini düşünürsek bu ne kadar mümkün olur kocaman soru işareti. Umarım kaybetmeyiz kendisini.

Potaya cesurca yaptıgı penetrelere hayran olmamak elde degil . Belki şut istikrarı şimdilik pek iyi degil ama kafaya koydugu zaman faulü cok rahat alabiliyor ..

Daha dün Uşak'ta oynarken bugün bu seviyede büyük sorumlulukla oynuyor. Bocalıyor ama bir şekilde üstesinden geliyor. Sadece helal olsun diyebiliyorum. Önü çok ama çok açık.

Çok yetenekli bir adam ayakları yere basmıyor koşarken bile uçuyor resmen ( biraz Bruma ya benzetiyorum bu anlamda :)) Ama bence mental anlamda destek alması lazım duygusal biraz da sanırım dün Son periyotta yaptığı hataların etkisiyle uzatmada kaçak oynadı resmen hiç top bile almadı kolay birşey değil bu adam iki sene önce ikinci ligde oynuyordu şimdi gelmiş eurolig şampiyonu takıma karşı 30 dk sahada kalıyor