Lig Maçları 5 yıl Spormax'te

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileri ile Beko Basketbol Ligi'nde yer alan 8 takımın temsilcileri, yayın kurulu toplantısında İstanbul'da bir araya geldi.

Taksim'deki The Marmara Otel'de gerçekleştirilen toplantıya TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Organizasyon Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli, Lig Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, Aliağa Petkim'den Birtan Saka, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Turgay Genç ve Mehmet Şengül, Beşiktaş Cola Turka'dan Hasan Bozkurter, Fenerbahçe Ülker'den Nedim Karakaş, Efes Pilsen'den Engin Özerhun, Galatasaray Cafe Crown'dan Hakan Aydınol, Hakan Üstünberk ve Murat Tümer, Tofaş'tan Efe Aydan, Trabzonspor'dan Yasemin Ahıskalı ve Mehmet Alemdağ katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Özsoy, geçmişten bugüne basketbol yayınları konusunda gelinen aşamayı özetleyen kısa bir sunum gerçekleştirdi. Özsoy daha sonra, son 2 yılda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. Özsoy'un konuşmasının ardından kulüp temsilcileri maç yayınlarının gerçekleştirilebileceği yayıncı kuruluş alternatifleri, TV yayın gelirleri ve bunların kulüplere ne şekilde aktarılması gerektiği, maç saatlerinin sabitlenmesi, basketbol programları konuları hakkındaki görüşlerini açıkladılar ve önerilerini gündeme getirdiler.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda TBF yetkilileri çalışmalarını hızlandırarak, önümüzdeki günlerde kulüp temsilcileriyle bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında tekrar bir araya gelecek.

http://www.tbl.org.tr/beko/haber_detay.asp?Haber=7695

(Haberi Hürriyetten kopyaladım.)

Herhangi bir televizyon kuruluşu, basketbol liginin yayın hakkını almak istiyoruz diye bir açıklama yaptı mı ?

Sabit saatlerin olması iyi olur.Utanmasalar geçen sene saat 11,00'a maç koyacaklardı.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

trt spor kanalı kuracak girebilir , digiturk girer ihaleye , ntv - ntv spor girecek biliyorum hiç istemediğim doğan grubu ki dsmart alırsa ihaleyi vah halimize temennim şifresiz kanallardan yayınlanması maçların genç kitlenin basketboldan kopmaması
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Trt, bu sene Bank Asya'nın yayın hakkını aldı.

Lig Tv, Süper lig için beklenilenden çok fazla para ödedi.Onların da gireceğini zannetmiyorum.

Herhalde Doğuş grubu ve Doğan grubu arasında geçer.

Doğan grubu Bank Asya'yı elinden kaçırdı.Daha fazla kamuoyunda yer almak için lig yayınına saldırabilir.

Ntv-Ntvspor; İtalya ligini alacaksa yayınlar çakışabilir.İtalya da genel de öğlen maç oynanıyor.

Benim hesaplarıma göre Doğan grubu alır.D spor da maçları yayınlarlar.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Her zaman söylemişimdir naklen yayınların basketbolumuz için ne kadar önemli olduğunu. NTV-SPOR'un alması için adeta Dua ediyorum. Basketbolumuzun kalitesini Ntv'den önce, NTV'den sonra diye ayırmak lazım bence.

Ntv'den önce kaliteli bir lig yoktu.
Ntv'de iken Avrupa'nın en iyi 2.ligiydik.
Dijitürk aldı basketbolun kalitesi düşmeye başladı.

Tabi basketbolun gelişiminde sadece naklen yayınların etkisi yok yanlış anlaşılmasın. Klüplerin vizyonlarıda bir çok seyi değiştiren etkendir. Ama dediğim gibi Tv yayınlarınında büyük önemi var basketbolun gelişimi için.

Hayırlısı neyse o olsun ama gönül NTV der.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Çok büyük bir terslik olmazsa şayet Digitürk kimselere bırakmayacak ihaleyi.
Üzüldüm şimdi.

Terslik olsun diye Dua ederiz bizde :) . Çünkü Dijitürk'de izleyenler fazla olmuyor. Gençler can alıcı şutlardan, müthiş smaclardan bloklardan, ince paslardan, atletik yeteneklerden mahrum kalıyor.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Gs Tv alayım o zaman :) Gs Tv için iyi ama basketbol severler için kötü haber...

Hafta içi Gs Tv de 5 kere tekrar olur. ;)
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Digiturk iyi yaptı bu işi..Kabul etmek lazım..her maçımızı yayınladılar sanırım..Ntvspor zamanında az maç yayınlanıyordu..maçlarımızın hepsini izliyemiyorduk..Digiturkun geliştirmesi gereken şeyler var evet..haftada 6 maç yayınlamalılar bence..
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Premier Lig'i farklı bir kanala aktrabilirlerse ya da TBL'yi başka bir kanala alırlarsa dediğin belki olabilir.Ama şu an için zor gözüküyor.Ben de Digiturk'un iyi yaptığını düşünüyorum işini.Daha önce yayın yapan kanallarda bu kadar maçımızı seyretmedik.Bütün maçlarımız yayınlandı , ayrıca pek teknik problem de yaşanmadı.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
D-Smart alır bence.DSpor da hiçbirşey kalmadı neredeyse.Neyi yayınlayacak bu spor kanalı!=)

Artık D spor diye bir kanalda kalmamış zaten yerine Sports Tv gelmiş. Niye böyle bir değişiklik yapmışlar anlamadım. D Smart kullanıcılarını kazıklamak maksatlı olabilir, yakında şifreli kanal olursa şaşırmam.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

ben digitürk şu anda türkiye basketbol ligini önemseme durumu yok.çünkü önlerinde bir premier lig ihalesi var ve karşılarında güçlü bir dsmart var.premier ligi kaybederlerse spormaxin bir anlamı kalmaz.bu aradada ntvspor veya dsmart birinci lig ihalesini kazanabilir.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Can İşbakan Twitter'da maçları büyük ihtimal yeniden Digiturk'un yayınlayacağını söyledi.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Digitürk iyidir bence...Değişmesini pek istemiyorum...Ntv deniliyor ama taraflı yayın politikası ve her maçımızı yayınlamayacağı gerçeğinden yola çıkarak bu kanalı hiç istemiyorum...Ntv dışarı!:=)
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Ntv'den sonra basketbol kalitemizde bi gram bile artışımız olmuşmudur merak ediyorum?

Ayrıca Ntv alırsa her macımız yayınlanır yeni sezonda. Zaten 5 büyük vardı 4'e indi. Haftada da 4 mac veriyorlar çünkü 2 kanalları var.

İnşallah NTV alır.
 
Re: Lig Yayın Hakkı ?

Parayı basan Yayın Haklarını alır, Doğan-Doğuş Grubu kapışacak.İnş ntv alır..

Ntv deyince aklıma Gains'li, Owens'lı, Robert Hite'lı günler geliyor hey gidi günler hey :)
 

Üst