Şamil abinin sevdiğim bi' sözü vardır: 'Twitter çıktı forum kültürü yok oldu.' diye. Ben de bu sürece dahil olduğumdan eskisi kadar yazamıyorum foruma. Ancak Whalen olayı ile ilgili bi' şey gözüme çarptı ve biraz araştırma sonucu ilginç şeyler buldum.
Öncelikle şuraya bakalım:
Bahar ile Hoffman yumruklaştı | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları
Altta Mehmey Saygı'nın yazdığı bir yorum var, açamayanlar olursa diye copy-paste yapıyorum:
'Sezon başından beri her türlü kumpasa kurban giden GS, bir operasyon daha yaşadı gibi. Ebony eski FB’li maç boyunca kavga çıkarmak için her türlü şeyi yaptı. Biraz araştırma yapıldığında operasyonun altından pislik kokusu geliyor. Whalen’ın gitmesi bu finalin olmaması için yapılan hesaplardan… Fenerbahçede şu anda ve gelecek sene yer alacak 7 oyuncunun menajeri aynı Boris!!! FB’nin ödediği toplam 4milyon dolar! Aynı ajanın GS’da tek oyuncusu whalen. Para sorunu sırasında tek kaçan Whalen!!! Bir tarafta dörtyüzbin dolar diğer tarafta 40bin dolar… Mideniz rahatsız oluyor mu olmuyor mu? benim kusmam geldi… Galatasaray hata yapmadı mı? üzde yüz yaptı. Anlaşmanın şartlarını yerine getirmemek ciddi bir hata ama hangi takımda sorun yok? Beşiktaş 4 ay ödeme alamadı tık yok!'
Bizi ilgilendiren ilk nokta menajer olayı. Doğru mu diye eurobasket'te bir araştırma yaptım.
Fenerbahçe'nin şuan sözleşmeli olan oyuncularından Angel McCoughtry, Anastasiya Vereemenka, Cappie Pondexter, Kublina; SIG menajerlik ajansının sahibi Boris Lelchitski'nin oyuncuları. Gelecek sezon anlaşmaya varıldığı söylenen Quanitra Hollingsworht'te bu ajansa dahil. Bu ajansın Türkiye partneri ise Mustafa Bozkurt. Bozkurt'un Türkiye'de Esmeral Tunçluer ile çalıştığını da buldum. SIG'in oyuncuları arasında Lindsay Whalen da bulunuyordu. Şimdi 6 oyuncu Boris&Mustafa Bozkurt partnerliği arasında ve transferlerden söylendiği gibi 40 bin lira alınıyorsa toplam 240 bine tekabül ediyor.
Komplo teorisi mi, yoksa başka bi' şey mi bilemem ancak; burada olay sanırım tek taraflı değil. Herkesin bildiği gibi külüp yönetimi, Whalen'ın ayrılışında ciddi bir iletişim problemi yaşadı ve süreci iyi yönetemedi. Bizim bu olay dahilinde suçlu olduğumuz taraflarımızın olduğu çok açık. Ancak bir tarafta 240 bin, diğer tarafta 40 bin varken menajerler, Fenerbahçe ile iyi ilişkilerinin devamlı hale gelmesi ve diğer taraftan Fenerbahçe yönetimi de kupa maçının mimarı ve takımda sarı-lacivertlilere sorun yaratabilecek 2-3 oyuncudan birisi olan Lindsay Whalen'ın devam etmemesi için menajer gruba ciddi baskı yapmış olabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca Bahar Çağlar'ın sinirine hakim olamamasının altında kendi hatası yatarken, ligde devam eden hükümdarlığının sürekli hale gelmesi için yıllardır türlü yollara başvurmuş Fenerbahçe'nin, bundan önce farklı dönemlerde 2 kez formasını terletmiş Ebony Hoffman ile temasa geçmiş olması da beni şaşırtmaz.