Kerem Tunçeri

Kerem efsanesi: turkiye'de orhun ve levent topsakal yaslanmis ve alttan gelen oyun kurucu yokken genc milli takimda bir macta 40 sayi atan bir oyun kurucu ortaya cikmis. bu oyun kurucu sayilarinini buyuk bir kismini ikilik sutlarla atmis. eli cok duzgun ve fundementali yuksek bu oyun kurucu KEREM TUNCERI. (Gokhan ucoklarin antremanlardaki ucluk yuzdeleri efsanesinin farkli bir versiyonu.) Gel zaman git zaman bu adam 20 sayinin uzerine bir daha cikamamistir.

Besiktas ve Tunceri; Besiktas acisindan kotu transfer degil cunku yerli oyuncu olarak Besiktas'in albilecegi en iyi oyunculardan bir tanesi. Mac 5 yabanci ile oynanmadigina gore milli takimin guardinin alinmasi bence onemli. Ama ondan El amin olmasi beklenmemeli. En azindan besiktasin sahaya surecegi iyi bir yerli oyuncusu oldu. Erdem turetken ve baris da besiktasta. iyi yerli oyunculari var. Biz de bis semso var onun da ne yapacagi belli degil. Geri kalani bence ikinci ligde bile oynamaz. Biz yabanci transferlerimizi bekliyoruz ama ne yazik ki alinacak yerli oyuncu kalmayacak.

Son söz: Kerem'in besiktasta basarili olmasini isterim. ne de olsa o bizim cocugumuz. :atki
 
iyi point guard assist/ top kaybi oranina bakarak anlasilir. 2 ise vasat, 2-3 arasi iyi, 3 ve yukarisi cok iyi oldugunu gosterir.. 2 nin altinin kendine baska mevki aramasi gerekir bu özellikleri taşıyan pg skorer olmasada yararlıdır
 
KeOpS' Alıntı:
iyi point guard assist/ top kaybi oranina bakarak anlasilir. 2 ise vasat, 2-3 arasi iyi, 3 ve yukarisi cok iyi oldugunu gosterir.. 2 nin altinin kendine baska mevki aramasi gerekir bu özellikleri taşıyan pg skorer olmasada yararlıdır

Bu istatistik oyun kuruculari degerlendirmek acisindan yararli olabilir ama ne kadar anlamlidir tartisilir.

Kerem tunceri euroleague istatistikleri asist/top kaybi
2002-2003 Efes'te 3,2 Kerem çok iyi oyuncu
2003-2004 Efes'te 2 Kerem iyi oyuncu
2004-2005 Ülker'te 1,7 Kerem vasat oyuncu.

Ben kerem'i yillardir euroleagude seyrederim ve bence KEREM hep vasat bir oyuncuydu. Ama zaten ondan daha fazlasini beklemek yanlis. elinden geldigi kadar (ki bence elinden iyi gelir) savunma yapar. topun yari sahayi gecmesini saglar. atacak adama da verir. Turk oyun kurucular icinde daha iyisi var mi, iste o tartismali. Ben biraz savunma yapsa ki yaptigi maclari hatirlariz ender'i tercih ederim.
 
Kerem Tunçeri, bence ülke basketbolunun son senelerde yaşadığı en büyük hayal kırıklıklarından biridir.

Otoriteler tarafından GS yıldız ve genç takımlarında oynarken, Hido ile birlikte avrupanın gelecekte isminden en çok bahsedilecek ve en ümit veren basketbolcularından biri olarak gösterilen bir yıldız adayının nasıl olup da bu seviyelere düştüğünü görmek beni fazlasıyla üzüyor. oynadığı her takımda sürekli olarak ilk 5 çıktığı ve hiçbir takımında hiçbir şekilde önünü kapatan bir yabancının yedeği olmadığı halde, yani kendini geliştirmek ve yetiştirmek adına her türlü fırsata sahipken, nasıl olup da bu kadar güdük basketbol oynayabildiğini anlayamıyorum açıkcası. abisi Kemal'in aksine, önemli yeteneklere sahip olsa da bunları kullanamayan, abisi kadar bile kendini geliştirememiş bir oyuncudur Kerem. haa, Kemal nedir ki, bu 2 oyuncuyu birbiriyle mukayese edebiliyorsun diyenlere, eğer hatırlayabilirlerse Kemal'in ilk ve son durumuyla, Kerem'in ilk ve son durumunu şöyle bir gözden geçirsinler derim ben. adam yaşlanmasına rağmen, basketboluna her yıl katma değerler eklemiş birisi(hiç değilse faul atışlarını düzeltti ki bu çalışmayla olur)(bu arada Kemal'i de hiç ama hiç beğenmediğimi dipnot olarak ekleyeyim)

onun için bana Kerem Tunçeri demeyin lütfen, Beşiktaş'ta da çok muazzam bir performans gösteremeyeceğine eminim. gerek Cüneyt ve gerekse Ender, Kerem'den çok daha iyi guardlardır.
 
Sevgili Ali Arkadaşım..

Kerem'le ilgili yazdıklarının tamamına katılıyorum.Ödüm koptu bize gelecek diye.Bir insan bu kadarmı kendini geliştirmekten aciz olur.Allah Kargalara sabır versin...El Amin'den sonra,Kerem ne güzel gider.
 
Kerem profesyonel kariyerinde hiçbir zaman skorer ya da şutör olmadı, olmayacak da; onun stili bu değil. Tipik 9-10 sayı, 6 ribaunt, 5 asist, 2 top çalma adamı. Kerem Türkiye'nin en pasör, en savunmacı, en ribauntçu ve top hakimiyeti en yüksek oyun kurucusu. Ayrıca aslında Türkiye'nin en hızlı oyun kurucusu, ama maalesef kendisine 2001'den beri verilen rol, ağır aksak, topu ölümüne koruyarak rakip yarı sahaya getirip seti başlatarak genelde dipteki perdelemeden çıkan 2 ya da 3 numaraya topu geçirmesi. Hiçbir bireysel inisiyatif tanınmıyor kendisine, buna karşılık her boş kaldığında ve her süre bitiminde Yugoslav gibi üçlük (o da genel olarak kendisinin menzilinin dışında) sokması bekleniyor. Zamanında Scottie Pippen bile Houston'da şutları dağlara taşlara atmıştı kendisine boş şutları atmak dışında fazla inisiyatif tanınmayınca. Kerem adamını geçse bile ille pas vermesi bekleniyor. Bir gün olsun antrenöründen Kerem'e "Kerem niye bitirmedin de pası zorladın?" tepkisinin geldiğini gören oldu mu? Demek ki mesele kendi pısırıklığı değil, antrenörler tarafından pıstırılması. Oysaki Kerem'in bire birde geçemeyeceği adam yok, yakın ve orta mesafe şutu hiç fena değil, çok da atletik üstelik. Öncelikle kendisi bitirmeyi düşünse ve rakibe de böyle hissettirse çok daha etkili olacak. Ama herkes pas vereceğini bildiği için böyle bir şey olamıyor.

Cüneyt son yıllarda olgunlaştı epey. Hakan Köseoğlu da öyle. Bunlar Kerem'le mukayese edilebilir. Ama Kerem ve Ender mukayesesi asla olacak iş değil benim gözümde. Rakip alanda olduğu yerde dripling yaparken bile telaşlı, kontrolsüz hareket eden, kafasını pek de kaldırmayıp ezbere pas ve şutlarla en kritik anlarda muazzam saçmalıklar yapan, tüm savunma becerisi rakibe göğsünü dayayıp hücum faul kollamaktan ibaret olan ve de en ufak müdahalede Kaya gibi topu bırakıp poz atmaya pek meraklı bir adam olan Ender'le Kerem arasında hala dağlar kadar fark var. Kerem gerçek kimliğini bulursa Utah ya da New Jersey'de yer açabilir kendisine. (Jason Kidd'e şahane yedek olmaz mı? Planiniç'ten kötü mü oynar? Ya da Utah'ta Kirilenko'ya sağlam bir yoldaş, Sloan'a hiç arıza çıkartmayan bir oyun kurucu olabilemez mi? Kerem McLeod'dan kötü mü ki?) Ender ise bu "ben oldumcu" tavırlarıyla Efes'te aldığı uzun ve rahat kontratlardan bir adım öteye gidemez, milli takımdan da zamanla düşer. (Zaten hiç alınmamalı ya, neyse.)

Şu an için en doğru seçimi yaptı Kerem. Başarılar ve biraz da şans diliyorum kendisine.
 
Ali Alpar' Alıntı:
Kerem Tunçeri, bence ülke basketbolunun son senelerde yaşadığı en büyük hayal kırıklıklarından biridir.

Otoriteler tarafından GS yıldız ve genç takımlarında oynarken, Hido ile birlikte avrupanın gelecekte isminden en çok bahsedilecek ve en ümit veren basketbolcularından biri olarak gösterilen bir yıldız adayının nasıl olup da bu seviyelere düştüğünü görmek beni fazlasıyla üzüyor. oynadığı her takımda sürekli olarak ilk 5 çıktığı ve hiçbir takımında hiçbir şekilde önünü kapatan bir yabancının yedeği olmadığı halde, yani kendini geliştirmek ve yetiştirmek adına her türlü fırsata sahipken, nasıl olup da bu kadar güdük basketbol oynayabildiğini anlayamıyorum açıkcası. abisi Kemal'in aksine, önemli yeteneklere sahip olsa da bunları kullanamayan, abisi kadar bile kendini geliştirememiş bir oyuncudur Kerem.

onun için bana Kerem Tunçeri demeyin lütfen, Beşiktaş'ta da çok muazzam bir performans gösteremeyeceğine eminim. gerek Cüneyt ve gerekse Ender, Kerem'den çok daha iyi guardlardır.

Bu dediğin sadece Kerem'e özgü bir durum değil. Türkiyede her spor dalında süregelen kronik bir hastalık.. Örnek gösterdiğin Hido bile bu kervana dahil. Kaç senedir cepten yiyor gittiği her takımda yedek kaldı. Oysa büyük potansiyeli olan, NBA de vasat üstü takımalrda bile ilk 5 olabilecek kapasiteye sahip iken bunun ne kadarını kullanabildi? Şutu olmayan adamalr 1 yaz çalışıp şut yaptılar Hido 5 senedir istikrarsız şut atıyor. Bir dönem savunması iyi bir dönem hücumu iyi savunması kötü.. İstikrar hak getire. (son sezonda bir derece iyiydi)

Ender ve Cüneyt ne kadar geliştiler? Ender 2 sene önce neyse hala o. Cüneyt desen o da yıldız adayıydı senelerdir vasat takımalrda süründü durdu.

Kemal-Kerem karşılaştırması abes kaçmış bence. Hala adamı attığı sayıyla soktuğu şutla değerlendiriyorsunuz. Basketbol sadece sayı atmak şut sokmak değildir. Kemal denen adam 75 sayı averajla da oynasa benim gözümde sıfırdır. Sıfır bir adamın kendini bir parça geliştirmesi üstüne birşeyler koyması elbet daha kolaydır. Kemal kendine şut yapsa ne olur yapmasa ne olur? Topu kafa hizasında süren, top kayıplarında rekorlar kıran bir adamdan bahsediyoruz.

Tamam KErem süper adam değil de KEmalin altına alınacak kadar finonun poposuna sokulacak adam da değil. Benim basketbol anlayışıma göre Enderden de Cüneytten de daha iyi adam. "İyi ki bize gelmedi" türünden laflar da züğürt tesellisi gibi birşey. Alabildin de adamı istemiyorsun. Tabi senelerdir süper guardlarla oynuyoruz Kerem falan kesmez bizi abi.
 
dakika sayi ribaund ast tç tk
Ender 17 4,8 0,8 1,3 1,1 1,3
Kerem 26 4,1 3,6 4,6 1 2

yukarida "abes" bir is yapip kerem ve ender'i kiyasladim. euroleagu'de efeste birlikte oynarken top 16 maclari istatistikleridir. istatistikler euroleague.net'ten alinmistir.

Bu istatistikler kerem'in savunma gucunu net bir sekilde ortaya cikatrmaktadir. Ancak bir noktayi atlamazsak iyi olur o da ender'in neredeyse bir period daha az oyunda kaldigidir.

Ender savunmasini gelistirirse kerem'e tercih ederim deme nedenim yukaridaki istatistiklerde gozukmektedir.

Saygilarimla
 
malik dixon kesinlikle keremden daha iyi bir oyuncu
malik dxon ile elele kerem sana güle güle :atki
 
bana göre ender keremden çok daha iyi bir oyuncudur.kerem gibi kendine güvensiz ya kötü oynarsam diye düşünmekten kendini maça veremeyen(önemli maçlarda) bir oyuncuyla son saniyelerde sorumluluk alabilen enderi karşılaştırmaya bile gerek yok.ender fiziğini güçlendirebilirse nba yolunu açar.
 
Kerem Tunçeri ve Yuvaya Dönüş

Real Madrid'den ayrılıyor...

Altyapımızdan çıkardığımız son önemli basketbolcu olma özelliğini halen koruyan Kerem için artık yuvaya dönüş vakti gelmiştir. En verimli yaşlarına geldiği bu dönemlerinde takımımıza büyük katkılar katabilecek bir oyuncu.

Umarım Kerem Tunçeri yeni sezon için takımımıza kazandırılır, onu tekrar Galatasaray forması ile parkelerde izleriz.

Bu dönüşün zamanı gelmiştir..


PS: Transfer başlığıyla birleştirilmemesini rica ediyorum.. Kerem'in dönüşüne yönelik temenni başlığıdır bu...
 
Re: Kerem Tunçeri ve Yuvaya Dönüş

Geri gelirse çok güzel olur.Ama zor.Çünkü;Kerem İspanyada mutlu bir sezon geçirmiş.Takımından ayrılacak.Ama Türkiye'ye gelmez.
 
Re: Kerem Tunçeri ve Yuvaya Dönüş

Ah gelse çok güzel olur. Hem gerekli tecrübeye sahip bir oyuncu hem de takımı oynatan gerçek bir oyun kurucu. Tutku veya Kerem'in gelmesi çok güzel olur. Takım organizasyonunu bu sayede düzeltmiş oluruz...
 
Re: Kerem Tunçeri ve Yuvaya Dönüş

Bize dönerse Cüneyt ile büyük katkılar sağlar.Ama geleceğini pek sanmam.Avrupa'nın en iyi liginde ve ona İspanya'dan gelen tekliflerin olduğunu duydum.Ama gelirse çok güzel olur.
 
Re: Kerem Tunçeri ve Yuvaya Dönüş

Kerem gelirse ya Dee yada Cüneyt gidecek . Dee de gitmeyeceği için tek kalan Cücü onunda gitmesini istemeyiz !
 
Re: Kerem Tunçeri ve Yuvaya Dönüş

mustafakaya' Alıntı:
Kerem gelirse ya Dee yada Cüneyt gidecek . Dee de gitmeyeceği için tek kalan Cücü onunda gitmesini istemeyiz !

Dee neden gitmiyor ki ? Kerem mi Dee mi diye sorarsanız tabi ki Kerem derim. Murat Hoca'da aynısını der, başka koç gelirse de der.
 

Üst