• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Milli Takım ve Polonya 2011

Nevriye'yi çıkartıp Milli Takım'ı TKBL'ye soksan playoff yapamazlar. Burada olmadığı için yazık olan oyuncu yok da en iyi 12 oyuncusu bu olan ülkeye yazık.

hocanın molaları enteresan oluyor.

şampiyonluk konusunda fenerin yerlileri filan deyip abartmasın kimse, fenerin yerlileri içinden tek fark yaratan oyuncunun nevriye olduğu görülüyor.
hatta türk bayan basketbolunda tek fark yaratan isim nevriye

hocanın molaları enteresan oluyor.

şampiyonluk konusunda fenerin yerlileri filan deyip abartmasın kimse, fenerin yerlileri içinden tek fark yaratan oyuncunun nevriye olduğu görülüyor.
hatta türk bayan basketbolunda tek fark yaratan isim nevriye

aynen katılıyorum birselin falan ışıldan farkı yok.hatta ışılın savunması daha iyi.nevlin desen felaket bugün gene biraz daha iyi oynadı ama bi cacık olmaz ondan

İmgiltere turnuvanın her günü üstüne koyarak ilerliyor. güçleri oldukça fazla. Bu yüzdende maçın sonlarında ayakta kalabiliyorlar. Litvanya'ya karşı son topta kaybetmişlerdi. Bugün de son topa kadar oyunda kalmayı başardılar aslında. Ama açıkcası pek de iyi oynamadığımız bir maçta kazanmasını bildik. Takımın en büyük sorunu konsantrasyon eksikliği. Maç içinde sık sık bu anlamda düşüş yaşadık. Oyunu koparacağımız anlarda İngilizlerin tekrar dönüşünü izledik sahada TV'de ve ne yazık ki kenarda.

Yoğun maç temposu takdaki sakatlıkları arttırabilir. Bu yüzden oyuncuları idareli kullanmak lazım. 3 gün önce sakat olduğu bilinen Birsel'i oyunda çok tutmak hedef maçımız haline gelmek üzere olan Belarus maçını da düşünmemiz gerektiğini gözden kaçırmamız anlamına geliyor bence. Kaldı ki Birsel de aşırı etkisiz oynuyor. Maç boyunca yaptığı sadece 2 iyi hareket vardı bugün. %20 ile şut attı ama en azından kaçırsa da atmaya devam etti.

Bahar maça iyi başladı her topa el soktu top çaldı asist yaptı ama faul problemine girdi. Bu yüzdende fazla süre alamadı ama iyi sinyaller verdi. Belarus maçında en önemli oyuncumuz olacak. Ağır Belarus pota altına karşı hızlı ayaklarını ve şutunu kullanması gerekli. Bu maçta Nevriyeye güvenmemek lazım ona odaklanacaktır Belarus uzunları. ŞAziye ise bence maçın oyuncusu idi oyun anlamında düşünüdüğümden çok daha iyi konumda özellikle savunması beni şaşırtıyor. Kaptan ise maçın sonunda hiç görev almadı yaklaşık 9-10 dakika oynadı bu maçta. Umarım sakatlığı yoktur Belarus maçında onun arttıracapı dirence çok ihtiyacı var Millilerimizin.

Sonuç olarak Bahar ve ışıl fazla süre almadıklarından Belarus maçına daha dinç çıkacaklardır. Peki sabahın 8'inde takıma antrenman yaptıran koça ne demeli? Takımın maça yorgun çıkması için elinden geleni yapıyor diye hissetmeye başladım. Bırakın antrenman yorgunluğunu kızların 12-1 de yattıktan sonra, 8 deki antrenman için en azından 7 de kalkması gerekeceğini hesap edersek buna vücudun bio ritmi dayanırmı Ceyhun hoca? Gerçekten beni şaşırtmaya devam ediyorsun...

Bu Karadağ ne iş.5te5 yapmışlar.Futbol takımlarına Vucinic,basketbol takımlarını izleyemesemde Pekovicten dolayı sempatim vardı. Bugün Litvanya kazanırsa Belarus'a karşı milli takımımızın Belarus ile yapacağı maç final maçı olacak.Rakipte muhtemelen Karadağ olur.Biz ilerleyemeyeceğiz gibi Karadağ ve İspanya kazansa bare turnuvayı.

Bizimkilerin turnuva performansına gelince bütün basketbol sevgimi alıp götürdüler.Kaçan boş şutların izahı olurda turnike atamıyoruz.Nevriye dışında kimse yok desek yalan olmaz.Aslında kazandığımız Slovakya ve Britanya maçını geçelim.Kaybettiğimiz Litvanya maçı o kadar geriden geldik bir çok defa şans ayağımıza geldi kazanabilirdik.Çeklere karşı olan maçımızda 25-30 atış fazla kullandık buna rağmen kaybettik.Bu maçları kesinlikle kazanabilirdik.Bu da kadın basketbolunun kalitesizliğini ortaya koyuyor gerekten.Bir an önce lig başlasa da WNBA yıldızları gerçek basketbolu bizlere gösterse.

Belarus şuanda yeniliyor. Maç böyle biter.Pazartesi onlarla final maçına çıkacağız.

litvanya belarusu 66 50 yendi yarin belarusu yenersek ceyrek finale cikiyoruz tabi bu oyunla nereye kadar

litvanya belarus'u yendi. Pazartesi günkü türkiye-belarus maçını kazanan büyük ihtimalle gruptan 4.olarak çıkacak ve karadağla eşleşecek.

Litvanya 68-50 Belarus'u yendi.

Belarus-Türkiye 27 Haziran 21:30

Pazartesi günü kader maçımıza çıkıyoruz. Maçı kazanan adını çeyrek finale yazdıracak. Çek maçındaki gibi iyi savunma yapıp, Hücumda daha dikkatli olursa maçı alabiliriz. Şansda bu sefer bizimle olsun.

Pazartesi arkasına sığınılacak hiç bir bahane olmamalı. Eğer hedefimize, gerçekten, ulaşmak istiyorsak karşımıza kim çıkarsa çıksın topumuzu oynayıp vurup geçmeliyiz.

Isil,Birsel,Nevriye,Nevlin,Saziye besi oynayabildikleri kadar oynamalilar.Isil,Birsel,Nevriye 35 dakika civari oynamali.Nevlinde 30 dakikaya ulasmali.Bahar hem Nevlinin hem Nevriyenin cikislarinda onlari yedeklemeli.Gulsahta Isilin,Birselin ve Saziyenin ciktigi dakikalarda onlari yedeklemeli.7 kisilik rotasyon yeterli.Yasemin,Nilay,Tugba gibi hamlelere kalkismamali Ceyhun hoca.

Bence yarın Bahar kesinlikle ilk beş başlamalı. Belarus'un pota altına akrşı büyük avantajı var Bahar'ın. Tabi dikine potaya gitmeyi düşünürse. Bİrsel'i son maç 30 dakika kullandı hoca. Kızın bu maçta aynı tempo ile oynaması zor. Allahtan Bahar faul sorunu yaşadı ışıl'da 9-10 dakika oynadı. Bu yüzden etkili olacaklardır. Nevriye dışında hücum obsiyonu bulduğumuz her maçı kolay çeviririz. Işıl-Birsel-Şaziye-Bahar-Nevriye bence akla en yatkın ilk 5 dir. Hoca akıl tutulması yaşıyor. Mesela son maçtan sonra demiş ki " Kenardan iyi sayı desteği geldi bu sayede kazandık" :)))Hocaya bir önerim var bir daha ki maça o zaman Nevriye dışında Şaziye ve Birsel'İde yedek başlatsın. Böylelikle kenardan daha da fazla sayı desteği gelecektir. Allah akıl fikir versin hocaya.

Öte yandan işin güzel yanı. Belarus'u yenersek çeyrek finale kalıyoruz ve Çeyrek finaldeki rakibimiz, İstanbul'daki turnuvada yendiğimiz Karadağ olacak. Evet turnuva için 2 oyuncuları daha dahil oldu kadroya. Ama en azından psikolojik olarak rahat olacak takımımız. Yani yarı final görsek şaşırmam Belarus maçı bu yüzden önemli. Açıkcası potansiyeli olan bir takım değiliz. Çünkü skor yükünü çekecek bir iki numaramız ne yazık ki yok. 5 numarada da kadro derinliği yok. Ama takımdaki istek arzu üst kademeye çıktığında her takımla baş edecek gücümüz var. Bu da inancımı körüklüyor. Yeter ki hoca el freni olmasın.

Kenardan iyi sayi destegi geldi son nokta olmus.

Birsel-Işıl-Şaziye-Bahar-Nevriye 5'iyle başlayalım istiyorum, baskılı savunma karşısında şaşırdı dün Belarus, ilk yarı Litvanya inanılmaz savunma yaptı sürekli topa baskı yaptılar ve Yelena'ya ne zaman top gelse 2'li sıkıştırmalar geldi ya da ona top inerken sürekli o pası engellemeye çalıştı Litvanya bunu da çok iyi başardı. Sinirlerini yıprattı Yelena'nın, Belarus sayı potansiyeli olarak çok yüksek potansiyelli takım değil ve onların da sisteminin en önemli parçası eski oyuncumuz Yelena. 2.uzun olarak Bahar oynamalı çünkü Belarus'un diğer önemli ismi Verameyenka 4 numarada çok hareketli bir uzun, Nevlin oynarsa onu faul problemine sokacaktır zaten ve içeri de sürekli yüklenecektir hareketli biçimde. Dolayısı ile Bahar fazla süre almalı, onu da faul problemine sokabilir Verameyenka aman dikkat diyelim. Dış şutları da riske edip bu 2 oyuncuya yoğunlaşmalıyız çünkü Belarus'un 3'lük yüzdesi %21,2 hem de maç başı 23 denemeleri var bu yüzde her geçen maç daha da kötü hale geliyor. Dış oyuncularının çok iyi olduğuna inanmıyorum oyun kurucularımız daha iyi onlarınkinden ve 2 takımın da şutorleri kötü o yüzden oraya bir şey diyemedim, bu formu ile Belarus'a karşı şansımız var ciddi anlamda, umarım maça kötü başlamayız bu kez.

Basketbola geri döndüğüm sezon Engin Kennerman'sız bir günüm geçmedi.Alba'yı izlemek için bir hevesle TV'yi açtım,beyefendi güzel yüzüyle karşıma çıkıverdi.Bir de hangi branş olursa olsun Hırvatların milli takımlarını izlemekten büyük keyif alıyorum.:)

Onur burda bile girme kanıma yahu yeter ama :) Bak dostum benim hayallerimde sevgilim bana eski tip Hırvatistan forması alıyor düşün yani . ( full damalı futbol forması , Suker'in üstünde düşün ya da Boban'ın ) :)
Bu arada Litvanya bizi şutu son 1 saniyde 2 saniyede attığı şutlarla yendi denebilir. Ve yardıra yardıra gidiyo bu takım. Demek ki biz de o kadar kötü değiliz. O Litvanya'ya karşı 1 yarı top oynadık ve onda da şanssızdık. İlk devre zaten rezalettik. Buna rağmen kolay kazanmadı Litvanya. Bunları da düşünmeliyiz takımımızın potansiyelini değerlendirirken.

Kim aldı ya bu Alba Torrens'i, şut atamıyor daha...

Onur burda bile girme kanıma yahu yeter ama :) Bak dostum benim hayallerimde sevgilim bana eski tip Hırvatistan forması alıyor düşün yani . ( full damalı futbol forması , Suker'in üstünde düşün ya da Boban'ın ) :)
Yan yana olsak karşılıklı tahriklerle Yaşamdan Dakikalar ekibine taş çıkartırdık.:) Emilio Kovacic,Prosinecki,Barbara Ruzic...İşin içine İspanya'yı dahil edince Eurobasket 2005'teki İspanya-Hırvatistan maçına değinmeden olmaz.Spahija o gün bugündür hakem gördüğünde kımıl zararlısına dönüşüyor.
İspanya pek kasmıyor sanki.Hırvatistan getirir İspanya bitirir tahminimce.

Geri