Gerçekten çok ilginç. Hayret ediyorum bu yazılanlara. Lebron'un nasıl mvp'liği ortada değil. Şu an bütün Nba'in konuştuğu konu bu. Kim fmvp olacak. Bu seneki fmvp ortada işte. Alın mesela bu ülkedeki Nba denilince belki de en büyük otorite.Lebron'un da hiçbir MVP'liği ortada değil ki. Hatta seriyi kaybettiği ama alması gereken bir ödülü almadığı yıl da var. Ben hiç izlemedim ama çokları Rodman'ın 96'da MVP olması gerektiğini söylüyor ama ben izlemeden bile katılmıyorum. Çünkü ortada büyük bir istatistiksel fark yoksa MVP ödülü zaten rakamlarda en ön plana çıkan değil, bir tarafın yokluğunu en çok aradığı, sahada yaptıkları veya safi varlığıyla en çok sonuca etki eden ve değiştirilemez olan ''en değerli oyuncu''ya verilir. Lebron 17 senedir oynadığı hiçbir takımda bu oyuncudan başkası olmadı. Şu anda da gidip Heat'e Lebron-Davis'ten biri bir maç oynamasa hangisini tercih edersin deseler cevapları su götürmeyecek kadar ortadadır. Bence Davis istatistikte (ki şu an ana 3 kalemin 3'ünde de geride) geçse bile Lakers kazanırsa Lebron ödülü alması gereken kişidir. Geçen yıl da Van Vleet finalleri Kawhi'dan çok daha etkin oynadı belki ama Kawhi'ın sadece sahadaki varlığı ve abuk şekilde düşmeyen rakamları bile onu MVP ödülü alması için yetti. Ortada pek de bir tartışma yok, zamanında Jordan'ın Big Three'nin tartışmasız süperyıldızı olması gibi Lebron da bu kadar sağlıklı ve etkin kaldığı süre içinde kazanılan tüm ödüllerde pastanın büyük dilimini üzerine alacaktır, aynı başarısızlıklarda en büyük eleştiriyi alması gibi.
Ayrıca evet 96 finalini izlemediğiniz belli. Ben izledim. Ve bırakın çoklarını tek bir kişi bile Rodman mvp falan demiyordu. Rodman nereden çıktı hadi Pippen deseniz bi nebze anlarım. Öyle bişey yok yani. Rodman denilen adam faul atamazdı faul. Şutu, turnikeyi falan geçtim faul atamazdı adam. Ayrıca hangi big three ? Jordan'da big three falan yoktu. Yanında Pippen vardı, diğerleri rol oyuncularıydı. Big three Lebron'un Wade ve Bosh ile buluşmasıyla ortaya çıktı. İzlemediğiniz, bilmediğiniz dönemlerle ilgili bihaber yorumlar yapıyorsunuz hayret gerçekten.
Ayrıca ben de size katılıyorum Davis çok müthiş bir performans göstermezse Lebron'un hakkıdır artık mvp olmak. Zaten kimsenin Lebron'un kalitesine oyunculuğuna bişey dediği yok, diyemez de zaten. Adam tarihin en iyi iki oyuncusundan biri. Eşsiz bir adam. Ama Jordan'la mukayeseye gelince iş orada ben şahsen Lebron'u kapatamayacağı kadar geride görüyorum. Dediğim bu sadece.