Sıkça değindiğimiz yönetimsel yanlışlarların ne denli vahim bir durumda olduğunu, herşeyin günlük hesaplara göre yapıldığını duymak üzücü...
Cem Akdağ sezon başında ısrarla Işıl'ı yedekleyecek oyun kurucu isterken, Cem hocayı dikkate almayıp, olmadık yerlere çifter çifter oyuncu alanlar ve sonra çark edip "bu takıma oyun kurucu lazım" diyenler Bayan Basketbol Takımının şu an ki halinden sorumlu kişilerdir.
Keza Erkek Takımımında da benzer sıkıntıları görüyoruz...
Basketbolu bilmeyen, uzun vadeli düşünmeyen, sağ da-sol da şubeye müdahil olmaya çalışan telkincilerin laflarına göre hareket eden yöneticilerle Avrupa çapında bir basketbol takımına sahip olmak zor görünüyor...
Her neyse, günlük hesaplara geri dönecek olursak...
Rashid Atkins'in durumunun henüz netlik kazanmamış olması soru işareti... Tabii bu konuda yine sağlık kurulu skandalı olabilir! Bu adamın midesinde delik olduğu için ameliyat olduğu bilinmiyor muydu? Biliniyordu ise, nasıl bu denli yüksek dozlu ağrı kesici kullanmasına müsaade ettiler?!
Milojevic'in Banvit maçında dönme ihtimalinin olması iyi haber ama, nasıl dönecek, ne kadar sürede form tutacak muamma?..
Koray hocanın istediği "sınıf atlatacak oyuncuyu" bu zamanda bulmak zor. Kimse iyi oyuncuyu sezon ortasında bırakmak istemez, boşta olan oyuncular da belli bir risk taşır... Courtney Sims'i isteseydi rahatça getirilebilirdi, menajeri Charles Bonsignore, aynı zamanda Antalya BŞB.'de oynayan Marcus Douthit'in de menajerliğini yapıyor... Ancak Sims'i beğenmemesine şaşırmadım, zira kendi ifadesine göre "sınıf atlatacak oyuncu" olduğunu sanmıyorum. Zannımca Koray hocaya kalsa transfer konusu epey bir süre daha gündemi meşgul edebilir ama, bahsettiği "yönetim ve taraftar baskısı" hasebiyle olabildiğince kısa sürede bitirmeye çalışacaktır.
Ben, hâlâ trasfer edilecek oyuncunun Efes maçına formda bir şekilde çıkabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla sürenin aleyhimize işleyebileceğini kanısındayım. Zira Efes'in savunmada en sıkıntı çektiği oyuncular, içeriyi domine edebilen atletik uzunlar ve bizde böyle bir oyuncu yok.