Los Angeles Lakers

Hiç yanıltmadılar ancak dün zor kazanmışlar. Malum, Kobe OKC maçını sağ elini kullanmadan tamamlamıştı. Sakatlığını atlatamadan Hornets maçına çıktılar. 20lere çıkan farka rağmen Kobe'nin son çeyrekteki 18 sayı 4 asistiyle kazandı Lakers. Son 7 dakikada 20-0 lık seri Kobe 42 sayı 7 ribaund 14 asist ile oynadı. İçerde zorlu 2 maç var. 2si de kazanılır. 33-31 olur 2 maç sonra.
 
Lakers, Kobe'siz de kazandı!

Sacramento Kings 102-113 Los Angeles Lakers

Kobe Bryant’ın hiç alternatifi yok ve hiçbir zaman da olmayacak ancak Los Angeles Lakers takımı Kobe Bryant olmadan da kazanmayı ve play-off tablosunun içinde kalmayı öğreniyor.

Staples Center’da Sacramento Kings takımını ağırlaya Lakers takımında sahneye Antawn Jamison çıktı ve 27 sayıyla liderlik yaptı. Metta World Peace ise 22 sayıyla oynarken, Dwight Howard 12 sayı ve 17 ribauntla galibiyette büyük pay sahibi olmayı başardı.

Kobe Bryant’ın yokluğunda tecrübesiyle oyuna yön veren Steve Nash 19 sayı ve 12 asistle büyük rol üstlenirken, kenardan gelen Steve Blake 16 sayı ve 8 asistle maçı tamamladı.

Konuk ekip Sacramento Kings takımına Isaiah Thomas 26 sayıyla liderlik yaparken, Patrick Patterson 22 sayıyla mağlubiyete engel olamadı.

DeMarcus Cousins sakatlığı sebebiyle bu maçta forma giyemedi.

Los Angeles Lakers toplam 36 galibiyet ve 32 mağlubiyetle Batı’nın 8. sırasında play-off için son koltukta oturuyor.

(Selçuk AYTEKİN / Ajansspor)
 
Yanıltmamaya devam ediyorlar. Kobe erken dönerse 6.sıradan playoffa girebilir Lakers. Gasol ne zaman ve nasıl dönecek hiçbir fikrim yok. Takım düzelme sinyalleri verse de hiç yeterli değil bu. Playoff ilk turunu geçmek pek mümkün değil. Malum 7 ve 8 den girilirse Spurs veya Thunder gelecek. 6 dan giripte Grizzliez ile oynanırsa bir ihtimal diyor insan. Ayrıca Spurs ve Thunder arasında 1 maçlık fark var. Lakers 7-8 de takılıp 6.sırayı zorlayamazsa her ne kadar kötü durumda olsa da tepedeki takımlar ilk turda eşleşmek istemez. Ev sahibi avantajı mı yoksa Lakers çekincesi mi daha ağır basacak son haftalarda bu da merak konusu.
 
Kobe Sakatlanmış.Aşil Tendonu Kopmuş ve Durumu MR sonrası belli olacak ama 1 yıl oynayamayacak diyenler çoğunlukta 2 yıl sonra bırakırım diyordu Kobe uzun sakatlık sonrası ne olur bilinmez ama Lakers'in bir çözüm bulması şart.
 
Ve Lakers'ın artık pili bitti. Yine bir kaç yıl bekleyecekler yeniden yapılanma için. Dwight Howard tek başına bir takımı sırtlayacak çapta bir oyuncu değil.
 
NBA'i sevdiren adamdı Kobe. NBA benim için onunla başladı onunla bitiyor. Gelmiş geçmiş en büyük 3-5 sporcudan birinin sonu böyle olmamalıydı. Her ne kadar CP3 takası veto edilip Lakers engellense de şüphesiz fena olmayan bir kadro ve şampiyonluk parolasıyla girilen bir sezondu. Ancak işler her konuda ters gitti. SpaceJam Howard, sakat Gasol, bir var bir yok Nash, acayip adam MWP, takımda şutör olup şut sokamayan Meeks, Ender Arslan Blake, sezonu kapatan Hill lerin yanında takımın onuru için sıradan bir oyuncu olan Clark ile savaştı adam. Sadece PO için. Ve başarmıştı da. Yaş 35, 7 kişiye düşen rotasyon ve sakat olmasına rağmen peşi sıra 48 dakika çıkmadan oynanan maçlar. Bu zor şartlara Mamba bile dayanamadı. Spartacus'un bittiği gün sonu benzer şekilde ona benzedi.
 
Zaten o takasa neden karşı çıkıldı anlamadım (daha doğrusu anladım da) ne olmuş bir takım çok güçlü oluyorsa. Miami'ye bu destek neden?
 
Clippers akıllı olacak :)

-iyi gün taraftarı mode on- :)
Xavier Henry nihayet değerini buldu gibi. Özellikle de penetre yeteneğini gösterebilmesi çok iyi oldu. Özellikle pure shooter muamelesi gördüğü takımlarda hiç katkı verememişti yanlışkullanıldığı için. Fakat sorun ş ki Kobe dönünce Henry mi yoksa Wes mi 3 oynayacak. Clark geçen sene parladı ama Sabri'nin iyi sezonu gibi düşünmeliyiz onu. (takım kötü sabri iyi- sabri kötü takım iyi ) Lakers benchi bumaçtaki sayılarını normalde 5 maçta atamaz ; bu yüzden de Wes'i ilk 5e atmak daha mantıklı. Henry de 2-3'ü yedekler ve maç sonu Wes yerine sahada kalır.
Ayrıca Kaman- Ceren- Hill potaaltını küçümsememek lazım. Nash diri kalırsa bence hala şampyonluk adayıdır Lakers. Nash ne kadar diri kalır o tartışılır...
 
Boozer ruhsuz oynamaya devam ediyor. Okuldaki hocam ona hep garbage diyordu/ Gecen sene de pizza delivery yapan turk arkadasim Boozer'in evine pizza goturmus. Loozer saglam bahsis verince tabii arkadasimin elinden opesi gelmis. Galiba sadece Chicago'da degil tum Amerika'da Boozer'i seven sadece benim arkadasim.
 

Üst