Kadın Voleybol Milli Takımları

İtalya Küba'ya 3-2 mağlup oldu ve 4. sıraya düştü, bizim rakibimiz de Almanya oldu. Polonya'ya yenilmekle iyi yapmışız :)
İtalya mı Almanya mı? Ne olursa olsun tabiki Almanya, o yüzden bizim için bu sonuç güzel oldu. Turnuva bize hep güzel şeçenekler sunuyor, şans tanıyor artık bunu değerlendirelim ve en kötü ihtimal 6. olalım. Bu bizim için çok büyük bir aşama olacaktır.

Yarı final eşleşmeleri ise şöyle oldu:
Brezilya- Japonya
Rusya- Amerika

Favorim tabiki Brezilya.
 
Favorim tek gecerim Rusya..Finallerin En degerli oyuncu Gamova olur. Yer yuzunun bayan voleyboldaki 1 numarasi..

Brezilya-Rusya finali 1-3 Rusya alir.
 
Almanya'nın rakibimiz olmasına sevindim. Bu takımdan sadece Fürst'ü tanıyorum. F.Bahçe Acıbadem'de oynuyordu. Yanılmıyorsam iyi bir orta oyuncu. Onu durdurursak, hücum zenginliklerini kesebiliriz. Almanya, İtalya'ya göre yenmemiz daha kolay bir rakip. Bizimkiler ilk beş hedefini akıllarına iyice yerleştirmişler. Bence başaracaklar.

Beşinci olurlarsa Vakıfbank tarafından iyi bir rakam ile ödüllendirilecek oyuncularımız.
 
Ben Breilyayı bir takımın yeneceğine inanmıyorum. Belki eski Çin yenebilirdi ama onalrda yenileşmeye gittiler.

Bizde Almanya'yı yenebilriiz eğer motive olrusak ve oyun içi düşüşleri minimize edersek. Ama 5-6. maçı İtalya ile olursa zor olur işimiz.
 
13 Kasım Cumartesi;

08:30 | ALMANYA-TÜRKİYE | DÜNYA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI 5-8 YARI FİNAL | NTV SPOR | CANLI
11:00 | BREZİLYA-JAPONYA | DÜNYA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI YARI FİNAL | NTV SPOR | CANLI
13:00 | RUSYA-ABD | DÜNYA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI YARI FİNAL | NTV SPOR | BANT

program bu şekilde.. almanya'yı bir şekilde yenersek bence turnuvayı gayet başarılı bir noktada bitirmiş oluruz.. voleybolda, milli takımlar bazında kadınlarda güzel adımlar atıldı, atılıyor.. jenerasyon da iyi.. dünya 10.luğu sonrası, dünya 5-6. lığı gayet iyidir..
 
Yiğit Pazar' Alıntı:
Almanya'nın rakibimiz olmasına sevindim. Bu takımdan sadece Fürst'ü tanıyorum. F.Bahçe Acıbadem'de oynuyordu. Yanılmıyorsam iyi bir orta oyuncu. Onu durdurursak, hücum zenginliklerini kesebiliriz. Almanya, İtalya'ya göre yenmemiz daha kolay bir rakip. Bizimkiler ilk beş hedefini akıllarına iyice yerleştirmişler. Bence başaracaklar.

Beşinci olurlarsa Vakıfbank tarafından iyi bir rakam ile ödüllendirilecek oyuncularımız.
Fürst'ü ben de iyi tanırım. Avrupa'nın en iyi savunmacısı deniyor. Bizim onu durdurmamıza gerek yok ancak onun bizim oyuncuları durduramaması gerek.
 
Bağdat abla güzel demiş biz onu değil o bizi durdurmasın o yeter, en iyisi diyemesemde en iyi blok yapan oyuncuların başında geliyor.
Hücum da ise Almanya'nın en etkili silahı Kozuch, iyi de servis atıyor, ona dikkat etmek lazım.
Almanya hırslı ve mücadele gücü yüksek bir takım, biz de ise işler kötü gidince omuzlar hemen düşüyor, Almanya'ya karşı psikolojik anlamda da dayanıklı olmak lazım.
 
Doğrudur. Bugün yorumları dinledim. Almanya'nın özet görüntüleri izledim. Manşetlerde sorun yaşayabiliyorlarmış. Servislerimizin önemi artacak.

Antrenörleri Vakıfbank G.S T.T 'un antrenörü ve oyuncularımızı yakından tanıyor. Bizim oyuncularımız da onu yakından tanıyordur. Bu iki takıma da avantaj sağlayacaktır.

Hırslarını ortaya koysunlar, istikrarı sağlasınlar, gerisi gelir. Zevkli bir maç olacağından şüphem yok.

Yarın 8.30'da televizyon karşısında olacağız.
 
Kaybetmek için çok uğraştık ama başaramadık yine.. Yarınki maç hangi sonuçla biterse bitsin, gayet başarılı bir turnuva geçirdik.. En kötü ihtimalle 6. bitiriyoruz.. İlk günden beri yazdığım Naz'ın eksik kaldığı fikrim değişmiyor.. Oyun içinde sıcak smaçörü bulmakta, karşı bloga göre top açmakta bence eksik.. tabii çok iyi oyuncu ama tecrübesiz belki..

Neriman'ın manşet alamama sorunu rakiplerimiz için gerçek bir maden. Neyse ki son seti Neriman neredeyse tek başına hücum ederek kurtardı da telafi oldu bir çok şey..

Bu arada yorumcu kadın da gerçekten zırvaladı artık.İlk günler sabrediyorduk da Allahtan yarın son diyoruz.. Biz de diyoruz haydi kızlar, haydi nes , aman falan.. Bunları bizim marketin sahibi de söylüyor maç izlerken..
 
Öncelikle bu başlık neden Milli takımalr başlığında değilşaşırdım doğrusu. Hep yeni iletilerden girdiğimden forum ana başlığından bu başlığı arayınca gördüm:)

Gene klasik Türkiye'yi yaşadık. 2-0 öne geçtiğimiz maçı nerdeyse veriyorduk ardından iki set verdik hemde öyle böyle değil 14/25 ve 20/25 gibi direnemeden verdik bu setleri. hatta 5. sete de kötü başladık. 3/6 geri düştük orda ne olduysa soğuk duş mu aldıla rbilmiyorum birden canlandım ve 3/6 dan oyunu 8/6 ya getirdik.

Takım "Neslihan tembellliği" yaşıyor. Topu atıyorlar kıza çekjiliyorlar. Yazık o da insan ve yoruluyor. Nitekim 5. set Neriman'a çalıştılar Neriman da süper oynadı. Zaten setin sonuna doğru da Neslihan dinlenmiş olduğundan maçı bitirdi. Helal olsun. Gerçekten çok heyecanlandım maçın sonunda özellikle.

Bu arada Aylin Üstündağ yeter be anacığım. yorumcumusun mahalle fırınına ekmek dilenmeye giren kadınmısın belli dğeil. Demek kadının ruhu böyleymiş. FB maçlarındada böyle ağlardı (aynı kadın olduğunu da bilmiyordum) Ben FB'ye suç bulrudum. Kadının ruhu böyleymiş. ağlamalar dualar sızlanmalar. Hep negatif enerji.
 
Bu dengesizliğin sonu bu turnuvada çok can yakmadı ama ilerisi için çözülmesi gereken en önemli nokta bu bence.Takımda moraller düştüğü an,geçmiş olsun gitti o set.
Bu turnuvada 5.setleri iyi oynadık(Kore maçındaki başlangıç hariç)Bu güzel bir gelişme.Bugünkü maçta ben Kozuch'a hayran kaldım,iyi oyuncu olduğunu biliyordum ama bugünkü kadar dikkatli izlememiştim daha önce.Almanya'dan Grün'ü severdim eskiden,şimdi onun yerini Kozuch alacak gibi.
 
Japonyanin Brezilya karsisinda ustun olmasini ben Fener Ulkerin Barcelona karsisinda ki durumuna bagliyorum. Bir gaza geldiler o gazla devam ediyorlar.

Sonuc olarak Rusya yarin Japonya,Kore,Afrika,Antartika dinlemez Japonlarin sesini keser. Ruslara da sampiyonluk,Gamovaya'da MVP yakisir.
 
İlk iki set harika oynadık. Ama, bu turnuvanın en istikrarsız takımı ve üçüncü set sendromu olan biz, üçüncü ve dördüncü sette resmen durduk. Son sette 8-5'di sanırım, oradan muhteşem bir şekilde geri döndük.

Neslihan, Eda, Neriman , Esra hepsi çok iyi oynadı. Son sette Neriman ve her zaman olduğu gibi Neslihan harikaydı. Teşekkürler kızlar.

Naz biraz bu maçta da aksadı, ama ona top gelirken biraz alttan geliyor. O da pek iyi pas servisi yapamıyor. Diğer turnuvalarda daha iyi olacaktır.

Neslihan, seni Galatasaray'da ne zaman izleyeceğiz ya?

Beşincilik maçını yarın İtalya ile oynayacağız. Sırbistan'ı 3-0 ile geçmişler.
 
Sonunda şeytanın bacağını kırdık şu Almanları yendik. Son seti Eda'nın ve Neriman'ın sayılarıyla lehimize çevirdik, son noktayı da Neslihan koydu. Neriman keşke hep son setteki seviyesine yakın oynasa ama malasef çok istikrarsız bir bakmışın beş sayı üst üste almış sonra bir bakmışın blokta kalarak ya da dışarıya vurarak beş sayı üst üste vermiş. Genç bir oyuncu kendini geliştirmesi dileğimiz. Yarın İtalya karşına hem de beş set oynayarak çıkmak ümitleri kırıyor ama sonuç ne olursa olsun 2. kez katıldığımız bir turnuvada bu dereceyi elde etmek ve turnuvayı pekçok takımı üstünde bitirmek başarıdır.
Tabi maçlar kadar turnuvada bizi ilgilendiren bir alan daha var. En skorer listesinde zirvede Nesli var ve en yakın rakibi ile arasında 22 sayı fark var, yarın 10-15 sayı bile alması turnuvayı orada bitirmeye yetecektir ve 2. kez üst üste dünya şampiyonasında en skorer oyuncu olmayı başaracaktır. Ne anlama geldiğini ifade etmeye gerek yok sanırım.

Finale gelirsek Rusya şimdiye kadar bence beklenenden daha iyi bir performans ortaya koydu ve karşısında bir olimpiyatlardaki Brezilya yok ve bugün Japonya'ya karşı beş set oynamış bir rakip var, ama benim bir adım önde tuttuğum takım ne olursa olsun Brezilya, öyle de olmasını istiyorum. Soğuk Ruslar kazanmasın ve şampiyon Brezilya, Mvp ise Sheilla olsun. =)
 

Üst