Ligdeki Durumumuz ve Rakiplerimiz

Kerem SEÇER' Alıntı:
11.Aliağa 27
12.Oyak 24
13.Galatasaray 23
14.Mersin 23
15.Kepez 23
16.Daçka 22

Haftaya;

FB-Galatasaray
Bornova-Mersin
Kepez-Daçka
Oyak-Antalya

Yükselişe geçen Daçka Kepez'i yenebilir. Öyle olursa puanlar eşitleniyor. Bu hafta fener'e bir sonraki hafta da Efes'e yenilirsek ligin dibinde bulabiliriz kendimizi. Banvit'e yenilmemiz gerçekten kötü oldu. Önümüzdeki 2 maçtan birini kazanırsak harika olacak. Play-off'a gelince. Bornova'ya yenildiğimizde artık play-off'un çok uzak olduğunu söylemiştim. Şu durumda play-off'a kalırak mucize olur.
 
Kurtuluş Yazıcı' Alıntı:
[quote="Kerem SEÇER":3gygnwca]11.Aliağa 27
12.Oyak 24
13.Galatasaray 23
14.Mersin 23
15.Kepez 23
16.Daçka 22

Haftaya;

FB-Galatasaray
Bornova-Mersin
Kepez-Daçka
Oyak-Antalya

Yükselişe geçen Daçka Kepez'i yenebilir. Öyle olursa puanlar eşitleniyor. Bu hafta fener'e bir sonraki hafta da Efes'e yenilirsek ligin dibinde bulabiliriz kendimizi. Banvit'e yenilmemiz gerçekten kötü oldu. Önümüzdeki 2 maçtan birini kazanırsak harika olacak. Play-off'a gelince. Bornova'ya yenildiğimizde artık play-off'un çok uzak olduğunu söylemiştim. Şu durumda play-off'a kalırak mucize olur.[/quote:3gygnwca]
Efes ve Fener maçları bu sene için hedef maçlarımız değil.Önemli olan sonraki maçları kazanmak.Artık play-off şansımız yok.Kümede kalma mücadelesi veriyoruz.Efes ve Fener'den 1 galibiyet çıkarırsak bizim için ekstra olur.
 
Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/14018458.asp?gid=362

Hürriyet gönlünden geçeni yazmış sanırım. Bir de biz ne zaman ilk 10'a girdik bu sezon, sallamış.
Eğer bu durumda ligden düşersek zaten düşmeyi sonuna kadar haketmişiz demektir. Ligi Oyak, Mersin, Kepez ve Darüşşafaka'nın üstünde bitireceğimizi düşünüyorum. Ancak haftaya Karşıyaka maçıyla birlikte ciddi ciddi final maçlarına çıkacağız. Mersin ve Daçka'yı yenersek ikili averajlarda da üstünlük sağlamış olacağız. Son iki haftaya stressiz girmek istemiyorsak Karşıyaka maçı ile birlikte bir seri yakalamamız gerekiyor. Gönül ister ki bu seri Efes maçıyla başlasın.
 
Play-Out
Bakalım bu sefer ne çıkaracaklar :)
 
sanki önümüzdeki rakiplerle 20 galibiyet fark varmış gibi konuşmayın. Efes maçı final ya da hedef maçı değildir. Efes maçı galibiyetin extra olacağı bir maçtır. Düştük , düşüyoruz , aha gidiyoruz filan olmayacak rahat olun. Rahatça kalırız ligde.
 
Bugünkü Efes maçının sonucu Hürriyet'in haberine kapak olmuştur :)

Gerçekten yazık oluyor, play-off'larda muhteşem işler yapabilecek bu takım ne yazık ki sadece ligde kalmaya oynuyor.
Daha önce de yazdığım gibi Oyak, Daçka, Kepez ve Mersin'in puan olarak üstünde ligi bitireceğimizi düşünüyorum. Ama olur da beklemediğimiz yenilgiler alırsak ne olur diye küçük bir hesap yaptım.
Detaylara çok girmeden, şunu söyleyeyim:
Kepez ve Oyak'a karşı ikili averajda geriyiz. Dolayısıyla onlardan biriyle aynı puanda olursak bir üçüncü almamız gerekiyor yanımıza. Bu da Mersin olacak büyük ihtimal ve 3'lü averajda diğer ikisini geride bırakma şansımız yüksek. (Mersin'le maçımız olduğu için) Geride kaldığımız tek 3'lü averaj alternatifi Oyak-Kepez-GS. Bu durumda en sonda yer alıyoruz. Yani istemediğimiz senaryo.
Dörtlü ve Daçka'yı da katarsak beşli averajda ise son ikide yer almamız düşük ihtimal. Tabii bunları en kötü olasılık olarak görüyorum. Önce Karşıyaka sonra Tofaş maçları bizim için çok önemli. Playoff ise neredeyse imkansız. Gerçi takımın bu oyununa bakınca, imkansız diye bir şey olmadığını görüyoruz ama ben yine de play-off şansımızın çok düşük olduğunu düşünüyorum.
 
Şu anda oynanan maçlarda;

Bornova 43 Beşiktaş 51 3.periyot da 5 dakika geride kaldı.

Kepez 42 Mersin 56 3.çeyrek sona erdi.

Oyak 61 Telekom 63

3. çeyrek sona erdi.
 
Maç Sonuçları;

Oyak Renault 91-86 T.Telekom Rick Davies 20 Sayı ile oynadı.

Bornova Belediye 79-88 Beşiktaş

Kepez 62-71 Mersin

Erdemir 28 Antalya B.Ş.B 11 ilk periyot sonucu...
 
Oyak telekomu yendi.
Bornova bjkye yenildi
Mersin kepezi deplesmanda yendi

Kepezle eşitledik puanları,Oyaklada aynı puandayız.Mersin 1galibiyet önümüzde ama maçımız var onlarla.
 
Oyak'ın Telekom'u yenmesi sürpriz oldu. Kepez-Oyak üçlü averajında olduğumuz için sonda yer alıyoruz. Bu iki takımla birlikte aynı puanda olmamamız gerek.
Play-off'a gelince. Play-off barajında birkaç takım olduğu için şansımızın çok düşük olduğuna inanıyorum.
 
Olur da Play-Off yaparsak, Efes ile seri 0-0, Beşiktaş ve Telekom ile geride olmayacağımız garanti, önde bile başlayabiliriz. Sadece Ülker'e karşı gerideyiz ki o da hükmen mağlubiyet ile...

Bu yıl Play-Off görmeliydi şu takım,şu taraftar...
 

Üst