Kerem Tunçeri

çok büyük gslı ama bz ztn dixonu alark btrmştik bu işi...
 
excıter teşekkürler hatırlattığın için.ne iyi herifti dimi.bu arada üzülmeyin kereme iyi oldu bjk ya gitmesi birazda o çapulcu takımını deli etsin.
 
Ikiside degil.
Zaten biri guard biri forvet.
nasil bir karsilastirma yapabilirsinki.
guard aldik birde forvet alirsak mutlu alicam kendi adima =)
 
türkiye nin en iyi point guardı...itirazı olan??daha iyisini gösterebilecek olan???
 
sivasliaslan' Alıntı:
Bize sayı potansıyeli olan bi guard lazım turkiyenin en iyi guardı kerem oldugu ıcın dunya ve avrupa sampiyonasında bısey yapamıyoruz

Kerem TUNCERİ potansiyel olarak skorer bir oyuncu ancak son senelerde oynadıgı takımlarda ( Efes Pilsen-Ulker ve Milli Takım ) coach lar kendisinden skorer kimligini göstermesini beklemediler. Bu takımlarda hic bir zaman da takımın 1.- 2. hatta hatta 3. skor opsiyonu bile olmadı ki.

Bu sene Beşiktaş' da göreceğiz skorer Kerem TUNCERİ' yi.



X' Alıntı:
Sizde haklisiniz =)
Bir Ender Arslani bir Cuneyt Erden i 10 defa gecerim Kereme.


Aman aman Ender ARSLAN deme. O savruk, fundamental özürlü, top eline yakısmayan, sıfır estetik ve berbat bir sut stili sahibi oyuncuyu kim ne acıdan tutar anlamak mumkun degil.

Cuneyt ERDEN desen tamam, ben de kendisini cok severim ama Cuneyt' in de Kerem TUNCERİ kadar tecrübesi yok ve su ana kadar büyük takımlarda boy göstermedi. Bakalım görecegiz bu sezon.
 
Bir Cüneyt Erden efsanesidir gidiyor. Bu sene büyük takımda ne derece etkili olacağını hep birlikte izleyeceğiz. Cüneyt'in yüzdelerini düşük buluyorum. 3 lük denemesi fazla ve sayılarının çoğu 3 sayı. 2 sayılık atışlardaki isabet yüzdesi oldukça düşük. Savunması da pek iyi değil.

Kerem bence de şu an TR deki en iyi point guard. Savunma yönüyle bakarsak Avrupanın bile sayılı guradlarından. Milli takımın başarısızlğını da sadece Kereme endekslemek yanlış. Ayrıca Ardaque nin dediği gibi Gs dan sonra oynadığı takımlarda hücum yönü koçlar tarafından tercih edilmediği içi bir anlamda o yönü köreldi. GS da oynarken genç olmasına rağmen çok daha skorerdi. Bence de BJK da sayı sitatistikleri artacak.
 
Allah Allah, bu kadar yıl başka başka insanları mı seyrettik? Kerem Galatasaray'da da hiçbir zaman skorer olmadı, adamın mas sayı ortalaması 8, career high da 20 sayı atmış. Yabancılar ve orhun'dan sonra 4. opsiyonm oluyordu ancak, en skorer yılında ilk 5 in son skoreri. Buna karşılık , Ender'in hücum silahları çok daha fazla Kerem'den, ve eğer hücum yönünden bakacaksak adam Kerem il beş gardı olarak attığı sayıyı yedek gard olarak atmış.

O arada Cüneyt'in yüzdelerinin attıklarını veya kaçırdıklarını takan olmamasıyla alakası var. Yoksa Tofaş'da kısıtlı sürede yüksek yüzdeli atıyordu. 2 yıl ciddi basketbol oynamadı bence, oynadığında farklı olacaktır...
 
Oyun stili olarak sahada ne yaptığını bilen guardları seviyorum. Herkesin tarzı farklı olabilir kimi skorer, spektaküler gurdları sever lafım yok. Benim için point guardın sayı atması çok önemli değil. 10 sayı civarı oynayan, asist, top çalma, top kaybı istatistikleri dengeli olan bir point guard kabulümdür. 30 sayı atıp her maç sürüyle top kaybı yapan, savunma yapmayan bir point guarda hoş gözle bakmam. Ender,Tutku vs türü savruk adamları ise hiçbirzaman sevmemişimdir.

Kerem de eksik bulduğum yön az sayı atması değil. Boş kaldığında istikrarlı isabet sağlayamaması. Bir guard az sayı atabilir ama bomboş kaldığı pozisyonlarda o şutu sokabilmeli. GS da oynarken bu tip pozisyonlarda daha isabetliydi daha cesurdu.

Cüneyt Erden de soru işareti bence.. Skorer dediğiniz adam Kerem ile aynı sayı ortalamasına sahip hem de daha dandik bir takımda oynadığı halde. Gordonun deyimiyle kimsenin hesap sormadığı bir takımda.Dandik bir takımda 10 sayı civarı ortalama ile oynayan Cüneyt nasıl skorer oluyor ben anlamadım..Mantıken Ülkerde bu ortalaması daha da düşecektir.

Ülkerde ne tür bir görev üstleneceği, bunu ne derece başaracağını sezon içinde hep birlikte izleyeceğiz. Ben de merak ediyorum hem Kerem'n BJK performansını hem Cüneytin Ülker performansını.
 
Kerem idman topcusu denen olguya girer ancak..
Eli titriyor adamin.Kendine guveni ancak 3-4 macta bir iki pozisyonsa geliyor.Drive ini gorunce yada yuksek posta dalip suta kalkinca vay be diyosun.Onun disinda ne sorumluluk aliyor bana gore nede takimi yonetiyor.
Ahh ahh Doktor sakatlanmasaydida onu konussaydik =)
 
X' Alıntı:
Kerem idman topcusu denen olguya girer ancak..
Eli titriyor adamin.Kendine guveni ancak 3-4 macta bir iki pozisyonsa geliyor.Drive ini gorunce yada yuksek posta dalip suta kalkinca vay be diyosun.Onun disinda ne sorumluluk aliyor bana gore nede takimi yonetiyor.
Ahh ahh Doktor sakatlanmasaydida onu konussaydik =)


Bu sezon Beşiktaş' da ilk 5 başlasın hele de sonra konusuruz bunları. Ben bu sezon en azından 15 sayı ortalamasına ulasacagını düsünüyorum Kerem' in. Beşiktas' ın aldıgı yabancı guard, Kerem' in transferi sonrasında muhtemelen 2 numaraya kaydırılacaktır ( Belki de zaten orijin olarak 2 numaraydı bilemiyorum ). Izleyelim ve görelim ...
 
Beşiktaş'ın aldığı yabancı gard aslında kısa forvet :D Abi adam normalde 3 sıkışrsa da 2 oynuyor. Gard deel yani. 1 deel en azından.
 
gordon' Alıntı:
Beşiktaş'ın aldığı yabancı gard aslında kısa forvet :D Abi adam normalde 3 sıkışrsa da 2 oynuyor. Gard deel yani. 1 deel en azından.


eheh bilmiyordum zaten arastırmamıstım. 2-3 takılır iste. Kerem 1 numarada skor opsiyonlarından biri olarak görülecek.
 

Üst