Kalise Canaria-Galatasarayımız(Tur bizimdir)

Uleb Cup 2. turunda güçlü Fransız temsilcisi Asvel'i 69-69, 76-75'lik skorlarla eleyen Galatasaray Cafe Crown'un 1/16 finallerindeki rakibi KK Bosna'yı eleyen İspanyol temsilci Kalise Gran Canaria takımı oldu. Bu turda ilk maç 11 Mart 2008 tarihinde İstanbul'da, rövanşı ise 18 Mart 2008 tarihinde Las Palmas'da oynanacak.
Turu geçen taraf çeyrek finalde Beşiktaş Cola Turka - Kızılyıldız eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

KALİSE GRAN CANARIA
7 SAVANE, SITAPHA Senegal Forvet 2.01 1978
8 LEON, MARCO İspanya Guard 1.93 1990
9 DAVID, KORNEL Macaristan Pivot 2.08 1971
11 GUERRA, ROBERTO İspanya Guard 1.98 1983
13 NORRIS, MARCUS ABD Guard 1.85 1974
14 PEREZ, SERGIO İspanya Forvet 2.04 1979
17 YOUSSOUPHA, MBAO Senegal Pivot 2.15 1990
19 FREELAND, JOEL İngiltere Pivot 2.08 1987
20 MORAN, JIM İrlanda Forvet 2.02 1978
22 CANER-MEDLEY, NIKLAS ABD Forvet 2.03 1983
23 ENGLISH, CARL ABD Guard 1.92 1981
25 BALDO, VICTOR İtalya Forvet 2.00 1977
34 FERNANDEZ, MARIO İspanya Guard 1.92 1983



En önemli oyuncuları Carl ENGLISH diye biliyorum yanılıyorda olabilirim.Bir maçta bu sezon hatırı sayılır bir sayı ile bitirmişti.
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

ilk maçın istanbul'da olması aslında biraz kötü oldu.
kadroya baktım, carl english dışında kornel david var tanıdık gelen.nba de bir kaç farklı takımda oynamıştı yanılmıyorsam.
bir de senegal'li oyuncular var, bu da demek ki ilginç atlet bir takım olabilirler.ha bir de ispanyollar hakemlerle falan çok oynarlar 2.maç için çok iyi bir skor yakalamalıyız.malum bosna'yı 20 farkla yenmişler.
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

başlıkta 3.tur yazması gerekmiyo mu?

canaria,asvelle aynı gruptaydı ve asvele deplasmanda yenildiler,biz orda yenilmemiştik,ama tabi bu ne kadar ölçü tartışılır,bence denk güçler gibi ama bizi biraz daha şanslı görüyorum çünkü cüneytle,owens tam olarak iyileşir. dee de yetişirse eleriz gibime geliyor.
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Turu geçmek zorundayız"


Basketbolda ULEB Kupası 2. turda Fransa'nın Asvel Basket takımını eleyerek son 16 takım arasına kalan Galatasaray Cafe Crown'da antrenör Murat Özyer, hedeflerinin bundan sonraki turu da geçmek olduğunu söyledi.

Özyer, Asvel Basket takımı ile yaptıkları karşılaşmanın Galatasaray Basketbol Şubesi için çok önemli olduğunu belirterek, ''Seneler sonra ilk defa katıldığımız ULEB Kupası'nda son 16 takım arasına kaldık. Ama Galatasaray'ın tüm branşlarda en iyiye ulaşmadan hedefleri bitmiyor. Dolayısıyla bundan sonraki turda da kulübümüzü iyi temsil edip turu geçmek istiyoruz'' diye konuştu.

Murat Özyer, Asvel Basket ile yaptıkları karşılaşmada sakat oyuncularının olduğunu ifade ederek, ''Bu oyuncular çok istekli oynadılar. Kendilerini kutluyorum. Bu maçta başkanımız da bizi yalnız bırakmadı. Bu önemli maçta bizimle beraber olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Bizi iyi bir şekilde destekleyen ve takımı ateşleyen Galatasaray taraftarına da kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum'' dedi.

Karşılaşmanın çok zorlu geçtiğini de bildiren Özyer, ''İkili maçlarda atmosfer çok ağır oluyor ve burada bir hata maça mal olabiliyor. Bu yüzden oyuncular çok gergin oynadılar. Bu maçlarda oynamak kolay değil. İyi oyuncular bu maçlarda oynayabilir ancak'' diyerek sözlerini tamamladı.



Kaynak: AA
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

bence iyi bi takımla eşleştik (asvel den kolay) . ilk macta 7-8 yada 9 sayı farkla yenersek 2.macta avantaj yakalayabiliriz . biz kadro olarak onlardan daha kaliteliyiz . bu seride mutlaka hüseyin in üzerinden oynamalıyız . cunku o takımda hüseyinin sayzında 1 oyuncu var . (oda cok tecrubesiz) iyi bir hüseyini onların uzunları durduramaz . ayrıca takımımızı iyi yöneten , iceriden dışarıdan sayı attıran dee ve cüneyt gibi PG larımız var . biz buraya savunmamızla geldik ve canaria yı savunmamızla eleyeceğiz . biz daha sanslıyız bence
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

eğer hüseyin faul problemine girmesse olayı bitiririz burada...bu arada 11 martta salon dolmalı ve çalışmalar şimdiden başlanmalı
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Gironadan Zayıf takımlar ispanya liginde gironanın hemen altındalar biz gironayı yeniyosak bunları rahat yeneriz diye düşünüyorum


1 Real Madrid 18 4
2 DKV Joventut 16 6
3 Tau Ceramica 15 7
4 Iurbentia Bilbao 15 7
5 Axa F.C.Barcelona 15 7
6 Pamesa València 13 9
7 Unicaja 13 9
8 Akasvayu Girona 12 10
9 Gran Canaria 10 12
10 G. Capitol Valladolid 10 12
11 C.B. Granada 9 13
12 Polaris W.Murcia 9 13
13 ViveMenorca 9 13
14 Ricoh Manresa 8 14
15 Alta G. Fuenlabrada 8 14
16 Cajasol 7 15
17 MMT Estudiantes 6 16
18 B. León 5 17
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Ben Girona'dan daha iyi bir takım olduklarını düşünmüyorum. biz de Girona'yı yenen bir takımız. Potansiyelimizi ortaya koyduğumuzda geçebileceğimiz bir rakip. Ayrıca ben Asvel kadar zorlanmayız diye düşünüyorum. Ama bunların hepsi iyi konsatre ve motive olduğumuz zaman gerçekleşir. Sonuçta bu turu geçip çeyrek finale kalmak çok ama çok iyi olacak. 10 sene aradan sonra ilk kez katılıp böyle bir başarı yakalamak...
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

İspanyol takımları güçsüz olmuyorlar.Buraya kadar geldiklerine göre güçsüz bir takım değiller.Ama Girona'danda güçlü değiller :).Bence oyun kontrolünü elden bırakmayıp,telaşa girmeden,akılcı bir basketbol oynarsak bu turuda geçeceğimizi düşünüyorum :).
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Ben eliceğimizi düşünüyorum . İlk maçı burada oynamamız tabiki biraz kötü ama salonu doldurarak avantajlı bir skor elde eder ve deplasmanda turu geçeriz inş.
Bu arada başlık da 3.Tur yazması gerekiyor.
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Arkadaşlar kurayı duyunca sevindim çünkü bu takım oyun disiplininden çok çabuk çıkıo.Eyer erken sayılar bulup en 9-10 sayı fark açarsak fark 20 ya kadar gider ama çok çabuk motive olanda bi takım mesela takım 9-10 sayı öne geçerse fark çok açılabilir.Ama bizi Asvel kadar zorluyamazlar.Pota altı oyuncuları çok faul problemine girio içerden oynamak şart!!!
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Takımın en skorer oyuncusu Englısh Carl onu Dee ile tutarız en önemlisi ise Davıd Cornel Center mevkinde oynuyan oyuncu normal sezonda fazla bişey yapamasada son 2 maçda 18,5 sayı ortalamasıyla oynuyor!!!!
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Daha videolarını izleme fırsatım olmadı şimdi Asvel ile yaptıkları maçlarda ki oyuncu performanslarına baktım da bu serinin kilidi

1-Kısa oyuncular İçeri ne kadar girecek.Asvelde ki Conley'i az çok nasıl oynadığın gördük 2 maçtada perişan etmiş onları.
2-Pota altına nekadar hakim olacaz.Özeelikle pis işleri yapan Asvelde Troutman iyi puanlar almış bu maçlarda.Gains bu işi laiki ile yapacaktır.
3-Hüseyin'i ne kadar kullanacağız sırtı dönük.Önemli bu ve durduracak adamları olduğunu da sanmıyorum.
4-Owens bu serinin yıldızı yapılabilir.Lamayne Wilson'ın tarzı Owens'ın kine çok benziyor ve iki maçtada çok iyi oynamış.Orta şutlara ve üçlük atan uzunlara pek çıkmıyorlar sanki.

Oyunculara baktığımızda öyle ahım şahım biri yok en istikrarlı oyunculara Carl English.

Diğerleri de günlük performansa göre azıyorlar ayda batırıyorlar.PEk takılmaması gereken bir takım.Ama vidfeoları izleyince biraz daha bilgi sahibi olabiliriz.

Evinde de şuana kadar mağlubiyeti yok.
 
Re: ULEB CUP 2.Turdaki Rakip: Kalise Gran Canaria

Bence bu serinin kilidi Dee Brown defansda Englısh ı durdurması ve attaklarda içeri penetre edip oyunu dışarı açması gerekiyor !!
 

Üst