Mete GAZOZ Dünya Şampiyonasının yapıldığı yerde(Yankton-ABD) yapılan Dünya Kupası finallerinde bu kez 3.oldu. Anlaşılan covid nedeniyle gelmişken bunu da aradan çıkaralım demişler

Bu yıl Dünya Kupasında 4 yerine 3 ayak yapılabilmişti. Geçen yıl hiç yapılamadığını düşünürsek yine de gelişme var. Final ayağı ise burada gerçekleşti.Bu yılki etapta hiç kürsüye çıkamamıştı Mete ama 7.sıradan girdiği finalde 2 numara Virgin Adalı Nicholas D'AMOUR'u 6-4 geçip yarı finale çıktı. Yarı finalde daha sonra şampiyon olacak Jack WILLIAMS'a (ABD) 7-3 kaybetti. 3.lük maçındaysa Guatemala etabının galibi 5 numara Hint Atanu DAS'ı 6-0 yenip bronza ulaştı. Kürsünün ilk 2 basamağını Brady ELLISON'ın da finale çıkmasıyla ABD'liler işgal etti. Fark ettiyseniz hiçbir Güney Koreli'den bahsetmedim.Bu yıl belki covid nedeniyle belki olimpiyatlara hazırlık programları nedeniyle, belki de her iki nedenin özellikle covid-19 bulaşma tehlikesinin olimpiyat hazırlıklarını sekteye uğratmasından korktuklarından Dünya Kupası ayaklarına katılmamışlar. Yani burada alınan 3.lüğü çok büyütmemek lazım. Ancak,birkaç gün önce Dünya Şampiyonasında 4.olmasını unutturmak için özellikle de sporu propaganda aracı olarak gören iktidar medyası bu 3.lüğü "Dünya Şampiyonasında 3.lük" şeklinde verdi. Şampiyon olduğu durumu düşünemiyorum bile. İki gelişmeyi de takip eden ama çok fazla bilgisi olmayan biri herhalde ,bu çocuk daha birkaç gün önce Dünya Şampiyonasında 3. olmamış mıydı bunlar her hafta Dünya Şampiyonası mı yapıyorlar, demiştir.
Mete GAZOZ'u, Yasemin ANAGÖZ'ü, Samet AK'ı, Evren ÇAĞIRAN'ı vs. teşvik edelim başarılarını alkışlayalım ama kazanılmamış başarıları da onlara apolet niyetine asarsak bu isimlerin silip gittiğini de görürüz. Ancak görünen o ki Mete halinden memnun. Kendisi de Dünya Şampiyonası 3.lüğü olarak lanse etti bu Dünya Kupası Finallerini. O açıklamayı duyunca pes dedim. Maalesef başarısızlıklara mazeret de üretmeye başlamış. Hedef turnuva değildi ama yine de 3.olmayı başardım çıkıyor konuşmalarından. Olimpiyatlar asıl hedef ve sen bunu başararak silinmez bir şeye imza attın. Ama işine geldiği gibi hareket edip ya şu dereceyi abartma ya da abarttığın dereceyi küçültme lütfen.