Milan Gurovic

Re: Milan Gurovic hakkında bilinmeyenler!..

Birileri onu neden benchte unutsun ki? unutacak olsaydı çokta unutmuştu o birileri.

Ahmed beye katılıyorum 35 dakika oyunda kalınca çok verimli olamaz ama 20-25 civari süre alırsa çok daha faydalı olacaktır. Zaten takım kadrosu gereği kimseye 35 dakika düşeceğini sanmıyorum.

Ahmed Salih' Alıntı:
Merak etmeyin, kimse Milan Gurovic'i unutmaz. Milan Gurovic 25 yaşında değil, ondan 40 dakika sahada kalmasını bekleyemezsiniz. 33 yaşından sonra ne kadar fazla süre alırsa o kadar çabuk tükenir. Onu verimli kullanmak lazım.

İlk maçta 32.58 dakika ilk beş başlamış 73-88 muğlubiyet, ikinci maçta 28.08 dakika ilk beş başlamış 85-81 mağlubiyet, üçüncü maçta 23.41 dakika kenarda başlamış 58-97 galibiyet...

Bu mevzuyu başka bir konuda açıklamaya çalışmıştım ama, tekrar kısaca izâh edeyim. Milan Gurovic gençliğindeki kadar aktif değil, bilhassa savunmada kendisini dinlendirerek oynuyor. Bu haliyle Gurovic'i her maç 35-40 dakika oynatmak takımı sabote etmektir. Gurovic, büyük maçlarda oyuna daha çok asılır, savunmada daha gayretli oynar fakat, ondan her maç aynı performansı beklemeyin. Son yıllarda onu takip etmiş olsaydınız bunu rahatlıkla görebilirdiniz.

Gurovic'in en verimli olacağı süre kanımca maç başı takriben 25 dakikadır. Daha fazlası takım savunmasına zarar verir.

Çok başarılı bir tespit. Aynen katılıyorum. 1976 dogumlu Milan GUROVIC' in sahada cok kalması genelde avantaj degil dezavantaj.

Şimdi şöyle bir durum gözüme çarpıyor; birçok topicte çoğu kişi egolarından arınmış bir yıldızımız olduğu için çok şanslıyız gibi şeyler söylemekte. İyi de bize egolarından arınmış bir Gurovic mi lazım? Ya da biz onu neden transfer ettik? Biraz da egoları değil midir Gurovic'i Gurovic yapan?
Sanırım Gurovic'le ilgili yolunda gitmeyen bişeyler var. Belki dövmesini kapatması kafasını kurculuyor, belki sağda solda söylenenler canını sıkıyor, belki 3+2 sisteminden dolayı bu şekilde rotasyonda yer alacağını beklemiyordu, belki de beklediği kadar güçlü bir takımda olmadığını düşünüyor.
Ama şunu net olarak belirteyim ki ben bomboşken 3lük atmayıp asiste yönelen, yeterince agresif olmayan, winner özelliklerini yansıtamayan Gurovic'in Haluk Yıldırım kadar ya da Bekir Yarangüme kadar yararlı olamayabileceği endişesini taşıyorum ve bence gerçek Gurovic ancak kendisini tam olarak buraya ait hissettiğinde ortaya çıkabilir.

Winner Gurovic'i görebilmek dileğiyle...

Not: Ayrıca dövmesi benim de canımı sıkan ve hiç hoşlanmadığım bir dövme ama varsa vardır yoksa yoktur, kapatmaya çalışmak bence gereksiz bir ağırlık ve kafa kurcalayan psikolojik bir etken olabilir. Bunu saygı icabı yaptığını belirtse de bundan etkilenyor mu acaba diye düşünüyorum.

Salı günü , Winner Gurovic'i göreceğimize yürekten inanıyorum. Oyundan çıkarken ki yüz ifadesi hiç hoşuma gitmesede , onun bize lazım olduğunu muhakkak birileri anlatıyordur. :?

Ahmet Bey Gurovic'in dakikaları ve galibiyetler pek gösterge olmamalı... Gurovic'in 20-22 dakika civarıyla geçireceği bir sezon endişilendirir beni; bazı açılardan.

Caner Şen' Alıntı:
Şimdi şöyle bir durum gözüme çarpıyor; birçok topicte çoğu kişi egolarından arınmış bir yıldızımız olduğu için çok şanslıyız gibi şeyler söylemekte. İyi de bize egolarından arınmış bir Gurovic mi lazım? Ya da biz onu neden transfer ettik? Biraz da egoları değil midir Gurovic'i Gurovic yapan?
Sanırım Gurovic'le ilgili yolunda gitmeyen bişeyler var. Belki dövmesini kapatması kafasını kurculuyor, belki sağda solda söylenenler canını sıkıyor, belki 3+2 sisteminden dolayı bu şekilde rotasyonda yer alacağını beklemiyordu, belki de beklediği kadar güçlü bir takımda olmadığını düşünüyor.
Ama şunu net olarak belirteyim ki ben bomboşken 3lük atmayıp asiste yönelen, yeterince agresif olmayan, winner özelliklerini yansıtamayan Gurovic'in Haluk Yıldırım kadar ya da Bekir Yarangüme kadar yararlı olamayabileceği endişesini taşıyorum ve bence gerçek Gurovic ancak kendisini tam olarak buraya ait hissettiğinde ortaya çıkabilir.

Winner Gurovic'i görebilmek dileğiyle...

Bu konuda size büyük ölçüde katılıyorum. Gurovic'i Gurovic yapan başlıca özellikler agresif ve korkusuz bir tarzı olması idi. Oynadığı her takımda lider vasıflarıyla öne çıkmış ve sorumluluk almaktan hiç çekinmemiş bir oyuncuydu. Kariyeri boyunca "Asi ve çılgın" bir oyuncu profili çizdi. Şimdi biz, onun bu çılgın yönünü dizginlenmeye çalışınca, Gurovic'i bir nevi frenliyor olabiliriz. Ancak şu da bir gerçek ki, Gurovic henüz form tutmuş değil. Kamp dönemi henüz bittiği için -kamp dönemleri oldukça yorucu olur- şut ritmini yakalayamamış olabilir. Dolayısıyla bir süre daha beklemekte fayda var.

Ünsal Y.' Alıntı:
Ahmet Bey Gurovic'in dakikaları ve galibiyetler pek gösterge olmamalı... Gurovic'in 20-22 dakika civarıyla geçireceği bir sezon endişilendirir beni; bazı açılardan.

Maç sonuçlarını vermemin sebebi, Gurovic'in ilk beşte oynadığı maçlarda savunmanın daha yumuşak kalması idi. Yani bazı maçlarda Gurovic'i tıpkı Papaloukas gibi, Mirsad gibi Jasikevicius gibi kenarda başlatıp, oyuna sert savunmayla girmenin daha doğru olabileceğini yazmıştım. Tabii, Gurovic bunu kabüllenir mi muamma? Yani bu mevzuda endişe etmekte haklı olabilirsiniz.

Gurovic'in daha evvel bahsettiğim sebeplerden ötürü "takriben" 25 dakika oynaması sanıyorum verimi için evla olacaktır. Tabii ki bazı maçlarda +30 dakika oynayacak, +35 dakika oynayacak ama, bazı maçlarda da onu dinlendirmek gerekecek; 15-20 dakika oyunda kalacak... Dikkat ederseniz Gurovic uzun süre oyunda kaldığında savunmayı "aktif dinlenmeyle" geçiriyor. Bu takım müdafaasına zarar verir.

35 dakika oynayıp, maç sonunda yorulmuş bir Gurovic mi daha faydalı olur, 25 dakika oynayıp, maç sonunda dinç kalmış bir Gurovic mi?... Bu sorunun cevabını Gurovic'in kendisini ne kadar hazır tuttuğu ve ne kadar kazanmayı istediği belirleyecektir.

yaa süper biri bence insan sırf milanı izlemek için gitmeli maça bence...özellikle abd yi yıkan adam oldugu için onu daha çok seviyorum..:)

Bergutay Kızılkaya' Alıntı:
yaa süper biri bence insan sırf milanı izlemek için gitmeli maça bence...özellikle abd yi yıkan adam oldugu için onu daha çok seviyorum..:)

2002 yılındaki o abd takımına 'şaşkın ördekler' :p :p :p diyorum

Ya arkadaşlar bişer soracağım şimdi ben öğrenciyim kendime ait hesabım kredi kartım falan yok :D
Bizim buralara dergi hayatta uğramamıştır ve uğramaz zaten... ben sipariş versem parayı adama kapıda versem olmuyormu :muhaha

Samet banka aracılıyla havale çıkararak da dergiye abone olabilirsin.

Yeni transferimizle çok güzel bir söyleşi yapılmış. Kaçırmamak gerek...

Küçük Maçların Büyük Oyuncusu

Bugün büyük bi eziyette olsa bizim için bütün maçı izledim hele mi milojevicle ziziç izledimki ekmeğini taşdan çıkardılar denir ya işte öle oynadı ikiside savaştı atladı...Ama biri vadı ki sahada olmasına rağmen kendisini gören olmadı Milan Guroviç.Kaçtı,sorumluluk almadı,pısdı,sindi,resmen ezildi...Kariyerine,yeteneklerine laf edenin aklına bilgisine şaşarım.Fakat biz guroviç i bugünler için aldık mutlu akü,antalya,kepez maçları için değil.Bizim en sıkıştığımız yer de bizi rahatlatsın sorumluluk alsındiye getirdik,bir lider diye gerirdik bu geminin kaptanı,baketbol un Hagi'si dedik bazıların tabiriyle ama o kaçtı sindi korktu...İnanın Miloyeviç ve Ziziç ondan çok daha desteği hak ediyolar,belki Murat Hocanın istifasını istiyoruz başarısız buluyouz gitsin diyoruz ama bugün kaptan gemisini terk etmişt en ihtiyacımız olduğu yerde...

Re: Küçük Maçların Büyük Oyuncusu

Murat Şimşek' Alıntı:
Bugün büyük bi eziyette olsa bizim için bütün maçı izledim hele mi milojevicle ziziç izledimki ekmeğini taşdan çıkardılar denir ya işte öle oynadı ikiside savaştı atladı...Ama biri vadı ki sahada olmasına rağmen kendisini gören olmadı Milan Guroviç.Kaçtı,sorumluluk almadı,pısdı,sindi,resmen ezildi...Kariyerine,yeteneklerine laf edenin aklına bilgisine şaşarım.Fakat biz guroviç i bugünler için aldık mutlu akü,antalya,kepez maçları için değil.Bizim en sıkıştığımız yer de bizi rahatlatsın sorumluluk alsındiye getirdik,bir lider diye gerirdik bu geminin kaptanı,baketbol un Hagi'si dedik bazıların tabiriyle ama o kaçtı sindi korktu...İnanın Miloyeviç ve Ziziç ondan çok daha desteği hak ediyolar,belki Murat Hocanın istifasını istiyoruz başarısız buluyouz gitsin diyoruz ama bugün kaptan gemisini terk etmişt en ihtiyacımız olduğu yerde...
Gurovici bugüne kadar en çok savunanlardan biriyim gelmesi için neler yaptığımı beni tanıyanlar bilir
Fakat bugün gerçekten sorumluluk almaktan kaçtı.Bunun sebebide sanırım sırp taraftarların baskısıydı.Böyle tecrübeli bir oyuncu nasıl taraftar baskısı altında ezilir inanılır gibi değil.çok üzgünüm
Bugün çok etkisiz olmasının sebeplerinden biri de bir tane set hazırlanmamış ona resmen adamı hücumda kullanamadık sanırsam 1 ya da 2 şut kullandı

yabancılarımızdan en çok verimi bu sezon milojevic ten aldık.her maç canını dişine takarak oynuyor.gurovic ise gerçekten istikrarsız bir görüntü çiziyor..graves galatasaray formasıyla sadece 2 buducnost maçında kötü oynadı.(o iki maçta şuana kadar oynadığımız en önemli 2 maçtı)ms yi söylemeye gerek yok zaten.

Evet can bu benimde gözüme çarptı elinde Guroviç gibi bi oyuncun var ve ona özel bi tek setin yok çok ilginç ama her ne olursa olsun onun gibi yıldız bi oyuncunu en kritik maçta gerek sorumluluğu almalıydı o bunu yapmadı kaçtı...

Tüm takımın kötü olduğunu bir maçta suçu Gurovic'e atmak ne kadar doğru bilmiyorum ama kendisi gerçekten kötüydü o ayrı . Ben bu topicin maç sonrası ani bir sinirle açıldığını düşünüyorum . Çünkü ; basketbolu az çok bilen bir insan Gurovic'in nasıl bir oyuncu olduğunu bilir ve ' Küçük Maçlar Büyük Oyuncusu ' diye bir başlık açmaz . Konu bu da olsa bu başlığı atmaz !

Saygılarımla

Berk Tuna' Alıntı:
Tüm takımın kötü olduğunu bir maçta suçu Gurovic'e atmak ne kadar doğru bilmiyorum ama kendisi gerçekten kötüydü o ayrı . Ben bu topicin maç sonrası ani bir sinirle açıldığını düşünüyorum . Çünkü ; basketbolu az çok bilen bir insan Gurovic'in nasıl bir oyuncu olduğunu bilir ve ' Küçük Maçlar Büyük Oyuncusu ' diye bir başlık açmaz . Konu bu da olsa bu başlığı atmaz !

Saygılarımla

Merak etme inan bende senin kadar basketbolu ve guroviçide iyi blirim yazımı biraz daha iyi okusaydın anlardın.Malasef kendisi küçük maçların büyük oyuncusu haline gelmiştir 2001 deki altın çağında değil.Biz onu bu maçlar için aldık gitsin kepze v.b. takımlara 30 sayı atsın diye değil.Bu maçlık bi düşüncem de değildir genel kanım budur kendisi çok yetenekli bi oyuncuydu fakat artık sadece bi şutör olmuş eline ne gelirse atıyo girerse kazandın girmezse kaybeder bi hale geliyor takım yazıkki avrupa'dan olduk benim için guroviç şuan için bir hayal kırıklığıdır hele bugünkü halinide görünce..

Çok destek verdik ona,bu maçlarda çıkıp maçı alsın diye ama tek suç onun değil ona özel bir set hazırlamayanlarda asıl suç.

Her konuya evet ama bu konuya hayır.

Gurovic'e bu itamlarda bulurken bi bismillah çekeceksiniz öncelikle. Sonra bir tarih sayfalarını karıştıracaksınız, Gurovic'in hangi maçları nasıl aldığını, en önemli adamların susup, onun konuştuğu çok maç hatırlarım ben. Peja Stojakovic'ten, Divac'a kadar hepsi susmuşken, Gurovic Bodiroga ile şampiyon yapmıştır Yugoslavyayı.

Bu maç etkili olmamış olabilir ama hemen de adamın hakkında gereksiz, yanlış şeyler yazmanıza gerek yok. Belki de sorunlar vardır kulüp içinde bilemiyorum.

Ama Gurovic'e böyle bir başlık açmak yanlış olmuş.

Gökce Başaran' Alıntı:
Her konuya evet ama bu konuya hayır.

Gurovic'e bu itamlarda bulurken bi bismillah çekeceksiniz öncelikle. Sonra bir tarih sayfalarını karıştıracaksınız, Gurovic'in hangi maçları nasıl aldığını, en önemli adamların susup, onun konuştuğu çok maç hatırlarım ben. Peja Stojakovic'ten, Divac'a kadar hepsi susmuşken, Gurovic Bodiroga ile şampiyon yapmıştır Yugoslavyayı.

Bu maç etkili olmamış olabilir ama hemen de adamın hakkında gereksiz, yanlış şeyler yazmanıza gerek yok. Belki de sorunlar vardır kulüp içinde bilemiyorum.

Ama Gurovic'e böyle bir başlık açmak yanlış olmuş.