KBL 12. Hafta | Galatasaray 67-79 Fenerbahçe

Maçı izlemedim sadece birkaç dakika göz ucuyla baktım Epoupa'nın istatistikler iyi. 7 top çalma ve 1.65 boyuyla 1 de blok yapmış. Takımın Gigi'yle beraber en çok ribaund çeken ismi. Bu da önemli bir detay olarak kalsın.

Yalnız bu kadar rakibe top kaybı yaptırmışken ve top kaybımız sadece 4 iken, üçlüklerde daha fazla isabet bulmuş iken ve daha fazla asist yapmış iken maç hiç başa baş geçmedi. Fark bir ara 9'a inmişti galiba onun dışında fark hep 15 sayı civarlardaydı.

İstatistikler de gösteriyor ki bu takımın 2 sayılık atıcılarında bir sorun var. Yani pota altında. Onlar daha çok pota altından sayı bulmuş özellikle uzun oyuncularla. Erkek basketbol takımında yaşadığımız sıkıntı burada da boy gösteriyor. Gigi'den başka kayda değer bir uzunumuz olmadığı için bu kız her maç en az 35 dakika oynuyor. Ve çok fazla süre aldığı için enerjisi kalmıyor ve performansı düşüyor. Kızı da suçlayamam yani robot değil sonuçta kapasitesi belli. Suçlu olan sezon başından beri taraftarların bile çok net gördüğü uzun transferin hala yapılamıyor olması. Bugün Jonquel Jones veya Kelsey Bone gibi bir atletik pivotumuz olsaydı yenerdik demiyorum ama bu kadar rahat gitmezdi maç. Peki biz ne yapıyoruz? Ne nicelik olarak ne de nitelik olarak eksik olmadığımız guard bölgesine bir transfer daha yapıyoruz. Hem de muhtemelen 5 dakika bile süre almayacak bir oyuncuyu 5 aylığına 120 bin liraya alarak. Yani parasızlıktan scout transferler kovaladığımız yıllarda böyle bir harcamaya ne gerek vardı? Ekaterinburg gibi bütçeli bir takım olsak bile böyle bir oyuncuya bu kadar para vermem ben. Bundan daha kötüsü ise onu oynatmak için bir genç oyuncumuzu göndermeye çalışmamız... Sözün bittiği yer.

İyi uykular Galatasaray taraftarı.

Galatasaray, Avrupa Şampiyonu olduktan sonraki 3 sezonda Fenerbahçe ile oynadığı 12 maçın 11’ini kaybetti.Galatasaray'da başarılı olmak asla cezasız kalmaz.

Jelena'dan hiç destek alamadık maç boyunca. Günün de olsaydı belki maçın sonun da kafa kafaya girebilirdik. Her mağlubiyet üzücü tabi ama FB karşı olması can yakıcı.