Küçük Erkek takımımız, gruptaki 6. maçında bugün Pertevniyal ile karşılaştı. Baştan sona önde götürdüğümüz oyunda, yüzümüzün gülmesini sağlayacak bir çok etmen vardı sahada. 12 oyuncumuz olmasa da, 10 oyuncumuzu da aktif bir şekilde kullandık ve üstünlüğün yanı sıra, müthiş keyif veren bir oyunumuz vardı. 40 dakika boyunca tribünde olan herkesin alkışını alan, gelecek adına umutla bakmamızı rahatlıkla sağlayacak takım ve oyunculara sahibiz. Başta da söyleyeyim, sonda da tekrar edeceğim, bu takımın en az 1 maçına mutlaka gidin, keyif alın.
Galatasaray 109 - Pertevniyal 51.
1. periyot: 24-17
2. periyot: 23-13
3. periyot: 42-11
4. periyot: 20-10
Küçük takım kategorisinde, ilk periyot ve ikinci periyot tamamen farklı beş oynama zorunluluğu var. İkinci yarıda karma bir kadro oyuna sürülüyor, böylelikle bütün oyuncuları sahada görme şansını elde edebiliyoruz. Bu noktadan ilerleyerek, üçüncü periyotta iki beşin karması oynadı ve sonuca dikkat edelim.
Oyunumuza değinmeden önce mutlaka belirtmeliyim ki, bugüne kadar Galatasaray altyapı kategorilerinde gördüğüm en fizikli takımı karşımda buldum. Hemen hemen her pozisyonunda rakibinden üstün fizikli oyunculara sahiptik. Bunu ilk defa tecrübe etmenin verdiği duygu da çok güzelmiş açıkçası, parkedeki yansıması da öyle oldu elbette.
Oyunun hücum tarafında, müthiş baskın bir takıma sahibiz. Bu gücün en önemli kaynağını ise, savunmada yaptığımız işlerden sonra hızlı hücumlar ile buluyoruz. Bugün 109 sayımızın, abartmıyorum 40-50'sini hızlı hücumdan bulduk. Böylesine çok iyi koşan ve fizik açısından öne çıkan bir takıma sahip olunca, sayı potansiyelimiz bir anda nirvanaya ulaşıyor. Birebir olarak takımı rahatlatacak bir çok oyuncuya sahip olmamız, rakibimizden fersah fersah önde olmamızın en önemli sebebi. Her hücumda farklı bir ismi öne çıkartabiliyoruz ve hücum anlamında tıkanan bir yapı asla karşınıza çıkmıyor. Bu akıcı hücum tempomuza, rakibin de ayak uydurması imkansız oluyor tabii. Sadece üçüncü periyotta attığımız 42 rakamını, bu bağlamda değerlendirebiliriz.
Savunma tarafına geldiğimizde, Oktay Mahmuti esintilerini görmedik desem yalan olur sanırım.
İstatistikleri tutamadık maalesef ama, 20'nin üzerinde top kaybına zorladık rakibimizi, daha fazlası da olabilir. Bunun yanında, oyuncularımızın fizik olarak üstünlükleri, top çalma konusunda büyük bir fark yarattı. En az 6-7 kere ara pas yaptık, en az bir o kadar da rakip oyuncunun elinden top çalmamız var. Bu boğucu savunmada, silahları çok az olan Pertevniyal'ın da etkinlik şansı epey azaldı, 51 sayı bulabildiler ancak.
İsim konusunda yine eksikliklerim var maalesef, sezonun ilerleyen zamanlarda kapatacağım bunları.
12' : Takımda, hiç bir tereddüt yaşamadan en fazla umut duyduğum oyuncu. Dripling yeteneği muazzam, potaya çok rahat gidebiliyor ve bitiriciliği de iyi seviyesine yakın. Fiziğinin de iyi olması, sahada direk fark edilen ilk oyuncu olmasını sağlıyor. Takımın birden fazla silahı olmasına rağmen, bir çok anda sorumluluk alan ilk isim olarak onu gördük, kendine güveni de gayet iyi. Kendisi hakkında fazla iyi bir şey söylemeyeceğim, böyle devam ederse yakında zaten adı da herkes tarafından duyulur, çizgi aşağıya inmesin yeterli.
10': İlk beşin lideri konumundaydı. Hücumda fiziğini kullanarak pota altında çok kolay isabetler buldu, sayı anlamında takımı rahatlattı. Ancak onun en çok dikkat çeken noktası, savunmadaki konsantrasyonu ve takımın savunma lideri konumunda olması. Bu özelliği ile birlikte bir çok top çaldı, takımı hücuma daha hızlı çıkardı. Hücumda opsiyonları fazla değil ancak, iyi çalışarak komple bir oyuncu olabilir. Bu savunma gücünün üstüne ekleyebileceği özellikleri ile birlikte dikkat çeken bir oyuncu olması hiç zor değil.
14': Sahada en fazla dikkat çeken oyuncuydu, fiziğinden dolayı. En az 1.90 boyu var, ki küçük kategorisinde olduğunu düşünürsek bu oyuncunun nerelere gideceğini düşünemiyorum bile. Boyuna rağmen, kalıbının çok ince olması onu dominant bir görüntüye bürünmesini engelliyor. O boyuna rağmen yumuşak bir bileği var, orta mesafeden sayı bulabiliyor. Bu dikkat çekici fiziğini iyi yönlendirmek gerekiyor, o kategoride onun boyunda bir oyuncu bulmak gerçekten çok zor ve sahada daha etkili bir görüntüde olmasını bekliyoruz. Bu arada ikinci yarı bir pozisyonda belinden sakatlandı, umarım ciddi bir durumu yoktur.
8 ( Türkay ): Oturduğum eski yerden dolayı kendisini birebir tanıyorum, oyununun ince detaylarını da iyi bildiğimi düşünüyorum. Onu ilk defa izlemiyorum, daha iyi yerlere gelmesini de çok zor bulmuyorum ama geliştirmesi gereken çok yönü var. Takımımızdaki en iyi fundemantal özelliklere sahip oyuncu. Orta mesafesi de iyi ve kendi pozisyonu yaratabilme yeteneğine sahip. Bu teknik özelliklerini, fiziğiyle birleştirmesi gerekiyor. Uzun bir oyuncu değil ancak, kalıbı iyi ve güçlü. Bunların yanına eklemesi gereken tek şey; hız. 3 hızlı hücumu bitirdi, takımın en öndeki ismi olarak. Buna rağmen bunu söylüyorum çünkü özel yeteneklere sahip. Herkesten daha fazla çalışırsa, iyi bir rol oyuncusu olacaktır.
Takımımıza bu performansından dolayı tebriklerimi iletiyorum. Her anı keyifle dolu bir oyundu, artık geriye tek rakip kalıyor; Anadolu Efes. Bu maça gelebilecek herkesi bekliyorum bu arada, bu çocuklara destek vermek lazım.