Marina Maljkovic

  • Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Maljkovic iyi bir menemen ustası. Ama tatlı-pasta işiyle alakası yok. Geçen sezon elindeki yumurta ve eh işte malzemelerle fena olmayan bir menemen yaptı. Bu sezon ya menemene güvenemedi ya da çıktığı sahnede tatlıyla var olabileceği gerçeğini farketti/farkettirildi. Yumurta hariç diğer malzemeler tatlı-pasta için alınmış ama yine kötü malzemeler. E hoca da tatlı işinde iyi değil, ilk ürünler kötü çıktı. Ara ara o malzemeyle menemen yapmaya çalışıyor; e içinde pudra şekeri olan menemen gibi bir sonuç çıkıyor ortaya...

Yalnız sonlara doğru kendi iç sesim bile Erman Toroğlu oldu. Lanet olsun içimdeki evcilleştirilememiş futbol lümpenine :)

Kalibresine, kariyerine, takımın durumuna bakmaksızın 1.75 üstü her sporcunun içinden geçtiği bir kadro iyi değildir. Hele geçen sezonun aksine uzun savunması yapabilecek bir kadro(!) ve oyun sistemiyle oynamaya çalışan bir takım olarak kurduysan çok çok kötüdür. Sezon başında "benim becerebildiğim oyun bu" gerçeğini pas geçmeden yine takıma atletik skorer kısa ve çelimsiz ama atletik 3-4 numara doldursa şimdikinden kötü durumda olmazdık.

Gözden kaçıyor belki ama sınırlı defansif katkısıyla Quigley bile aslında Marina'nın sistemine aykırı bir oyuncu. Ama aynı zamanda takım olarak sırtımızı yasladığımız oyuncu. Bu ikilem bile yetiyor aslında durumumuzu açıklamaya.
 
Hocanın değişmesi gerektiğini düşünenlerdenim sonuçta başarısız bir GS bayan basketbol takımı var ortada.

Ancak forumda bazı arkadaşlar tarafından ima edilen komisyon ve pis işler mevzuları nedir açıkça ortaya koyup yazabilir misiniz ?
 
İki senedir hiç bir oyuncu, özellikle gençler kendisi ile performansını arttıramadı. Biraz da artık hatayı kendine araması gerekiyor.

Saygılar.
 
Bu sezon ciddi anlamda başarısız. Hem saha içinde, hem de saha dışında. Yaptığı kötü transferleri geçtim, hiç yoktan ondan verim alma konusunda bile maharetli değil. Zamanında Oktay hoca da Savovic, Dedovic gibi hamleler yapmıştı da hiç yoktan belli bir seviyeye kadar kendilerinden alabileceği verimin maksimumunu almıştı. Maljkovic'in kötü hamlelerinin yanında bu isimlere bir de sırt çevirmesi zaten bu kadar felaket yönetilen bir şubenin içinde kabul edilemez. Kendisine yüksek ihtimal borcumuz da vardır. Umarım o borç da ödenip kendisiyle güzel bir şekilde yollar ayrılır. Olmayacak duaya amin demeye daha fazla lüzum yok.
 
Gelecek sene için kendisiyle devam edilmemesi gerekiyor. Nevriye Yılmaz koç olsun kaptan Işıl ve gençler ile devam edelim yola iyi bir bütçe çıkarabilene kadar.
 
Şu an kendisini tek taraflı kovdurtup, muhtemelen kontratında yazılı olan tazminatını almak için azami bir çaba gösteriyor. Devamlı seyirciye oynayarak ve politik demeçlerle camianın ve bugünkü yönetimin sabrını zorluyor. Tam bir sinir harbi anlayacağınız. Ama, "Zor Oyunu Bozar" işte onu düşünemiyor. Yoksa Beşiktaş maçı öncesinden şu an takımdaki en iyi savunmacı olan Epoupa'yı keser miydi! Açıkçası takımı bile isteye sabote ediyor. Ama, bir kuruş tazminat alamadan gidecek; buna adım gibi eminim!.. Eminim çünkü, Galatasaray seyircisinin sabrı tükeniyor!.. Çok güvendik, baş tacı ettik; ancak O, suistimal etti. Ve şu an zerre kadar saygıyı hak etmiyor ve görmeyecek de!..
 
Gecmis mesajlarimi okuyanlar daha once hicbiyerde yazilmayan dogru haberleri ilk benden okuduklarini gecmis mesajlarima bakinca gorurler. Bu birliktelik bukadarmis. Burayi takip edenlere insallah iyi bi hizmet sunmusumdur. Hadi herkes hakkini helal etsin.

Daha once burda yazmayi biraktim demistim ama bazidurumlarda Galatasaray menfati benim sozumden oncegelir. Bu kadin bize uygun deil.

Kisisel yasami (cinselligi kastetMIyorum) bizi ilgilendirmez ama kisisel yasamindaki seyleri kulube yansitiyorsa sikinti vardemek

Idmanlara vaktinde gelemiyo. Geldimi idmanlari verimli olup olmadigini zaten yazmaya gerekyok

Kafasina esince idmana kimseyi almiyo. Kendi bide oyuncularla idman yapiyo. Doktoru fizyosu malzemecisi meneceri yardimci hocasi koridorlarda idmanin sonunu bekliyo

Bazi staf ve oyunculara tavir almis durumda. Sirp yardimcisi haric kimseyle bisey konusmuyo kimseyi dinlemiyo

Bilerek yada bilmeyerek gruplasmalara sebep oluyo

Transferleri incelenmeli. Kendisinin menecerlik sirketide incelenmeli

Ozellikle sabah idmanlara geldiginde yaninda cakmak cakmamali

Kactane mactopunda oyunlari sirp yardimcisi hazirladi kendi hazirlamiycaksa senelik 150bin dolari niye veriyoz malkovice

Maaslarda 6 ayi gecen odeme problemi vardi ama yavas yavas odemeler basladi. Ama malkovic hep bunu kendine kalkan kullaniyo

Yeni yonetim basarisiz sonuclardan sonra kendisinden rapor istedi bakalim hanfendi ne rapor vercek

Bugun rakibin uzunlari iyi diye petronite kobrin ikilisini almis. Ilk kesmesi gereken yabanci dublevici zaten sakatligi yoksa almadan edemiyo ne hikmetse. Quikli ve davidsin ikiside oynamak istemesine ramen disarda kalmasi malkovicin dayihane taktik plani yani

Allah sonumuzu hayretsin malkovic kaldigi surece
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İlk 2.5 dakika gıntare 7 sayımızı atmıştı neden çıkarttığını bilen varmı herseyı gectım.Ne desek boş Galatasaray maç seçmeye başlıyorsa yazık ayrıca
 
Ağam eğlenir bizimle!

Şaka maka iş çığırından çıktı iyice. Giderek Erman Kunter profiline evrilmeye başladı. Kovulmasını bekliyoruz.
 
Babasi cok basarili bir koc idi Bozidar Maljkovic 4 euroleague sampiyonlugu olan bir adamdi. Oktay Mahmuti'yi de pek sever. Oktay hoca'nin da en begendigi koc kendisi idi. Keske Marina Maljkovic de biraz babasindan bir seyler ogrenseydi. Aslinda ben cok da umutluydum sirbistan milli takimi kocu iken ama olmadi olamadi. Belki yasindan bilemiyorum. Daha cok genc 37 yasinda.
 
Son düzenleme:
Yönetim hala kendisi ile devam ediyor. Adı bir sürü sahtekarlığa, pis işlere karışan; her transferin altında şaibe yatan ve tercihleri ile adeta takımın hızını kesmiş, oyuncuları kendine ve takıma küstürmüş, takımı play-off'a bile sokamamış biri için daha fazla ne bekleniyor bilmiyorum.

Şu takımda yüzünü görmek istemediğim 2 kişiden biri, Jelena Dubljevic ile birlikte.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
[h=1]Maljkovic'e sorduk: Galatasaray Kadın Takımı'nda neler oluyor?[/h]
Taraflı tarafsız herkesin kabul edeceği gibi geçen yıla ve yıllara oranla başarısız sezonun sebepleri ne?



Öğrenelim istedik.


Sarı-Kırmızılılarda ne olduğunu anlamanın en etkili yolunun da en yetkili kişi olan takımın teknik patronu Maljkovic ile konuşmak olduğunu düşündük.


Galatasaray'da neler oluyor demeden önce Maljkovic'e ilk sorumuzu sorduk.


Basketfaul: Coach önce güncel bir soru ile başlayalım. En son oynadığınız lig maçında Quigley ve Davis takımın 2 Amerikalısı oynamadı? Bunun sebebi neydi?


Maljkovic: Kulübümüz zor bir süreçten geçiyor. Yeni bir yönetim geldi. Onlar gelmeden öncede aynı sıkıntılar devam ediyordu. Yeni yönetimin zamana ihtiyacı var. En kısa sürede yaşanan sıkıntıları gidereceklerine inancım tam. Bu iki Amerikalı oyuncumuzdan Quigley 1, Davis 2 antrenman kaçırdı. Antrenman kaçırmalarının sebebi aksayan ödemeleri. Bu oyuncularımız ödemeleri konusunda sabırlı davranmadıkları için böyle oldu. Antrenmana gelen diğer oyunculara haksızlık olacağını düşündüğüm için prensiplerim doğrultusunda böyle bir karar aldım.


Basketfaul: Peki ya diğer oyuncular sadece bu iki oyuncu mu parasını alamamış?


Maljkovic: Diğer oyuncuların da ödemeler konusunda sıkıntıları var. Ama dediğim gibi yönetimimiz bu problemi çözmek için çalışıyor ve umut ediyorum yakın zamanda çözümleyecekler.


Galatasaray'da neler oluyor sorusuna gelemeden bir soru daha sorabildik.


Basketfaul: Peki coach sen paranı alıyor musun?


Maljkovic: Hiçbir zaman bu konudaki sorulara cevap vermedim. Ben önemli değilim. Benim görevim oyuncularımı ve kulübümü korumak. Takımımı en iyi şekilde maçlara hazırlamak ve Galatasaray'a yakışan bir takım sahaya sürmek. Böyle bir ortamda oyuncularımı basketbola motive etmem gerçekten zor oluyor ama biz şu anki şartlar altında elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ediyoruz.


Basketfaul: Geçen bir maç sonunda Türkiye'de son aylarda yaşadıklarımı aklıma dahi getiremezdim dediniz. Nedir sizi bu kadar şaşırtan?


Maljkovic: Kulübümüz seçim sürecinden geçti. Bu süreçte kimseyle iletişim kuramadık. Seçim derken, yeni yönetimin gelme süreci derken uzun bir süre sıkıntılarla boğuştuk. Böyle bir ortamda rakiplere hazırlanmak, programlı çalışmak mümkün olmadı. Ama şimdi yeni yöneticilerimize bir rapor verdim. Raporda bütün sıkıntılarımızı dile getirdim. Kendileri bu raporu şu anda değerlendirmeye aldı ve bütün sıkıntıları adım adım halledeceklerini umuyorum.
 
Seçim olması, yeni yönetimin gelmesi seni niye strese sokuyor ki? Sen bak işine Allah Allah ne alaka yeni yönetim gelmiş de takım ondan kötüymüş bleh bleh bleh... Sezon başında kurduğun rezil kadronun hesabını ver sen önce. Geçen sezon bütçemizin daha az olmasına rağmen çark gibi işleyen takımı bozup yerine 1 oyuncuya endeksli takım yaratırsan sonuç kaçınılmaz.
 
Oyuncuların paralarını alamadığından bahsediyor , seçimden ziyade , maaşını alamayan kim işini aynı şevkle yapar ki gerçekçi olalım .
 
Oyuncuların paralarını alamadığından bahsediyor , seçimden ziyade , maaşını alamayan kim işini aynı şevkle yapar ki gerçekçi olalım .

Son paragrafı okumadınız herhalde. Seçimin, yeni yönetimin gelmesi onları neden sıkıntıya uğratsın? Diyor ki; "Seçim derken, yeni yönetimin gelme süreci derken uzun bir süre sıkıntılarla boğuştuk. Böyle bir ortamda rakiplere hazırlanmak, programlı çalışmak mümkün olmadı."
Seçimin olması senin rakiplerin analizini yapmakla, takımı çalıştırmakla ne gibi bir ilgisi olabilir? Ki hoca maaşını tıkır tıkır alıyor, o konuda müsterih olun. Hocanın hiçbir bahanesi olamaz. Bu konuları önceden yönetimle kritik yapacaktı, ona göre kadro kuracaktı. Bu takım sezon başladığından beri top oynamıyor, bu 1-2 aylık bir performans değil. Sezon başındaki yenilgilere ne diyecek o zaman hoca?

3-4 ay önce Ocak'ta iyi olacağız, sakatlar iyileşecek, yeni transfer alacağız dedi. Daha kötü olduk kaç haftadır galibiyetimiz yok. Siz sanıyor musunuz ki kadın basketbolunda her takımın maaşı zamanında ödeniyor? Bu ligde sadece bizim değil daha birçok takımın durumu böyle maalesef. Ama o takımlar bizden daha az bütçelerle üstümüzde yer alıyor. Biraz da suçu kendisinde araması lazım. Seçim, yeni gelen yönetim, eski yönetim, oyuncular vs. sürekli suçu bir yerlere atıyor.
 
Arkadaş beni yanlış anladınız, asla koçu savunmuyorum çok hatası var biliyorum zaman zaman da yazıyorum, benim söylemek istediğim oyuncuların içinde bulunduğu durum , bu da eski yeni fark etmez Yönetimin kabahati.
 

Üst