Sezon başından beri 3 resmi maç yaptık, takımı ve hocanın düzeninde oyuncuların rolünü iyice anladık artık.
Uzunlardan başlarsak;
Ceyhun Hoca, Bahar-Sylvia ikilisiyle başlıyor maça. Sylvia içerde dominant olup, Bahar'ın da şut tehditi olunca Sylvia içerde rahat hareket imkanı buluyor.
Yalnız burada düşünmemiz gereken şey bu ikiliyi tek yönlü kullanıyoruz. Yine bu ikili üzerinden Bahar'a pozisyon yaratmıyoruz hiç, Bahar'ın dış şutları da takım için çok önemli hücum anlamında.
Rotasyonda ise bu ikilinin yerini Melisa-Gintare ikilisi alıyor. Melisa kısa ama sizelı, Gintare uzun ama ince. Bu açıdan bu ikili uyumlu diyebiliriz ama yine de beklediğimiz performansları alamadığımız kesin. Bu ikili oyundayken pota altından sayıya izin vermememiz lazım. Umarım maç oynadıkça birbirlerini daha iyi tanıyıp, eksikliklerini tamamlarlar.
Bu 4 oyuncumuzun yanında bir de Melek Bilge var ama şuan çok düşünmüyor sanırım Ceyhun Hoca.
2-3 rotasyonunda;
Tuğba bizim için çok değerli şuan. Hücumda iyi olduğu zaman çok değerli bizim için ki şimdiye kadar şut ritmi olsun, hücumda yaratıcılığı olsun iyi performans sergiliyor.
Seimone son maçta ürkekliğini de aşmış gibi üstünden. Size olarak 2 sene öncesine göre kalınlaşmış, ligin ikinci yarısında 2 sene öncekisinden de iyi olacağına inanıyorum.
Monique size üstünlüğü ve ribaundlara katkısı için alındı ama bu seviyenin oyuncusu değil gibi duruyor şimdilik. Tamika'yı geri getirmek farz şuan için.
Ceyda nedense kendine güvenerek oynamıyor. Halbuki biraz sorumluluk olsa benchten gelip takımın skor yükünü çekebilir.
Gülşah'ın iyi bir geleceği olduğu açık. Her maç aldığı süreyi iyi değerlendirirse 2-3 sene içinde Milli Takım'ın değişilmez oyuncusu olur.
Guardlara gelirsek;
Işıl geri dönmeye başladı zaten, onu çok konuşmaya gerek yok.
Nihan guard oynuyor ama ne kadar başarılı bilemiyorum. Takıma ablalık yapması için mi alındı bilemiyorum ama yeri burası değil gibi.
Hodges tam bir el bombası. Günündeyse bir anda 20 sayı öne atar takımı, kötüyse yanlış tercihlerle takıma balta vurur. Yerine daha kaliteli, daha oturaklı bir oyuncu gelse iyi olur sanki.
Yasemen bu senenin en büyük hayal kırıklığı benim gözümde. Ceyhun Hoca ile iyi geçen Milli Takım'dan sonra sezona çok iyi girip iyi süreler alacağını düşünüyordum ama şimdilik sahip olduğu yeteneklere ihanet ediyor. Sorun ne bilmiyorum ama biraz daha çalışsın, biz de altyapımızdan çıkan oyuncuyla övünelim, en büyük dileğimiz odur herhalde.