Kupa Maçlarının Analizi

Merhaba arkadaşlar, bu foruma ilk yazım. Uzun zamandır takip ediyorum forumu en sonunda bi şeyler karalayım dedim.

İlk olarak bazı genc arkadasların heycanını anlıyorum fakat bu panik nedir ve bazı arkadaşların Murat Özyer ile alakalı sorun ları neden bu kadar takıntılı durumda pek cozemedim. Sonuc olarak Murat hoca benim bildiğim kadarı ile ilk head coach luk deneyemine bizde başladı, ( Ulker takımını hatırladığım kadarı ile sezon sonuna dogru almış ve playoff larda takımı şampiyonluğa taşımıştı hiç maç vermeden galiba) ve bana gore her sene ustune koyarak gidiyo. Bazı arkadaşlar guard secimleri hep kotu diyor ama gecen sene dee brown alındığı zaman ilk intibanın ve tepkilerin bu olduğunu sanmıyorum. Gene sg olarak Robert Hite piyangodan cıkmadı, hoca nın uzun süre beklediği bir oyuncu idi bilidiğim kadarı ile. Bu sene ise anladığım kadarı ile butce ile orantılı olarak 3 yabancıya verilen yuksek ucretler guard ve scorer guard konusunda secimleri biraz limitledi. Bazı arkadaşlar diyorki Özyer guard secemiyo fakat kerem kardeşimizin yaptığı roportajda hoca guard konusuna acıklılk getiriyo ve geldiği zaman secenklerinin ne kadar kısıtlı oldugunu anlatıyor.

Şunu unutmamak lazım biz hepimiz taraftarız ve basta hüseyin ve cuneyt olmak uzere bu takımın mevcut turk oyuncuları vede kocu geçen sene bize uleb cup ta yarı final gururu yaşattılar ( ve badalona maçında hakemlere rağmen sonuna kadar direndi). Play off ta gerçek bir hakem rezaleti sonucu elendik ( ikinci ve ucuncu mac). Gecen sene içerdeki BJK macı haric hic bir macta yenilsek bile oyundan kopmayan hep savasan bir takım yarattı murat ozyer, ve ben sahsen gurur duydum o takımla. Rezaletten bahseden bazı genc kardesler bu takımın 4 sene once playout oynadıgını sonraki senende anca 8 inci olabildiğini unutmus olmalı. Seneler sonra lider lik koltuğuna oturdu bu takım ilk yarı boyunca. Gene kadro olarak kendisinden cok daha ustun olan iki euroleague takımını ( fb ulker ve efes) ayhan sahenkte eze eze yendi. Bunları unutmayalım ve geçmişi dusunerek verilmiş vede verilen emeğe saygı duyalım lutfen. Galatasaraylılık bunu gerektirir.

Bana gore su anda 3+2 denen sacma kural yuzunden ( ya 3 olur ya 5 olur 3+2 basketbolun matığına aykırı sadece laf olsun diye konmuş sacma salak bi kural) gecen sene oldugu gib bu senede turkiyede rotasyon da sıkıntı yasıyoruz. Burda tek suclu gs basket yonetimidir. Sezon bittikten sonra herkes planlı bir sekilde transfer yaparken bizim yonetim ne coach işini vaktinde cozebildi nede turk oyucu olayını. En sonunda tekrar murat hoca ile anlasma yapıldı ama piyasada alınacak yerli kalmamıştı. O yuzden su anda bizlere dusen mevcut oyuncu kadrosuna gercek taraftarın yapması gerekeni yapıp kotu de oynasalar sonuna kadar destek vermek ve onların 100/110 ile oynamalarını sağlamak.

Bu arada kupa maclarında gecen senenin finalisti Telekomun baya zorlandığını bir yenilgi alıp karsıyakayı anca uzatmada yendiğini, efesin oyak takımını anca son saniyede yendiğini, bu sene baya bi yatırım mersinin elendiğini ve gene banvitin mac dahi kazanamadan elendigini bazı arkadaşlar gormezden geliyo galiba. Demek ki takımlar hala hazırlık asamasındalar.

Bakın arkadaşlar gercek basketbol oyle bilgisayar oyunu gibi hop diye adamları toplayıp bi anda hadi simdi hep beraber oynayın demek le olmuyo. Beş yeni yabancı ve polat ile beraber 6 yeni oyuncu demek bir takımın yarısı demek rakamla, bu adamların alacağı rolleri dusununce ise bu takımın yarıdan fazlası demek. Ayrıca basketbolda özellikle savunma koordinasyonu zaman la olur ve oyuncular birbirlerini tanıdıkca daha efektif olmaya başalar. O yuzden takım su anda her gun bence iyiye gidiyor ve gidecek. Takımın tam anlamı ile hazır olması bir ayı bulur. Ama esas olan mevcut kadro derinliği içinde insallah gecen seneki gibi sakatlık olmaz cunku alternatif cok yok. Fakat su anda bence ligin en kaliteli pota altı na sahip takımız. Yeter ki kısa savunmasında yetersiz kalmayalım ( BJK macındaki gibi) ki bence yakın zaman da savuma gucumuz daha da artacaktır.

Unutmayın geçen sene başında iki kere fark yediğimiz beykoz ne oldu!!!

Bundan dolayı ben Murat Özyer ve kadroya güveniyorum. Sporda her turlu sonuc var, sonucta birbirine cok yakın 5-6 takım var bu sene ligde, fakat sunda eminimki Galatasaray bu sene de sonuna kadar maçı kovalayan ve hiçbir zaman havlu atmayan yapısına kavuşacaktır.

Şu anda bu takımın coachu Murat Özyer dir, yeterli veya yetersiz, ama sonuc olarak bu saat ten sonra istifa naraları galatasaraya hic bir sey kazandırmaz aksine cok sey kaybettirir.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Senin bahsettiğin hocadan daha çok güveniyorum Murat Hoca'ya ;)

Kusura bakma Kerem Abi ama yazdığın cidden biraz abes olmuş.

Murat Hoca Erman Kunter'in ancak asistanlığını yapabilir... ;)

İyiyi ayırmak bu kadar zor olmasa gerek.Sizlerin ayıramamasındaki tek sebep Murat Hoca'ya basketbol adına değil gönül bağı ile bağlanmanızdır.
 
Bu kadar iddialı konuşuyorsun cevapla o zaman o alıntı yaptığın yazıdaki soruları? Öyle abes kaçmış demekle olmuyor ;) Erman Kunter neden Fransa'nın sıradan bir takımı olan Cholet'yi çalıştırıyor. Evet cevap bekliyorum. Diyeceğiniz cevapları sıralayayım;

Fransa'da iyi işler yaptı. Ne yaptı cevap Fransa Kupası'nı aldı. Asvel'e yarı final oynattı.(Şampiyon olması gereken takımı) Cholet'yi ligde tuttu. Ve Play-Off oynattı.
Galatasaray'ı üçüncü yaptı. Nasıl yaptı, hiçbir güçlü rakibini yenemeyerek.
Fransa Milli Takımı ile ismi geçti. Eee geçti de ne oldu? Fransa'nın sıradan bir takımını 2,5 sezondur çalıştırmıyor mu hala?
Beşiktaş ile küme düştü. Güzel.
Milli takımla çeyrek final oynadı.

Evet Erman Kunter budur. Erman Kunter'e bir gıcıklığım yoktur ama insanları Erman Kunter muazzam bir antrenör diye kandırmanın anlamı yoktur. Kariyeri ortadadır. Varsa koyacağınız birşeyler koyun, yoksa sen basketboldan anlamıyorsun diyip de ezbere konuşmayı bırakın.
 
Erman Kunter in kazandığı şampiyonlukların altında eziliyor insanlar sanki....(?)
Kendisi zamanında yapılan yanlışlardan sonra kurtarıcı olarak göstermek hoş. Basketbolunu seviyorum ama yeterli değil.
 
Ali Demirci' Alıntı:
Yahu bu kadar fiyaskodan sonra dahi güveniyoruz diyorsunuz ya aklım almıyor!

Bu kadar saçma sapan 1 numara tercihleri yapıp, takımı oluşturmadaki yanlışları gün gibi ortada iken siz hâlâ gğvenden sözediyorsunuz.

Zaten herkes bu son Kupa fiyaskosundan sonra ne güveni kaldı ne de sabır.

Artık Şampiyonluk naraları atıp bu insanları kandırmayı bıraksınlar, çünkü onların yanındakilerden başka kimse ne güveniyor ne de inanıyor bunlara...


Yanındakilerin dışında bende güveniyorum.Güvenmemek içinde bir neden yok yani ben göremiyorum.Amaç kupada tur atlamaktı atladık.Sezon içinde de sonunda her takım böyle basit maçlar kaybedebilirdi bizde öyle bir mağlubiyet yaşadık.
 
Kerem Seçer'e analizi için teşekkürler çok aydınlatıcı olmuş.

Yalnız ısrarla her konuyu Murat Özyer'e çeken bir grup var ne yazıkki forumda. Evet yetersiz olabilir, istemeyebilirsiniz ama her mesajınızda ve her konuda bunu dile getirmekle ne yapmaya çalışıyorsunuz analayamıyorum. Ayrıca kimseyede Murat hocayı desteklediği için laf söyleme yetkisine sahip değilsiniz.
 
Bizde de bu asistan koç , stajyer koç lafları pek meşhurdur bütün spor dallarında burda esas nokta şu Murat Özyer gidecek Erman Kunter gelecek takım bir anda daha iyi oynayacak hiç bir bireysel veya takım sporunda böyle bir şeyin olması pek mümkün değildir. Kaldı ki takımın başına getirimek istenen isim Ettore Messina falan da değil. Kerem de güzel özetlemiş zaten ayrıca benim açımdan bu sezon için Murat Özyer e güvenmemek için bir neden yok.
 
cem erzen bey öncelikle foruma hoşgeldiniz.yazınızda demişsinizki bu takım playout oynarken rezalet değilmiydi,sekizinci olurken rezalet değilmiydi.o senelerdeki bütçe ile şimdiki bütçelerin arasında uçurumlar var mesela geçen sene küme düşmeye oynayan daçka bu sene 20 milyon dolarlık takım kursa ve sekizinci olsa sizin mantığınıza göre başarılı oluyor.efes ve fb yi ayhan şahenk te yendik evet ama casa ted fbülker i ipekçide kendi sahasında eze eze yendi.ben hatırlayamıyorum en son ne zaman fb yi kendi sahasında yendiğimizi.
 
Bjk ve Daçka mağlubiyetlerinden dolayı Murat hocaya sitem ettiğim gibi böyle farklı bir galibiyetten dolayıda teşekkür ediyorum.
 
Geçen yıl deplasmanlarda maç kazanamayan, 4 sayı ile periyotları bitirip rekor kıran, 4.periyot son 1-2 dakikasını kitlenip feci serilerle maçlar veren, takım disipilinini oturtamayan, ligin 2. yarı itibariyle feci bir düşüş yaşayan ve ligi ancak 5. sırada bitiren, maçlardaki tek umudu dış atışlar olan bir takımdık.

Play-Off serisinde 1 maç dahi kazanamadan elenen, ama sorumlusu hakemler olan, kimsenin kendi yanlışlarından ders almadığı bir ortamdayız maalesef.

Bu yıl da büyük umutlarla başlayan, ama M.Strickland gibi bu takımın hedeflerini taşıyamayacağı çok açık belli olan bir oyuncuyu takımın 1 numarasına getirmek herşeyin berbat olacağının ilk işaretiydi. Bu seçimden sonra ne Ziziç ne de Guroviç takviyelerinin anlamı kaldı.

Ben Strickland'ın bedavaya oynadığını sanmıyorum ki bir oyuncu para almadan oynasa ancak bu kadar oynar herhalde. Bu oyuncuya verilen para ile çok daha iyisi alınabilirdi, daha detaylı araştırılıp çok daha tecrübeli, olgun birisi getirilebilirdi ama işte oyuncu bulma ve birikim meselesi...

Takımın hazırlık sürecinde aldığı mağlubiyetlerde bu sıkıntıyı ortaya koyuyordu. Sırf bu 1 numara tercihi yüzünden bütün emeklerimiz boşuna gidecek, üzülenler yine bizler olacağız.

Takımın geçen yıldan kalma dış şut bağımlılığı devam ediyor, takımın Guard'ı yok.

Daçka gibi bir takımdan 20 sayı önde olup, bu avantajı koruyamayarak 5 sayı fark ile mağlup olduk. Bu bile Özyer'in takım üzerinde kontrolünü apaçık ortaya koymaya yeter.


En büyük rakiplerimizden BJKCT yine 1 numara bozisyonunda ezilerek, kötü bir mağlubiyet aldık ki bu ligde diğer zirveye oynayacağımız maçlarda görmeye alışık olacağımız sahnelerin sanki başlangıcıydı. 1 numara zayıflığı bizi hep aşağılarda tutacaktır.

Bunun üzerine Özyer'in maç içinde takım hakimiyetsizliğinide düşünce, bu kadar emeğe ve yatırıma bu yılda yazık diyeceğiz...
 
Volkan bey, butce olarak 8 inci olan takım ile geçen iki sende ki ( özellikle ilk senedeki) takımlar arasında oyle dağlar kadar fark yok. Casa ted fb maçı ile bizim macları aynı kefe ye koymakta cok mantıklı gelmedi bana.
FB yi geçen sene huseyin maç gecesi hastanelik olmuş iken abdi ipekçide kufurun hakaretin gırla gittiği ama hakem üçlüsünün kulaklarını tıkadığı macta uzatmalar sonucu elimizden kacırdık diye hatırlıyorum. Daha önce de yazdığım gibi geçen sene telekom serisinde hakkımızın yendiğini düsünmek ile beraber 3 uncu maçı 8 saniye kala iki sayı ondeyken vermemizin de cok buyuk bir hata olduğunu dusunuyorum. Ama basketbolda bu sonuclar oluyor. (Burda tabi bizdeki sacma playoff sisteminin de hatası var, 3 maç uzerinden olan bir playoff turunda saha avantajı olan takım iki maçı ust uste kendi sahasında yapması kadar sacma bir kural olamaz, diğer takıma buyuk bir baskı unsuru olusturuyo, oysa ki her mac sahanın degismesi ve son macın avantajlı takımın sahasında oynanması gerekli)

Ben 31 yaşındayım ve cocukluk yaşlarımdan beri basketbol seyrederim ve ilgilenirim. Benim takip ettiğim sure icinde ilke defa gs erkek takımı bir avrupa kupasında yarı final oynadı oda gecen sene oldu. O yuzden bizi bu konuda gururlandıran bu takıma ve hocaya biraz saygı gosterelim. Basketbolda basarı istikrar ile gelir ( coğu takım sporunda olduğu gibi), bizim başarıyı elde etmemiz için biraz sabıra ihtiyacımız var, altyapımızı geliştirmeye ihtiyacamız var, zaman içinde kaybetmiş olduğumuz basketbol kulturumuzu tekrar canlandırmaya ihtiyacımız var. Aydın Örs efesin başında ilk şampiyonluğunu galiba 4 uncu senensinde kazandı.

Murat Özyer in tecrubeli olmadığı zaten aşikar, ama basketbol bilgisi, çalışma azmi ve kendini geliştirme arzusu ile bence şu anda gelecek vaad eden cok önemli genc bir coach. Bana gore her sene ustune koyarak kendini geliştiriyor. En buyuk sorunu maç içinde kontrol kaybolduğu zaman frene basabilmek. Tabi bu oyuncu kadrosu ile de alakalı ve bence bu sene daha tecrubeli oyuncular ile bu sorunu en aza indiirecektir murat hoca. Ayrıca her hatadan ders cıkarmayı ve rakibe gore macı kafasında oynamayı cok iyi beceren, maç öncesi analizleri bence üst seviyede olan bir coach. Benim su anda gordüğüm kadarı ile takım hucumda bir sorun yasamıyo ( gecen sene bazen hucumda tıkanıyo du takım). Savunmada, özelliklede dış şut savumasın da sorun yasadık gibi gordum ben. Bu da savunma setlerinin oturması ve oyuncuların birbirine alışması ile son bulacaktır. Daha once yazdığım gibi su anda hazır takım fb ulker dışında yok gibi. O yuzden ekim ayı sonunda takımımız bence %80 performansa gelir ve iyi basketbol oynamaya başlar.

Su anda panik olmaya gerek yok bu takım sezonu gurur duyacağımız bir sonucla bitiricek, sonucta hepimiz galatasarayın başarılı olmasını istiyoruz.

Bu arada eğer butce varsa ve iyi bir pg alınırsa buna kimsenin hayır diyeceğinide dusunmuyorum :)
 
cem bey kendi görüşleriniz olduğu için saygı duyuyorum.bu seneki bütçemizin 9 milyon dolar olduğunu söyledi adnan polat.pg için herkesin sizin gibi düşündüğünü sanıyorum.
 
Murat Hocanın savunulacak hiçbir yanı yok arkadaşlar.Boşa kürek çekiyorsunuz.

Kupada nasıl tur atladığımıza bakın ondan sonra daha mantıklı yazın lütfen.

Bırakın bu Galatasaray terbiyesi ile yetişmişliği,taraftarla gönül bağını...

Oynadığın basketbola bak !

Pilot takım Daçka resmen bizimle alay etti.
Sonra bizler de taraftar gibi üzgünüz demeçleri...
Yok bir de sevinseydiniz.

Ligde ite-kaka gidersin bir türlü ama Play-Off'lar geldiğinde kimse gözünün yaşına bakmaz... Uzaklara gitmeyin.Telekom'a 3-0 ile süpürüldüğümüzü hatırlayın.
 
Yanlış bilmiyorsam 9 milyon dolar butun basketbol takımlarını kapsayan bir butce ( yani erkek bayan tekerlekli sandalye ve tüm altyapılar).
Strickland ve bu seneki pg eleştirileri konusunda ben de hem fikirim bu arada. Stricklandın zaten kolej kariyeri sg diye biliyorum. Tek avantajı seneye turk olabilmesi. Sezon başlamadan once özyerin marcus green veya mcintyre dan birini dusunduğunu ama ikisinin de olmadığını biliyorum, audery rees ınde pahallı geldiğini . Eğer ek bir butce varsa, bence strickland gonderilmeden ( uleb cupta derinlik saglar kadroda) takımı oynatacak ortalama bir pg alınabilir. Yabancı isimler dışında, barış ermiş telekomda pek zaman alamıcak gibi, yada bonservis verilip hakan koseoğlu alternatif olabilir ama para varmı onu bilemiyorum.
Yoksa yanlış ifade etmiyeyim kendimi, bana gore de bir pg transferi baya iyi olur.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Bu kadar iddialı konuşuyorsun cevapla o zaman o alıntı yaptığın yazıdaki soruları? Öyle abes kaçmış demekle olmuyor ;) Erman Kunter neden Fransa'nın sıradan bir takımı olan Cholet'yi çalıştırıyor. Evet cevap bekliyorum. Diyeceğiniz cevapları sıralayayım;

Fransa'da iyi işler yaptı. Ne yaptı cevap Fransa Kupası'nı aldı. Asvel'e yarı final oynattı.(Şampiyon olması gereken takımı) Cholet'yi ligde tuttu. Ve Play-Off oynattı.
Galatasaray'ı üçüncü yaptı. Nasıl yaptı, hiçbir güçlü rakibini yenemeyerek.
Fransa Milli Takımı ile ismi geçti. Eee geçti de ne oldu? Fransa'nın sıradan bir takımını 2,5 sezondur çalıştırmıyor mu hala?
Beşiktaş ile küme düştü. Güzel.
Milli takımla çeyrek final oynadı.

Evet Erman Kunter budur. Erman Kunter'e bir gıcıklığım yoktur ama insanları Erman Kunter muazzam bir antrenör diye kandırmanın anlamı yoktur. Kariyeri ortadadır. Varsa koyacağınız birşeyler koyun, yoksa sen basketboldan anlamıyorsun diyip de ezbere konuşmayı bırakın.

Keremcim, konu dışı oluyor o yüzden fazla uzatmayacağım. Bir antrenörün seviyesi, aldığı başarılarla ölçülmez. Erman Kunter, zaten hali hazırda Türk basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biridir. Antrenörlüğü ise muazzamdır. Bir kere çok iyi antreman yaptırır, oyuncuları teker teker analiz eder, hepsinin her özelliğinden yararlanmaya çalışır. İyi de bir savunma antrenörüdür. Bunları nereden biliyorsun dersen, hem zamanında küçükken çok antremanını seyrettim, hem de onla çalışmış adamlarla şu anda ben çalışıyorum ve anlatılanları dinliyorum.
 
Ömer sonuç nedir peki? Bizi başarıya götürecek bir adama ihtiyacımız var bizim. Bu Erman Hoca mıdır, olabilir. Ama kesin diye insanları kandırmanın bir anlamı yok. Erman Hoca güzel basketbol oynatabilir ama kariyerinde elle tutulur başarıları yok. Benim tepkim buna. Herkesin ağzına dolanmış Erman Hoca diye ama burada soru soruyoruz ona cevap bile veremiyor kimse. Neden mi? Biri söylemiş, yazmış Erman Hoca mükemmeldir diye, diğerleri de onun hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan mükemmeldir, bizi başarıya götürecek hocadır, Erman Hoca ligi süpürür gibi ifadeler kullanıyorlar. Peki ne zaman süpürmüş ligi Erman Hoca?
 
Evet, bazı arkadaşların hakkında gerçek bir bilgiye sahip olmamalarına rağmen Erman hocayı desteklediklerini görebiliyorum. Ancak ben kendi adıma, Erman hoca diyorum, eşittir başarı diyorum...
 
Tabi ki bir antrenörü hiç basketbol bilmiyor gibi eleştirmek olmaz ise muazzam seviyesinde demek içinde çeşitli başarılar beklenir yani dişe dokunur bir başarısı yok ama çok iyi antrenör bu tip sözler ancak yeni başantrenör olmuş küçük takımı bir yere getirmiş daha büyük imkanlarla daha büyük işler yapacak gelecek vaad eden antrenörler için söylenir. Erman hoca bence o şansı Asvelde yakaladı ama çeşitli nedenlerle başarılı olamadı olasılık dahilindedir. Kendisi iyi bir antrenördür fakat Galatasaraydan başka avrupanın hiç bir kulübü kendisini görmedi mi Rusya da baketbola büyük yatırımı olan cska dışı diyelim ya da Avrupanın herhangi bir liginde iddialı bir takımı çalıştırabilir mi o kadar muazzam bir antrenörse asistan koç denmeyecek kadar tecrübeli ise çalıştırması ya da çalıştırıyor olması gerekmez mi?
 
Kerem Abi, Ömer istemeyerek de olsa benim yazmak istediklerimi yazmış.
Kendisine de teşekkür etmeyi borç bilirim...

Erman Hoca bugün gelse Murat Hoca'dan daha iyi işler yapabileceğini sizlerde çok iyi biliyorsunuz.
Bu gönül bağı nereden geliyor anlamadım sizlerde ?
Geçen seneki iletilerime bakın daima Murat Hoca'nın arkasındaydım ve hala sevgimden hiç birşey kaybetmedim.Belki sizler istemeyenleri hocayı sevmeyenler olarak adlandırabilirsiniz ama bir gerçek var ki Galatasaray camiası içinde efendiliği ile hocamızı gerçekten seviyoruz.
Ama olmuyor,maalesef olmuyor...
Bizler de başarılı olmasını istemez miyiz ?
Onun başarısı,Galatasaray'ın başarısıdır dolayısıyla bizim başarımızdır.
Ben takıma desteğimi elbette sürdüreceğim bu senede...
Bazı arkadaşlar gibi şube ayrımı yapmam asla.(Yenilgilerden sonra ben artık Bayan Basketbolu destekleyeceğim,sürekli onları örnek alsınlar gibi...)
Söylemek istediklerimin özü şudur ki Murat Hoca tüm vasıfları ile gerçek bir Galatasaraylı ama takımını çok iyi yönetebilen bir hoca değil...
 

Üst