Marina Maljkovic

  • Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Marina hoca..Samimi değilsin..Bahaneler üretip duruyorsun..

Bu takım sezon başında maç kazanırkende berbat oynuyordu..Quigley'in son saniyelerine kalmadık mı ? O dönem herkesin yendiği 3 yabancılı Beşiktaş'a yenilmedik mi ?

Üretmişsin kendine bahaneler.Her yenilgiden sonra o bahaneleri sırasıyla söyleyip duruyorsun..

Sen önce Merve Uygül-Tuğba Taşçı-Kobryn transferlerinden bahsetsene..

Önümüzdeki hafta Girona maçından sonra umarım kovulursun..İstediğinde bu zaten..
 
Yeni yonetim basarisiz sonuclardan sonra kendisinden rapor istedi bakalim hanfendi ne rapor vercek

Maljkovic: Kulübümüz seçim sürecinden geçti. Bu süreçte kimseyle iletişim kuramadık. Seçim derken, yeni yönetimin gelme süreci derken uzun bir süre sıkıntılarla boğuştuk. Böyle bir ortamda rakiplere hazırlanmak, programlı çalışmak mümkün olmadı. Ama şimdi yeni yöneticilerimize bir rapor verdim.Raporda bütün sıkıntılarımızı dile getirdim. Kendileri bu raporu şu anda değerlendirmeye aldı ve bütün sıkıntıları adım adım halledeceklerini umuyorum

Malkovicten basarisiz sonuclardan sonra rapor istendigini bikac hafta once yazmistim. Kendisi roportajda oyle guzel annatmiski sanirsin kendi istegiyle oneriler iceren bi rapor verdi. Medyayi cok iyi kullanip insanlari yannis yonlendiriyo hanfendi.
 
Teşekkürler Hocam. Benim gibi az sayıda kalan sana güvenen kişileri utandırmadığın için...
Ben oynatmayı çalıştığın basketbolu seviyorum. Bu sene geç oldu, takım geç oturdu, oyuncular geç uyum sağladı, paralar yatmadı, oyuncular idmana çıkmadı, istenilen transfer yapılmadı, yanlış transferler oldu, seninde hataların oldu tabi vs...
Hatalar, kaoslar, yanlışlarla dolu sezonda ilk doğruyu bulduk sonunda...
Hele Davis'den bile sonunda, üstelik en kritik maçta verim aldın ya...
Bu sene sonu yollar ayrılsa bile ben ve benim gibi sana güvenen kişilerce her zaman gülümseyerek anılacaksın. Umarım kalırsın...
 
Daha önce de söylediğim gibi transfer yapmada zayıf bir koç. Ancak oyun anlamında ve dün oyuncuların açıklamalarından yola çıkarsak insan yönetiminde çok başarılı bir isim olduğu ortada. Transferlerin kendisinin yapmadığı, hakikaten iyi bir menajerin şubeyi idare ettiği ortamda değerli bir koç olduğunu düşünüyorum. Bu şartlar sağlanırsa da şube için biçilmiş kaftan bir isim olduğunu düşünüyorum. Umuyorum bundan sonrası için bu azami şartlar sağlanır ve kendisi kadın takımımıza hizmet etmeye devam eder. Ne olursa olsun daha önce benzer şartlarda küme düşme talihsizliği yaşamış bir takıma bugün Avrupa Şampiyonluğu kazandırdığı için adını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdırmayı hak etmiştir. Her şey için teşekkürler hocam, daha büyük kupaları da birlikte göğüsleriz inşallah.
 
Geldiginde acayip sevinmistim. Sonrasinda beni cok sasirtmisti yaptigi oyuncu tercihleri ile 20 subat da belki de olamadi yazdim. Uzun uzun yazmaya gerek yok kendisini hala cok seviyorum. Oyuncu alma tercihleri kendisine birakilmazsa kalmali. Dun icin buyuk bir alkisi hakediyor. Tebrikler hocam.
 
“Buradaki ikinci sezonumda kulübe böylesine bir iz bırakmış olmak benim için çok değerli. Bundan dolayı ben ve oyuncularımız çok mutluyuz. Ben genellikle kupalar hakkında konuşmayı sevmiyorum, onları getirmeyi seviyorum... Takım olarak savaşıp kupayı almak benim için çok önemliydi.”

“İlk maçla ilgili söylenecek tek şey taraftarımız olur. Sinan Erdem’in dolu olması çok önemliydi. Oyuncularımız adına da öyleydi. EuroCup Women dünyanın her yerinde izlenen bir organizasyon. Dolu bir salon önünde final maçına çıkılması herkese örnek oldu. Herkes de bunun farkındaydı. Ve tabii ki önemli avantajı elde etme yolunda bize çok büyük bir destek sağladı.”

“İlk maçın izlenimleri kolay kolay silinmiyor. Öylesine güzel bir atmosferde Galatasaray ailesinin bir araya gelmesi silinemez. Bizim için çok bir anlam ifade ediyordu.”

“Basketbolda 30 sayıyla kazandığınız bir maçın ardından ikinci maça motive çıkmak zor bir şeydir. Ancak oyuncularım durumun tamamen farkındaydı. Elenme tehlikesinin kıyısından geçmemek için tek düşüneceğiniz şey o maça kazanmak için çıkmak. Biz de bunu düşünerek çıktık. Kazanamadık belki ama kupayı almamızda çok önemli bir done oldu bizim için.”

“Oyuncularımıza bizim birer profesyonel olduğumuzu ve önümüzde 40 dakika daha oynamamız gerektiğini söyledim. Hiçbir şekilde rehavete kapılmadan aynı işi yapmamız gerektiğini söyledim. Biz de bu noktada ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Bu işi çok ciddiye almamız gerektiğini defalarca kez tekrarladık ve öyle de oldu.”

Işıl Alben’le ikinci çalışma yılım. Birçok insan buraya gelmeden önce Işıl’la iyi geçinemeyeceğimizi söylemişti ama açıkçası hiç böyle bir şey yaşanmadı. Hiçbir zaman sorun yaşamadık. Işıl bu kulüp için büyük bir değer. O olmadan Galatasaray’ı düşünemiyorum. Onunla ilgili önemli şey şu; günümüzde pek bilinmeyen değerlerden biri de Işıl Alben bu kulüp için çok sadık oluşu... Ben bir Türk değilim. Ben bile bunu söylüyorsam bu önemlidir. Bireysel olarak oyuncular hakkında konuşmayı sevmeyen biriyim. Herkesin bunu anlamış olması gerekiyor.”

Allie Quigley çok tecrübeli bir skorer. Onu buraya getirmek benim kararımdı. İlk maçta bize çok büyük yardım etti. Bize neden burada olduğumuzu göstermiş oldu. Quigley dünyadaki en iyi şutörlerden bir tanesi.”

Epoupa için taraftarların söylediklerinden daha fazlasını söylemeye gerek yok. Herkes onu çok sevdi. Benim oynatmak istediğim sistemde onun da katkısı var. Epoupa bu sezon çok şey öğrendi. Daha da öğrenecek. Çok genç oyuncu, önünde parlak bir kariyer var.”

“Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin verdiği destek gerçekten çok önemliydi. Sezon boyunca bize çok büyük destek verdiler. Sayın Erol Özmandıracı’nın da dediği gibi gelecek sene için kadro planlamasını düşünmek beni mutlu ediyor. Bu kupanın camia için ne anlam ifade ettiğini onlar da iyi biliyor.”

“Sadece ikinci maç için değil, Avrupa’nın neresine gidersek gidelim taraftarımız bizimle beraberdi. Bu da aslında bizim çok mutlu olduğumuz bir şey. Diğer takımların da kıskandığı bir şey olarak söylenilebilir.”

“Takım içindeki birlikteliğinizi yalnızca aile ortamıyla birleştirebilirsiniz. Bu kadar karmaşık bir sezonun ardından o kupayı getirmek harika bir histi. Maçın ardından otelde ufacık zamanımızda eğlenmeye çalıştık. Jelena ve Işıl makas alıp saçımı kesmek istediğinde buna izin verdim ve onlar da şaşırdı açıkçası.”

“Biz profesyonelleriz, kutlama yapmak için çok ufak bir zamanımız oluyor. Kutlamaların hemen ardından bir sonraki sezonu düşünmeye başlıyorsunuz. Ben de hemen o gece kupayı aldıktan sonra yönetimle gelecek sezon için düşüncelerimi paylaştım. Onlar da göreve geldikten sonra çok sıkı çalıştılar Çok arzulular. Kadın basketbolunun bu kulüp için ne anlama geldiğini iyi biliyorlar. Bence kadın basketbolunu parlak bir gelecek bekliyor.”

“Geçen sezonla bu sezon arasındaki fark şu; iki tane Türk oyuncu aynı anda sahada bulunmak zorunda. Ben bu kuraldan memnun değilim. Daha çok performans veren Türk oyuncuları bulunduran takımlara avantaj sağlıyor. Sezon içinde Eurocup’a çok konsantre olduk ve hedefimiz Play-off’lara girmekti. Böyle bir sezonun ardından ligi Play-off’a girmeden bitirmek hayal kırıklığı olurdu. Şimdi artık Play-off’tayız. Türkiye Ligi Avrupa’daki en zorlu lig. Yakın Doğu Üniversitesi ve Fenerbahçe diğer tüm takımların önünde bir avantaja sahipler. Zorlu bir seri olacak. Onlar da Final Four’dan geliyor. Beklentilerin altında kaldılar. Dolayısıyla Türkiye’ye dönüp yeniden şampiyon olmak isteyeceklerdir.”

“Galatasaray Gelişim adında ikinci bir takımımız var. Başlarında da asistan koçumuz Efe Güven var. Gelecek sezon çok önemli bir analiz yapacağız. Zaten ben birazını yapmış durumdayım. Gelecek sezon 5-10 genç oyuncu civarında rotasyon düşünüyorum.”
 
Avrupada bir kupa kaldırttığın için teşekkürler, yolun açık olsun...
 
Marina hocayı nasıl geçen sezon heykeli dikilmesini önerecek kadar sevdiysek ve başarılı bulduysak bu sezon da yaptığı hatalar, alet olduğu oyunlardan dolayı eleştirdik. Maalesef kupa alması bu lafları bize yutturmadı. Galatasaray'da adalet, pes etmemek, oyunlara, senaryolara karşı gelmek başarıdan önce gelir. Ama bu sezon ondan bu davranışları göremedik. Seneye aynı hataları yapmamasını diliyorum.
 
İlk sezonunda onu çok sevmiştim ve bu sezon kendisinden beklentilerim yüksekti..
Eurocup'ın kazanılmasındaki en büyük başarı bana göre oyuncuların ve taraftarın kenetlenmesinden kaynaklandı..
Yapılan kötü transferlerde tüm hatayı ona yıkamayacağımız gibi kendisine hatasızda diyemeyiz..
Ayrıyetten maç sonlarında yaptığı açıklamalar ile defalarca hepimizi delirttiğinide unutamayız..

Ben açıkcası Marina'yı hiç ama hiç sevmiyorum şu anda..Hem onu hemde mevcut teknik ekibi Galatasaray'ın başında görmek istemiyorum..
 
Avrupa Şampiyonluğu ile bir sene daha kalmayı hak etmişti. Resmi açıklama gelmede henüz, ama gönderilmesi düşünüldüğüne göre daha iyi bir hoca ile anlaşacağız demektir.
 
Tek başına hiçbir anlamı olmayan bir karar, tabi eğer öyle bir karar alınmışsa...

Ocak-Şubat aylarında neler konuşulduğunu, yazılıp-çizildiğini unutmamak lazım. O şartlardan, o ortamdan bir Avrupa kupası çıkarmak tamamen Galatasaray karakteristiğine özgü bir mucize, öyle basit bir olay gibi göstermenin alemi olmadığı gibi herhangi birini öne çıkarmak da mümkün değil...

Eğer NY ve ÖA de buralarda yazılıp çizildiği gibi şubeden uzaklaştırılmışsa itiraz etmeyeceğim hatta iyi olmuş diyebileceğim bir karar olur Maljkovic'in gönderilmesi. Hatta Yalçınkaya'ya kadar uzanırsa bu iş çok güzel hareketler bunlar bile olabilir...

Ama bahsi geçen üçlü sezon başında yine saha kenarında-tribünde-şubenin başında falan olacaksa bildiğin re-za-let... 1 ay önce Avrupa kupası sonrası televizyona çıkarıp gelecek sezondan bahsettirdiğin hocayı bir anda yollayıp sezon sonunu saha dışından takip eden menejerlik şirketi kankisi ekibi tekrar parkeye indirirsen bu en fazla kan emici tayfanın zaferi olur..
 
Ömer Yalçınkaya'nın basketbol şubesini küçültme çalışmalarından ilki! Sırada Oktay Mahmuti var!
 
Tek başına hiçbir anlamı olmayan bir karar, tabi eğer öyle bir karar alınmışsa...

Ocak-Şubat aylarında neler konuşulduğunu, yazılıp-çizildiğini unutmamak lazım. O şartlardan, o ortamdan bir Avrupa kupası çıkarmak tamamen Galatasaray karakteristiğine özgü bir mucize, öyle basit bir olay gibi göstermenin alemi olmadığı gibi herhangi birini öne çıkarmak da mümkün değil...

Eğer NY ve ÖA de buralarda yazılıp çizildiği gibi şubeden uzaklaştırılmışsa itiraz etmeyeceğim hatta iyi olmuş diyebileceğim bir karar olur Maljkovic'in gönderilmesi. Hatta Yalçınkaya'ya kadar uzanırsa bu iş çok güzel hareketler bunlar bile olabilir...

Ama bahsi geçen üçlü sezon başında yine saha kenarında-tribünde-şubenin başında falan olacaksa bildiğin re-za-let... 1 ay önce Avrupa kupası sonrası televizyona çıkarıp gelecek sezondan bahsettirdiğin hocayı bir anda yollayıp sezon sonunu saha dışından takip eden menejerlik şirketi kankisi ekibi tekrar parkeye indirirsen bu en fazla kan emici tayfanın zaferi olur..

Geçen seneki suçu tek Maljkovic'e atıp kendilerini aklama peşindeler. Bilen bilir Maljkovic'i en büyük eleştirenlerden biriydim. Hatta 2017 Yaz'ında bu kadroyla EL'de gruptan bile çıkamayız mesajlarım duruyor. Ama burada bir başarısızlık varsa suç sadece hocada değildir. Bu takımın menajerleri ve şube sorumluları Galatasaray'ın kurumsal adına yakışmıyor. Hocaya başta para yok deyip sonra da "aa para varmış şunu alacak kadar" dersen suç sende de vardır. Takımın maaşlarını ödemeyen Dursun Özbek ve tayfasının da suçu vardır. Hocayı gönderip menajerler kalırsa ve yerine Ekrem Memnun gibi bir hoca gelmiyorsa Mustafa Cengiz'e olan desteğimi bırakırım.
 
Şahsen koçu başarılı buluyorum ve daha uzun yıllar bize hizmet etmesini dilerdim. Açıkçası ayrılık için ortaya nasıl bir gerekçe sunacaklar merak ediyorum. Yöneticilere benden de bir ay süre. Hatta kopya vereyim onlara gerekçe olarak, "mutsuzdu sürekli saçını değiştiriyordu veya "boyu kısaydı o yüzden uzunlara karşı kompleksi vardı".
 
Ve, beklenen gerçekleşti... Dün sosyal medyadaki bazı hesaplara, GS'nin "Marina Maljkovic" ile yollarını ayırdığı haberi düştü.
Sana bunu yapanlara öylesine veryansın etmek, ağzıma geleni söylemek istiyorum ki; ancak sözcükler dilimin ucuna gelip tekrardan gerisin geriye giderek gırtlağıma düğümleniyor; çünkü, vicdanım maalesef suçlu olduğuna inanıyor. Oysa kendini o kadar sevdirmiştin ki; hem de, Ekrem Memnun gibi bir devin üzerine... Neden Maljkovic, neden?.. Neden kendini savunmak için tek kelime etmeden? Neden hiç bir ipucu vermeden?..
Ama karar alıcıdan bir ricam var: Bu kadın, bu hataları yalnız başına yapmadı! Eğer dönen birtakım dolaplar varsa, tek başına değildi! O'na GS etik değerlerini anlatmayan, ikaz etmeyen; bilakis, yol gösterip O'nun yanlışlarının işbirlikçisi olan, belki de O'nu yanlışa teşvik edenlerin olması kuvvetle muhtemeldir. Ve de o işbirlikçiler, halâ görevlerinin başındadır! Şurası iyi bilinsin ki; onlar da layık olduklarını almadıkça, "GALATASARAY" için çarpan yürekler asla soğumayacaktır!..
 
Son düzenleme:
Marina Maljkovic'in etik dışı gönderilmesinde büyük emek sahibi Ömer Yalçınkaya, Efe Güven, Nevriye Yılmaz umarım en kısa zamanda bu kulüpten defolup gider.

Şimdi sosyal medyaya servisler başlar hocayla alakalı kötü şeyler!
 

Üst