Kadro Yapısı ve Teknik Taktik Konular

• Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Bende Tutku'ya katılıyorum. Bu yüzden yabancı transferinde doğru adımlar atılmalıydı. Takımın Avrupalı veya Avrupa pasaportlu bir oyuncuyu daha kadroya katması gerekiyordu. Ki bunun içinde en uygun oyuncu Becky Hammon diye düşünüyorum. Keşke ikna turlarını iyi yapıp Sophia yerli yapılabilseydi. Sophia'nın yerli olması hem takımı farklı noktalara taşırdı, hem de 4 numarayı ciddi ciddi doldurmuş olurduk. Fiba eurocup'ta herkes Işıl-Simeone derken bile, maçın yıldızı Sophia idi. Geçen Twitter'da da Türkiye'yi özledim diye mesajı vardı:)

Becky, Simeone, Fowles, Gintare yanına Yerli Sophia ve Tamika istediğimiz kupaların gelmesi için iyi bir başlangıç olacaktı. Yerli oyuncu olarak ne yazıkki ğlke gerçeği, iyi oyuncu yok. Nihan Anaz'dan daha iyisini bulmamız bile imkansız.

Tutku Abiye bende katılıyorum...Kesinlike Ceyhun Hoca ve Genç oyuncularımızın arkasında olmalıyız,sadece biraz sabır lazım...Ama Hodges,Nihan ve Currie gitsin yahu,geldiklerinden beri hiç ısınamadım...

Bu sene hammon-seimone-bibrzckaya-gintare-fowles yabancı 5i olsaydı daha iyi olurdu bence...ama tabi hammon ve bibrzckaya çok pahalı oyuncular,biraz uçtum sanırım :)

Hodges sanki bu takımın oyuncusu değil gibi.

Evet potansiyeli var ama takım oyununu oynamayı öğrenmeyi lazım, kontrolden çıkabiliyor.

Benim önerim devre arasında Currie-Tamika değişikliği ve Hodges'ın Avrupa'da bir takıma kiralık verilip yerine Avrupalı ve tanınmış, kaliteli bir guard almak.

Şuan Yasemen ve Bahar'daki durgunluk da rotasyon yapmamızı güçlendiriyor.

Yine de Ceyhun Hoca'ya güveniyoruz, en azından takıma ihanet etmeyeceğini biliyoruz.

En büyük rakibimiz Fenerbahçeyse karşılaştıralım yabancıları. Sylvia ve Seimone haricinde üst düzey bir yabancı oyuncumuz yok. Rakibin yabancılarının ise nerdeyse tamamı üst düzey yabancılar. Yerli kadrosunda ise tamamen daha iyi bir kadroları var. Yerli kadro için yapıcak çok fazla bişey yok zaten olabilecek en iyi oyuncular bizde ülkedeki. Ama yabancı rotasyonunda ciddi değişiklikler yapılmalı.

Melisa ve Hodges Alanya Belediyesi maçında bile vasat bir katkı veremezken spartak karsısında mı harikalar yaratmasını bekliyoruz?

Sezon ortasında 1-2 değişiklik takımın çehresini tamamen değiştirir. Tabi yerli oyuncularımızın canlarını dişlerine biraz daha fazla takarak savaşmaları gerekicek burası muhakkak.

Murat İNAL' Alıntı:
Sophia Türk olsaydı, Tamika gelseydi daha iyisi kurulamaz diyebilirdim.

Aklın yolu bir, Olması gereken budur.Yapabiliyorsak hemen yapalım ama galiba ikiside ocak ayına kadar gelmek istemiyor.

Zafer Kalaycioglu kesin kalmaliydi.Turkiye liginde benim gozumde 1 numarali coachtur kendisi ve hasta Galatasaraylidir.Fenerde gorev yapti diyerek sirf bu mantalitede bu takim hic bir bransta en ufak bir yol alamaz.

Ayrica Cappy Pondexter,Sophia Young,Fowles'in yanina 2 tane kaliteli Avrupali 1 ve 3 numara alinmaliydi.

Ayrica Elvir Balici yillar once Kefen giyerim ama GS formasi giymem demesine ragmen,nasil kabullendi bu taraftar? Zafer Kalaycioglu en azindan boyle sozler soylememistir.

A.Çağlar Torun' Alıntı:
[quote="Murat İNAL":3540vu65]Sophia Türk olsaydı, Tamika gelseydi daha iyisi kurulamaz diyebilirdim.

Tamika gelse ne olacak patron? Geçen sene de final serisinde onu beğenmemiştik..:p[/quote:3540vu65]

Adam haklı beyler tamlamasının bu kadar yakıştığı bi yorum görmemiştim.

Adam haklı beyler =)

Türk rotasyonumuz yetersiz diyoruz Esra Şencebe'yi tutmuyoruz..
Evet iyi bir sezon geçirmedi geçen sene ama Tuba çok mu iyiydi mesela..
Sonuçta potansiyelli ve çok tecrübeli bir oyuncuydu..
Ne demeye bırakıldı anlamıyorum..

Yerli Rotasyonu gençleştirdik. Bu anlamda güzel işler bunlar. Şimdi bir yol çizmemiz gerekiyordu arkadaşlar. Ya vasat ve vasat üstü oyuncularla yolumuza devam edip şampiyonluk yolu civarında gezecektik. Ya da yeni oyuncuları yaratıp onların içinden yıldız bulmaya çalışıp sezon başını çöpe atacaktık. Ceyhun hoca da yerli oyuncu anlamında ikincisini yaptı ki bence de doğru olan buydu.

Bana göre yanlış olan -zaten bir çok arkadaşım tarafından da belirtilen- devşirme oyuncu konusunda doğru hamle yapıp yapmadığımız, Yabancı oyuncular konusunda doğru tercihler yapıp yapmadığımız. Sonuçta yabancı oyuncu tercihlerimizi değiştirebilme şansımız var. Yalnız böyle garip, absürd tepkiler verirsek, yaşı geçekten çok düşük olan bir çok genç oyuncumuzu bitiririz. Tuğba ve Nihan dışında genç demeyeceğimiz oyuncusu yok nerdeyse bu takımın. Eğer böyle tepkiler verirsek, Gülşah, Işıl, Bahar, Ceyda, Yasemen hatta Simeone, Sylvia, Gintare gibi oyuncuların performansını yukarıda tutabileceğine inanıyormusunuz?

Sayın İnal, dediklerinize ek olarak:

Gintare <> Yelena veya Verameyenka
Hodges <> Hammon
Seimone <> Angel McCoughtry

Olsa, daha doğrusu Angel haricinde girişimlerimiz son bulsa takım kaç seviye atlardı? Adnan Polat başta olmak üzere, lig yetkililerin de reyting amaçlı yaptığı dünyanın en iyi iki takımı, dünyanın en iyi ligi pompalaması sağolsun, çok havalanmıştık. Kadromuzun ne kadar iyi olduğunu görmüş olduk, dün Galatasaray kaybedince Fenerbahçe'yi pohpohlayanlar da gözlerinden kaçırmasın, grubun en zayıf takımından 92 sayı yediler, vasat bir kadrosu olan Euroleasing geçen haftaki rakipleri Rivas'a 30 sayı fark attı. Onlar da daha hazır değil ve dünyanın en iyi takımı Fenerbahçe de değil, gerçekçi olmak lazım.

Rotasyonun kesintisiz olması, erken başlaması benim de canımı sıkıyor. Ama bu Phil Jackson'a üçgen hücumu yapma demek gibi bir şey, Ceyhun Yıldızoğlu'nun da tarzı bu. Başarıları böyle yakaladı, emeği olan oyuncuları böyle yetiştirdi. Koç oyunu 10-11 oyuncusuyla oynamak istiyor, bunu yaparkenki amacı da 'aman Gülşah sen sıkılmışsındır, haydi biraz da sen oyna' değil tabii ki, baskılı ön alan savunmasını 30-35 dakika oynayan oyuncularla yapmak mümkün değil, hücumda hızlı olmak, topun ve oyuncuların sürekli hareketli olması da. O yüzden daha çok oyuncu kullanma mecburiyeti var sistemin. Galatasaray kadrosundaki ilk 5 ile ikinci 5 arasındaki kalite farkı da şu sıralar memnun olmadığımız sonuçların ana sebebi. Kaldı ki dün Seimone ve Fowles gibi takımın en önemli 2 oyuncusunun dünkü performanslarını görünce Spartak'a yenilmek acayip bir şey olmuyor.

Şu anda verim alamadığımız tüm yabancıların alternatifi var, Fowles'ın bile ama bir daha Bahar, Gülşah, Melek, Yasemen, Işıl yok. Tabii Ceyhun Yıldızoğlu da yok başka. Dün burada daha temel atma sürecinde ustayı da kalfayı da kovanlara biraz sabır öneriyorum. Haydi her şeyi geçtim, koç dahil 12 yeni isimle sezona başlayan Galatasaray'ın ilk maçında Fenerbahçe'yi, 5. maçında Spartak'ı yenmesi ne derece mantıklıydı? Bari oyuncular biraz birbirini tanıyana kadar sabır.

Emir Kalyoncu' Alıntı:
Zafer Kalaycioglu kesin kalmaliydi.Turkiye liginde benim gozumde 1 numarali coachtur kendisi ve hasta Galatasaraylidir.Fenerde gorev yapti diyerek sirf bu mantalitede bu takim hic bir bransta en ufak bir yol alamaz.

Ayrica Cappy Pondexter,Sophia Young,Fowles'in yanina 2 tane kaliteli Avrupali 1 ve 3 numara alinmaliydi.

Ayrica Elvir Balici yillar once Kefen giyerim ama GS formasi giymem demesine ragmen,nasil kabullendi bu taraftar? Zafer Kalaycioglu en azindan boyle sozler soylememistir.

Emir,

Geçen yıl ne oynattı takıma abicim? De ki şu doğruyu yaptırdı takıma; ama tribünle güzel bütünleşiyor, son maçta haydi ıslık falan yapıyordu. Young'ı 3 oynatan Leuchanka'dan Douglas'dan verim alamayan bir coachu savunuyorsunuz.

Bizzat gecen sene Zafer hoca Pondexter'in transfer edilmesini istiyor fakat yonetim Pondexter'a karsi cikiyor ve Douglas transferi yapiliyor.Zafer hocanin yonetimden tek istedigi Pondexter transferiydi ve bu gerceklesmeyince Douglas gibi ne yapacagi belirsiz bir oyuncu transfer edildi.

Seyirci ile butunlesmesi guzeldi.Istikrar bence Zafer hoca ile saglanmaliydi.Hocanin taktiksel hatalari da olmustur kabul ama Ceyhun hocayi dun izledikten sonra ne yapmak istedigine ben anlam veremedim.Gintare oyunda olmasi gereken yerde yok,olmamasi gereken yerde var.Yanlis oyuncu tercihleri,takima katkisi hic yok. Asil uzerinde durulmasi gereken konu Gintare'nin kendisi tarafindan daha sezon oncesi yetersiz gorulmesi.Peki bu transferi kim yapti?Asil merak ettigim sorunun cevabi bu.

Bu yonetim'in tum branslarda harcadigi coach sayisi rekor boyutlara ulasti..Ne zaman yonetim istifa eder isi anlayanlar basa gelir o zaman tum branslarda yapilanmanin temeli isini bilenler tarafindan saglanir.Bu yapilanma sagliksiz tum branslarda.. Uzun vadeli bile basari zor pamuk eller cebe gitmedi mi,kaliteli oyuncular gelmedi mi boyle Fener Ulker'in Barcelona karsisindaki zaferlerini izler,imreniriz.

Yahu Pondexter'i var olduğuna inanmadığı takıma nasıl getirecektiniz :)

[youtube:3ng6ydwc]http://www.youtube.com/watch?v=Z9tGZIDFhyw[/youtube:3ng6ydwc]

Bir gun UMMC Ekaterinburg gelince Moskovaya Pondexter ile mac sonu roportaj yapacagim ve Galatasaray ile ilgili sorular soracagim.Bakalim ne cevaplar verecek.Bu projeyi kafama koydum.

Acaba bir gun Galatasaray'dan teklif gelse ne dusunurun cevabini merak diyorum.

Tribünde para yedirip 'GS Basket Dışarı' diye bağırtan adamı şurada savunuyorsunuz ya pes. İsterse boy boy kupaları dizsin yahu, senin 1000+ mesaj attığın bir platformu salonda istemiyor Zafer Kalaycıoğlu. Sen onu istediğin kadar sev Emir, o seni istemiyor salonda. Daha yalın nasıl ifade edilir, bilemiyorum.

Sarp'ın ucundan kıyısından değindiği ve tüm sezon burada kendimizi parçaladığımız teknik detaylara hiç girmiyorum bak, farkettin di mi?

Bu sezon ben başarılı olacağımıza inanıyorum..Ama olamasakta Tuğba,Işıl,Bahar,Gülşah,Ceyda,Yasemeni kazanalım..Pondexter,Zafer bey başka bu taraftar kimi isteyecek merak ediyorum..Işıla bile rahatça sallayanlar var bu topluluğuniçinde herşey olabilir..Bu sene şampiyon olursak sene sonu herkes yazdıklarını bir daha okur inşallah..Zafer hoca kurtarıcı,Pondexter yıldız olarak bekleniyor..