Lokomotiv Kuban 91 - Galatasaray M.P. 66

Dün akşam Sopot deplasmanda uzatmada Donetsk'e yenildi malesef. Eğer o maçı almış olsaydı bizim yenilgimiz bir derece hafifleyecekti. Şimdi artık Kuban'ı burada 1 sayı ile bile olsa yenmemiz gerekiyor. Yani liderlik artık çok zor ama gruptan çıkmak için 4 galibiyet gerekiyor. Yoksa Donetsk'i deplasmanda yenmek gibi bir mecburiyet de çıkıyor ortaya. Açıkçası yenilmek iyi olmadı ama bu kadar fark yemek her açıdan bozacak hesaplarımızı. Umarım o maçın etkilerini orada bırakıp bıraktığımız yerden devam ederiz. Avrupa kupasından elenmek büyük bir hayalkırıklığı olur ve çok üzülürüm.

Elenmek gibi bir durum asla aklımın ucundan dahi geçmiyor. Kimse böyle olumsuz düşûnmesin lütfen. Bu takım bu kupayı alacak başka yolu yok. Bu kupa Hawkins'in elinden kalkacak başka çaresi yok. Aksi takdirde her türlü sonuç başarısızlıktır benim gözümde. Ama teknik ekibe ve oyunculara güvenim tam inşaAllah.

Beyler gördüğüm kadarıyla herkes Jamont Gordon, Murat Özyer vs. içimizden bir suçlu aramaya çalışıyor. Murat Özyer olayı ne kadar dogru bilemiyorum fakat işini iyi yapamadığı aşikar.. Jamont Gordon'a gelince onu Calathes'le karşılaştırmak doğru değil gibime geliyor şöyle ki tabiki Calathes daha az paraya daha çok iş yapan bir adam fakat Kuban takımının liderliği de onda bunu da unutmamak lazım yani mesela bizde oynasa Hawkins ve Domercant'ın ardından sahadaki 3. lider oyuncumuz olacak ve bu katkıyı veremeyecek.

Neyse bunlar önemli değil benim asıl değinmek istediğim tamam Murat Özyer'in otel konusunda hatası olabilir fakat madem Kuban takımı bu kadar istekliydi yardım etmeye bu yardımı biz onlardan talep ettiğimizde de yapabilirlerdi. Hadi Eurocup yönetimini geçtim onlar ölüm olsa aynı gün oynatır maçı fakat bizim bu durumumuzu görüp bu çok yardımsever Kuban takımı da macın ertelenmesi için basvuru yapabilirdi..Hakemlerden ve tribündekilerin maç sırasında ve maçtan sonrasında yaptıklarından hiç bahsetmiyorum zaten..Sonuç olarak bence hayatımızda futbol,basketbol bir sürü maçta masa başı oyunlar oynandı ama ben hayatım boyunce bu kadar şerefsizce kazanılan bir galibiyet görmedim.

Tabiki biz Türkler olarak onları maç İstanbuldayken Bursa'daki bir otelde agırlamayız en kral otelde agırlarız buna yapacak bi çözüm yok fakat bizim yapmamız gereken bu maçın bir onur maçı olduğunun farkına varmak bence..Ben Ergin Ataman ve oyuncuların 1 hafta boyunce bu maça çalışacağını ve üstümüzde yapılan oyunlardan sonra yeterince gaza geldiğini, Ataman'ın kafasındaki düşüncenin 30 vurup son topta da koydum molası almak olacağını düşünüyorum en azından öyle istiyorum.. Bizler de görevimizin farkında olup Abdi İpekçi'yi Cska maçından daha iyi bir atmosferle 12000 kişi gidip 50000 kişilik bir destek verirsek o zaman hem Eurocup'a hem de diğer bu gibi yardımsever! takımlara bir mesaj vereceğimizi düşünüyorum.

Kusura bakmayın fazla sinirli olduğum için biraz uzun bir yazı oldu ama inşallah sizler de benim gibi düşünüyosunuzdur..İpekçi'yi asıl cehenneme çevirmek dileğiyle..

800 bin Euro civarı alıyordur Calathes.

Jamon Gordon geçen sene 350 bin dolara oynuyordu.Şimdi Jamont Gordon'un yaptıkları ortada aldığı, para ortada.Aynı para-verim durumu Luksa Andric-Boniface N'Dong içinde geçerli.Bu iki pozisyonda kesinlikle geçen seneden çok daha kötü durumdayız ama geçen sene bu pozisyonda oynayan oyunculara ödediğimiz paranın 4 katını ödüyoruz şimdi...

İşte buna üzülürüm. Arada 600 bin euro var. Aradaki fark geçen seneki iki Jamon Gordon parası. Yazık...

Calathes olsaydı takımın lideri çok olduğu için katkı vermez diyenler var. Jamont Gordon kadar top kullansa yine ondan daha fazla katkı verir. Üstüne de asistleri cabası. Jamont her maç 4'de 0 (Efes maçı hariç) üçlük atıyor Calathes en az iki tanesini sokar. Jamont 6. yabancı olmalı.

Ne şartlarda Rusya'ya gittiğimizi, karşımıza binbir türlü zorluk çıktığını bilmesek tamam fakat takımın resmi maçlardaki ilk mağlubiyetinden sonra kusulan öfke hiç hoş değil. Kendinizi oyuncuların yerine koyun ki bu adamlar ofiste masabaşında monitöre bakarak çalışmıyorlar. Yaptıkları iş spor ve vücudun dinlenmiş olması fiziksel, mental olarak hazır olması gibi durumları anlatmaya gerek yok sanırım.

Bu takım hiç yenilmeyecek, hep kazanacak, şartlar ne olursa olsun rakibini mağlup edecek. İstenilen bu tam anlamıyla. Mücadele edip mağlup olmak da bir seçenek ama mücadele etmek için elimizde imkan var mıydı hiç düşündünüz mü ?

Bir de Gordon için yapılan eleştiriler tamam da CSKA'nın yüzüne bile bakmadığı falan çok komik oluyor..

İşte buna üzülürüm. Arada 600 bin euro var. Aradaki fark geçen seneki iki Jamon Gordon parası. Yazık...

Calathes olsaydı takımın lideri çok olduğu için katkı vermez diyenler var. Jamont Gordon kadar top kullansa yine ondan daha fazla katkı verir. Üstüne de asistleri cabası. Jamont her maç 4'de 0 (Efes maçı hariç) üçlük atıyor Calathes en az iki tanesini sokar. Jamont 6. yabancı olmalı.

Calathes'in dış şutu Jamont Gordon'dan çok daha kötüdür ve rakipler de o önlemi alıp oynadığında etkisizleştirir. Bu maçta ona özel hazırlanmamamız sebebiyle penetre üstü asistleriyle etkili oldu ama şutunu riske edince ne kadar kötü kararlar verebileceğini, psikolojisi bozuldukça kötü de oynayacağını görebiliriz buradaki maçta, daha önce gördük bol bol bu durumu. Son cümle o kadar kötü ki Calathes'in iyi yanı 3'lükmüş gibi yazmışsın, alakası yok adamın en büyük zaafı şutu. Oyunu organize etmesi ise oldukça iyidir tabi rakip bizim gibi izin verdiği zaman.

Calathes sistem ve organizasyon basketbolunda daha başarılı olacak, oyunculara özgürlük verilen sistemlerde ise o etkisini gösteremeyecek bir adam dolayısıyla da Oktay Mahmuti sistemi için tamam gayet iyidir hatta isterim o sisteme gelmesini ama Ergin Ataman'ın sisteminde kesinlikle parlayacak biri değil. Jamont Gordon ise benim için daima çok beğendiğim combo guard olmuştur, top onda olmamalı hücumdayken, o tarz maçlarda ise iyi oynadığını gördük bizde de. 2 numara oynadığında verimli olan bir adam. Calathes'in aldığı para da 800'den fazla işin ekonomi kısmına gelince, Rusya'dan çok cazip teklif gelince gitti 3 sene 4 milyon dolar civarı bir paraya.

Maçtan önceki şartlar ne yazık ki, bize kıran kırana geçecek bir maç atmosferi yaşatmadı. Evet, Kuban'ın iyi bir kadrosu var, kupanın sürpriz yapabilecek takımlarından ama, normal şartlarda bu sayı farkının oluşması pek mümkün değil. Önümüzdeki hafta çok farklı bir maç olacağını ve Galatasaray'ın farklı bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Diğer taraftan Gordon'a yapılan eleştirilere gelince hem haklı, hem de gözden kaçan taraflar olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Gordon alınırken tam bir oyun kurucu olmadığı biliniyordu, yani kimse ondan sete sette asistle takımı beslesin, ince paslar atsın beklentisine girmemeli. Gordon yüksek tempoda etkili olan, mevkiisine göre fiziği güçlü, rakip potaya etkili giden, bire-biri kuvvetli bir kısa. Bu özelliklerini de tam randımanlı olmasa da sahaya yansıtıyor. Bence esas sorun Eurocup'taki üç maçta çok kötü dış şut atıyor olması. Kullandığı 10 şutun hiç birinde isabet bulamadığını düşündüğümüzde, bunları 40% sayıya çevirse şu an takımın istatistik olarak en fazla öne çıkan oyuncusu olacaktı. Bence burada sorulması gereken esas soru şu: "Gordon bu kadar kötü bir şutör mü?" Ben buradaki durumu biraz C. Jerrels ile benzeştiriyorum. Jerrels, tam olarak öne çıkamadığı takımlarda çok düşük yüzdeyle ve istikrarsız şut atarken, Beşiktaş'ta etkileyici bir şut performansı gösteriyor. Bence Gordon'la Jerrels arasında şut yeneği konusunda büyük farklar yok. Sanırım biraz daha güvenli olması durumunda Gordon'un verimi artacaktır...

Maçtan önceki şartlar ne yazık ki, bize kıran kırana geçecek bir maç atmosferi yaşatmadı. Evet, Kuban'ın iyi bir kadrosu var, kupanın sürpriz yapabilecek takımlarından ama, normal şartlarda bu sayı farkının oluşması pek mümkün değil. Önümüzdeki hafta çok farklı bir maç olacağını ve Galatasaray'ın farklı bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Diğer taraftan Gordon'a yapılan eleştirilere gelince hem haklı, hem de gözden kaçan taraflar olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Gordon alınırken tam bir oyun kurucu olmadığı biliniyordu, yani kimse ondan sete sette asistle takımı beslesin, ince paslar atsın beklentisine girmemeli. Gordon yüksek tempoda etkili olan, mevkiisine göre fiziği güçlü, rakip potaya etkili giden, bire-biri kuvvetli bir kısa. Bu özelliklerini de tam randımanlı olmasa da sahaya yansıtıyor. Bence esas sorun Eurocup'taki üç maçta çok kötü dış şut atıyor olması. Kullandığı 10 şutun hiç birinde isabet bulamadığını düşündüğümüzde, bunları 40% sayıya çevirse şu an takımın istatistik olarak en fazla öne çıkan oyuncusu olacaktı. Bence burada sorulması gereken esas soru şu: "Gordon bu kadar kötü bir şutör mü?" Ben buradaki durumu biraz C. Jerrels ile benzeştiriyorum. Jerrels, tam olarak öne çıkamadığı takımlarda çok düşük yüzdeyle ve istikrarsız şut atarken, Beşiktaş'ta etkileyici bir şut performansı gösteriyor. Bence Gordon'la Jerrels arasında şut yeneği konusunda büyük farklar yok. Sanırım biraz daha güvenli olması durumunda Gordon'un verimi artacaktır...
Gordon ve dış şutlarının bu kadar tartışılıyor olması çok garip doğrusu. Bu işleri yapsın diye H.Domercant alındı ve malesef hiç faydalanamadık ondan. Onun yokluğunda bari Lakoviç oynasın dediler onun da durumu ortada. Gordon'a çabasından dolayı teşekkür etmek yerine yerden yere vurmak nasıl bir mantık bilmiyorum.
Dua edelim Domercant hemen hazır bir şekilde geri dönsün ve Gordon da asıl görevi olan sert savunma ve penetre tarafına geçsin.

Gordon ve dış şutlarının bu kadar tartışılıyor olması çok garip doğrusu. Bu işleri yapsın diye H.Domercant alındı ve malesef hiç faydalanamadık ondan. Onun yokluğunda bari Lakoviç oynasın dediler onun da durumu ortada. Gordon'a çabasından dolayı teşekkür etmek yerine yerden yere vurmak nasıl bir mantık bilmiyorum.
Dua edelim Domercant hemen hazır bir şekilde geri dönsün ve Gordon da asıl görevi olan sert savunma ve penetre tarafına geçsin.

Mehmet Ali bey, evet, Gordon kritik şutları soksun diye alınmadı ama, bu kadar da kötü şut performansı göstermesini kimsenin beklediğini sanmıyorum. Yani senelik 1.4 milyon kazanan bir guardın bu kadar atış kaçırması şüphesiz göze batar. Bu adam Diamantidis'den fazla kazanıyor şu an... Jamont Gordon alındığında, mutlu olup, kendisinden en fazla beklenti olanlardan biri olarak söylüyorum bunu... Mutlaka dış şut performansını minimum 35% 40% seviyelerine çekmeli, aksi halde eleştiriler gelmeye devam eder...

Mehmet Ali bey, evet, Gordon kritik şutları soksun diye alınmadı ama, bu kadar da kötü şut performansı göstermesini kimsenin beklediğini sanmıyorum. Yani senelik 1.4 milyon kazanan bir guardın bu kadar atış kaçırması şüphesiz göze batar. Bu adam Diamantidis'den fazla kazanıyor şu an... Jamont Gordon alındığında, mutlu olup, kendisinden en fazla beklenti olanlardan biri olarak söylüyorum bunu... Mutlaka dış şut performansını minimum 35% 40% seviyelerine çekmeli, aksi halde eleştiriler gelmeye devam eder...
Haklısınız ama geçen sene CSKA'da çok zaman alamadı Gordon. Yani onu transfer ederken bu gerçeği biliyorduk ve ondan beklentimiz skorer bir guard olması değildi. Bizim şanssızlığımız Domercant'ın devreye girememiş olması malesef.

Bu mac umarim top-8 top-4 te tekrarlanir..O zaman Krasnodari cehenneme cevirmeyen fenerli olsun..Lokolular ucuz kurtuldu elimizden yaptiklari taskinliklardan sonra.Dualarim ilerleyen turlarda Loko ile eslesmek..500 Galatasarayli toplayim da gorsunler Krasnodar nasil cehenneme cevriliyor.!

Bir şekilde bu maç için yaptığımız eleştirilerden sıyrılmak zorundayız ki gerçekten haklı sebepler var.Düşünmemiz gereken şey diğer maç, 28 Kasım neredeyse geldi bile, bu sefer çok iyi organize olunmalı.

Maç önü ve maç ile alakalı yorum yapmak istedim ve öncelikle buradaki yorumları da okudum. Ben sanırım başka maç seyrettim bu yüzden maç hakkında yorum yapmayayım en iyisi. Maçın bizim adımıza kötüsü Jamontmuş. 35 dk sahada kalan Jamont. Keşke maçın bizim adımıza iyisi kimdi o da yazılsaydı da maç hakkında bilgi sahibi olsaydım :(

PG demişken. Bizim PG'miz Jamont mu Ender Engin mi? Gordondan ne zaman bahsedilse adam hakkında oyun kurucu diye bahsediliyor ben de şaşırdım artık.

XXX oyuncu neden az oynatıldı gibi eleştiriler var. Arkadaş takımda hangi oyuncunun bu yolculuklardan ne kadar etkilendiğini biliyor musunuz? Furkan çok etkilenir Engin az etkilenir misal. Bu yüzden de hoca sakatlık da yaşanmaması için hepsine ona göre süre verir. Yani koşulların tamamı hakkında bilgi sahibi değilken böyle iddialı giderler yapmak bence aşırı özgüven gerektiriyor. Bunu aslında not etmek lazım.

Genel olarak bakıldığında ise Kuban beklediğim kadar iyi bir takım değil. Zaten dar rotasyonla oynuyorlar. Basketbolda bir laf vardır. Şutu ile yaşayan şutu ile ölür diye. Her zaman bu derece istikrarlı atamazlar. İçeri girişlerinin de tek kaynağı Calathes. Ona yapılacak sert baskı kuban'ın alternatiflerini bitiriyor. BÜyük ihtimalle İstanbuldaki maçta Hawkins'i Calathes'in üzerine vereceğiz. Böylece eşleşmelerde zorluk yaşamalarını sağlayacağız. 3 numaradan katkı almak önemli. Maç içinde onları yakaladığımızda bakın sayıları nereden bulduk veya nereden yakaladık açıklarını?

Yorgunluk çok önemlidir sporda. Özellikle basketbol gibi ayak hareketlerinin çok önemli olduğu bir spor müsabakasından hemen önce saatlerce ayaklarını kımıldatmadan oturursan o bacak/ayakların kendine gelmesi zaman alır. Normal hayatta biz otobüs yolculuğu sonrası indiğimizde bacaklarımız tutuluyor. Takıma güvenim tam ama burada gene felaket senaryoları yazılmış. Grubu geçemezsek kötü olacak diye başlayan, bir mağlubiyetle olayı bitiren yüzler görmek üzücü gerçekten. Objektif olmak istediğinizi anlıyorum da -pesimist olarak objektif olunur- diye bilmediğim bir kaide mi var ortamdan uzak kaldım sanırım:(

Bu maci kaybetme nedeni ne Gordondur ne Lakovic ne Ender..Murat Ozyer ve onun dahi calisma arkadaslaridir.. Takim yollarda helak olmus sekilde maca cikmistir..Ben bile Krasnodara Turkiyeden vize icin geldigimde 2 saat boyunca beynim donuyor ucakta..Birde takim 2-3 kere git geller yapa yapa bu hale geldi..Lokomotiv Kuban iyi bir takim degil..Loko yerine Aliaga bile olsa maci alamazdik o kadar da iddialiyim! Murat Ozyer hesabini versin artik.......

Ergin Hocanin ingilizcesi,konusmalari gecen seneki Fuenlabrada-bjk avrupa kupasi maci sonrasini hatirlatti..Iste coach dedigim boyle olmali.Az bile konustu Ergin hoca..En guzel ani gulumsemesi ki,resmen ti ye alir gibi..Sunu demek istiyor..This is a not regular game :) Istanbula gelin goruselim..( .... ) diyor..Hocamiz acik net ve cekinmeden rovansa gelin diyor gosterelim diyor..

Benim tanıdığım ergin ataman takımı öyle bir hazırlayacak ki rövanş maçına inanıyorum bu takımı 30+ farkla yeneceğiz. Bunu öylesine yazdığımı düşünebilirsiniz ama ben ergin hocanın o röportajda daha maç bittiğinde intikam kılıcını kuşanmaya başladığını bunu da sahada oynayacağımız basketbolla onları ezerek yapacağımızı kafasına kazıdı.. 28 KASIM günü abdi ipekçi öyle bir maç izleyeceğiz ki inanın bana bu olumsuz eleştirileri yapanların hepsi helaalllll işte budurrrr nidaları atacak.. Sakın içinde bulunduğumuz koşul ve şartları düşünmeden rezalet bir karara imza atmış olan uleb i kulak arkası yaparak yorum yapmayın.. Ya bu takıma inanın ve bizle birlikte yürüyün yada oturun evinizde susun!!! ERGİN HOCAM İNŞALLAH OKUYORSUNDUR BU MESAJI SANA VE TAKIMINA O KADAR ÇOK GÜVENİYORUM Kİ RÖVANŞTA İNANILMAZ BU RUSLARI O SON SANİYEDE ATTIKLARI BOŞ 3 LÜKTEN DOLAYI REZİL VE PİŞMAN EDECEĞİNE İNANCIM TAM...

Ergin Hoca'ya güvenim tam. Öyle bir hazırlayacak ki takımı maça. O gün Kuban oyuncusu olmak istemezdim... Aslında Manchester'a yapılan karşılamanın bir aynısı da Kuban'a yapılamaz mı ? Otellerinde rahatsız edilemezler mi ? Yoksa çok mu abartıyorum :-( Onlara da cehennemi yaşatmalıyız. Havaalanında,otelde,parkede... Bizle karşılaşmalarına pişman etmeliyiz onları. Gurur mûcadelesine dôndü bu maç...

Arkadaşlar rövanş karşılaşması için çok güzel şeyler konuşuyor, düşünüyoruz ama sadece biz konuşuyoruz bunları. Ya da bizim gibi çok yakından takip edenler. Ortada rakibin yaptığı pislik varken, Eurocup yönetiminin tutarsız davranışı sözkonusu iken bugün yani maçın ertesi günü yazılı ve görsel medyada sadece hava koşullarına takıldığımız söylenmekte.Örneğin, Fotomaç gazetesini alın yarım sayfa haber var maçla ilgili ama sadece sisten, uçak olayından bahsedilmiş. Bu konuda taraftarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. 4-5 gün gibi kısa bir süre kaldı maça ve bahsettiğim gibi sadece işi çok detaylı takip eden inceleyen insanlar takımımızın nelere maruz bırakıldığını biliyor. Eğer durum biraz daha açık anlatılsa, medyada yer alsa eminim ki biletler karaborsaya düşerdi. Bizim basketbol taraftarımız maç seçer falan ama sözkonusu takım sahiplenme olduğu zaman işler değişir.

Maç başlığını açalım, sosyal medyada elimizden geldiğince maçın reklamını yapalım. O salonu Kuban'ın ve Rus lobisinin başına yıkmamız gerekiyor.

Twitterda takipçi sayısı yüksek Galatasaraylıların rövanş maçının önemini anlatması lazım. bir GS taraftar sitesinde yazan bir abimizden rica ettim, Çarşamba'ya kadar ara ara hatırlatacak Kuban maçını.

Sahaya yabancı madde atmadan, aynı CSKA, Barca ve Olympiakos maçlarındaki atmosferi oluşturmamız lazım.