Kadro Yapısı ve Teknik Taktik Konular

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Genel af iyidir, hoştur da bazıları hiçbir şeyi haketmiyor. Forumu çekilmez bir yer haline getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bize de yazık ama.
 
Emir Bey, iğneleyin onu. Cevap verirse daha ağır konuşun. Morarsın kalsın öyle. Siz işinizi gücünüzü bırakıp onunla konuşacaksınız, o ki Galatasaray yok demiş, tribüne hareket çekmiş, rezil etmiş bizi bildirin haddini lütfen.
 
"pondexter, galatasaray'da oynasın" diyenler, 2 sene önce şahenk'te oynanan final serisi maçlarının kasetini istesin gs tv'den..

başarıya giden her yol mübah değildir..pondexterla gelecek başarı hiç gelmesin.. böyle iyi.
 
Emre Yüksel' Alıntı:
"pondexter, galatasaray'da oynasın" diyenler, 2 sene önce şahenk'te oynanan final serisi maçlarının kasetini istesin gs tv'den..

başarıya giden her yol mübah değildir..pondexterla gelecek başarı hiç gelmesin.. böyle iyi.

Emre Abi zaten sorun da burada.

Pondexter'ı isteyen kişiler büyük ihtimalle o seneki maçlardan, seriden, yaşanan olaylardan haberdar değiller.

Sene içinde 2 kere izle, bu süper oyuncuymuş de, hemen alınsın de.

Konuşmak çok kolay...
 
Sezona sağlam bir yabancı oyun kurucuyla başlamak gerekiyordu.Böylece Fowles ve Augustus'dan da maksimum verim alabilirdik.Çok büyük hata yapıldı.
Pondexter'dan gelecek hayır Allah'tan gelsin.Galatasayla dalga geçen bir haddini bilmezin bu formayı giymesi nasıl isteniyor anlayamadım.Nevriye ve ona karşı içimdeki kin asla bitmeyecek.
 
Ben de her zaman sunu söylüyorum, önce Galatasaray taraftari Galatasaray taraftari gibi olacak ve takimina karsi iyi oynayan oyuncuya küfür etmekten vazgececek. Ondan sonra kendisine yapilan terbiyesizlige ses cikarma hakki olur, böyle olmaz bu isler.
 
Salih güzel kardeşim psikoloji öğrencisi olup olmadığını merak ediyorum.

Herhalde, deney yapıyorsun üstümüzde Catchings turnike atmayı bilmiyordu, önce Galatasaray taraftarı küfür etmeyecek falan. Bunları söylemek için sabır sınırlarını test etmek dışında bir sebep göremiyorum.

Savunduğun insanlar da Pondexter, tüm Avrupa'nın peşinden koştuğu; ama ülkemizde kalmaya karar veren, WNBA oyuncuların hepsinin kankası, aaa seni görmüştüm Amerika'da falan dediği kupa avcısı falan. Bir daha düşün bence.
 
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Salih güzel kardeşim psikoloji öğrencisi olup olmadığını merak ediyorum.

Herhalde, deney yapıyorsun üstümüzde Catchings turnike atmayı bilmiyordu, önce Galatasaray taraftarı küfür etmeyecek falan. Bunları söylemek için sabır sınırlarını test etmek dışında bir sebep göremiyorum.

Savunduğun insanlar da Pondexter, tüm Avrupa'nın peşinden koştuğu; ama ülkemizde kalmaya karar veren, WNBA oyuncuların hepsinin kankası, aaa seni görmüştüm Amerika'da falan dediği kupa avcısı falan. Bir daha düşün bence.
Ben herzaman icin elimden geldigince gördüklerimi yazmaya calisiyorum. Pondexter'i savunmadim, sadece biraz da kendimize bakalim diyorum. Bundan 1-2 ay önce Pondexter'i alalim dedigim olmustu benim, sonra Gazanfer'in gösterdigi video ve Pondexter'in bize karsi yapmis oldugu hareketleri görünce vazgecmistim. Dileyenler bakabilirler muhtemelen Kadin takimimizin transfer sezonu basligi altinda kayitli duruyordur.
Ama bu demek degil Pondexter abartildigi kadar cirkin, cirkef, o gelirse bu takimi izlemem dedirtecek bir oyuncu.
Ben de Galatasaray'da oynasam ve Fenerbahce'ye karsi ben veya bir takim arkadasim sirf iyi oynadigi icin agiza alinmayacak küfürler yese(m), ben de maci yendikten sonra Fener seyircisini tahrik edecek hareketler yaparim. Pondexter'in hareketleri biaz abartili tabi o ayri. Ben sadece biraz da kendimize bakalim diyorum ve küfür duymak istemiyorum, hele hele oyuncu sirf iyi oynadigi icin, veya kendi altyapimizdan cikmayan bir oyuncunun bizde oynadiktan sonra yurtdisina cikip dönüsünde Fenerbahce'ye transfer oldugu icin küfür yemesine karsiyim ben. Herkesin kendi fikridir, ben böyle düsünüyorum. Yazdiklarimin sabir ölcmekle alakasi yok.

Catchings konusu bambaska bir mesele, onu herkes gördü zaten gecen sene lig finalinde. Ben Catchings kötü oyuncu demedim, hatta Ocak'ta takima katilsin hic bir itirazim olmaz. Ama turnike basket konusunda ciddi sikintisi olan bir oyuncu. En azindan gecen sene finalde bu böyleydi.
 
Euroleague'den kopma noktasındayız.

Euroleague'de Top 16 yapıp yapamayacağımız da önemli aslında.

Tamika hamlesi gelirse eğer ki gelmeli, Euroleague maçlarında Tamika-Sylvia Amerikalı tercihlerimiz olmalı. Seimone hala eski Seimone değil ve haftada 1 maç yapsa, dinlene dinlene oynasa belki daha iyi oynayacak.

Lig için Tamika hamlesi bizi karşı yakadakilere bayağı yaklaştırır. Türk oyuncularımızdan biraz daha fazla katkı alabilirsek (Işıl-Tuğba-Bahar) şanslar eşit duruma gelir.

Deplasmanlardaki başarısızlığımıza şu açıdan bakmak istiyorum. Işıl-Seimone ikilisi, hatta Sylvia'yı da dahil edebiliriz bu ikiliye, yakın zamanlarda sakatlıklardan çıkan ve uzun yolculuklarda ağrı çekebilecek ve performansı düşebilecek oyuncular.

Bir de Euroleague seviyesinden bahsediyorsak Birsel-Esmeral-Nevriye-Nevlin bu seviyede 4-5 senedir oynuyorlar ve ciddi tecrübeliler artık. Biz de ise ilk defa bu arenaya çıkan Melisa, Gintare, Hodges, Ceyda var. Bu isimlere ilk defa Euroleague'de doğru dürüst dakikalar bulan Işıl-Bahar'ı da ekleyebiliriz.

Herşey biraz da sabırdan geçiyor bana göre.

Euroleague'de 2'de 2 yapalım, Tamika hamlesi gelsin, durum sanıldığı kadar kötü değil. Bu sene bizi en çok etkileyen hamlelerden biri de Sophia'nın durumuydu. O da seneye Türk statüsüne geçerse o zaman işte rüya gibi bir takımdan bahsedebiliriz.
 
Antrenör kesinlikle değişmeli.Güven vermiyor.Avrupa'da zafer yaşatacak kapasitesi sınırlı.Ancak Türkiye liginde en yapabileceği derece final oynatmak olur.

Yabancı coach'a seneye bu takım emanet edilmeli.Takımda sıfırdan revizyona gidilmeli.Fowles,Bahar dışında yeri garanti olan kimseyi göremiyorum.
 
Ceyhun Yıldızoğlunun eleştirilmesini anlarımda kapasitesinin sınırlı olduğunu iddaa etmek anlaşılır gibi değil.

Bahsi geçen antrenörümüzün avrupada Botaş ile yaptıkları ortadayken avrupa için kapistesinin sınırlı olduğunu iddaa etmek saçmalıktır.Takım yener yenilir ama her mağlubiyette o gitsin bu gitsin dersek ne oynayacak oyuncu bulabiliriz, ne de antrenör bulabiliriz.

Forumda bu kadar Pondexter,Nevriye,Zafer Kalaycıoğlu hayranlarının olduğunu doğrusu bilmiyodum.Bunların ismini bile duyunca tiskiniyorum.

Ayrıca Zafer kalaycıoğlunu övenler herhalde 2 senedir bayan basketbolunu takip ediyor.
 
Deniz Erdoğmuş' Alıntı:
Yabancı coach'a seneye bu takım emanet edilmeli.Takımda sıfırdan revizyona gidilmeli.Fowles,Bahar dışında yeri garanti olan kimseyi göremiyorum.

Zihniyetinizi açığa çıkardığınız iyi olmuş. Eğer bence siz sporun s'sinden bahsetmek için bile "yetersizsiniz".

Yetersiz derken, ben altını doldurabiliyorum ayrıca. Çünkü kadro istikrarın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz, Galatasaray kalitesinde oynayacak 5 tane daha yerli yokken takımı sıfırlamaktan bahsediyorsunuz. Görmüyorsunuz değil mi, son yıllarda her sene 10 transfer yaptığımız, hoca değiştirdiğimiz futbol takımımız ne hale düştü... Transferi değil, elinizdeki değerleri sevmeye çalışın.

Genel olarak söylüyorum; bundan sonra delinin biri kuyuya bir taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış misali iletilerinize izin veremeyeceğimi belirtmek isterim. Koça 'yetersiz' diyorsanız; sebebini açıklayın, nerede yanlış yapmış söyleyin. Bir oyuncunun performansını beğenmiyorsanız, önce neleri yanlış yaptığını sonra yerine istediğiniz oyuncunun adını ve özelliklerini de yazın ki biz de bilelim, öğrenelim, üstüne tartışabilelim. Dün ilk maç günüm olduğu için biraz çekingen davrandım maçı izlemeyen beyefendilerin bile spesifik görüşlerini okumak zorunda bıraktım sizleri. Forum yönetimi güvenip, bana bu bölümün düzenli yürümesi için bir görev verdiyse bunu kullanacağım. Ayrıca, diğer kullanıcılardan da şikayet mesajları aldım. Ben burada, 3-5 kişinin kendini tatmin etme hevesleri yüzünden, kimseye karşı mahcup olmak istemiyorum. Rica ediyorum, izlemediğiniz maç için -en azından maçı izlemediğinizi belirtmeden- takımımızın bireyleri hakkında kırıcı yorumlar yapmayın, Galatasaray için çalışan insanlara karşı saygılı eleştiri yapmayı deneyin ve temcit pilavı gibi "Birsel-Esmeral-Nevriye-Pondexter" isimlerini her mağlubiyetten sonra karşımıza sürmeyin. En sonunda forumun yöneticilerine, bu isimlerin yasaklı kelime olmasını önereceğim; ****** şeklinde çıksın bu isimler yazılınca, gına geldi artık :)
 
Ceyhun Yıldızoğlu Türkiye'nin en iyi yerli antrenörüdür Bayan Basketbolunda Cem Akdağ ile beraber.Kişiliği ,karakteri,iş ahlakı,ve çalışma disiplini en iyi antrenördür.Her sene antrenör yollayalım düşüncesi ile bir yere varamayız.Cem Akdağ,Hakan Hoca,Okan Çevik,Zafer Hoca,Ceyhun Hoca 3 senede 5 hoca hersene değişen oyuncular.Başarı böyle gelmez bence.Efes örneği 1990 lar ,GS futbol takımı 2000 ler,Gs Bayan Basketbol Takımı 90 lar ,Bjk Futbol Takımı 90 lı yıllar,Fb Bayan Basketbol 2004-2010 bu yıllara bakalım iskelet bir kadro yapısı korunmuş antrenörler uzun sene görevde kalmış başarı böyle yakalanmış.Bunu düşünelim bir bence ve sabır edelim Ceyhun Hoca diil kim gelirse gelsin bu kadro yapısı ile Avrupa Şampiyonu mu yapacak ?Lig hedef ise Tamika transferi ile FB ile başabaş hatta çok daha iyi bir konuma gelinir kadro olarak.Sezon uzun ve önemli olan play offlar.Beklemeli ve destek vermeliyiz.
 
Şuana kadar 17 maçı geride bıraktı. 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 8 Lig ve 8 Avrupa ligi karşılaşması. Bu karşılaşmalardan 7 mağlubiyet aldık. Aldığımız mağlubiyetlerin 1 tanesi hariç diğerleri ilk periyotta kopmamızın ardından gelen sonuçlar. Bizimde bu maçlarda takımın kötü oyunundan çok vurgu yaptığımız nokta, mücadele duygusundan eksik olmamızdı. Bugüne geldiğimizde sahaya mücadele yansıtmaya başladığımızı çok net söyleyebilirim. Özellikle Spartak maçında sergilenen karakter, umut vaat eden bir görüntüydü kesinlikle.

İşin oyun kısmına gelecek olursak, ilk önce hücum kısmımızı ele alalım. Son maçlarda gösterdiği performansla Doneeka'nın hareketlilik getirdiği aşikar. Ancak yaptığı tercihlerin doğru olduğunu söylemek zor. Sayı potansiyeli açısından önemli bir değer ancak uzun vadede doğru hücumlara Doneeka ile gitmemizi pek olasılık halinde görmüyorum. Onun bu skor potansiyelini 2 numara kullanmanın çok daha doğru olacağı aşikar. Nitekim Ceyhun hocamızda bu tercihini kullanıyor. Doneeka'dan sıyrılıp genel hücum tablosuna geldiğimizde, organize olamamamız en önemli sorun. Kısa oyuncularımızın bu nokta da oyun kontrolünü ellerinde tutabilmeleri gerekiyor. Ancak geride kalan maçlarda bu kontrolün sağlandığını söyleyemem. Bu de organize görüntü hücumu direk etkiliyor kuşkusuz. Sylvia ve Seimone'ye bu tabloda suçlamak mantıksız olur. Onlara istedikleri alanları açmadıktan sonra gerçek verimlerini almak imkansız. Buna rağmen bu ikiliden her maç 40 sayılık bir katkı alıyoruz.

Bu sorunun elbette takım kimyasının daha oluşmaya yeni başlamasının da payı var. Takımın önemli maçlarda sayı bulmakta zorlandığı uzun periyotlar oldu. Sene başına rağmen bu periyotları minimize ettik ancak sorunu atmış değiliz. Sezon başında iyi katkı vereceğini düşündüğüm kenardan çok sınırlı katkılar alıyoruz. Burada direk Ceyda Kozluca ismi öne çıkıyor. Geçen yıl verdiği sergilediği performans ortada. Mutlaka Ceyda'dan katkı alabilme yollarına gitmeliyiz.

Bana göre hücum tarafımızdan daha kötü durumda bir savunmamız var. Bu sene savunmamızın ağır basarak kazandığımız bir maçı hatırlamıyorum. Sadece aklımda kalan bir Botaş ikinci yarı var. Onda da baskının üst düzeyde olduğu bir savunmayla kazanmıştık maçımızı. Bu takımdan muazzam savunma performansı beklemiyorum ancak son oynadığımız Kaunas maçındaki gibi konsantre olunmamış bir savunma da görmemeliyiz. Maç başlığında da vurguladım, daha maçın ilk pozisyonlarında nasıl oynayacağı belli bir rakibe karşı 40 dakika boyunca etkinlik sağlayamıyorsak sorun önemli vaziyette demektir.

İki tabloda daha göze batan taraf savunma. Bu konuda daha istekli bir takım görmemiz gerekiyor. Önümüzde Halcon gibi önemli bir maç varken savunmanın da sertleşmesi şart.

Genel tablo iyi değil evet, ancak Ocak ayında sadece 1 değiştirme hakkımız varken yabancı oyuncularda, bu kadroya daha fazla konsantre olmamız şart.
 
Mutlu Tuna' Alıntı:
Ceyhun Yıldızoğlunun eleştirilmesini anlarımda kapasitesinin sınırlı olduğunu iddaa etmek anlaşılır gibi değil.

Bahsi geçen antrenörümüzün avrupada Botaş ile yaptıkları ortadayken avrupa için kapistesinin sınırlı olduğunu iddaa etmek saçmalıktır.Takım yener yenilir ama her mağlubiyette o gitsin bu gitsin dersek ne oynayacak oyuncu bulabiliriz, ne de antrenör bulabiliriz.

Forumda bu kadar Pondexter,Nevriye,Zafer Kalaycıoğlu hayranlarının olduğunu doğrusu bilmiyodum.Bunların ismini bile duyunca tiskiniyorum.

Ayrıca Zafer kalaycıoğlunu övenler herhalde 2 senedir bayan basketbolunu takip ediyor.
daha iyi yazılamazdı...tamamen katılıyorum
 
sayın mod
haberlerde Fb genç bayan takımının alt sıralardaki bir takıma tarihi fark attığını okudum ayrıca bu takım genç bayanlar liginde yenilgisiz lidermiş. Rica etsem Bizim Galatasarayımızın genç bayan takımı hakkında bilgi verir misiniz rakip takımla ile karşılaştırarak.
saygılar
 
Deniz Erdoğmuş' Alıntı:
Antrenör kesinlikle değişmeli.Güven vermiyor.Avrupa'da zafer yaşatacak kapasitesi sınırlı.Ancak Türkiye liginde en yapabileceği derece final oynatmak olur.

Bir anlatın bakalım neye göre sınırlı? Neleri eksik yapıyor? İdmanlarda hangi eksikleri var, mental olarak takıma az katkıları neler, oyuncularla arasında ne gibi sorunlar var, neden güven vermiyor? Avrupa için sınırlı olan kapasitelsi neler? Bir anlatında bizde bilelim yoksa bol keseden atmaya devam ederseniz üzülerek söylüyorum ki biz sizi değiştirmek zorunda kalacağız malesef.
 
Ceyhun hocanın bu kadar savunulmasını gerççekten anlamıyorum. Bu forumda dikkatimi çeken birşey şu ki Ceyhun hoca eleştirilince resmen eleştirenin üstüne gidiliyor gereksiz yere. Şuan Ceyhun hocayı eleştirmemeyi anlamıyorum ben de hücumda bir tane set var mi? Fowles geleli kaç ay oldu onu doğru düzgün kullanabiliyor muyuz? Savunmadayken oyuncularda en ufak istek, direnç var mı? Şuan takımın başında hoca olmasa da aynı basketbolu oynardık. Takımda çeki düzen yok belli bir sistem yok. İster kabullenin isterseniz gerçeği görmemeye devam edin, Ceyhun hocayla başarı çok çok zor. Büyük ihtimal başarılı olduğu takımlarda topu veriyordu amerikalılara onlar götürüyodu maçı. Ben şuan Ceyhun hocanın şu takıma kattığı ve katacağı hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.
 
Berkan Çatal' Alıntı:
Ceyhun hocanın bu kadar savunulmasını gerççekten anlamıyorum. Bu forumda dikkatimi çeken birşey şu ki Ceyhun hoca eleştirilince resmen eleştirenin üstüne gidiliyor gereksiz yere. Şuan Ceyhun hocayı eleştirmemeyi anlamıyorum ben de hücumda bir tane set var mi? Fowles geleli kaç ay oldu onu doğru düzgün kullanabiliyor muyuz? Savunmadayken oyuncularda en ufak istek, direnç var mı? Şuan takımın başında hoca olmasa da aynı basketbolu oynardık. Takımda çeki düzen yok belli bir sistem yok. İster kabullenin isterseniz gerçeği görmemeye devam edin, Ceyhun hocayla başarı çok çok zor. Büyük ihtimal başarılı olduğu takımlarda topu veriyordu amerikalılara onlar götürüyodu maçı. Ben şuan Ceyhun hocanın şu takıma kattığı ve katacağı hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.

Yok hücumda set yok. Hiç sayı atamıyoruz zaten.

Fowles geldiginden beri ne rib. alabildi ne de sayı atabildi.

Oyuncular savunmada öyle isteksiz ve dirençsiz ki ligin en az sayı yiyen takımıyız.

Çeki düzen yok sistem yok. Bu şekilde hiç maç kazanamayız, başarı da gelmez.

Ceyhun hoca milli takımın başında hatta gecen sene Fener onu çok istemesine ragmen alamadı, bu işin başındaki Fenerli ve Federasyondakiler o kadar salak ve basketboldan sizin kadar anlamıyor işte.

Ha bir de bu kadar iyi basketbolu biliyorsunuz ya eminim cevrenizde geniştir, varsa tanıdık oyuncu bir sorun bakalım en çok çalışmak istediklerii koç kim? Hani ben sordugumda genelde aynı cevabı alıyorum da kim oldugunu yazmayayım buraya.
 

Üst