Marina Maljkovic

  • Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Marina Maljkovic ile yollarımızı ayırma kararımız bana göre doğru bir karar . Hoca ilk senesinde o düşük bütçeli genç - tecrübeli oyuncu harmanı kadrosuyla iyi işler yaptı kuşkusuz . Bunun da en büyük göstergesi tam saha pres ile rakibi oyundan düşürme ve Jefferson 'ın efektif oyunuydu . Ancak Maljkovic'in bunun üstüne daha fazla birşey koyamayacağı çok açıktı . Bunu da bu sezon gördük zannederim . Takıma iyi oyuncular katıldı , ancak kadro mühendisliği kesinlikle yanlıştı. Takım aylarca tek pivot ile oynadı , hoca oyun içerisinde de çok yanlışlar yaptı . Quigley'in sakatlığı tabii ki bunda da etkendi ama bence tek mazeret de bu olamazdı . Şimdi herkes Eurocup kazanmış bir hocanın gönderilişini sorgulayabilir , eleştirebilir de. Ancak ben bu durumu Euroleauge maçlarıyla da eşleştiriyorum. Bu takım ilk haftalardaki USK Prag maçının dışında hedef bir maç kazanamadı , ligde maalesef küme düştüğümüz sezondan sonraki en kötü konumuna geldi . Eurocup'da üzülerek söylüyorum Girona gibi bir takımı bile zar zor geçebildik . Bana göre buradaki en büyük başarımızda Avenida serisini kazanabilmemizdi , zaten o seride bizi şampiyon yapmıştı . Venezia serisini zaten geçerdi bu takım , onu da yaptı zaten .
 
Son düzenleme:
Marina Maljkovic ile yollarımızı ayırma kararımız bana göre doğru bir karar .
Ayni dusuncedeyim. Buraya kadar ok. Sonraki surec? Hangi amacla yollar ayrildi bundan sonraki hedefler ne koc ve kadro olarak kimler dusunuluyo? Bu ayrilik kuculmenin onadimimi? Malkovici gonderip olcan holigsvord bahar ekremmi gelcek yoksa malkovici gonderip efe irem meltem incimi?
 
2016/2017 sezonu başında Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın Baş Antrenörlük görevine getirilen ve geçtiğimiz sezon EuroCup Women şampiyonluğunu Kulübümüzle yaşayan Marina Maljkovic ile önümüzdeki sezonla ilgili görüşmeler yapılmıştır.
Sayın Maljkovic, kendisine gelen diğer teklifleri değerlendirmek istemiş ve Kulübümüzden ayrılmayı talep etmiştir. Bu talep doğrultusunda Kulübümüz, kendisinin bu isteğini kabul etmiş ve Marina Maljkovic ile Kulübümüzün arasındaki sözleşme karşılıklı anlaşılarak sonlandırılmıştır.

Sayın Marina Maljkovic ve yardımcısı Milos Paden’e hizmetlerinden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü
 
Marina Maljkovic başarılı/başarısız/kalmalı/gitmeli hepsi tartışılır ama hoca gitmek istemedi, aksine kalmak istedi ve Avrupa Kupasını aldığımız akşam takımda tutulması gereken oyuncuları söyleyip, kafa patlatmaya o sıralar başlamıştı olağan bütçe doğrultusunda kimleri alabilirim diye.
 
Marina Maljkovic başarılı/başarısız/kalmalı/gitmeli hepsi tartışılır ama hoca gitmek istemedi, aksine kalmak istedi ve Avrupa Kupasını aldığımız akşam takımda tutulması gereken oyuncuları söyleyip, kafa patlatmaya o sıralar başlamıştı olağan bütçe doğrultusunda kimleri alabilirim diye.

Vallahi sonları biraz Ergin hocanın bedava çalışırımına benzemiş ama bence Ergin hocanın da, bugün itibariyle Maljkovic'in de gitmesi doğru karardı. Transferleri hakikaten fiyasko, oynattığı oyun da bilhassa hücum anlamında çok ezberdi. 3 yıl önce Sırbistan'la sadece Ana Dabovic'in eline bakarak aldığı haklı şampiyonluktan sonra dahi bu süreçte hücum oyununa hiçbir şey ekleyememesi kendi sonu oldu. Bu yıl bir de çok undersize ve ağır takım kurunca ilk yılında yaptığı savunma verimliliğini de elde edemedi. Avrupa şampiyonluğu pek tabii ki çok değerli; bilhassa zorlu Avenida deplasmanından turla dönmesi büyük iş oldu ama sezonun genelinde, bilhassa büyük maçlarda çok başarısızdı. Kadrosu bizden 2-3 gömlek üstün de olsa sezon boyunca binbir sıkıntıyla uğraşan Fenerbahçe'nin 5 kez yendiği Yakın Doğu'ya karşı bir maçı dahi son toplara götürememesi de çok moral bozucuydu. Dediğim gibi Avenida deplasmanı bence tüm sene takımı iyi idare ettiği tek maçtı, Venezia finalini ise ben teknik kadrodan, yöneticiden ve hatta bir yerde sporcudan da ziyade taraftara yazarım. Bütün sezon sıkıntıdan başka bir şey görmemiş Galatasaray taraftarının, yabancı da olduğu bir salonda, Avrupa'nın 2. kupası için 8000 motive yüreği toplaması o taraftarın başarısıdır. Zaten Galatasaray'ın normal şartlarda sezon boyu ulaşamadığı 90'lara çıkması da bunun göstergesiydi.

Yukarıda bahsettiğim bilhassa hücum konusundaki tekdüzelikten dolayı büyük efsanemiz Ekrem hocamız da benim 1. tercihim olmaz. Hele de eldeki bütçe ve takıma getirebileceğimiz yıldızların kısıtlılığı düşünüldüğünde. Bu yüzden gönlümden geçen belki de tüm ligde oyun anlayışı ve bakışı Orhun Ene ve Ufuk Sarıca'yla birlikte en modern olan Cem Akdağ'ı tercih ederim. Tabii ki Cem hocayla ne Ekrem hoca, ne de Maljkovic'inki kadar sert takımlar ortaya çıkartabiliriz ama hiç yoktan hücum tarafında yıldızların eline top verip o gün iyi atmalarını beklemekten daha yönlü bir hücum anlayışımız olur. Biraz da Cem hocanın tarzına yakın takım kurarsak açıkcası Maljkovicli 2 sezondan çok daha başarısız olacağımızı düşünmüyorum.

Pek tabii ki Avrupa şampiyonluğu ama daha da önemlisi 8 ay maaş alamadıkları ortamda takımı 1 gün yanlız bırakmadığı için kendisini çok seviyorum ve minnettarım. Pek çok Galatasaraylı geçinen insanın yapmadığı bu fedakarlığı yaptığı için profil olarak olmasa da kalbimde hep en değerli antrenörlerimizden biri olarak yer edecek. Bundan sonra da onun için de, bizim için de hayırlısı olur inşallah.
 

Üst