Miami Heat

Bu sezon sözleşme imzalanan Eddy Curry'nin birkaç haftaya postalancağının düşünüyorum.Onun dışında Mike Miller saçma bir kararla "Amnesty Clouse" hakkıyla kontratı feshedilmemesi ve buna rağmen kalan daracık bütçeyi Shane Battier için kullanılması büyük bir fiyasko.Mike Miller'ı takas edemez Pat Riley.4 yılda 24 milyon dolar alacak,32 yaşına gelecek ay girecek ve hemen hemen hiç bir işe yaramayacak bir şutör guard'ı kimse almak istemez.Miller'ın yerine Shane Battier çok klas bir hamle olurdu ama hem Miller hem Battier hem de James Jones bu pivot kıtlığında çok lüks kaçıyor.

Dalembert dışında kimsenin ismi geçmiyor Miami için[zaten şu dakikadan sonra takımda sırıtmayacak uzunda kalmadı piyasada] ama Dalembert için bizde yarıştaymışız.Açıkcası Dalembert'in istediği yıllık 8 Milyon Dolar gibi paraları verecek durumda değil Miami.Biz 1-2 yıllığına o parayı veririz Dalembert için .Sorun olmaz .Zaten şampiyonluk hedefimiz yok.Ama olan pivotsuz dımdızlak ortada kalan Miami'ye olacak.Çünkü piyasada gerçekten uzun kalmadı Miami'nin sorunlarına çare olacak.

Son olarak çaylak oyun kurucu Norris Cole antremanlarda oldukça başarılıymış.Chalmers sezona kötü girerse yerine ilk 5 başlama ihtimali varmış.Draft zamanında da söyledim.Miami 28. sırada eksik olduğu 2 bölgeden birine çok iyi bir ekleme yaptı.Chalmers'ın su kaynattığı her an arkasını toparlayabilecek Norris Cole var şimdi.
 
Dalembert treni kaçtı.Kalan free agent uzunları yazayımda durumun vehameti anlaşılsın...
Kris Humphries[sınırlı serbest]
Reggie Evans
Alexis Ajinca
Joey Dorsey

Juwan Howard ve Erick Dampier'in süre alamıyacaklarını ve sadece yüzük için takımda bulunduklarını düşünürsek geriye pivot için Joel Anthony-Dexter Pitmann kalıyor ki bu 30 NBA takımı içerisinde Charlotte ile birlikte en kötü pivot rotasyonu...
 
Kimse Dalembert'i kaçırdık diye üzülmesin. Dışarıdan söylemesi kolay. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.. Bekara karı boşamak kolay v.b. atasözleri işte. Bir şey kaçırmadı kimse, sadece birisi yandı.
 
Miami bu yıl da başarılı olamazsa çöküşe geçer. Uzun hakkı için Ömer Aşık'la ilgilenmeleri yararlarına olur. Ne de olsa onlar için önemli olan savunma. Sayıları James, Wade ve bazen Bosh atar.
 
Terrel Harris-Micheal Gladness-Eddy Curry şu an için takımda kalmışlar ama Eddie House gönderilmiş takımdan.Bence 1 ay geçmeden Curry'ide gönderirler...
 
Lokavt falan derken baya soğuttuk NBA ile arayı, doğru düzgün takip de edemedik. Ama şimdi gördüm geçen sene yatan Mike Miller'ı, o kontratına ve Battier'i almamıza rağmen kadroda tutmuşuz. Ne amaçlamışız açıkçası meraklardayım. Takviyesiz de biz iş yaparız, sıkıntı değil. LeBron falan kafayı biraz düzeltsin yeter. Ama Pat Reis beklediğim ayar da bir sene başı çalışması yapmamış, gerçi lokavt illeti yüzünden apar topar kadrolar kuruldu, sezona başlanıcak. Neyse bir şekilde halledilir. Öyle bir çekirdek var ki, bu büyük avantaj. Ama pota altı konusunda yerlerde olduğumuz da ortada.
 
Geçen sene Play-Off'larda aslında takımın lideri LeBron'du. Chicago serisinde falan ortalığın tozunu arttırdı, domine etti. Ama Dallas karşısında ne oldu adama hala çözemedim, şartelleri kapattı, ruh gibi ortalarda gezindi.

Sezona Dallas'ı 3 çeyrekte perişan ederek başlamışız, sonra geçen sene klasikleşen bir şekilde farkın erimesine izin vermişiz. Dallas geçen seneki havasından uzakta ve bu sene o seviyelere çıkması zor, ancak geçen senenin hesabını ufak da olsa kesmek iyi oldu.
 
Dallas'a 3 çeyrekte 30 sayı fark attıktan sonra şimdide Boston'a 3 çeyrekte 20 sayı fark atıyorlar.3. çeyreğin başında üstüste 5 hücumda 4 top kaybeden Chalmers'ı bir kenara koyarsam tüm takım inanılmaz oynuyor.Üçlü bildiğiniz gibi hepsi görevlerini fazlasıyla yapıyor[Özellikle Wade'in savunma katkısı].Bunun dışında James Jones,Joel Anthony,Udonis Haslem,Norris Cole parkeye girer girmez hemen katkı veriyor.Yan parçalarda işleyince şiir gibi takım oluyor Miami.Battier ve Chalmers'da bu yapıya girebilirlerse korku filmi gibi takım olurlar...

Not:Lütfen Juwan Howard'a süre vermeyin.Bu tempoda Howard'ı oynatmak onun canına kast etmektir :)
 
Dün maçı izleyenlere soruyorum. Lebron sizce iyimi oynadı? 3. çeyreğin başı dışında bence Lebron iyi yonamadı. Ve klasik Lebron olarak her önemli maçta olduğu gibi maç sonu gene ortada yoktu. Bu yüzden Kobe>Lebrondur. Başarısız da osla maç sonunda o tpun bulunduğu eller bellidir. D.Rose bu yüzden büyük oyuncu yolundadır. Sezon başı denmesin. Bulls-Lakers maçı da sezonun ilk maçıydı ve Bulls için son hücumda top Rose'da Lakers için son hücumda top Kobe'deydi

Miami'nin durumuna gelirsek, Erdal kafa bulmuş sanırım sabaha karşı 5 itibarı ile:)) Hayatında ilk defa alan savunması yaptığından bunu yapamayan ve saçma bir alan savunmasına karşı bile hücum edemedi Miami. O gün çok başarılı bir maç çıakran C.Bosh'u 2. devre unuttular. Oysakii başarıya giden yol pta altından geçer. Dışarıdan olmaz.

NBA'de şampiyon olan takımlara bakın hepsinin kesinlikle efsanevi denecek bir uzunu vardır. Pota altını karartacak bir uzunun yoksa Maç kazanırsın ama play offlarda şutörlerinin şutlarının girmesine duacı olrusun. Kİ uzun serilerde yorgunluk arttıkça o şutların oranı düşer. Şimdi düşünün bakalım "uzunsuz şampiyon olan bir NBA takımı" var mı?
 
Kafa bulduğum falan yok Sühan abi.Dooling ve Ray Allen'ın el üstü şutları girmese maç 8 sayı farkla bitmezdi.Miami'nin hücum yönünden kusursuz bir maç çıkardığını bende düşünmüyorum ama savunmada Boston'un nerdeyse pestilini çıkardılar.

Bu arada NBA'de şampiyon olan takımların efsane uzunu var demişsin Sühan abi ama Jordan'ın son 3 üç sezonunda oynadığı en iyi pivot Luc Longley'di :).Ayrıca Detroit Pistons, Ben Wallace'la 1 şampiyonluk 1 son maçta kaçan şampiyonluk 1'de konferans finali oynayabildiyse[2003-2006 arası] bunu Joel Anthony'le pekala başarabilir Miami.Anthony'nin ilk 5 başlamasını bende istemiyorum ama NBA'deki pivot piyasası o kadar yükseldiki boy dışında Anthony'den hiçbir fazlası olmayan ve ondan daha ağır bir pivot olan Kwame bile 8 milyon dolarlık kontrat alabiliyor.Bu sene takas olmazsa[kimi takas edeceklerse artık.Mike Miller'ı o kazık kontrattan sonra kimse almaz] gelecek sene bu soruna çözüm bulur Miami.Ya takımından ayrılmış makul ücretli bir pivot bulurlar ya da draft'dan seçerler.Bu yıl böyle geçecek artık...
 
Erdal -seydi, -saydı ile olmaz. Ona bakacaksan, çaylak oyuncun 20 sayı atmasa maçı kazanamıyorsun, sen NBA tarihinin en çok üçlük atan adamının şutu girmeSEYDİ modundasın :)). Kİ Boston'un en önemli adamı Paul Pierce yok sahada. (Bak -seydi -saydı ya girersek hiç konuşmaması lazım Miami'nin).

Jordan'ın uzunu Longley midi sence Erdal:)) D.Rodman her maç 20 ribauntu Longleyden mi alıyordu? Hadi Horrace Granti bilmezsin de Rodman'ı nasıl unuttun ilginç. Detroit şampiyonluğunu düşün? M.Okur o performansı ile Utah'ın yolunu tuttu ki o sene Ben Wallace 15 rib ortalamayla oynadı. Nasıl oluyor da Ben Wallace kötü oyuncu? Adam şut atma özürlüydü faul hele hiç atamazdı ama ribaunt toplardı iki pota altında. D.Rodmanda öyle değilmiydi? Bulls'un herhangi bir final serisinde Rodman'ın 10 sayı attığını hatırlamıyorum (belki vardır 1-2 tane o ayrı).

NBA'de şampiyon olmak istiyorsan pota altını karartacaksın. Bu olmazsa olmaz ilk şarttır. Yani Miami şampiyonluk istiyorsa Ya C.Bosh üzerindne oynayacak ya da pota altını karartacak bir pivot bulup En azından Boshtan kurtulacak
 
Longley'i Joel Anthony'e denk olduğu ve ilk 5 başladığı için söyledim Sühan abi.Bu tartışmalara erken başladık bence.Daha birlikte sadece 1 sezon oynamış ve doğru yan parçaları [1 tane eksikde olsa] yeni yeni bulan bir takımdan bahsediyoruz.Şampiyonluk için ne kadar yeterli oldukları bu play-off'da belli olur artık.Bu sezon şampiyon olurlarsa eksik parçayıda bulurlar ve yeni bir hanedanlığı başlatabilirler ama bu play-off'da şampiyonluk gelmezse dedikodular,aşağılamalar son sürat devam eder.Hem üçlünün geleceği hem de takımın hanedanlığı için bu sene şampiyonluk şart...
 
Bende bu yüzden diyorum Erdal. (C.Bosh sonuçta fantasy takımımda) :)) Ondan oynamalılar:p Şaka bir yana Boshtan oynamazlar veya başka bir uzun bulamazlarsa şampiyonluk zor. Ben Lakers sempatizanıyım bu yüzden benim için nispeten kabul edilebilir. Ama fikrimi söylüyorum 1 numaraya da CP3 gelse gene de bir şey değişmez. Uzunları olmadığı için hızlı oyuna yönelmek istiyorlar ama play offlarda oyunu hızlandırmalarına kimse izin vermez
 
D-Rod uzun değildi ki. 2 metre boyunda bir manyaktı. bill cartwright unutulmasın. miami'nin acil semih ya da ömer tipinde bir adama ve takımın liderinin kim olduğunun belirlenmesine ihtiyacı var. Lebron büyük yetenek ama lider değil. Wade yeniden ipleri eline almalı. En nihayetinde yüzüğü olan o.
 
Murat, uzun derken kastettiğimiz belli. Rodman, yalan olmasın 2.08 boyundaydı sanırım. Ama mevzu o değil. Uzun derken kastedilen ribauntçu pota altını karartan adam. Charles Barkley kaç santimdi? Ama NBA de uzun diye konuşulduğunda akla gelen adamlardan(2 metre değildi boyu) :)). Yani anladınız aslında dediğimi kenardan dolanmaya gerek yok. Pota altında ribaunt almak blok koymak D.Wade'e kaldıysa Lebron kovalayacaksa bunları, işi var demektir Miami'nin.

Bunun dışında dediklerine katılıyorum. Özellikle Ömer Miami'ye cuk olurdu ribaunt alan blok yapan tam Miami'lik bir adam. Olmadı Zaza var mesela. Yani fazla paraya mal olmadan o adamı bulabilirler. Mİsal Atlantaya Bosh-Zaza takası yapsalar hem bütçeleri rahatlardı hemde o adamı bulmuş olurlardı:)

(verdiğim takas önerileri yazıyı yazarken aklıma gelenler. Dİkkate almayın yani)
 

Üst