Los Angeles Lakers

Bakıyorum da herkes kendi takımının konusunu açmış.Bizim başımız kel mi bizde açarız :)

-----------------------------------------------------------------------

Milli Basketbol Liginde oynayan Los Angeles, Kaliforniya şehri takımlarındandır. 2004/2005 sezonu sonu itibariyle NBA tarihinde en çok maç kazanan (2,621), en yüksek galibiyet oranına sahip (%61,9), en çok final oynamış takımdır (28).Renkleri mor,altın,beyazdır.Maçlarını Staples Center'da oynamaktadır..NBA Milli Basketbol Ligi'nde en fazla şampiyon olan takımlar sıralamasında , 14 şampiyonlukla ikinci sıradadır.

staples-center-address.jpg


newinterior.jpg


Los Angeles Lakers aslen Detroit'te başlayan Detroit Gems takımının el değiştirmesiyle kurulmuştur. Sadece bir sene Detroit'te kalan Gems (1946-1947), 1947 yılında Ben Berger ve Morris Chalfen tarafından 15.000$ karşılığında satın alındı. Minneapolis`e taşınan takım Minneapolis Lakers adını almıştır. Gems bir önceki sezon sadece 4 maç kazanabilmişti ve lig sonuncusu olmuştu. NBA Seçmeleri`nde ilk sıradan oyuncu seçme hakkına sahip olan Lakers, dönemin en iyi pivotu olacak George Mikan`ı aldı. Yeni koç John Kundla ile birlikte takım büyük bir ivme kazandı, 1947-48 NBL şampiyonluğunu kazandı. Bundan sonraki sene Basketball Association of America`da mücadele eden Lakers burada da bir şampiyonluk kazandı. 1949 yılında Basketball Association of America`yla National Basketball League birleşti ve National Basketball Association adını aldı.

Minneapolis Lakers, George Mikan, Vern Mikkelsen ve Clyde Lovellette gibi oyuncularla 6 yılda 5 şampiyonluk kazanarak (1949, 1950, 1952, 1953, 1954) NBA`i adeta domine etti. 1954`de 24 saniye kuralının koyması, George Mikan`ın ciddi sakatlıklar yaşaması Lakers`i farklı bir oyun tarzına zorladı, Clyde Lovellette takımı sırtlamaya çalışıyordu fakat 1958`de lig sonuncusu oldular.

Takım 1960`da Los Angeles`a taşınarak günümüze kadar kalacak olan Los Angeles Lakers adını aldı. Takımı Elgin Baylor ve Jerry West taşıyordu, fakat o senelerde fırtına gibi esen Boston Celtics`in önüne çıkmak mümkün değildi. Finallerde 8 yılda 6 şampiyonluk Boston`a kaybedildi. 1972`de efsane oyunculardan Wilt Chamberlain ve yılın koçu seçilecek Bill Sharman`ın ortaklığıyla 33 maç üst üste kazanılarak NBA tarihinde üst üste maç kazanma rekoru kırıldı ve sezon sonunda özlenen şampiyonluk New York Knicks`i yenerek kazanıldı.

1973`te ise bu sefer New York, Lakers`ı finalde yeniyordu. Wilt Chamberlain`in de emekliye ayrılmasıyla takım tekrar bir duraklama dönemine girdi. 1975`te başka bir efsane Kareem Abdul-Jabbar takıma kazandırıldı fakat başarı bir türlü gelmiyordu. Ta ki Earvin "Magic" Johnson`ın 1979`da Los Angeles`a gelişine kadar.

magic%20johnson.bmp


Magic Johnson`ın henüz ilk senesinde yani 1980`de şampiyonluk kazanıldı. Philadelphia 76ers`ı 4-2 yendikleri serinin unutulmaz 6. maçı 16 Mayıs 1980`de Philadelphia`da oynandı. Sakat olan Kareem Abdul-Jabbar`ın yerine başlayan çaylak Johnson, o geceyi 42 sayı, 15 ribaund ve 7 asist ile kapattı. Daha sonra 1980`ler Lakers`ın hakimiyetiyle geçti, takım 7 final daha oynayıp 4 şampiyonluk daha kazandı.

p1.magic.jpg


1990`a gelindiğinde Michael Jordan`lı Chicago Bulls ortalığı sallamaya başlamıştı. 1991`de Magic Johnson HIV yüzünden basketbolu bırakmak zorunda kalmıştı. Lakers`ın ise eski günlerinden pek eser yoktu. Fakat zaman içerisinde takıma dahil edilen sansasyonel isimler; Shaquille O'Neal ve Phil Jackson, takıma Kobe Bryant ile birlikte büyük bir güç kazandırdı. Lakers 3 yıl üst üste (2000, 2001 ve 2002) şampiyon oldu.

shaqkobe.jpg


Karl Malone ve Gary Payton`ın da şampiyonluk isteğiyle takıma katılmasıyla takım daha da güçlendi fakat beklenenin aksine 2004 finalinde Detroit Pistons`a 4-1 elenildi.

AAGC014.jpg


2004 yazında takım kadrosu parçalandı. Shaq ve Kobe arasındaki kavga iyice su yüzüne çıkmaya başlamıştı. Shaq takımdan ayrıldı, Malone emekli oldu, Payton Boston`a gönderildi ve Phil Jackson takımdan ayrıldı ama daha sonra Phil Jackson takıma geri döndü.Kobe Bryant şuanda ortalamalar toplamında nba aktif en iyi oyuncusudur. Lakers 2004 den beri ilk defa 2007-2008 sezonunda finale adını yazdırmış fakat seriyi 4 - 2 kaybetmiştir.

Los+Angeles+Lakers+2007-2008+team+photo.jpg
 
NBA'yi takip ettiğim yıldan(hatırlamıyorum) 2004'e (Shaq'ın gidişine) kadar büyük bir Lakers hayranıydım . Shaq gittikten sonra sevmemeye başlamıştım bu takımı . Portland maçından sonra ise artık nefret duygusu oluştu bende Lakers'a karşı .

Sezon başında final cepte gibi görünüyordu ki ilk yarının ortalarına kadar istatistiksel açıdan liderlik konusunda rakipleri yoktu . Belki şimdide liderliği onların elinden kimse alamaz ama San Antonio'nun müthiş çıkışından sonra belki Nsezonda olmasada Playoff'larda bu kadar rahat olamazlar . Şimdiki durum ise NBA finali Lakers için asla kolay değil .
 
Dünkü zorlu maçta San Antonio'yu yenmek kolay değil.Özellikle 2 gün ardı ardına oynayınca bu maçta yeniliriz diye düşünüyordum ama yenmemiz çok iyi oldu.Burak Barut abime de buradan saygılar :)
 
Philadelphia 76'ers 94-93 Los Angeles Lakers
NBA'de sabaha karşı yapılan maçta Los Angeles Lakers sahasında Philadelphia 76'ers karşısında 94-93 mağlup olarak, gecenin sürpriz yenilgisini aldı. Staples Center'da oynanan maçta Philadelphia'dan Andre Iguodala ve Lakers'tan Pau Gasol kaydettikleri 25'er sayıyla maçın en skorer isimleri oldu.

Dördüncü çeyreğin sona ermesine 6.6 saniye kala Kobe Bryant'ın iki sayılık basketiyle 93-91 öne geçen Lakers, maçın bitimine saniyeler kala Andre Iguodala'nın üçlüğüne engel olamadı ve Staples Center'da son gülen Sixers oldu.

Philadelphia'da benchten gelen Louis Williams oyunda kaldığı 27:15 dakika içerisinde 18 sayı üreterek, takımına skor anlamında büyük katkı sağlarken, Thaddeus Young 14 sayı 7 ribaund ile oynadı.

Los Angeles Lakers'ta ise Kobe Bryant kötü bir performans sergilediği geceyi 11 sayı 5 ribaund 5 asist ile tamamlarken, Trevor Ariza ise 16 sayı 8 ribaund ile Lakers'ın en skorer ikinci ismi oldu.
----------------------------------------------------------------------
Yenilmemiz kötü oldu.Ama Philadelphia bu maçı çok istedi.Artık önümüzdeki maçlara bakacağız :)
 
Kobe'nin filmi tamamlandı
Ünlü sinema yönetmeni Spike Lee, Los Angeles Lakers'ın dünya çapındaki yıldızı Kobe Bryant hakkında hazırladığı belgesel filmi sonunda tamamlarken, ''Kobe Doin' Work'' adındaki film 25 Nisan'da tanıtımı yapılacak. Daha önce başrolünde Ray Allen ve Denzel Washington'un oynadığı 1998 yapımı "He Got Game" adlı basketbol temalı filmi yöneten Lee, koyu bir New York Knicks taraftarı olarak tanınıyor. Geçen yıl Nisan ayında digital kamera ile Lakers soyunma odalarında çeşitli çekimler yapan ünlü yönetmen, Kobe'yi San Antonio Spurs ile oynanan Batı Konferansı Final serisi maçında görüntüledi. 17 farklı kameranın kullanıldığı belgeselde ünlü şarkıcı Bruce Hornsby'nin müzikleri de yer alacak. 1980'li yıllarda "The Way It Is" ve "The Valley Road" adlı şarkılarla dünya çapında şöhret yakalayan Hornsby filmin şarkılarını hazırlandı.

Tribeca Film Festivali'nde 25 Nisan'da premieri yapılacak olan filmde Kobe Bryant'ın özel yaşamı ile basketbol hayatından çeşitli kesitler sunulacak. Filmde birçok tanınmış basketbol oyuncusu da yer alırken, Lee'nin başlangıçta 10 dakika olarak düşündüğü müzik parçaları, Hornsby'in çalışmalarıyla 35-40 dakikaya ulaştı.
 
Lakers Evinde Rahat
1.3ACA

LA Lakers, Staples Center'da konuk ettiği Golden State Warriors'u 114-106'lık skorla mağlup ederek Philadelphia 76'ers yenilgisi sonrası oynadığı ilk maçı kazandı.

LA Lakers'da İspanyol uzun Pau Gasol 21 sayı- 14 ribaund ve tecrübeli forvet Lamar Odom da 16 sayı- 12 ribaund ile double double yaparken, Kobe Bryant ise 21 sayı- 6 ribaund- 2 asist- 2 top çalma ile maçı tamamladı. Ev sahibi takımda ayrıca Trevor Ariza 13 sayı- 3 ribaund- 3 asist ve Derek Fisher da 11 sayı- 2 ribaund- 2 asist ile oynadı.

Golden State Warriors cephesinde ise Monta Ellis 27 sayı- 3 ribaund- 5 asist- 3 top çalma ve Kelenna Azubuike de 25 sayı- 8 ribaund ile oynamasına karşın galibiyete yeterli olmadı. Brandon Wright 11 sayı- 10 ribaund ve Stephen Jackson da 5/17 şut isabetiyle oynadığı karşılaşmada 10 sayı kaydetti.
 
Önümüzde önemli bir Chicago maçı var.Chicago asılacaktır bayağı.Yorgunluk faktörüde var.Ama biz kendi basketbolumuzu oynarsak eğer bu maçıda alırız.
 
Matador Lakers
4.39DA

LA Lakers, United Center'da karşılaştığı Chicago Bulls'u 117-109'luk skorla mağlup ederek bu sezonki 55.galibiyetini almayı başardı.
Kobe Bryant'ın 28 sayı- 3 ribaund- 7 asist ve 5 top çalma ile yıldızlaştığı Lakers'da, İspanyol uzun Pau Gasol de 23 sayı- 10 ribaund- 3 asist ile maçı tamamladı. Lakers'da ayrıca Trevor Ariza 18 sayı- 8 ribaund, Lamar Odom 16 sayı- 5 ribaund- 2 asist ve kenardan gelen Jordan Farmar da 13 sayı- 2 ribaund- 3 asist- 3 top çalma ile önemli katkı sağladı.

Chicago Bulls'da son maçların formda ismi John Salmons, Lakers karşısında 30 sayıyla oynadı. Çaylak Derrick Rose 25 sayı- 5 ribaund, Ben Gordon 16 sayı- 6 asist ve Tyrus Thomas da 15 sayı- 16 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.
------------------------------------------------------------------------
Sıradaki lütfen :)
 
Lakers Zorlanmadan Kazandı
0.8A

Los Angeles Lakers, Ford Center?da karşılaştığı Oklahoma City Thunder?ı 89-107 mağlup ederek bu sezonki 56. galibiyetini elde etti.

Tam 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Los Angeles Lakers?da Kobe Bryant takımının en skorer oyuncusu olurken, 19 sayı- 3 ribaund- 5 asist- 4 top çalma ve 2 blok istatistikleri ile oynadı.

Lakers?da İspanyol yıldız Pau Gasol 14 sayı- 14 ribaund- 7 asist, Lamar Odom 18 sayı- 6 ribaund, Derek Fisher 11 sayı- 5 asist, kenardan gelen Luke Walton 11 sayı, Josh Powell 14 sayı- 3 ribaund ile mücadele etti.

Oklahoma City Thunder (20-51) cephesinde Kevin Durant 24 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Jeff Green 12 sayı- 6 ribaund- 3 asist, Nenad Krstic 11 sayı- 7 ribaund, Thabo Sefolosha, Russell Westbrook ve kenardan gelen Nick Collison ise 10?ar sayı ile mücadele etti.
-----------------------------------------------------------------------------
Peh elimizin kiri sıradaki lütfen :)
 
Bu takım bana göre nba in en iyi takımıdır....bu sezon doğudaki çekişmeden dolayı(boston,cleveland.orlando)biraz daha rahat bir final geçirecektir...Bu sezon ŞAMPİYON lakers
 
Lakers Bu Kez Takım Halinde
1.34DA

LA Lakers, IZOD Center'da karşılaştığı New Jersey Nets'i 103-95'lik skorla mağlup ederken, bu sezonki galibiyet sayısını da 58'e çıkarttı.

Kobe Bryant'ın 5/19 şut isabetiyle 14 sayı kaldığı Lakers'da, Pau Gasol 36 sayı- 11 ribaund- 7 asist ile yıldızlaştı. Lamar Odom 12 sayı- 11 ribaund- 4 asist ile double double yaparken, Derek Fisher 18 sayı- 2 ribaund- 4 asist ve Trevor Ariza da 11 sayı- 3 ribaund ile maçı tamamladı.

New Jersey Nets cephesinde ise Vince Carter, 20 sayı- 7 ribaund- 3 asist ve sakatlıktan geri dönen Devin Harris de 13 sayı- 6 ribaund- 14 asist ile oynamasına karşın galibiyet sevinci yaşayamadı. Diğer taraftan Nets'de çaylak Brook Lopez 16 sayı- 10 ribaund ile double double yaptı.
 
Lakers 5 maç sonra!
NBA'de pazartesi sabaha karşı oynanan karşılaşmada Atlanta Hawks sahasında Los Angeles Lakers'ı 86-76 mağlup etti 5 maç sonra Lakers'a mağlubiyeti tattırmış oldu.
Philips Arena'da oynanan karşılaşmada Los Angeles Lakers'ta Pau Gasol'un 21 sayı, 11 ribaund, Kobe Bryant'ın 17 sayı, 8 ribaund, 4 asistlik performansları Los Angeles Lakers'ı oyunda tutmaya yetmedi.

Ev sahibi ekip Atlanta Hawks'ta ise Mike Bibby 21 sayı, 5 ribaund, 3 asistlik performansı ile galibiyetin mimarı olurken benchten gelen isim Flip Murray 14 sayı 2 asist, Maurice Evans 13 sayı, 6 ribaundluk performanslarıyla galbiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular
 
Atlanta karşısında çok çok çok kötü oynadık.Tamamen kişisel şutlardan oluşma bir oyun sergiledik.Set denen bir şey yoktu.Artık yeni bir seriyi başlatırız bizde :)
 
Lakers Kendine Geldi
0.8A

Son 2 maçında Atlanta Hawks ve Charlotte Bobcats?e mağlup olan Los Angeles Lakers, Bradley Center?da karşılaştığı Milwaukee Bucks?ı 98-104 yendi.

Kobe Bryant?ın 30 sayı- 8 ribaund- 4 asist ve 4 top çalma istatistikleri ile mücadele ettiği Los Angeles Lakers?da Lamar Odom 20 sayı- 10 ribaund ile double double yaparken, İspanyol Pau Gasol 15 sayı- 6 ribaund- 2 asist ve 2 blok ile maçı tamamladı.

Lakers?da Trevor Ariza 12 sayı, kenardan gelen Sasha Vujacic 14 sayı- 5 ribaund- 3 asist, Jordan Farmar ise 5 sayı ile mücadele etti.

Milwaukee Bucks cephesinde Richard Jefferson 29 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken, triple double yapan Ramon Sessions 16 sayı- 10 ribaund- 16 asist, Dan Gadzuric 14 sayı- 5 ribaund, Charlie Villanueva 13 sayı- 7 ribaund, kenardan gelen Joe Alexander ise 9 sayı- 3 ribaund ile maçı tamamladı.
 
Betül Yüncüoğlu' Alıntı:
bu takımı çözemedim :) en favorilerden ve bol yıldızlı. ama shaq dan sonra şampiyonluk göremediler :D
Herşeyin bir sırası vardır.Ona bakıcak olursak Boston'da Larry Bird gittiğinden beri şampiyon olamıyordu.Sen kafanı yorma bu sene şampiyonuz.Olamasak bile önümüzdeki en fazla 5 yılda şampiyonuz kafanı yorma sen :)
 

Üst