Milan Gurovic

Re: 15 # Milan Gurovic

Daha önce çok savundum Gurovic'i. En kötü Gurovic'in bile bu takımda rahatlıkla en çok süre alabilecek oyunculardan olduğunu söylemiştim. Basketbolu bilen saf bir şutör Gurovic. Malesef takımımızda şutör kalmadı. Çoğunluğun yavaş yavaş Gurovic'in önemli bir isim olduğunu anlaması olumlu bir gelişme... Umarım play offlarda forma giyebilir çünkü ona ihtiyacımız var. En azından bitmiş bir sezonda fark yaratabilecek oyunculardan bir tanesi, bir umut işte...

bence şu anda ligde shumpert ile beraber pozisyon vede boy olarak poraya drıve edebilecek vede bunun sonucunda fauller alabilecek tek oyuncudur kendisi...ama maalesef bunu bile beceremedik elimizdeki altını üzülerek sölüyorumki bronza çevirdik..

Bronza çevirsek iyi.Şimdi bakıra çevirdik desek,bakıra haksızlık yapmış oluruz.En iyisi demire çevirdik diyelim!

Galatasaray Cafe Crown'a büyük umutlarla gelen ancak bekleneni veremeyen Sırp oyuncu takımdan ayrıldı.

Galatasaray Cafe Crown'da Milan Gurovic ile yollar ayrıldı. Sırp oyuncu ülkesinin basınına yaptığı açıklamada Sarı - Kırmızılı takımdan ayrıldığını ve tek isteğinin Kızılyıldız'da forma giymek olduğunu söyledi. Gurovic, "Kızılyıldız'da oynamak, o formayı giymek bir onurdur. Ancak burada son karar coach Pesic'in... Ben bekliyorum, para önemli değil. Genç oyunculara yardım etmek istiyorum. Sahada 40 dakika kalmak da sorun değil. 10-15 dakikaya razıyım. Antrenmanlarda önemli bir oyuncu olurum. Benimle birlikte 2-3 transferle Partizan'a ciddi bir rakip oluruz" dedi.
Kaynak:Basket Dergisi

Güle Güle Milan Gurovic

Böyle geçen 1 seneden sonra röportajından anladığım kadarıyla bence bittiğini düşünmeye başlamış ve 10 15 dakika oynamaya razıyım demiş

Galatasaray Tarihinin en kariyerli oyuncusu elimizden kaydı gitti.
Bizler onun kolundaki dövmesiyle, adam dövmesiyle uğraşırken tüm sezon adamdan yararlanamadık ve verdiğimiz paralar uçtu gitti...

Bize iyi oyuncu da olmuyor...

Burak Barut' Alıntı:
Galatasaray Tarihinin en kariyerli oyuncusu elimizden kaydı gitti.
Bizler onun kolundaki dövmesiyle, adam dövmesiyle uğraşırken tüm sezon adamdan yararlanamadık ve verdiğimiz paralar uçtu gitti...

Bize iyi oyuncu da olmuyor...
Maalesef öyle oldu

maalesef türkiye de ve galatasaray da en çok kullanılan sistem sistemsizlik guroviç alınırken acaba ne gibi sistem oluşturuldu daha doğrusu basket şubesinin benimsediği bir sistem var mı? geçen yıllarda gördüğümüz üzere elbette ki yok en basit örnek coach tercihlerindeki yanlışlık gibi vs. vs. bu örnekler daha çoğaltılabilir ve bir planlama yapılmadan ne kısa vade ne uzun vade başarı gelmeyecektir.....

Can Akan' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":27drq44p]Sana verdiğimiz paraya yazıklar olsun...Bu yılki en büyük hatamızdın.
Milanı transfer etmek değil kullanamamak en büyük hatadır bence...[/quote:27drq44p]

Buna hiç katılmıyorum.Kullanamamak yanlış kelime.O kendinden faydalanmamıza izin vermedi.Türkiye Kupası'ndaki Erdemir maçını hatırlıyorum.40 dk küsür sahada kaldığı maçta tek üçlük kullanmamıştı.Gurovic'in kariyerinin zirvesindeki en önemli özelliği perdelerden çıkıp attığı üçlüklerdi.Türk basketbolundaki en önemli karşılığı İbrahim Kutluay.Ama artık ayakları o kadar yavaşlamış ki perdeden çıktığında karşısında adam bitiveriyor hemen.Gurovic'in ne yazıkki basketbol hayatı bize gelmeden bitmiş.Şimdi de Kızılyıldız da çok az süreler de olsa oynamayaı kabul etmiş.Biz bu adama Galatasaray basketbol tarihinin en yüksek oyuncu maaşını verdik,karşılığı bu olmamalıydı.

Kulüp ve oyuncu adına geçen bomboş bir sezon oldu..Ne kulüp ona yaradı , ne de o kulübe..Yolu açık olsun diyelim..

@Gazanfer
Bize gelmeden önce basketbol hayatı bitmiş dediğin oyuncu bize gelmeden önce oynadığı takımda 15.3 sayı ortalaması tutturmuştu.Ayrıca Prokom polonya ligi final serisinde turowu 4-1 ile geçip şampiyon olduğunda 5 maçlık serinin 1.maçında 21 sayı atıp adam dövdüğü için 2.ve 3. maçta oynamadı.4.maçta 34 5.maçta da 36 sayı atarak takımını şampiyon yaptı ve 2 ay sonra bizim takıma transfer oldu

normal sezon sayı ortalaması 15.3
Play off final serisi sayı ortalaması:27

Milan Gurovic kesinlikle bize geldiğinde bitmiş değildi.Facia gibi geçen 2 koç tarafından kullanılamayan Gurovicin kariyerini sekteye uğratmıştır.Gurovic düzgün bir koç elinde düzgün bir şekilde kullanılsaydı efes serisinde tek başına maç alırdı ama son aylardaki mutsuz kendi kaderine terkedilmiş gurovic değil sene başından beri çok iyi işleyen bir makinenin dişlisi ve en önemli bitiricisi olarak oynasaydı eğer.

şimdi bir gurovic hayranı olarak geldiği günkü çıldırışımı hatırlıyorum.......

ama adamı kullanmamızıda gördün mü gurovicin boş pozisyonda kaldığını set yok pas trafiği yok zorlama atışlar onu oynatıcak iyi bir hocamız olmadı ayrıca amerakalıların kahramanlık şutlarından ona kalmıyordı.

ve gurovic türkiye kupasında en çok sayı atan oyuncumuzdu sayı kralımız...erdemir maçında ilk periyot 10 sayı attı 2 periyot kötü oynadı sonra muratın eline geçti top maç öyle geçti ......