Murat KAYA "Günah Keçisi" Mi ?

Maçtan sonra ve forumdaki yazılanları okuyunca artık dayanamadım bir şey ler yazma ihtiyacı hissettim.
Öncelikle Murat KAYA Galatasaray'a gelirken nasıl geldi kim olarak geldi ve nasıl değişti.
Murat KAYA Galatasaray'a sayı kralı olarak geldi. Hücum ve 3 sayı potansiyeli yüksek ama bir o kadar kötü savunma yapan bırakın savunma yapmayı takımın savunmasını yumuşak karın olarak düşüren oyuncu olarak görüldü.
Geçen senelerle gelen oyuncularla skor opsiyonu bile olmaktan çıktı ama tam tersi savunmasıyla ön plana çıkmaya başladı. Öncelikle böyle bir değişim bu yaşta ki bir oyuncu için gerçeklten çok zordur. Bunu biraz spor yapan herkes bilir. Bunun için bile takdiri hakediyor Murat KAYA.
Gelelim bu seneye. Maç başına 12 dakika oynamış 6.5 sayı ortalaması yakalamış. Peki bu seneki rolü nedir Murat KAYA'nın düşünün biraz. Dee-Cüneyt-Hite arasından gerek yabancı kontejanı gerekse sakatlık gerekse dinlendirme pozisyonunda savunma yapmak ve şut opsiyonu yaratmak. Peki Murat KAYA bunlarda başarılı olmuşmudur. Bir dönem dışında bence son derece başarılı olmuştur. Özellikle attığı bütün sayılar neredeyse çok kritik sayılardı. Drive etmeye başladığından beri olumlu şeyler yapıyor hücumda. Şut istikrarıda çok iyiydi. Serbest atış konusunda Cüneytle beraber en yüzdeli oyuncumuz zaten.
Ama gelelim asıl konuya. Savunma.
Savunma yapmıyor diye yıllarca eleştirilen Murat KAYA ayaklarının dezavantajına rağmen özellikle son dönemde gerçekten herşeyini vererek başarılı savunma yapmıştır. Suçlandığı son maçta oynadığı her dakika tuttuğu adamı bir şekilde savunmuştur. El-Amin Murat karşısındayken ne yapabilmiştir Dee karşısndayken napmıştır en basiti. Bu kadar olumlu oynadığı maçın sonunda tam ileri çıkarken -ki büyük ihtimalle gidip pas alıp şut atmayı düşünüyordu normal olarak o an kafasında- yanında Cüneyt varken acele bir pasla Ceo gerisine pas attı, topu alayım derken bacağına çarptı ve çıktı. Kafa-Beden uyuşmazlığından doğan bir top kaybı oldu. Bu nedenle inanılmaz şeyler yazılıyor hakkında. Yok konsantrasyon yok kafasını oyuna veremiyor. Ben Murat KAYA'nın bir dakika bile maçtan koptuğuna inanmıyorum açıkçası canlı izlediğim için rahatlıkla da konuşuyorum.
Sonuçlamak gerekiyorsa Murat KAYA'yı öncelikle gerçekleştirdiği değişim için kutluyorum. Sayı krallığından savunma yapan şutör yedek pozisyona geçmek gerçekten hiç kolay değil. Böylesine karakterli ve çalışkan bir oyuncum olduğu için ben kendi adıma gurur duyuyorum. Umarım seneye yeniden bu forma altında #10 numaralı formasıyla görürürüz kendisini.
 
Bencede Murat KAYA'daki değişim daha doğrusu savunma özelliği edinmesi için yapılanlar 2 özelliği ile birleşecekken birisini kaybetti birisini fazlasıyla kazandı.Aslında 12 Dk. 6 sayı aldığı süreye göre iyi ama ondaki potansiyeli bildiğimiz için yetersiz görüyoruz.Murat eskisi gibi öldürücü şutlar geldiğinde potaya kafasını kaldırır gönderirdi şimdi ise şut atmak istemezmiş gibi bir durum oluştu.

Bence de Murat iyi bir sezon geçirdi kendisini geliştirme açısından.Umarız önümüzdeki yıl her iki özelliği ile saha da olur.


Ve son top olayına gelirsek Owens baş aktördür ama ona duyulan sempati Murat'ı ön plana çıkarmıştır.
 
Ya keçi meçi varsa oda dee brown'dır.owens'ı murat'ı bırakalım son toplarda dee brown ne yapıyodu ona dökülen paralarda sevgilerde haram olsun sonuna kadar
 
Hatalar insanlar içindir. CO ve Murat Kaya o pozisyonda hata yapmış olabilirler ama tüm yenilgiyi onlara yıkmak çok saçma. Zaten maç içerisinde yaptıkları da ortada ikisinin. Son maçın en büyük eleştirisi Telekom'un yaptığı son 2 hücumdaki savunmamız olmalıdır. Bunlar dışında böyle bir sezon yaşattığı için Murat Hoca'ya ve takımıma teşekkür ederim ve Murat Kaya'ya da yaşadığı bu değişimden ötürü ayrı bir teşekkür etmek istiyorum.
 
Son topta büyük hata yaptı ama maçı oraya getirirkende yaptığı savunmayı,gayretini ve yaptığı asistlik paslarınıda(özellikle o jeneriklere geçcek olan pası :) )es geçemem maçı bize getirenlerin başında geliyodu...Yazık oldu verilen emeklere.
 
Çok doğru tespitler

Forumda genel olarak Murat Kayanın kendini hiç geliştirmediğine dair bir kanı var. Ben şunu çok emin bir şekilde söyleyebilim ki Murat takımımızda kendini geliştirebilen tek oyuncudur. Önümüzdeki sezon bir çok kişinin bugünlerde yazdıklarından dolayı pişman olacağından eminim bu yaşta bir oyuncuyu yerden yere vurarak ne elde edebiliriz diye düşünüp biraz insaflı olmakta fayda var.
 
Ortada bi rezalet var , bu benim sinirimi çok bozuyor.Yalnız Murat bu rezaletin hiç bi yerinde yok.Bu sezon gayet iyiydi Murat .Son maçın da en iyi oyuncusuydu.Şanssızlığı herkesin 4'er 5'er kez yaptığı hatalardan birini ilk ve tek olmak üzere son topta yapmış olmasıydı.
 
murat kayayı bu hatasından dolayı günah keçisi ilan edenler dee brown ilk maçta son saniyelerde aynı murat gibi yaptığı hatayı hatırlasınlar ordada maçı kazanabilirdik biz burda ileride belki milli takımın değişmez oyuncusu olacak murat kaya gibi bir değeri yüceltmek yerine asmaya çalışıyoruz yazık gerçekten dee browna duyulan sempatinin %1 murat kayaya duyulsa kesinlikle daha farklı olurdu
ayrıca son maçta owensa attığı bacak arası pas bence tek kelimeyle enfesti bravo murat kaya
 
Murat KAYA "Günah Keçisi" Mi ?
Evet Murat abi . Bazı arkadaşlar her zaman birini günah keçisi yaparlar . Murat Kaya nın 25 dakika iyi oynunu ve iyi müdafası yada ne biliyim Dudley bacak arasından verdiği pası konuşmazlar sadece o hatayı yapmasaydı böyle bişey olmazdı derler. Desinlerde ... Onlar iyi günde ve kötü günde kavramına kavrayamamış kimselerdir !
 
Bir tarafta ULEB´te çeyrek final maçında denediği son üçlük girmeseydi tartışmasız maçın günah keçisi ilan edilecekken el yakan topların kralı olarak taçlandırılan Cüneyt Erden, diğer tarafta çok iyi oynayıp son topta yaptığı hatayla (Murat Kaya´nın yaptığı da tartışılır) günah keçisi ilan edilen Murat Kaya ...

Skor taraftarı olmak ne acı bir şey ...
 
Murat'ta geçen seneye nazaran büyük gelişme var...
Geçen sene adımları kısa,çok yavaş vs. diye eleştirilen Murat bu sene savunmasıyla hem Cüneyt'e hem Dee'ye fark attı...
Ve de çok doğru seçimler yapıp yolladığı 3lüklerde de genel olarak başarılı oldu...
Özellikle Cüneyt'in ve Dee'nin senebaşından beri kullandığı saçmasapan 3lükleri düşününce Murat bulunmaz nimettir gözümde...
Şu da var ki kendisi çok istikrarlı.10 maç yatıp 1 maç coşmuyor.Neyse o...
Sezon boyu 12 dakika ortalamayla oynaması ise Murat Özyer'in bir eksisidir bana göre.(tıpkı kenarda unutulan Erdem gibi) Bu süre en az 17-18 dakika olmalıydı...
Ve son maç : İnsanlar maç kaybedilince bir türlü akıl erdiremediğim bir "linç" olayına girişiyorlar.Ben bu durumdan net şekilde tiksiniyorum. Herkes efendice eleştirsin,saygımız var. Ancak kendini basketbol uleması sanıp makineli tüfek gibi sallayanlar beni ciddi şeilde soğuttu erkek takımı forumundan.Murat'ın orada kesinlikle hatası yok bence.Ha olsa yine tek söz etmem.Çünkü dün sahanın en iyisiydi ve Owens-Gaines ikilisiyle beraber bu maçı en çok isteyen oyuncuydu.Maç seçenler utansın ne diyeyim...
Sonuç olarak ; Murat seneye kesinlikle kalmalı...
 
Murat Kaya Kucuk Takımların Buyuk oyuncusudur..

Kucuk Takımlar=Banvit=Casa Tek Kolej=Selcuk vs...Bu takımlarda sayı kralı rahat olur,Aynı PTT'de oynarken Gokhan Ucoklar gibi..Oysaki o Gokhan Ucokların bizdeki halini hatırlayın derim...

Murat Kaya'nın sonuda Gokhan Ucoklara benziyor..O PTT'de iken Umit Milli Forma altında 50'li sayılar atan Gokhan..PTT'nin en skorer oyuncularından Gokhan...!!!

Murat Kaya ile sezon sonu yollar ayrılmalı derim..Cuneyt-Erdem dısında elle tutulur bir Turk yedek oyuncu goremiyorum ben.
 
Onur Yavuz' Alıntı:
(Murat Kaya´nın yaptığı da tartışılır)

Onur BEY,

Murat yapsa nolucak ki hatayı? top bu sonucta elden kayar gider. anlık bi bireysel hatadır. bu hatadan dolayı bir oyuncuya sacma sapan seyler söyleyenler bigün utanırlar belki ama bu kafayla sanmıyorum öyle bişey olucagını.

sistemsel bir olay değil ki bu. takımları sistemler şampiyon yapar. sistemini kuramayan takım başarılı olamaz sezon sonunda. bu sezonun da en büyük eksisi bana göre potansiyeli olan ancak sistemini sezon içersinde bi türlü oturtturamayıp sezon sonunda bu bocalamadan kaybetmiş olmamızdır. burda da hata maç sonlarını bir türlü dogru oynatamayan sevgili Murat hocamızdadır.

ancak bu ne kimseye Murat hocaya defol git deme hakkını veriyo ne dee hakkında 3 post önce yazılanı yazma hakkını veriyo ne de Murat KAYA ya acımasızca saldırma hakkını veriyo kimseye. Can BULUBAY'ın da yazdıgı gibi bu tip insanlar yüzünden forumdan sogudum artık. yapıcı olmayı değil yıkıcı olup ona buna ahkam kesmeyi marifet sanan insanlar yüzünden keyifle girip okudugum bu siteden her gecen gün biraz daha uzak hissediyorum kendimi.

maç topiclerine bakıyorum 25 sayfa boyunca o gitsin bu kalsın. Eskiden sayfalarca doyurucu basketbol yorumu okurduk. Ben basketbolu çok seven ama çok çok iyi bilen bi kişi değilim hep söylüyorum. ve artık burdan kendime bişeyler kattıgım o güzel yorumlar 25 sayfalık asma kesme postları yüzünden arada eriyip kaynayıp gidiyo malesef. dolayısıyla anlamını yitiriyo.

neyse konudan da saptım ama site üzerine bu eleştiriyi de yapmış olıyım bu topic altında.

maçtan sonra sanıyorum aglıyodu Murat ve taraftarın karsısına cıkamadı cagrılmasına ragmen mahcubiyetten. bu sezon ve gecen sezon verdiği emekler için bu forma için akıttıgı ter için ve bundan sonraki sezonlarda bize katıcagı hersey için Murat KAYA'ya ben şimdiden teşekkür ediyorum.
 
maçı izleyememiştim sonucu forumdan öğrendim herkes Murat Kaya ya sallıyodu yaktı batırdı bitirdi diye..Akşam maçı izledim çocuk sahanın en iyi iki üç adamından biriymiş son topta ne günahı var allah aşkına öyle pas verilir mi kimse owensı suçlamıyo ama
 
...Evet maçın iyilernden biriydi Murat Kaya takımımız adına...O hatayı yapmasaydı belki maçı kazanacaktık belki de Murat maçın adamı olacaktı...Ama yaptı bir hata her insan hata yapar...Şimdi bu pozisyon için konuşuyorum yalnızca,bir tek Murat'a yüklenmek haksızlık olur...Owens da bu pozisyonda en az Murat kadar hatalıdır...Mağlubiyetle ilgili de şunları söyleyebilirim:Bugüne kadar herkese karşı savunduğum,hiçbir zaman arkadaşlarıma ve rakip takım taraftarlarına ezdirmediğm Dee Brown'ın attığı 24 sayıya karşın son topu(her zamanki gibi) kötü kullanmasının mağlubiyeti ateşlediğini düşünüyorum...
 
Murat Abi'nin değerlendirmeleri son derece yerinde..
Sezon başından beri Murat Kaya'nın arkasındaydım,gelecek sezon da arkasında olmaya devam edeceğim.

Deplasmanda oynadığımız Asvel maçını hatırlasın herkes..
Galatasaray'da genelde 2 numarada oynarken aniden zorunlu olarak 1 numaraya çekilmesi ve Asvel gibi Avrupa'nın en zor deplasmanlarından biri olan karşılaşmada takımı mükemmel yönetmesi..
Biz Dee,Dee diye bağırırken unutuyoruz bazı gerçek kahramanları..Hem de sürekli omuzlarda taşınan,haketmeyi başaramadığı sevgiye maruz kalan takım arkadaşının mevkiisinde oynarken..

Örneği göz önündedir;futbol takımımızdan.Lincoln,Linderoth,Carrusca derken Mehmet Topal,Emre Güngör,Barış Özbek hepsi bizlere ne diyeceğimizi çok iyi öğrettiler.
 
Maçtan sonra takımı soyunma odasından geri çağırırken Murata dikkat edeniniz oldumu? Tam tribünün önüne çıkacakken dayanamayıp geri döndü. Tahminende içerde ağlamıştır.

Lincoln,Dee gibi yabancı hayranlığından nefret ediyorum.
 
Robert Hite ile Dee Brown da maç sonu hüngür hüngür ağlamışlardır.Yazmıcaktım bunu ama karar değiştirdim hoş hiçbirşeyi değiştirmez bu saaten sonra...
 
Hite hocaya 2 tane patlatamadım diye ağlamıştır..Dee ' de blog'a elendik diye nasıl yazıcam diye ağlamıştır..hiç unutmuyorum o Hite'in oyundan çıkarken hocaya bakışını veya oyuna girerken Gaines'in hocaya bakışını neyse..

Murat Kaya büyük geliştirdi kendini..komple bi oyuncu oldu..bunda hocanın da katkısı var bence baya durdu üstünde..özellikle son maçta hatayı yapsa da maçın genelinde takımın en iyisiydi..seneye de Hüseyin'den sonra kalması gereken 2. yerli oyuncu bence..
 
hayir hic alakasi ....
ben murat kayanin ne kadar koyu galatasarayli ve her macda oynadigi sürece Ruhunu gösterdigini biliyorum
fransadaki asvel macini hatirlatirim....
bence bu konzu : DEE BROWN GÜNAH KECISIMI OLACAKTI.......
el aminin son saniye baskettinde iyi defans yapmadi yaa ben anlamiyom dee yi ....
 

Üst