Lindsay Whalen Olayı Üzerine

Whalen'la ilgili kısımı ''klişe'' olarak niteledim,yoksa eşcinsellik haberlerini onayladığınız şeklinde bir çıkışta bulunmadım estağfurullah.Galatasaray'a çok değerli isimlerin gelip geçtiği doğru ama Galatasaray kadın basketbol takımına gelen kariyerli oyuncular ne hikmetse yaka silkerek gidiyor.Galatasaray ismi bu kadar büyükken Galatasaray formasının hakkını veren insanlara bu büyüklük ölçüsünde davranılması gerekmez mi sizce de?Sorun şu ki Galatasaray ismini temsil edenler bu konuma yaraşır şekilde davranmıyorlar ve oyuncu cephesinden bakınca haklı olan ayrılıkların ardından ortaya malum utanç verici açıklamalar çıkıyor.Lindsay Whalen'ın yerinde olsaydınız iğrendiğiniz haberleri de baz alarak Galatasaray hakkında ne düşünürdünüz?
Yaptığın açıklama için teşekkür ederim. Tabiki haklısın oyunculara verilen vaatler zamanında yerine getirilsin,oyuncular takımı bırakıp gitmesin.İğrenç ve kasıtlı haberler çıkmasın.Yönetimler tabiki eleştirilebilir ama biz biraz özellikle Whalen olayında tek taraflı düşündük.Ekrem Memnun da maç sonu demecinde birtakım sıkıntıların olduğunu ,takımın gerekli mesaj verdiğini(yanlış anlaşılmasın bu mesajın yönetime de verildiği anlamına gelebilir)ve Whalen'e sitemini bildirdi...

Resmi sitedeki açıklama baştan aşağı talihsizlik. Ve birilerinin resmi sitede kulüp imzası ile açıklama yapmış olması koca camiayı bağlamıyor.
"Kimse Galatasaray'dan büyük değildir" ve "Galatasaraylılık duruşu" gibi söylemler; ne yazık ki kendini camiadan büyük gören ve camianın menfaatlerini hiçe sayıp kendi maddi ve manevi (ego, makam vs) öne çıkaranların popüler söylemleri haline geldiler.
Galatasaray'ı en çok yıpratanlar dışarıdakiler değil bilakis takımın içindekiler oluyor.
Bizi çok zor durumda bıraksa da Whalen haklıdır ve O'nun bu cesareti ve bir duruş(!) sergilememesi belki de daha büyük bir rezillikten kurtardı.

"Tepkimizi koordineli ve dozajında vermeliyiz" diyeceğim ama bugünkü açıklamadan sonra bunu nasıl söyleyebilirim bilemiyorum.

Yazık, zarar zarar üstüne ederken bu şubeleri kapatmıyorlarmış. Kadın takımı Türkiye Kupası'nı alırken resmi site girişine de koyma o zaman. En çok kupa alan takım diye de yazmayın o zaman. Başarı kazanınca hava atmaya gelince birinci sıradasınız, ama insanlara emeğinin karşılığını vermeye gelince yok. Sözleşmesindeki maddeyi kullanarak, yani hakkını kullanarak giden kadına fırsatçı deyin bir de.

Kendimi o kadının yerine koyuyorum. Antremanlara çıkacağım, deplasmanlara gideceğim, ailemden uzakta, belki de ilk defa geldiğim bir şehirde herşeyle mücadele edeceğim, ama ödeme zamanı gelince banka hesabımda para yok. Bu oyuncu ya da başkanın deyimiyle Galatasaray'ın bu elemanı, nasıl parkede oynasın, nasıl işine konsantre olsun ki. Oyuncu fırsatçı değil. O da biliyor, Galatasaray'da parasının kalmayacağını. Ama bazı oyuncu vardır, 3 ay 5 ay parasını geç alsa önemsemez. Bundan daha iyi kulüp mü bulacağım der, ya da yıllardır hizmet ediyorum bu tarz aksaklıklar arada olabilir der. Ama bazıları da bunu demez. Eğer Whalen fırsatçıysa, Işıl, Yasemen, Bahar vs. de çok fedakar oyuncular. Acaba onlara bir teşekkür ediyor musun? Sıkın dişinizi, bunları atlatacağız diye gidip bir konuştunuz mu? En azından gönüllerini aldınız mı? Belki yapılıyordur ama sanmıyorum.

Bir de açıklamada Sportif A.Ş.'nin gelirlerini kulübe aktarmıyoruz demişler. Eyvallah doğru olandır, kimsenin sözü yok. Zaten insanların kaygısı tam tersini yapmış olma ihtimalin. Kimse futbolun parasını basketbola aktarıyorsun demiyor ki, zaten yapmadığın ortada. Peki tam tersini yaptınız mı acaba hiç?

Açıklamayı direk Murat Özyer mi yani basketbol şubesi mi yaptı yoksa kulüb yönetimi mi yaptı ? Açıkcası bunu merak ediyorum. Bunlar arma sevdalılarını aptal mı sanıyor ? Sansınlar bakalîm. Ben bu arma için aptal da olurum ahmakta. Ama bu açıklamayı yapanlar taratarı aptal yerine koyanlar adlarını bu şanlı Galatasaray Tarihine isimlerini kara bir leke olarak yazdırmışlardır. Gurur duysunlar kendileriyle...

whalen olayında yönetim hatalı daha çok murat özyer hatalıdır bence ama oyuncununda çok haklı olduğu anlamına gelmez. iki ay geç ödendi diye takım satılıp gidilmez he diyceksiniz ne beliyosun yabancı oyuncudn diye ama bende böyle yabancıları istemiyorum...

Kulüpteki lakayitlik yeni değil. 2000-2001 Fatih Terim ve Hakan Şükür ayrılmışlar lakin takım hala iyi oynuyor ve Şampiyonlar Ligi'nin favorilerindeniz. Hagi, Lucescu'ya Okan ve Emre İnter'le anlaştılar diyor. Lucescu yönetime durumu anlatıyor ve yönetim bu iki vatandaşa bile soruyor tabi ki onlar da inkar ediyor. Hatta o dönem Emre bir gazeteye Şehremini Lisesi Müdürünün odasında yapılan bir röportajda muhabirin "sezon sonu için inter'le anlaşmışsın" sorusuna "öyle bir şey yok" diye cevap veriyor .Sezon sonu olanları ve Jardel'e bu ikisi tarafından yapılanları bilen bilir. Ribery içinde Hagi bu adamın aklını karıştırıyorlar diyor yönetime yine dinleyen yok.

Bizim camiada bir başı bozukluk hep var. Bakın futbol takımı başarılı gitmeye başladı ne tesadüf on yerden birşeyler patlak veriyor. Ünal Aysal'ı ben Galatasaray getirdim diye sayıklayan Fatih Altaylı Başkanı dolandırıcı ilan ediyor.

Whalen in içi dışı gibi güzel değilmiş.Bunu anlamış bulunuyoruz.

Koskoca Galatasaray markası 50 000 dolarlık mı?.Ayıplıyorum.Sporcu ahlakı yokmuş.

Neyseki yönetim inançlı ve mazeret üretmiyor iş üretiyor.Bulabildiği iki iyi oyuncuyu takıma kazandırdı.

Bu dünya takımında yakışanlar oynasın.Güle güle Linsday seninde yolun açık olsun.Başka ne denirki.

Koskoca Galatasaray markası 50 000 dolarlık mı?.Ayıplıyorum.Sporcu ahlakı yokmuş.

Neyseki yönetim inançlı ve mazeret üretmiyor iş üretiyor.Bulabildiği iki iyi oyuncuyu takıma kazandırdı.

Bu dünya takımında yakışanlar oynasın.Güle güle Linsday seninde yolun açık olsun.Başka ne denirki.
Koskoca Galatasaray markası Galatasaray'ı en iyi bilmesi gerekenler tarafından oyuncunun 4 aylık maaşını vermeyenlere,çektiği ihtarı ciddiye almayanlara,döndürmeye uğraşıp başaramayınca cinsel tercihler üzerinden vurmaya çalışıp tetikçi gazetecilerine haber yaptıranlara,çok değil daha 10 gün önce aynı şartlarda Drogba'yı transfer etmişken Whalen'a oportünist diyebilen aklı evvellere emanet ediliyorsa kimin içi daha pis sizce Mümtaz abi?
Yazdıklarınıza değer veren ve dikkatle okuyan bir küçüğünüz olarak bu konuya yaklaşımınız bende hayal kırıklığı yaratıyor.Yönetime ve Galatasaray'a dışarıdan art niyetle saldırıldığında elbette yönetime kalkan olacağız ama şubenin bu mide bulandırıcı yaklaşımını nasıl sineye çekelim?Çekersek Aziz Yıldırım'ın peşinden gidenlerden ne farkımız kalır?

Sayın Murat Özyer,

Yukarda yazdıklarınızı kınıyor ve bunca rezilliğin sebebi olduğunuz için sizden derhal istifa etmenizi istiyorum daha kötü şeyler olmadan! Tabi biraz Galatasaraylılık ruhunu kavrayabildiyseniz!

Drogba'yı nasıl transfer ettik?

Ben idari zaaf açısından bakarak yazmamıştım yazımı.Bir hukukçu olduğum için basketbol yöneticilerini dinlemeden vurmak benim yapacağım iş değil.

Ben diğer oyuncular takımın bir parçası olarak işine devam ederken başka bir oyuncunun takımı terketmesidir.

İş hayatı bu.bazan en büyük firmalarda ödeme sorunu yaşar.Koskoca Galatasaray da alacak kalırmı?

Diyelim parasını 4 ay sonra aldı.Senelik dolar faizinin senelik %1 2 civarında olduğu piyasada kim ne kaybederki.

Sonuçta Galatasaray gibi avrupanın en elit takımında oynuyorsun ve toleransın 0.Ben linsday ın Galatasaray ı kavrayamadığını düşünüyorum.

Ancak idari zaaf gördüysenizde bunu dile getirmenizi saygıyla karşılarım.

Ben şubenin içinde değilim bilmiyorum.Hayat bana konuları tam bilmiyorsan o konuda yorum yapmamayı öğretti.

Linsday hakkında o çirkin açıklamayı kim yaptıysa tabiki onu da kınıyorum.O da ayrı bir konu.

Heralde gerekçesini açıklamak isterken dozunu kaçırdı.Yanlış anlamalara yol açtı.Konuşurken dikkat etmek lazım.

Ahmet bey ihtarı göz ardı edip birşey olmaz demek, kaçan oyuncu için dinlendiriliyor mesajı atmak, geri getirmek için 2 gün uğraşıp başarısız olunca Galatasaraylılık ruhunu bilmiyordu ve eşcinseldi demek sizin için normalse diyecek birşeyim yok!

Oyuncu gider, hatta hainlik yaparak bile gider. Yönetici çıkar olayı anlatır, takdiri taraftarlara bırakır.

Onca olay olur, zaman geçer, gidenin arkasından atıp tutarsın, içi boş iki kelam edersin, o kadar...

Çünkü konuşacak, açıklayacak bir şeyin yoktur.

Şamil abinin sevdiğim bi' sözü vardır: 'Twitter çıktı forum kültürü yok oldu.' diye. Ben de bu sürece dahil olduğumdan eskisi kadar yazamıyorum foruma. Ancak Whalen olayı ile ilgili bi' şey gözüme çarptı ve biraz araştırma sonucu ilginç şeyler buldum.

Öncelikle şuraya bakalım: Bahar ile Hoffman yumruklaştı | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Altta Mehmey Saygı'nın yazdığı bir yorum var, açamayanlar olursa diye copy-paste yapıyorum:

'Sezon başından beri her türlü kumpasa kurban giden GS, bir operasyon daha yaşadı gibi. Ebony eski FB’li maç boyunca kavga çıkarmak için her türlü şeyi yaptı. Biraz araştırma yapıldığında operasyonun altından pislik kokusu geliyor. Whalen’ın gitmesi bu finalin olmaması için yapılan hesaplardan… Fenerbahçede şu anda ve gelecek sene yer alacak 7 oyuncunun menajeri aynı Boris!!! FB’nin ödediği toplam 4milyon dolar! Aynı ajanın GS’da tek oyuncusu whalen. Para sorunu sırasında tek kaçan Whalen!!! Bir tarafta dörtyüzbin dolar diğer tarafta 40bin dolar… Mideniz rahatsız oluyor mu olmuyor mu? benim kusmam geldi… Galatasaray hata yapmadı mı? üzde yüz yaptı. Anlaşmanın şartlarını yerine getirmemek ciddi bir hata ama hangi takımda sorun yok? Beşiktaş 4 ay ödeme alamadı tık yok!'

Bizi ilgilendiren ilk nokta menajer olayı. Doğru mu diye eurobasket'te bir araştırma yaptım.

Fenerbahçe'nin şuan sözleşmeli olan oyuncularından Angel McCoughtry, Anastasiya Vereemenka, Cappie Pondexter, Kublina; SIG menajerlik ajansının sahibi Boris Lelchitski'nin oyuncuları. Gelecek sezon anlaşmaya varıldığı söylenen Quanitra Hollingsworht'te bu ajansa dahil. Bu ajansın Türkiye partneri ise Mustafa Bozkurt. Bozkurt'un Türkiye'de Esmeral Tunçluer ile çalıştığını da buldum. SIG'in oyuncuları arasında Lindsay Whalen da bulunuyordu. Şimdi 6 oyuncu Boris&Mustafa Bozkurt partnerliği arasında ve transferlerden söylendiği gibi 40 bin lira alınıyorsa toplam 240 bine tekabül ediyor.

Komplo teorisi mi, yoksa başka bi' şey mi bilemem ancak; burada olay sanırım tek taraflı değil. Herkesin bildiği gibi külüp yönetimi, Whalen'ın ayrılışında ciddi bir iletişim problemi yaşadı ve süreci iyi yönetemedi. Bizim bu olay dahilinde suçlu olduğumuz taraflarımızın olduğu çok açık. Ancak bir tarafta 240 bin, diğer tarafta 40 bin varken menajerler, Fenerbahçe ile iyi ilişkilerinin devamlı hale gelmesi ve diğer taraftan Fenerbahçe yönetimi de kupa maçının mimarı ve takımda sarı-lacivertlilere sorun yaratabilecek 2-3 oyuncudan birisi olan Lindsay Whalen'ın devam etmemesi için menajer gruba ciddi baskı yapmış olabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca Bahar Çağlar'ın sinirine hakim olamamasının altında kendi hatası yatarken, ligde devam eden hükümdarlığının sürekli hale gelmesi için yıllardır türlü yollara başvurmuş Fenerbahçe'nin, bundan önce farklı dönemlerde 2 kez formasını terletmiş Ebony Hoffman ile temasa geçmiş olması da beni şaşırtmaz.

Eğer bu menajer ile ilgili yorumlar doğruysa bile bizim bunları da hesaba katıp daha dikkatli olmamız gerekiyordu.
Şaibelerin kralları aynı zamanda çok da uyanıklar. Bizim en ufak açığımızı -İlkan olayı mesela- değerlendirecek kadar da fırsatçılar.
Madem bu tarz bağlantılara forum üyeleri ulaşabiliyor, kulüpten tonla para alanlar da ulaşabilirler.
İlkan olayında dikkatli olacaksın, oyuncuların parasını zamanında ödeyeceksin, oyuncular soğukkanlılığını koruyacak, taraftar racon peşinde koşmayacak.
Diğerleri şöyle böyle demeye gerek yok. Ne yazık ki bizim karşımızda masa başı oyunları ile iş götüren deyim yerindeyse "Namert" ekip(ler) var.
Onların tüm oyunlarını tahmin edip önlem alabilecek birileri ideal yönetici olacaktır.

Şu seri bitsin zaten kim ne yaptıysa deklarasyon yayınlayıp hak ediş sahiplerini tek tek ve isimleriyle istifaya davet edeceğiz. Bu deklarasyondan sonra hala görevde kalacak kadar onursuzlarsa kendi bilecekleri iş! Ama şimdi şu maçlara konsantre olalım lütfen.

Geçtiğimiz sezon bugün takımdan ayrılmıştı.

Sonuna kadar haklıydı.

Sözleşmesi kapsamında hakettiği ücreti ödenmemiş, ayrılışının ardından transfer yapabilmek adına Fiba kuralları gereği yıllık ücretinin tamamı peşin olarak ödenmiştir.

Ve ayrılışının ardından malum açıklama yapılmış, twitter'da dürüst olmadığını ima eden tweetler atılmıştı.

Aradan geçen bir yılda ne değişti dersiniz?

Hiç.

4 aydır oyuncularımızın ücretleri ödenmiyor, kimse bu konuya çözüm üretmiyor.

İnşallah yerli&yabancı oyuncu ayırt etmeksizin tamamı kulübe ihtarname gönderirler ve ödenmediği taktirde de sözleşmelerini feshederler.

Belki o zaman yüzü kızarır birilerinin.