Kalli istifası
VATAN, Murat Özyer?in istifasının perde arkasını aralıyor
ADNAN ONARAN / VATAN
G.Saray?ın koçu, kendisine teklif edilen ?Kalli modelini?, ?Bu bana olan güvensizliktir? diyerek reddetti. Yerine şimdilik Koray Mincinozlu getirildi.
G.SARAY?DA 2008?in son günlerinde basketbol depremi yaşandı. Erkek takımının koçu Murat Özyer istifa ederken yerine Koray Mincinözlü getirildi. Sezon başında iki aylık gecikmeyle sözleşmesi yenilenen, sürekli olarak yerine koç aranan ve şube yöneticisi Ahmet Dedehayır ile ilişkisi gergin olan Murat Özyer kulüple yollarını ayırdı. Sezona 10 galibiyet bir mağlubiyetle devam ederken ligin son maçında Beşiktaş?a da yenilen G.Saray?da fatura Özyer?e kesilmek istendi. Bunun üzerine Özyer de normal olarak istifa etti.
ENE VE KUNTER?LE TEMAS
KENDİSİNE yapılan futboldaki ?Kalli modeli? teklifini ?Bu bana olan güvensizliktir. Bence siz beni görevden alın? diyerek kibarca reddeden Özyer?in yerine Koray Mincinözlü getirildi. Futboldaki Kalli modeli gibi en tepeye Koray Mincinözlü?yü getirmek isteyen basketbol şubesi, Özyer?in bunu kabul etmemesi üzerine başarılı koçun da isteğiyle kendisini görevden aldı. F.Bahçe maçında takımın başına Koray Mincinözlü koç olarak çıkacak. Fakat bu durumun da geçici olduğu kulüpten sızan bilgiler arasında. G.Saray yönetimi basketbol takımı koçluğu için eski kaptanı Orhun Ene ve Fransa?da Cholet?yi çalıştıran Erman Kunter ile görüşmelere devam ediyor.
KAAN KURAL: Zamanlama dışında normal
F.BAHÇE Ülker maçı öncesinde zamanlaması ilginç olsa da beklenen bir gelişmeydi Murat Özyer?in görevden ayrılması. Beko Basketbol Ligi?nde takım en azından sonuçlar açısından iyi gitmesine karşı oynanan basketbol geçen yıl yine Özyer?in başında olduğu daha düşük bütçeli takımla kıyaslanmayacak kadar kötüydü. Avrupa Kupaları?nda yaşanan tarihi hezimetler (Buducnost, Dexia, Khimik) Beşiktaş Cola Turka maçıyla lige de yansıyınca beklenen karar erkene alındı.
SORUN bir tek Özyer?de değil elbette. Tecrübeli yabancılarla yola çıkan G.Saray bu isimlerin istediği gün oynayıp, istediği gün yatmasına teslim oldu başta. Ne düzen, ne disiplin, ne de geçen yılki takımın ana karakteri ?teslim olmama içgüdüsü? kaldı. Bu Bu oyunculara yeni bir ses gerekiyordu. Ama bunun da olumlu sonuç vereceği hayli şüpheli.