Lindsay Whalen Olayı Üzerine

6 ay önce takıma katılmış oyuncu için zaten Galatasaraylılık ruhunu haiz değildi diyerek açıklama yapmak tam manası ile Galatasraay taraftarına siz gerizekalısınız demektir.
Benim aldığım kombine biletten yada lisanslı ürünlerden sizlerin maaşının ödenmesine herhangi bir katkı olmuşsa hakkım haram olsun.

Facebook'ta Galatasaray basketbol sayfası bu konu hakkında gayet güzel açıklama yapmış herkes okumalı.

-------------------------------------------------------------------
Her yöneticinin düşüncesi farklı, bende 3-5 satır bir şey yazmaya gerek duydum.

Lindsay Whalen'in haftalık maaşı 25 bin dolar, kendi açımızdan baktığımızda bu çok fazla rakam olarak gözükebilir. Herkesin kendine göre harcalamaları, giderleri var. Bu oyuncuya 3 ay para ödememek 300 bin dolardan etmek anlamına gelir.

Lindsay Whalen ihtarı çekiyor, ilgilenen yok. Lindsay Whalen'a paran en yakın zamanda yatacak bile demiyorsun.. Haliyle ihtar süresi dolunca da kulüpten ayrılıyor..

Bir haber düşüyor, Whalen eşcinsel bu yüzden gönderildi diye. Kimin servis ettiğini az çok tahmin edebiliyorum ama ismi lazım değil.

Daha sonra bir açıklama yayınlıyorlar. Whalen "GS Ruhunu Kavrayamadı" diye.. Kavramak zorunda değil, Dünya'nın bir ucundan, Kıt'a aşıp gelen bir oyuncu Galatasaray'lı değil, Profesyonel'dir.

Şimdi karşı yaka çıkıp açıklama yapsa, Whalen'i itham ettiğin olayla gittin Drogba'yı aldın diye. Yerden göğe kadar haklı olurlar. Açıklamanın hiç bir elde tutacak bir yanı yok efendim, GEÇİNİZ bu Galatasaray Ruhu ayaklarını. Sahaya çıkıp iş yapmayan Galatasaray'lının yerine Sahaya çıkıp son dakikaya kadar en iyisini vermeye çalışan PROFESYONEL'in benim için önemi daha büyüktür.

Elbette Galatasaray ruhu önemlidir, ancak acitasyona dökerek insanların damarlarına işlemeyi düşünüyorlar. Kusura bakmayında YEMEZLER !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Oyuncuya maaşını ödeme, ödenmesi için bir aksiyon alma (başkana oyuncuların maaşı ödenmiyor, zor durumdayız dense adam para yokmu diyecek?)
- Oyuncuyu kaçır, maç günü salonda olmadığını görünce dinlendiriliyor diye yalan haber yap (salona gelmediğinde anlamışlardır kaçtığını tabi)
- Sorunu çözeceğin yere bu olay kimin başının altından çıkıyor diye araştır ve iftira at (bu iftiraların hesabı sorulacak)
- Oyuncuyu geri getirmek için ikna ve yalvarma turlarına başla (Galatasaraylılık ruhunu azcık bilseydiniz Galatasarayın giden kimsenin peşinden koşmayacağını da bilirdiniz)
- Görüşmeler tıkanıp oyuncu gelmek istemeyince bu oyuncu zaten eşsincel o yüzden maaşlarını ödemedik ve gönderdik diye haber servis et.
- Ve en sonunda taraftarın gözünü boyamak ve yine her zaman olduğu gibi hatayı başka yere atmak için 6 ay önce gelen oyuncu zaten Galatasaraylılığı bilmiyordu diye duyuru yap.

Çırpındıkça batıryoruz maşallah!

Beğenme butonu vardı ancak yorum yaparak da hakkını vermem gerekiyor. Önder bey elinize sağlık. Herşeyin kısa özeti. Bunlar sadece Türkiye'de duyulsaydı iyiyidi. Yabancı basketbol otoriteleri bizim açıklamamızı kendi dillerine çevirmişler. Rezaletin boyutu tahmin bile edilemez.

Sylvia eğer ihtarname çektiyse helal olsun diyorum..bu sene sakatlıklardan başını kaldıramamış bir oyuncu ihtarname çekmiş olması benim adıma üzücü.heleki Alba Torrens çekmiş olsaydı benim açımdan daha kötü olacaktı..yinede keşke bu duruma gelinmeseydi

Koca Galatasaray Camiasında şu şubeleri yönetecek bir adam yokmuda Bülent Tulun ve Murat Özyer'in eline kalmış, Maça gidecek arkadaşlar umarım bu yaşananlara tepki verir.

Yapılacaklar belli.. Ünal Aysal basketbola sil baştan en iyi yöneticileri ve teknik heyeti getirecek, belli bir bütçe ayrılıp antrenörün isteği doğrultusunda sağlam bir kadro kurulacak sonra da oturup bekleyeceğiz neler yapıcaz.

Fowles'ta durum nedir, ücret ödenmediği ortada zaten de biz de yolları ayırmak istiyor muyuz?

Bir de şöyle bir habere okumuştum;
OWLES, WAUTERS VE LYTTLE KULÜBE İHTARNAME ÇEKTİ
Galatasaray kadın basketbol takımında oyunculara iki buçuk aydır ödeme yapılmazken, takımın bir diğer Amerikalısı Sylvia Fowles da kulübe ihtarname çekti. Çarşamba gününe kadar ödeme yapılmazsa İstanbul Üniversitesi maçına çıkmayacağını belirten Fowles, Cuma gününe kadar ödeme yapılmazsa ABD'ye döneceğini yöneticilere bildirdi. Fowles ile birlikte Ann Wauters ve Sancho Lyttle da kulübe ihtarname çekerken, üç isme Cuma gününe kadar ödeme yapılmazsa oyuncular serbest kalma hakkı elde edecek.
ERKEKLERDE DE KRİZ VAR!
NTVSpor'un haberine göre ; Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker'e kaybeden Galatasaray Medical Park'ta da durum farklı değil...
Milan Maçvan ve Boniface N'Dong alacakları için kulübe ihtarname çekerken, iki yıldızın menajerleri oyuncularını Avrupa'da birçok takıma önermeye başladı.
Kadın ve erkek basketbol takımlarında oyuncularına toplam 3 milyon euro civarında borcu bulunan Galatasaray'da yönetim 22 Şubat'a kadar sporcuların geçmişe yönelik tüm alacaklarının ödeneceği sözünü verdi.

Camiamıza Duyurulur

Bilindiği gibi çoğunluk hissesi Kulübe ait olan ve profesyonel futbol branşının gelir ve giderlerini yöneten Galatasaray Sportif A.Ş. ve bünyesinde futbol dışında 11 branşta bayan, erkek, yıldız, minik olmak üzere 1150’den fazla sporcu bulunan Galatasaray Spor Kulübü Derneği 2 ayrı tüzel kişiliktir.

Futbol gelirlerimiz, başarılarımıza paralel olarak artmakla birlikte halka açık ve borsaya kote olan Sportif A.Ş.’nin gelirlerinin hiç bir surette Spor Külübümüze aktarılmaması harfiyen yerine getirdiğimiz yasal bir zorunluluktur.

Ülkemizde henüz arzulanan ekonomik seviyeye gelmemiş olan ‘amatör’ branşların yaşatılmasını ve desteklenmesini ise önemli fedakarlıklar gerektirse bile bir tarihi misyon olarak görmekte ve 2020 Olimpiyatları’nın en güçlü adayı olan ülkemiz adına bir görev saymaktayız. Halen tüm kulüplerimiz için giderleri gelirlerinden yüksek olan bu branşların mali yönetiminde zaman zaman nakit açığı ile karşılaşılmakta ve ödemelerde günlük ya da haftalık gecikmeler olabilmektedir. Bununla birlikte yönetime geldiğimiz günden bu yana hiçbir sporcumuz için bir alacak riskinin doğmamasına büyük bir özen gösterilmiştir.

Gösterdiğimiz bu özene rağmen böyle bir gecikmeyi, kulübü terketme bahanesi olarak kullanan bir sporcunun Galatasaraylılık ruhunu ne denli kavramış olduğu ortadadır. Bu tür oportünist bir anlayışın her müsabakada ‘tarih yazmak’ için mücadele veren Galatasaraylı sporcularımızın arasında da yeri yoktur.

Galatasaray Spor Kulübü
''Didier Drogba oportünist midir?'' diye sormak lazım afilli kelimelerle gündemi değiştirmeye çalışan kulubümüze.

Onur Bey,öncelikle size şunu söylemeliyim.Basketbol şubesinde sorunlar olması sizlerde olduğu gibi beni de mutsuz eder.Sezon başında Ann Wauters ve şimdi de Whalen'e yapılan ve yazmaya gerek bile duymadığım çirkin haberlere itibar etme ve şubedeki aksaklıkları benimsediğim ve sizin deyiminizle "klişe"haline getirdiğim söyleminizi kendime hakaret sayarım... Tabiki böyle bir şeyi benimseyemem. Okuduysanız eğer,zaten yazımda basındaki bu ve buna benzer haberleri eleştirmiştim. Whalen'in ne kadar süre ile para alamadığı konusunda çeşitli söylentiler var. Bazıları sizin dediğiniz gibi 4 ay bazıları 2.5 ay vs. İhtarname çekmiş...Dediğim gibi bu kulupten gerek futbolcu ve gerekse diğer branşlarda çok iyi isimler geldi geçti...Tekrarlıyorum şubedeki aksaklıklar eleştirilebilir ama Whalen'in gidişini ,takımda ödeme sıkıntısı varken kaçışını, ben karaktersizlik olarak görüyorum...
Whalen'la ilgili kısımı ''klişe'' olarak niteledim,yoksa eşcinsellik haberlerini onayladığınız şeklinde bir çıkışta bulunmadım estağfurullah.Galatasaray'a çok değerli isimlerin gelip geçtiği doğru ama Galatasaray kadın basketbol takımına gelen kariyerli oyuncular ne hikmetse yaka silkerek gidiyor.Galatasaray ismi bu kadar büyükken Galatasaray formasının hakkını veren insanlara bu büyüklük ölçüsünde davranılması gerekmez mi sizce de?Sorun şu ki Galatasaray ismini temsil edenler bu konuma yaraşır şekilde davranmıyorlar ve oyuncu cephesinden bakınca haklı olan ayrılıkların ardından ortaya malum utanç verici açıklamalar çıkıyor.Lindsay Whalen'ın yerinde olsaydınız iğrendiğiniz haberleri de baz alarak Galatasaray hakkında ne düşünürdünüz?

Oyuna gelmiyelim.Olmuş bir hata.Ben böyle düşünüyorum.

Zaten Galatasaray a şu an açılmış topkekün bir savaş var.O yüzden.

Biz oyuna gelmeyelim tamam da profeyonellerde işlerin yapsınlar. Zekamızla dalga geçer gibi saçma bildiriler yayınlamasınnlar. Medya ya iğrenç seviyesizce haberler servis etmesinler.
Hadi bunu da görmeyelim, susalım. Bu kaçıncı olay. Biz susutukça daha neler göreceğiz bu şubede. Rezilliklere şaşıramazken artık dile de getiremeyeceğiz demek ki.
Büyüklerimiz daha iyisini bilir, her kes bize karşı, Yeter ki sorumlu -sorumsuzlar- koltuklarından olmasınlar...
İş bilmez adamların kos koca camiayı böylesine zor durumda bırakmaya hakkı yok. Galatasaray ruhu asıl onlara lazım. Whalen a da ruhsuz diyebildiler ya, asıl o ithamda bulunanlar ruhsuz, hem de yüzsüz...

Ortada kriz yönetimini bilmeyen yoneticiler varken oyuncuya suc atmak ne kadar doğru orasını Allah bilir.otkay hocaya yapılan itibarsizlasmanin aynısını yapıyorlar ya icim ona yanıyor

Bu açıklamaların neresinden tutarsan tut elinde kalır. Hiç kimse kusura bakmasın bizler saf değiliz bu sezon kombinemi yenilerken ne hayaller kurmuştum şubede gelinen noktaya bak, birileri bunu hesabını vereceği yerde her zaman ki gibi oyuncuyu suçlama gibi çok basit bir yöntemle işin içinden sıyrılmak istiyorlar ama öyle bir dünya yok yeter artık.