Lindsay Whalen Olayı Üzerine

Yazıklar Olsun! -2-

Milliyet gazetesinden Nevzat Dindar'ın son dakika olarak girdiği haber aşağıdadır.

G.Saray'da şok iddia!
Galatasaray Yönetimi, izinsiz olarak ayrılan ve maddi nedenleri öne süren Whalen ile ilgili olarak çarpıcı bilgilere ulaştı
12 Şubat 2013 | 20:24A+A-

0
NEVZAT DİNDAR-Skorer.Com Özel

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın ABD'li yıldızı Lindsay Whalen'in Türkiye'yi izinsiz şekilde terk etmesiyle ilgili olarak çarpıcı bir iddia geldi. Konuyla ilgili Skorer.com'a konuşan sarı-kırmızılı bir yönetici bugünkü yönetim kurulunda, sorunu ayrıntılı şekilde ele aydıklarını ve çarpıcı bilgilere ulaştıklarını açıkladı. Parasının ödenmediği için Galatasaray'dan ayrılan ve sözleşmesinin feshi için işlemleri başlatan ABD'li oyuncunun farklı cinsel eğilimlerde olduğu ve bu yüzden İstanbul'dan ayrıldığı belirtildi. Sarı-kırmızılı yönetici, sporcunun kendi cinsinden birisine ilgi duyduğunu ve bunun için apar topar Fransa'ya gittiğini söyledi. Aynı zamanda evli olan ABD'li oyun kurucunun eşiyle birlikte Fransa'ya gitmesi kafaları karıştırmış, annesinin İstanbul'da olması ise Galatasaray defterini kapatmadığı şeklinde yorumlanmıştı. Sarı-kırmızılı kulüp, oyuncunun üzerini çizerken, iki yeni transfer için kolları sıvadı. Maya Moore ve Tamika Catching'in transferi için girişimlerin başladığı açıklandı.

Bugün tamamen görüyorum ki Galatasaray olarak bizim dışarıda düşman aramamamız gerekiyor. Düşmanlar, hainler tamamen içimizdedir. 2012 yaz aylarında OKTAY MAHMUTİ yönetime küfür etti kisfesiyle basından AMK Gazetesine haber uçuranlar, haber servis edenler, 2013'ün başında kendi sorumsuzlukları nedeniyle kaçan oyuncumuz hakkında Milliyet Gazetesinden Nevzat Dindar'a yukarıda yazan, terbiyesizlikle bile ifade edilemeyecek, ar namus damarları çatlamış insanların bile yapamayacağı çirkin bir propoganda yapıyorlar. İçimizde ki kirli eller yeniden piyasaya çıktı. Dün Oktay Mahmuti için, bugün parasını alamayan oyuncumuz için. Peki ya yarın kimin için? Uyanık olalım. Lütfen!!!

Yuh artık. İster gay olsun ister olmasın. Size ne? Bize ne? Biz onu yetenekleri için transfer etmedik mi? Bunun için sözleşme imzalamadık mı? Bu haberleri duyan Tamika ve Moore böyle bir yere gelmek ister mi? Kalitemizi bozmadan ASLANLAR gibi transferimizi yapsak, giden Lindsay'i de iyi dileklerimizle ansak olmaz mıydı? Lindsay gitmekte sonuna kadar haklıydı. 4 aydır sen para ödeme, tüm maçlara çıksın, terinin son damlasına kadar sahada koştursun; gidince de vay efendim neden bırakıp gitti. Önce kendi yükümlülüğünü yerine getir, daha sonra oyuncudan birşeyler bekle. İyice batıyoruz.

Geçen de söyledim şimdi de söylüyorum. Buraları o zaman ingilizce tweetlerle doldularım gitsin. Bu forumda da zaten Türkler değil, Amerika ve İngiliz vatandaşlarıyla dolduydu. Eğer bilgilendirmek amaçlı mesajlarınızı yazıyorsanız, anlayabileceğim/anlayabileceğimiz şekilde dile getirin lütfen. İngilizce bilmiyorsan bu benim sorunum değil diye içinizden geçiriyorsanız da şu şekilde cevap verebilirim: Bu foruma üye olduğum zaman kabul ettiğim sözleşmede İngilizce bilme şartı yoktu. Teşekkür ederim. Bu serzenişimi saygıyla anlamanızı dilerim.

Whalen'ın Ekrem hocaya koştuğu kareye üzülüyorum ben.Şu iğrenç ortama göre fazla samimi bir kareydi.Yani beceriksiz olunur,yalancı olunur da insanlıktan bu kadar çıkılamaz.Tamamen acizlik,yazacak bir şey de bulamıyor insan.

Oyuncuya ayıp edilmiş, olayın gerçek olma ihtimalide bence yüksek, Bu tarz konuşmayı seven kişilerin kulüpte olduğu zaten malumunuzdur ve görevlerine devam etmekteler, İnsanlıktan nasibimizi almak dileğiyle..

Yazılı ve görsel basında,forumlarda Lindsay Whalen'in gidişiyle ile ilgili çok şey yazılıp söylendi.Ağırlıklı olarak,parasal ve idari konulardan dolayı fatura yönetime kesildi.Ancak ben basınla ve taraftarımızla ilgili birşeyler söylemek istiyorum.Sezon başından beri gerek erkek takımımız gerekse bayan takımımızla ilgili hep olumsuzluklar gözler önüne serildi. Hawkins olayı ve oyunculara ödenen bonservis bedelleri basında sıkça eleştirildi. Ancak karşı taraf için bunlar geçerli değildi. Yaşı kemale ermiş Batiste ve Andersen'e yapılan kontratlar ve oynanan basiretsiz basketbol malum medyamız tarafından eleştirilemedi. Zaten diken üstünde olan Galatasaray Basketbol şubesi,Whalen'in kaçmasıyla bir kez daha hedef haline getirildi. Tabiki hak veriyorum bir oyuncunun kaçmasında şubeyi eleştiren taraftarımıza. Ancak üzüldüğüm nokta Whalen'in kaçışına taraftarımızdan fazla bir tepki gelmemesi hususu. Böylesine kritik bir dönemde takımı bırakıp kaçan bir oyuncunun karakterini nasıl değerlendirebiliriz? Üstelik parasını alamayan diğer oyuncuların da bulunduğunu göz önünde bulundurursak... Whalen iyi bir oyuncu olabilir ama karakteri düzgün gerçek bir takım oyuncusu olsaydı,takımı bırakıp gitmezdi. Parasal sorunlar aşılır,Whalen gider onun yerine daha karakterli oyuncular gelir.Galatasaray bugüne kadar Whalen ile var olmadı,olmasa da olur.Hiçbir oyuncu Galatasaray'ın üstünde değildir....

Whalen iyi bir oyuncu olabilir ama karakteri düzgün gerçek bir takım oyuncusu olsaydı,takımı bırakıp gitmezdi. Parasal sorunlar aşılır,Whalen gider onun yerine daha karakterli oyuncular gelir.Galatasaray bugüne kadar Whalen ile var olmadı,olmasa da olur.Hiçbir oyuncu Galatasaray'ın üstünde değildir....
Utku bey yazdığınız her şeyin cevabı mevcut forumdaki 2-3 başlık ve twitter bölümünde.2 ayın sonunda serbest kalabilecekken 4 ay bekleyen ve her maçta çatır çatır oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz.Üstelik kulübe ihtar çekmiş ve ihtarın bir haftalık süresi dolduğu halde kimse muhattap olmamış dalga geçer gibi.
Oluşan sorunu,çözüm şeklini ve Whalen'a dair yazdırılan iğrenç haberi içinize sindirebiliyor musunuz?Sindirebiliyorsanız size klişelerinizle mutluluklar,alın size çiçek gibi basketbol şubesi.

Utku bey yazdığınız her şeyin cevabı mevcut forumdaki 2-3 başlık ve twitter bölümünde.2 ayın sonunda serbest kalabilecekken 4 ay bekleyen ve her maçta çatır çatır oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz.Üstelik kulübe ihtar çekmiş ve ihtarın bir haftalık süresi dolduğu halde kimse muhattap olmamış dalga geçer gibi.
Oluşan sorunu,çözüm şeklini ve Whalen'a dair yazdırılan iğrenç haberi içinize sindirebiliyor musunuz?Sindirebiliyorsanız size klişelerinizle mutluluklar,alın size çiçek gibi basketbol şubesi.

Onur Bey,öncelikle size şunu söylemeliyim.Basketbol şubesinde sorunlar olması sizlerde olduğu gibi beni de mutsuz eder.Sezon başında Ann Wauters ve şimdi de Whalen'e yapılan ve yazmaya gerek bile duymadığım çirkin haberlere itibar etme ve şubedeki aksaklıkları benimsediğim ve sizin deyiminizle "klişe"haline getirdiğim söyleminizi kendime hakaret sayarım... Tabiki böyle bir şeyi benimseyemem. Okuduysanız eğer,zaten yazımda basındaki bu ve buna benzer haberleri eleştirmiştim. Whalen'in ne kadar süre ile para alamadığı konusunda çeşitli söylentiler var. Bazıları sizin dediğiniz gibi 4 ay bazıları 2.5 ay vs. İhtarname çekmiş...Dediğim gibi bu kulupten gerek futbolcu ve gerekse diğer branşlarda çok iyi isimler geldi geçti...Tekrarlıyorum şubedeki aksaklıklar eleştirilebilir ama Whalen'in gidişini ,takımda ödeme sıkıntısı varken kaçışını, ben karaktersizlik olarak görüyorum...

İthamlarda bulunan yalan haber yapan ve yaptıran herkesten bir ricam var: Yukarıda allah var... Elinizi vicdanınıza koyun lütfen...

Camiamıza Duyurulur

Bilindiği gibi çoğunluk hissesi Kulübe ait olan ve profesyonel futbol branşının gelir ve giderlerini yöneten Galatasaray Sportif A.Ş. ve bünyesinde futbol dışında 11 branşta bayan, erkek, yıldız, minik olmak üzere 1150’den fazla sporcu bulunan Galatasaray Spor Kulübü Derneği 2 ayrı tüzel kişiliktir.

Futbol gelirlerimiz, başarılarımıza paralel olarak artmakla birlikte halka açık ve borsaya kote olan Sportif A.Ş.’nin gelirlerinin hiç bir surette Spor Külübümüze aktarılmaması harfiyen yerine getirdiğimiz yasal bir zorunluluktur.

Ülkemizde henüz arzulanan ekonomik seviyeye gelmemiş olan ‘amatör’ branşların yaşatılmasını ve desteklenmesini ise önemli fedakarlıklar gerektirse bile bir tarihi misyon olarak görmekte ve 2020 Olimpiyatları’nın en güçlü adayı olan ülkemiz adına bir görev saymaktayız. Halen tüm kulüplerimiz için giderleri gelirlerinden yüksek olan bu branşların mali yönetiminde zaman zaman nakit açığı ile karşılaşılmakta ve ödemelerde günlük ya da haftalık gecikmeler olabilmektedir. Bununla birlikte yönetime geldiğimiz günden bu yana hiçbir sporcumuz için bir alacak riskinin doğmamasına büyük bir özen gösterilmiştir.

Gösterdiğimiz bu özene rağmen böyle bir gecikmeyi, kulübü terketme bahanesi olarak kullanan bir sporcunun Galatasaraylılık ruhunu ne denli kavramış olduğu ortadadır. Bu tür oportünist bir anlayışın her müsabakada ‘tarih yazmak’ için mücadele veren Galatasaraylı sporcularımızın arasında da yeri yoktur.

Galatasaray Spor Kulübü

Whalen'in gidişine çok üzüldüm. Sofia ve Agustus'tan sonra en heyacan verici oyuncuydu benim için Kimi çok sevsem böyle oluyor sanırım.
Kimseyi suçlamaya gerek sorumlu benim.
Beni O'nu izlemekten mahrum edenlere ne desem boş...İlk vukuatları değil korkarım son da olmayacak....

Camiamıza Duyurulur

Bilindiği gibi çoğunluk hissesi Kulübe ait olan ve profesyonel futbol branşının gelir ve giderlerini yöneten Galatasaray Sportif A.Ş. ve bünyesinde futbol dışında 11 branşta bayan, erkek, yıldız, minik olmak üzere 1150’den fazla sporcu bulunan Galatasaray Spor Kulübü Derneği 2 ayrı tüzel kişiliktir.

Futbol gelirlerimiz, başarılarımıza paralel olarak artmakla birlikte halka açık ve borsaya kote olan Sportif A.Ş.’nin gelirlerinin hiç bir surette Spor Külübümüze aktarılmaması harfiyen yerine getirdiğimiz yasal bir zorunluluktur.

Ülkemizde henüz arzulanan ekonomik seviyeye gelmemiş olan ‘amatör’ branşların yaşatılmasını ve desteklenmesini ise önemli fedakarlıklar gerektirse bile bir tarihi misyon olarak görmekte ve 2020 Olimpiyatları’nın en güçlü adayı olan ülkemiz adına bir görev saymaktayız. Halen tüm kulüplerimiz için giderleri gelirlerinden yüksek olan bu branşların mali yönetiminde zaman zaman nakit açığı ile karşılaşılmakta ve ödemelerde günlük ya da haftalık gecikmeler olabilmektedir. Bununla birlikte yönetime geldiğimiz günden bu yana hiçbir sporcumuz için bir alacak riskinin doğmamasına büyük bir özen gösterilmiştir.

Gösterdiğimiz bu özene rağmen böyle bir gecikmeyi, kulübü terketme bahanesi olarak kullanan bir sporcunun Galatasaraylılık ruhunu ne denli kavramış olduğu ortadadır. Bu tür oportünist bir anlayışın her müsabakada ‘tarih yazmak’ için mücadele veren Galatasaraylı sporcularımızın arasında da yeri yoktur.

Galatasaray Spor Kulübü

Hiç Yakıştıramadım bu açıklamayı. Suçlu Whalen miş öyle mi ? Parasını ödemeyenler, sorunu bu dereceye gelmeden çözemeyenler değil...
Profesyonelleşme adımları atan külübüzümüz profesyonel oyuncusunu Galatasaraylılık ruhu olmamakla itham edebiliyor ya pes doğrusu...Hem maaş verme hem ruhsuzlukla suçla, Nasreddin Hoca fıkraları gibi, hırsızın hiç mi suçu yok Hocam ?