Luksa Andric

Re: Luksa Andric Galatasaray'da

Tugay EREN' Alıntı:
rancik 2.06 andric 2.10 ;)
4cm fark var işte.[quote="Saim Karakuzu":19zn287d]bizimle oynanan maçlarını izledim de rancikten en az aralarında 4 5 cm var rancik 2,04olsa boy 2,09filandır :)
[/quote:19zn287d]
Emin misin? sakın3.5 cm olmasın o hele 3 cm ise biz ne yaparız at bu sezonu da cöpe.2.09 luk pivot mu olurmus :)

2.08 m boyundaki oyuncu pota altındaki etkinliğiyle dikkat çekiyor. 2.10 metre boyundaki Andric..

Bizim siteyi seviyorum yaa (Gs.org) :D

Luksa Andric'in temel özellikleri:

- Koşabilen bir uzun. Hızlı hücumlara rahat çıkabilmemiz adına önemli bir avantaj.
- Şutu var. Orta mesafe şutları iyi. Yeni kurallarla oynanacak Avrupa basketbolunda önemli noktalardan biri olacak. Bu yönden de avantaj sağlayacaktır.
- Sırtı dönük oynayabiliyor. Biliyorsunuz bu konuda zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyorduk. Ermal'den sonra Andric'in de bu yönde oynayabilmesi bizim için önemli.
- Fundamentali iyi bir oyuncu. Bu da özellikle hücumda doğru zamanda doğru kararlar verebilmesini sağlıyor.
- İyi bir savunmacı sayılabilir ancak bazen savunmak yapmak adına faul problemine girebilir.

Bu sezon 25 dakika ortalamayla 10-12 sayı, 5-6 ribaunt, 1-1.5 asist ve top çalmma ve 1 blok ortalamalarıyla oynayabilir. Bu da oldukça önemli bir katkı anlamını taşır. Oktay Hoca'nın sistemine oldukça uygun bir oyuncu olduğu defalarca söylenmiş zaten.

Şimdilik kendisi ile ilgili aklıma gelen bunlar.

[/quote][/quote]
Emin misin? sakın3.5 cm olmasın o hele 3 cm ise biz ne yaparız at bu sezonu da cöpe.2.09 luk pivot mu olurmus :)[/quote]
öyle birşey demedim sadece 2,10boyunda olunca daha bir iyi oluyor insanın gözüne daha çok gözüküyor :) şaka bir 4 numarada da oynuyorsa 1 2 santim bile çok değerli olur izledikçe görürsünüz ..

Açıkcası ben daha iyi bir isim bekliyordum...Gerçi Avrupaya gidemeyen bir takıma şamda kayısı tadında ya o başka mesele...
Hırvatistan dışına ilk kez çıkıyor, uyum sorunu yaşayabilme ihtimali malesef yüksek...Sabredilmeli mutlaka.
İzlediğim kadarıyla savunmayı bilen bir oyuncu ama tuttuğu adamı kilitler diyemezsin. Orta mesafe şutu da iyi ama ben pota altında sırtı dönük etkili bir oyununu görmedim şu ana kadar.
Sitelerde iki gündür yazılanlara şaşırdım, sanki bir yıldız almışız gibi bahsediliyor, taraftara tavsiyem Andric'den çok büyük bir beklenti içine girmesin.
Yanlış anlaşılmasın, Andric kötü-boş bir oyuncu mu kesinlikle HAYIR. Ama sadece iyi işleyen bir çarkın güçlü bir parçası olur, asla merkezi değil.
Taraftar asla onu Wilkinson ile kıyaslamasın. Mike'in yerini biraz zor doldurur.Özellikle hücumda onun kadar silahı yok.

Emrah Bakın' Alıntı:
Taraftar asla onu Wilkinson ile kıyaslamasın. Mike'in yerini biraz zor doldurur.Özellikle hücumda onun kadar silahı yok.

Bana göre Mike geçen sezon ligin en iyi uzunuydu.Onun yaptıklarını beklemek abes kaçar.İçerden dışardın tehdit ediyordu.İyi pasördü.Herşeyi yapıyordu bir uzundan beklenen.

Açıkçası ben Yugoslav uzunları bizim gibi takımlarda pek görmek istemiyorum. Çünkü bunlar genelde makine gibi işleyen bir şablonun içinde başarılı olan tiplerdir ve bu konuda Oktay Mahmuti gibi biri olsa da tereddütlerim var. Biz genelde taraftar ve camia olarak bizi alıp götüren yabancıları sever, sayarız.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Açıkçası ben Yugoslav uzunları bizim gibi takımlarda pek görmek istemiyorum. Çünkü bunlar genelde makine gibi işleyen bir şablonun içinde başarılı olan tiplerdir ve bu konuda Oktay Mahmuti gibi biri olsa da tereddütlerim var. Biz genelde taraftar ve camia olarak bizi alıp götüren yabancıları sever, sayarız.

o zaman taraftarın seveceği oyuncuyu Shipp olarak tanımlamak yanlış olmaz,fakat bu sene Oktay Hoca ile birşeylerin değişeceği belli,bu sence taraftarın sevip sayacağı oyuncu tipinde değişiklikler oluşturmaz mı?

Taraftar sever kısmı eksik oldu sanırım, zaten başarı için taraftarın sevmesi önemli değil o kadar :) Yıllardan beridir kendisi sazı eline alıp birşeyler yapan oyuncular takımda yer alıyordu. Çarpık ekolümüz bu sene değişirse güzel şeyler olur ama değişmez diye tereddütlerim var kısacası.

peki sana uzunlarla ilgili bir soru sorayım.uzun tercihinin yugoslav veya avrupalı mı olması daha iyi sana göre yoksa amerikalı tercihi mi daha iyi olurdu? Tabi ki amerikalı alma hakkımız olduğunu düşünerek.

Avrupalı Amerikalı değil ayrımım benim. Takım oyuncusu ve ateşleyici oyuncu ayrımı. Yugoslav oyuncular genelde takım oyununa uygun profilde oluyorlar ve onların başarılı olması için takımın özellikle de oyun kurucuların başarılı olması gerekiyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Zizic ve Milojevic hatta Gurovic beslenmedikleri için başarılı olamadılar. Oktay Mahmuti'ye güveniyorum ama takımın yıllardır çizdiği profilin değişmemesinden tedirginlik duyuyorum.

Aslında çok bir bilgiye sahip değilim ama,Taylor da oynatan,besleyen bir oyuncu değil sanırım,senin dediğine çıkarsak,andric'in de taylor'dan beslenme olasılığı düşüyor.fakat sonuçta kadro çok değişti,bahsettiğin kadronun çizdiği profil,eski kadroların çizdiği profil,şimdiki kadro ile bir çok şey hem Oktay Hoca'nın,hem de bizim görmek istediğimiz profil ile değişebilir,bence çok yüksek bir ihtimal

Kerem´in söylediklerinden yola çıkarsak, Tutku takımın kilit oyuncusu olacak demek yanlış olmaz sanırım.

Geçen sezon sakatlıklarla boğuşan, basketboldan soğuyan Tutku´nun yerine, Galatasaray maçlarındaki ekstra oyunlarıyla aklımda yer edinmiş Tutku Açık´ı görmeyi umut ediyorum.

Böyle bir Tutku, hem Andric´i hem Ermal´i ön plana çıkarır.

Aslında her türlü sakatlık ihtimaline karşı,fiyatında indirime gitmesi halinde Fatih'in takımda kalması da yarar sağlayabilir,tabi ki Hüseyin veya Sertaç transferi gerçekleşmediği sürece.

Onur Abi dediğin gibi Tutku çok önemli hale geldi.Benim bir diğer düşüncem ise,Caner bu sene 10-15 dakika süre alarak,Hidayet'in Orlando'daki görevine benzer bir görev üstlenebilir.Yani en azından şut için Caner'in eline bakılmaz ama,onu seti başlatmada ve top dağılımında kullanabileceğimizi düşünüyorum,Caner'in bunun yanı sıra ribaund özelliği de var,Caner'den gerçekten iyi bir oyuncu yaratabiliriz,yani bu sene Kerem'in sözlerinden yola çıkarak Tutku'ya yardımcı olabilecek isim Caner olabilir.

Oyuncuyu seyredemedim bu yuzden kagıt ustu yorumlamayayım. Ama mevcut sartlar dahilinde iyi bir transfer gibi gozukuyor hayırlı olsun.

Asıl dikkatimi ceken nokta, elinde Ermal ve Rancik gibi iki uzun varken ve piyasada ust seviye yerli uzun kalmamışken, uzun tercihinin Avrupalı uzundan yana kullanılması oldu. İşin dogrusunu yazalım, Oktay hoca geldiginde yonetim zaten Rancik'le sozlesme yapmıstı, seçim sansı yoktu, bu durumda olay su hale geliyor: Oktay hoca Taylor'ı, Avrupalı uzun almak pahasına tercih etmiştir. Oyuncuyu iyice merak ettim -Taylor'ı-.

Sırp ya da Hırvat bir oyuncu bekleniyordu Oktay Mahmuti'den ki bizi yanıltmadı.

Önemli kozlarımızdan biri olacaktır şüphesiz.

Hüseyin'le görüşüyormuşuz sanırım, 4. adam olmayı kabul edip anlaşırsa, pota altı için düşünmemize gerek kalmaz.

Yerinde bir transfer olduğu kınusunda tüm forum hemfikir ama yine de bi canlı seyretmek lazım inşallah takımımıxa faydalı olur ..

Çok iyi bir oyuncu.Avrupa'da çok göz önünde gözükmeyen bir oyuncuydu.İyi bir transfer.