Murat Kaya

Re: Murat Kaya ????

Mustafa Kaya' Alıntı:
Dexia maçında 7 dk oynadı 0 sayı 2 asist 1 reb .
Bence güzel bir istatistik ama asistlerinin ve ribauntun nasıl olduğunu görmediğim için birşey demek istemiyorum ama murat kayayı küstürmemek lazım bu sezona aslında milli takımda ve sezon öncesi calişmalarla cok iyi başladı ama sakatlık kötü oldu umarım bu sezon 2. yarı ve playofflarda patlama yapacak umarım fatih gibi küstürülmez Türkiye için çok önemli bir 2 numara murat kaya gibisini bulmamız çok zor....

her lafa katılırım ama şunun gibisini bulamayız bunun gibisini bulamayız lafına asla....altyapıda inanılmaz oyuncular var...hele üniversite takımlarında dehşet sporcular var...amerikada nba de oynamadan önce çoğu oyuncu üniverste takımlarında oynar...ama türkiyede son 5 yılda altyapıdan hangi oyuncular çıktı..benim aklıma gelmiyor...hele üniverste takım kariyerli hemen hemen hiç yok...yetkililer birazcık buralarada baksa ne cevherler var ama...

Erdem Akkaş' Alıntı:
her lafa katılırım ama şunun gibisini bulamayız bunun gibisini bulamayız lafına asla....altyapıda inanılmaz oyuncular var...hele üniversite takımlarında dehşet sporcular var...amerikada nba de oynamadan önce çoğu oyuncu üniverste takımlarında oynar...ama türkiyede son 5 yılda altyapıdan hangi oyuncular çıktı..benim aklıma gelmiyor...hele üniverste takım kariyerli hemen hemen hiç yok...yetkililer birazcık buralarada baksa ne cevherler var ama...

Bu yetkili sorumsuzluğundan ziyade sistem eksikliğiden dolayı oluşan bir durum.
Bizim eğitim sistemimize göre hem sporla profesyonel olarak uğraşıp hemde eğitimi bir arada götürmek çok ama çok zor bir iştir.

Zaten sadece basketbolda değil yüzmede,güreşte,koşuda,halterde bir çok cevher harcanıp tv başında sporla ilgilenmeye mahkum bırakılıyor.

Re: 10 # Murat Kaya

Nedir bu herkesi asma,kesme,gönderme politikaları...

Sonra Fatih Solak gittiğinde ve bir maçta iyi oynayadığında ah keşke yollamasaydık ağıtları.. (Fatih'i savunmuyorum)

Murat gider, gittiği takımda oynar, hatta bize karşı iyi oynar.Ah,vah,tüh..

Yapmayın arkadaşlar, bu kadar çabuk harcanır mı bir oyuncu.

Valla Tugay yorumlarını begenirim ve %90 katılırım...Ama bu konuda sana hiç katılmıyorum...3-4 yıldır yerinde sayan bir oyuncu artık bir şeyler yapılmalı....Yönetim bunu görmeli...Aynı şeyi Gurovic içinde söylmek istiyorum yani olmuyorsa daha ne zorlarsınki olmadı ve bitti bu kadar basit..Bunlar yaşanırken bile koray hoca gurovic icin set hazırlamalı diyen arkadaşlar var...Yani artık degişim zamanı ben olsam murat kaya artı para vererek tbl den her mac 9-10 sayı atan bir oyuncu alırdım...Gurovici gönderir gainesi geri alma durumu varsa onu alırdım ya da onun tarzında bir 3 veya 4 numara alırdım...

Umut Erdem' Alıntı:
Valla Tugay yorumlarını begenirim ve %90 katılırım...Ama bu konuda sana hiç katılmıyorum...3-4 yıldır yerinde sayan bir oyuncu artık bir şeyler yapılmalı....Yönetim bunu görmeli...Aynı şeyi Gurovic içinde söylmek istiyorum yani olmuyorsa daha ne zorlarsınki olmadı ve bitti bu kadar basit..Bunlar yaşanırken bile koray hoca gurovic icin set hazırlamalı diyen arkadaşlar var...Yani artık degişim zamanı ben olsam murat kaya artı para vererek tbl den her mac 9-10 sayı atan bir oyuncu alırdım...Gurovici gönderir gainesi geri alma durumu varsa onu alırdım ya da onun tarzında bir 3 veya 4 numara alırdım...

Sen dahil neden her konuyu sayıya bağlıyor bazı arkadaşlar anlamıyorum Umut..

Her oyuncumuz 4/4 ' lük olacak diye bir kaide yok. Zaten bu yıl pek fazla şans bulamaz. Atkins-Graves-Cüneyt üçlüsü daha fazla dakika alacaktır.Bu kesin.

Ayrıca Murat Kaya bu sezon pek fazla forma giymedi ki kendini göstersin.
Yani durup dururken Murat'ı yollayalım demek abes oluyor.

Kadromuzda daima olmalı, süre aldığı maçlarda da gerekeni yapacaktır.

Ankara günlerinde oldukça gelecek vaadeden, kaliteli bir oyuncu görüntüsü çiziyordu fakat o beklenen patlamayı yapamadı bir türlü. Gerçi arada sakatlıklar falan olması kuşkusuz etkilemiştir ama beklentilerin yüksek olması sorun oldu galiba. Bir anda silinip atılacak bir oyuncu değil, kendini toparlaması için şans verilmesi lazım mutlaka..

İlk sene Fb maçında serbest atışları kaçırdı.Play-off 2.maçında.
Geçen sene elindeki topu kaçırdı.
3. sene de bu tür acemilikten kaçarsa harbi benim dayanacak gücüm kalmaz.

Süre aldığı maçtan sonra hakkında konuşabiliriz demiştik.

Şimdi daha sağlıklı yorumlarda bulunabiliriz...

Murat Kaya yıldız oyuncu olabilecek potansiyele sahip (ti).
Fakat yıldız oyuncu olmasa bile kaliteli bir yedek olur.
Ben Murat Kayanın kendine hiçbirşey katmadığına inanmıyorum.Bize geldiğinde sadece skorerdi.Şimdi iyi bir savunmacı,gerektiğinde PG de oynuyor.Evet istenilen patlamayı yapamadı ama milli olan bir oyuncuyu bu kadar çabuk harcamak mantıksız.
Ayrıca basketbolda da sadece generallerle kazanamazsınız.Eğer öyle olsaydı 4 sene önce Lakers Detroit'i süpürürdü.Murat Kaya en kötü ihtimal kenara lazım...

Önemli bir oyuncumuz ve daha önce de söylediğim gibi rotasyonda kullanmalıyız.

Sakatlıktan çok güzel döndü, geçen seneye göre kendini geliştirdiğini de belli etti.

Fundamental olarak çok iyi. 2-3 numara oynuyor olmasına rağmen sakatlık veya sistemdışı durumlarda 1 numara olarak kullanabiliriz. Ayrıca güçlenmiş ve kondisyonunu arttırmış. Şutları zaten iyi olan bir oyuncuydu, umarım şampiyonluk yolunda gerekli katkıyı verir.

Emrah Bakın' Alıntı:
Murat Kaya en kötü ihtimal kenara lazım...

durumu özetleyen bir sözdü...murat kaya hiç birzaman kilit oyuncu olamaz seti onun üzerinden kurmak risk olur tek başına maç kazandırır diyemeyiz...ama herzaman oyuna kenardan müdahale etmek istenildğinde orda bulunması gereken bir oyuncu...

Tek eksiği olan kendine güven gelince nasıl bir oyun sergilediğini hem kendi gördü hem de yedi aleme gösterdiğini düşünüyorum.

Teşekkürler.

Bugün ki Erdemir maçında ortaya koyduğun mücadele , maçı kazanma arzun için sana sonsuz sevgi , saygı teşekkürler .. Allah yolunu açık etsin ...

Aldığın ücret'in hakkını fazlasıyla veriyorsun , Allah senden razı olsun ..

Senden çok umutluyum ..

# 10 - ASLAN MURAT