Kombine Rezaleti

• Konbuyu başlatan Necati
  • Başlangıç tarihi
N

Necati

Misafir
Sn.Ahmet Dedehayır Gs Tv'den geçen sene kombinelerde yaşanan sorunların bu sene asla yaşanmayacağını,taraftarlarımızın kombine kart alarak takımına sahip çıkmaları gerektiğini ve bu sene kombine kart alanların yerlerinde çok rahat bi şekilde maç seyredebileceklerini iletmişti.

Şimdi öğrenci olmasına rağmen tek kalemde 240 ytl'yi tek kalemde veren biri olarak(500 olsa da bu işten zevk aldığım için veririm ayrıca diğer türlü düşünenlere de saygı duyuyorum ama bu parayı verdim diye Ahmet gider biz kalırız tarzında da tezahüratlara katılan biri değilim.) çok saygın yöneticimiz,sorumlumuz Ahmet Bey'e şunu sormak istiyorum:

Pembe koltuklarla oradaki koltukların sahibi olmakla alakası olmayan kişilerin orada yer alarak;koltuklarımızın üstüne çıkmasının ve görüş açısını sıfıra indirmesinin,40 dakika boyunca sahaya arkasını dönerek lay lay lom marşlar sölenmesinin,hatta burda bağırmayanlar oturmasın karşı tarafa geçsin denmesinin,ezilcek potansiyelde insanların seslerinin çıkarılmamasının açıklamasını yapabilir misiniz?

Ben çok sevdiğim bir takımdan,onu her haftasonu haftaiçi 1.5 saatlik bir yoldan gelerek desteklemekten senelerdir yorulmadım,çok acil bi işim olmadıkça istanbuldaki hiç bir maçı kaçırmadım.Ama birileri geliyor ve bu düzene çomağını sokuyor.Tabiri caizse insanları sindiriyor.Galatasaray'ı desteklemek için kombine kartlarınızı alın diyen zihniyet acaba onu sattıktan sonra neler yaşanıyor,bu konuda ne kadar verilen sözlerin ardında duruluyor diye sormak istiyorum.

Adam geliyor,beni itiyor oturduğum yerdeki koltuğun üzerine basıyor ve onu kırılmaya kadar zorluyor,salonun içinde sigara içiyor.Ve ben bırak yerimde oturarak maç izleyebilmeyi takıma bilinçli bir şekilde destek olabilmeyi ayakta bile maçı seyredemiyorum,takip edemiyorum.

Şimdi tekrar soruyorum size Sn.Ahmet Dedehayır bu mudur Galatasaray basketbol taraftarının seyircisinin makus talihi?Eğer mert bir insansanız verdiğiniz sözlerin ardında durur,gereğini yaparsınız.Yoksa ben ve benim gibi bir çok insan bir daha kombine almayacak,hatta maçlara bile gelmeyecek.(Geriye rakip takım hücumdayken 'saldır Galatasaray' biz faul atarken marş söleyen oyuncu konsantresi bozan bir profil kalacak.

Hiç inanmıyorum ama bu rezalet böle gelmiş böle gider cinsinden bi rezalet!!!!!!

Valla abi çok doğru söylemişsin.Bende dün biletixden bilet alıcaktım.Adama yeri gösterdim.Tam adam çıkarıyordu bileti yerini değiştirecektimki adam gerek yok zaten herkes kafasına göre oturuyor dedi.Ahmet Cömert gibi bir salonda öyle olduğunu biliyordum ama Ahmet Cömertde öyle olduğunu bilmiyordum.Bencede yer konusunda biraz daha hassas davranılmalı.

Necati BAŞARAN' Alıntı:
Sn.Ahmet Dedehayır Gs Tv'den geçen sene kombinelerde yaşanan sorunların bu sene asla yaşanmayacağını,taraftarlarımızın kombine kart alarak takımına sahip çıkmaları gerektiğini ve bu sene kombine kart alanların yerlerinde çok rahat bi şekilde maç seyredebileceklerini iletmişti.

Şimdi öğrenci olmasına rağmen tek kalemde 240 ytl'yi tek kalemde veren biri olarak(500 olsa da bu işten zevk aldığım için veririm ayrıca diğer türlü düşünenlere de saygı duyuyorum ama bu parayı verdim diye Ahmet gider biz kalırız tarzında da tezahüratlara katılan biri değilim.) çok saygın yöneticimiz,sorumlumuz Ahmet Bey'e şunu sormak istiyorum:

Pembe koltuklarla oradaki koltukların sahibi olmakla alakası olmayan kişilerin orada yer alarak;koltuklarımızın üstüne çıkmasının ve görüş açısını sıfıra indirmesinin,40 dakika boyunca sahaya arkasını dönerek lay lay lom marşlar sölenmesinin,hatta burda bağırmayanlar oturmasın karşı tarafa geçsin denmesinin,ezilcek potansiyelde insanların seslerinin çıkarılmamasının açıklamasını yapabilir misiniz?

Ben çok sevdiğim bir takımdan,onu her haftasonu haftaiçi 1.5 saatlik bir yoldan gelerek desteklemekten senelerdir yorulmadım,çok acil bi işim olmadıkça istanbuldaki hiç bir maçı kaçırmadım.Ama birileri geliyor ve bu düzene çomağını sokuyor.Tabiri caizse insanları sindiriyor.Galatasaray'ı desteklemek için kombine kartlarınızı alın diyen zihniyet acaba onu sattıktan sonra neler yaşanıyor,bu konuda ne kadar verilen sözlerin ardında duruluyor diye sormak istiyorum.

Adam geliyor,beni itiyor oturduğum yerdeki koltuğun üzerine basıyor ve onu kırılmaya kadar zorluyor,salonun içinde sigara içiyor.Ve ben bırak yerimde oturarak maç izleyebilmeyi takıma bilinçli bir şekilde destek olabilmeyi ayakta bile maçı seyredemiyorum,takip edemiyorum.

Şimdi tekrar soruyorum size Sn.Ahmet Dedehayır bu mudur Galatasaray basketbol taraftarının seyircisinin makus talihi?Eğer mert bir insansanız verdiğiniz sözlerin ardında durur,gereğini yaparsınız.Yoksa ben ve benim gibi bir çok insan bir daha kombine almayacak,hatta maçlara bile gelmeyecek.(Geriye rakip takım hücumdayken 'saldır Galatasaray' biz faul atarken marş söleyen oyuncu konsantresi bozan bir profil kalacak.

Hiç inanmıyorum ama bu rezalet böle gelmiş böle gider cinsinden bi rezalet!!!!!!

Bu yazı için çok teşekkür ederim . Geçen sezon yaşanan rezaletin aynısı. Kombine kart denilen şey sadece salona giriş klübe bağış kartı. Dünyanın hiç bir yerin de bir spor klübünün sattığı kombine kart hem tüm maçlara tek tek girmekten daha pahalı olup aynı zamanda gayri insanı koşullarda maç seyretmeye (aslında seyredemeye) yaramıyordur herhalde.

Kemikleşmiş 2000 basketbol seyircisi hayalden öteye gitmeyecek malesef

Gelecek sene artık Ahmey Bey kendi yakın çevresine 999 tane kombine aldırır, bize de gelir 1000 kombine satıldı, 999'u yakın çevrem diyerek sitem eder.

Şuç kimde? Tabiki bizim gibi Arma Sevdalısı, masum insanlarda...

Alisamiyende Kapalıda, Açıklarda herkes biletinin yazdığı yerdemi oturuyor? Basketbol kombinesi alıpta illaki aldığım yere oturacağım demek biraz saçma. Kaldı ki o bölgenin böyle olacağını biliyorsunuz gidip karşı taraftan alın o zaman.

Ayrıca kusura bakmayında Ahmet Dedehayır ne yapsa suçlu oluyor. Birazda destek olun bu adama yıllar sonra basketbola sahip çıkan bir yönetici. Mutlaka hatalarıda var ama hep günah keçisi ilan edilmesi yakışmıyor bize. Hatalarıyla sevaplarıyla Ahmet beye destek olacağımız yere hep yeriyoruz. Geçmiş senelerde olduğu gibi basketbolla ilgilenmeyen, maçlara gelmeyen bir yönetici lazım demek bize. Öyle yada böyle adam ilgileniyor.

Hakan arkadaşım kombineyi insan istediği yerden alabilir.Galatsaray orayı satışa çıkarıyor ve biz alıyorsak bizim ordaki rahatlığımız sağlamak zorundadır ! Üstelik insanlar istediği yerden kombine alamıyacaklarsa kombine almanın ne anlamı kaldıki.Kombine sadece maça girip izlemek değildir.İstediğin yerde istediğin şekilde izlemektir.

Yukarıdaki yazıya katılıyorum, futbol maçında bile kimse biletinin yazdığı yere oturmuyor. Aslantepede kendi salonumuzda oynamaya başlayana kadar bu tip şeylere çok fazla takılmayın bence.

Kombine satmanın yada bilet satmanın biletlerde numara olmasının anlamı kombine yada bilet sahibinin o yere oturmasıdır.Bileti yada kombineyi satan kurum da kombine yada bilet sahibine karşı bu açıdan sorumludur. Aynı durumun futbol maçında olması ve bunun örnek gösterilmesi hataya ,hatayı örnek göstermenin ötesinde anlam ifade etmiyor.YAnlıştan örnek mi olur ?Ayrıca bu durum klübünde zararına önümüzdeki sezon kombine satacak insan bulamayacaklar.Geçen sezon ki olanlar yüzünden bu sezon klüp komine satamadı.

Ayrıca kombine kart sahibinin kendi yerine oturmaması önemli değil idi de madem sezon başında neden pembe koltuklar kombine de satılmıyor diye imza kampanyaları düzenlendi bu forum da.Ne fark ederdi o zaman ha o koltuk ha bu koltuk.

Sezon öncesi pembe koltuklar birilerine peşkeş çekilecekti herkes tepki koydu engellendi en azından o birilerine kombine kart karşılığı peşkeş çekilecekti.Şu anda başka birilerinin işgal etmesine göz yumularak aynı tribün peşkeş çekiliyor.Mehmette haklı olarak buna isyan ediyor.

Hakan' Alıntı:
Alisamiyende Kapalıda, Açıklarda herkes biletinin yazdığı yerdemi oturuyor? Basketbol kombinesi alıpta illaki aldığım yere oturacağım demek biraz saçma. Kaldı ki o bölgenin böyle olacağını biliyorsunuz gidip karşı taraftan alın o zaman.

Ayrıca kusura bakmayında Ahmet Dedehayır ne yapsa suçlu oluyor. Birazda destek olun bu adama yıllar sonra basketbola sahip çıkan bir yönetici. Mutlaka hatalarıda var ama hep günah keçisi ilan edilmesi yakışmıyor bize. Hatalarıyla sevaplarıyla Ahmet beye destek olacağımız yere hep yeriyoruz. Geçmiş senelerde olduğu gibi basketbolla ilgilenmeyen, maçlara gelmeyen bir yönetici lazım demek bize. Öyle yada böyle adam ilgileniyor.

Karşı taraf Galatasaray Lisesi mezunlarına ayrılmıştı.

Ben kombine bile almadım bu sezon zaten. Yapılan yanlışları yadsımak mümkün değil. Yer numaralarından önce, fiyatın yüksek tutulması var zaten.

ben kombine almadım,almam.Neden çünkü kombine alanda bir kombine almayanda.En iddiasız maçlarda bile polisler ön sırayı kapatıyor.Son buducnost maçında öndeki kırmızı koktuları kaldırmışlar.Böyle saçma şeymi olur.Eğer bugünde o koltuklar kapalı kalsın aynı şekilde siz görün bakalım insanlar birdaha geliyorlarmı o salona

Kombine satışlarında gelinen nokta Ahmet Dedehayıra ders olmamış demek ki! Yöneticilik yapmayı taraftara sitem etmek falan mı sanıyor?

Eger salona taraftar çekicekseniz salonun en güzel yerini kombine olarak satıp taraftarın o koltukta rahat maç izlemesini sağlıycaksınız. 300 liraya kombine alıp sonra da maçı kendi yerimde izlemesem de olur diye düşünücek kimse olduğunu sanmıyorum. Zaten bu mantık yanlış bit mantık kafadan.

Dedehayır devam etsin. Bu sene sattığı 100 kombineden gelecek sene 20 ondan sonraki sene 5 kombineye düştüğü zaman -hiç zannetmesem de- belki aklı başına gelir.

bu konuda magduruz kabul ama belirli bir tepki verelim. en son konusmustuk kulube gidelim diye. iyi sekilde organize olup gidelim...

pembe koltukların satısında ugradıgımız haksızlıkları nasıl sona erdirdiysek bunu da basarırırz. yoksa ahmet dedehayır yayıla yayıla izlemeye devam edecek.

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Yukarıdaki yazıya katılıyorum, futbol maçında bile kimse biletinin yazdığı yere oturmuyor. Aslantepede kendi salonumuzda oynamaya başlayana kadar bu tip şeylere çok fazla takılmayın bence.

Aslantepe de durum farklı mı olacak sanki???Ayrıca bu kadar nezih bi forumun yöneticisi böyle bi durumu umursamayın diyerek geçiştirebiliyorsa,kim neler düşünmez tahmin bile edemiyorum...

Birilerinin sizin maçınızı izlemenizi engellemesi hoşunuza gider mi Önder Bey?O zaman maça gelmeyin kardeşim siz de mi diyeceksiniz??Gerçekten biçok olumsuz tepki bekliyodum bu yazıya ama en çok sizi şahsen tanımamama rağmen senelerdir üyesi olduğum şu forumun demirbaşlarından hatta belki de en önemli parçalarından biri olan sizin bu tepkinize çok üzüldüm...

taraftar tepki göstermekte sonuna kadar haklı fakat bu konu hakkında herhangi bir uygulama,ceza yada yaptırım gelmez,getiremezler.Çünkü burası türkiye,burada insanlar kurallara uymamak için ellerinden geleni yaparlar.

Bu arada pembe koltuklar herkese açılsın diye kampanya düzenlendii Şimdi ortda pembe koltuk kalmadı. Kombinemiz var koltuğumuz yok. Bir şekilde o koltuklar artık kullanılmayacak artık senin yerin burasındır diyen yok.Kmombine kart değil salona giriş kartı yarın birgün Fener maçı gibi bir maçta yada play -off maçında, tüm biletler satılsa kombine sahiplerinin salonda oturacak yeri olmayacak.Dünya da tek tek bilet almanın hem açık ara daha hesaplı hem de maçı izlemek için daha avantajlı olduğu başka bir örmek yoktur sanırım

Kombine kart sahipleri açık olarak aldatılmışlardır . Aslında bu aldatmanın bir adım ötesi ya her ne ise .

Bu kadar mı ilkesizlik olur anlamak mümkün değil.

Ekleme: Futbol kombinesi ile birlikte kombine kart alan 500 kişi pek uğramıyor sanırım salona .

Kutay selam!

Aynı şeyi bende düşündüm ve klübü aradım 2 hafta önce, aldığım cevap derbi maçlarında(tt,ep,fb,bjk..vs) maçlarda pembe koltuklar açılacakmış!

Dahada ilginci pembe koltukları kapatan klüp değil, salonun sahipleri, ya böyle oynayın yada gidin demişler:(

Necati Bey'in yazısında üstünde durulması gereken bir başka konuda salonda sigara içilmesidir. Konuyla ilgili Efes Pilsen maçında yaşadığım son olayda 2 tane kendini bilmez devre arasında ellerinde sigarayla Cüneyt Erden'den forma istiyorlardı. Uyardım yine içtiler, şikayet ettim özel güvenlik sadece saha içinden sorumluymuş! Salonun ortasındaki duman bulutunu görmeyen yoktur herhalde..Çok merak ediyorum bu salondan kim sorumlu..

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Kutay selam!

Aynı şeyi bende düşündüm ve klübü aradım 2 hafta önce, aldığım cevap derbi maçlarında(tt,ep,fb,bjk..vs) maçlarda pembe koltuklar açılacakmış!

Dahada ilginci pembe koltukları kapatan klüp değil, salonun sahipleri, ya böyle oynayın yada gidin demişler:(
Eyüp selam

O zaman resmi siteden bir açıklama yaparsın isteyenlere başka koltuk verirsin hatta isteyene kombine iade hakkı verirsin.

Hiç birşey yapamıyorsan bir özür dilersin sizi yine dolandırdık ama pardon dersin o koltuklar kapalı ama sebebi bu dersin birazcık yüreğim(iz) soğur. Telefon açılmasını beklemessin açıklama için resmi siteden özür diler açıklama yaparsın çok mu zor . Taraftar olarak saygı duymuyorsun anladık ama tüm maçların bilet maliyetinin üstüne kombine sattığın insanlar olarak bari biraz saygı gösterirsin. Harçlığından 240 milyon ayırıp veren öğrenci kardeşlerimize saygı duyarsın .

Bu Galatasaraylılık denen şey bu tarz medeni ve insani kavramlarıda içermiyor mu ?

Zaten benim kalabalık maçlara gitmeye pek niyetim yok bu sezon maçı seyretmek pek mümkün olmuyor. Giden gidiyor onlar desteklesin.Sorun değil

Seneye nasıl kombine kart nasıl satacaklar merak ediyorum bir ben alırım sanırım :)

Kutay Çamcı' Alıntı:
Bu arada pembe koltuklar herkese açılsın diye kampanya düzenlendii Şimdi ortda pembe koltuk kalmadı. Kombinemiz var koltuğumuz yok. Bir şekilde o koltuklar artık kullanılmayacak artık senin yerin burasındır diyen yok.Kmombine kart değil salona giriş kartı yarın birgün Fener maçı gibi bir maçta yada play -off maçında, tüm biletler satılsa kombine sahiplerinin salonda oturacak yeri olmayacak.Dünya da tek tek bilet almanın hem açık ara daha hesaplı hem de maçı izlemek için daha avantajlı olduğu başka bir örmek yoktur sanırım

Kombine kart sahipleri açık olarak aldatılmışlardır . Aslında bu aldatmanın bir adım ötesi ya her ne ise .

Bu kadar mı ilkesizlik olur anlamak mümkün değil.

Ekleme: Futbol kombinesi ile birlikte kombine kart alan 500 kişi pek uğramıyor sanırım salona .

Kutay dostum, yazdıklarının hepsine katılıyorum. "sen kaç maça geldin, deplasmanlara gelmede konuşma" demesinler diye baştan ufak bir not düşeyim. İlk gittiğim maç Galatasaray-Eczacıbaşı maçı, şampiyon olduğumuz maçtır. O yıldan sonra deplasman, kendi sahamızda olsun yüzlerce maça gittim. Son 5 senedir de iç sahaların hemen hepsine bazı dış sahalara da gittim...

Kaç senedir ilk defa güzel bir kadro kurduk... Kadroda sıkıntımız yok. Ve zamanla teker teker tanıştığım http://www.gsbasket.org daki arkadaşlarımı da gördüm ki taraftarın özellikle basketbolda ne kadar önemli olduğu net gözüküyor. Herşey yolundayken nasıl da kombine hatası yapılıyor anlamak mümkün değil. Aslında o kadar başarıya aç, o kadar iyi bilen bir taraftar var ama kullanamıyoruz...

Geçen sene bile kombineler daha iyiydi. En azından sezonun yarısında yerimde, diğer yarısında bir arka koltukta izledim bir maçta da İstinye Karakolu'nda geçirdim:)

Bu sene bırakın aynı yerde izlemeyi oraya giremiyoruz. Hatta kaynak yapıp giriş yerlerini bile kapatmışlar. Peki bizim suçumuz nedir? Ahmet Dedehayır'a inanıp 2. kez almak hata mıdır? Ahmet Cömert'teki gibi bilet alıp girmek mi daha güzel? Bu şubede destek vermek ve hevesle takip etmek baltalanacak mı?

Aslında Murat Özyer'in dediği kemikleşmiş seyirci hayal değil ama engel en başta bizim yönetim...

Anlamak mümkün değil...

Bir notta ulaşım konusunda zorlanan arkadaşlara... Evet şahsi araçlar olmadıkça gelmek ve gitmek zor. Geçen seneler arada da olsa toplu otobüsler kaldırıyorlardı. İkinciyiz iyi gidiyoruz destek demek için karşı tarafında birşeyler vermesi lazım...