Mithat Duran' Alıntı:
[quote="Ünsal Y.":d99zolbv]Bülent Bey; hani sizi anlamakla beraber; kişisel sıkıntım tam da bahsettiğiniz nokta. Kimse kusuruma bakmasın; Galatasaraylı bir grup ; ceplerinde sakladıkalrı 80 lerin sonundan kalma reçetelerin başarılı olacağını düşünüyor; bunu güçleri ölçüsünde dikte etmeye çalışıyor; karşı çıkanlara da 80 lerin sonunda elde ettikleri başarıları referans olarak gösteriyor.Hadi Mithat beyin deyimiyle söyleyeyim "Biz ; yani Galatasaray'ın kendi yönetimi " beni en ufak bir şekilde kendilerinin başarılı olacağı konusunda en ufak bir pırıltıya ikna edebilmiş değiller şu ana kadar. Belki ben yanılıyorum ; ama şu ana kadar sadece Ülker'den gelen parayı kullanmak isteyen " Yahu bundan kötü olmayız; hiç olmazsa biz yönetmiş olalım" diyen bir grup görünümü çizdiler. Kusura bakmayın; ben bir taraftar olarak " Bundan daha kötüsü olmaz "diyebilirim- ki olaylara lobi- güç savaşı-basketbol sarmalının dışında kalan biri oalrak böyle demiyorum; kanımca bütün oalrak baktığımda şu anki yönetim başarısız değildir ; ama Galatasaray yönetimine talip olan nsanların " Yahu bundan daha kötü olmayız" diye talip olma lüksleri yoktur. O zaman insanlara karşı inandırıcı olamıyorsunuz.
Sonuç oalrak şöyle söyleyeyim; benim çok da üst düzey olmayan bir basketbol scout'u olarak ; hiç de zorunda olmamama rağmen profesyonel jimnastik oalrak hazırladığım 5 yıllık bir planım var. Yönetimde ben olsam; hangi yıl hangi ekiplerle; hani oyuncularla; hangi sistemle çalışırım; bu insanlara nasıl ulaşırım ; maliyetleri ne olur diye. Biz Galatasaray'ı yönetmek istiyoruz diyen insanlarda herhangi bir plan ; program vs gördünüz mü hiç; var mı herhangi bir plan.
Demiştik; darılmaca gücenmece yok diye. "Saldık çayıra mevlam kayıra " usulü, sürekli sadece şikayet ederek; sadece Galatasaray kongresi yönetsin iddiasıyla kulüp yönetilmez. Ha eğer; Galatasaray kongresinden çıkan birileri; şubeyi taşıyabilecek vizyonu gösterebilirse ; en çok biz destekleriz zaten.
Sanırım menejerliğini sizin şirketinizin yaptığı tau'nun eski hocasına nedersiniz Ünsal bey.
Galatasaray kongresi kendisini taşıyamayacak adamı seçmez.[/quote:d99zolbv]
Mithat bey ;
- Öncelikle beni Tau'nun eski koçu Neven Spahija'nın menajerliğini yapabilecek kalibrede gördüğünüz için teşekkürler. Lakin değilim. Neven Spahija'yı temsil eden şirketin Türkiye'deki ortağı da ben değilim.
- Daha sonrasında ise ; belirteyim ki Galatasaray'ın şu durumunda beni kendi adamlarını sağa sola sokuşturmaya çalışan bir adam gibi göstermek ; kabalığın sınırlarında dolaşmak olmuş ; belirteyim. Galatasaray üzerinden rant yemek soytarılıktır ; biz öyle öğrenmedik; eğer Galatasaray teknik ekibi temsilciliğini yaptığım bir oyuncuyu isterse tabii ki; hizmetin karşılığı alınır ; ama Galatasaray için bir yönetim biçimi anlatırken ; rant peşinde koşulmaz ; Galatasaray yönetimiyle para konuşulmaz ; biliyoruz çok şükür.
- Küçümseyerek bahsettiğiniz "eski tau koçu; yanılmıyosanız menajerliğini benim şirketimin yaptığı" Neven Spahija ; bir İspanya şampiyonluğu ; bir Euroleague final 4'u ; bir Uleb Cup , bir Baltık lig finali, Hırvatistan milli takımı koçluğuna sahip. Şu anda da bizim seviyesine çıkmaya çalıştığımız Efes'in pivotu Ermal'in bir saniye düşünmeden gidip önce 3-5 dakika oynayabildiği Pamesa Valencia'da koçluk yapıyor.
Zvika Sherf: 1 Avrupa Şampiyonluğu , 1 Euroleague Finali
Slobodan Subotic : Olympiakos ve Panathinaikos'u çalıştırabilen tek koç.
Pepu Hernandez: İspanya Milli takımı . İspanya ligi en değerli koçu - 2 defa-
Bunlar sadece birkaç örnek. Galatasaray'ın bu tarz hocalarla çalışabilecek gücü var. Emin olun. Sene başında aralarında pini Gershon gibi isimlerin de olduğu bir grup koça ön yoklama yapıldı ; şartlar oluşursa severek kabul edeceklerini söylediler. Kusura bakılmasın ; ama şu 2 yıldaki konuşulan isimlerin- bundan kimseyi ayırmıyorum- bir üst sınıfı koçlardan bahsediyorum. Hayır ; derdimin adamlarımı kakalamak olduğu kanısındayısanız gidin kendiniz getirin. Sadece belki bir gün galatasaray'a lazım olabilir düşüncesiyle bazı ön çalışmalar yatım ; hiçbirinin temsilcisi değilim. Yukarıda saydım ; kariyerlerden ufak örnekler. Biz burada ne konuşuyoruz ; " İyi Galatasayalıdır , Galatasaray lisesi koçu; Galatasaray kaptanı ; 2. ligden çıkan takımlarla iyi şeyler yaptı"
Kusuruma bakmayın ama bunlar " Yahu takım nasıl olsa yarı final oynar en fazla ; hiç olmazsa biz yapalım millete muhtec olmayalım " vizyonudur bu. kusura bakılmasın ama ben yarı final hedefleyen zihniyetler arasında bir fark göremiyorum kimin yönettiği fark etmeden. Galatasaray 20 yıldır şampiyon olamıyor; Avrupada ilk başarısı geçen sene geldi. Ben bu vizyonu kırabilecek adamları destekliyorum ; kim kırarsa....