Galatasaray'da Basketbol Şubesi yöneticileri Ömer Canseven ile Mahmut Recevik GS TV'de yaşanan zorluklarla ilgili açıklamalar yaptı. Canseven yerli ağırlıklı kadro kurulacağını ve küçülmeye gidileceğini söyledi.
Ömer Canseven:
* Gayet iyi gidiyoruz, para sıkıntısı vardı, giderdik. yarından sonra şubenin bir derdi kalmayacağını umuyorum. Bunlar geçmiş yönetimden yansıyan sıkıntılar. Elimize bomba aldık.
HADİ HAYIRLI OLSUN
* Gelecek sene gençler ve yerliler ağırlıklı daha farklı bir basket takımı kuracağız. Bunun vebalini de üzerime alacağım.
O VEBAL SİZİ MEZARA KADAR BIRAKMAZ SAYIN CANSEVEN UFUK SARICA DAHİ MİLLİ TAKIMI OLUŞTURACAK OYUNCU BULAMAZKEN, BİZ NASIL GENÇ VE YERLİLERDEN SUPER LİG TAKIMI OLUŞTURUYORUZ MERAK EDİYORUM AYRICA YERLİ OYUNCU UCUZ MU, ONU DA BİR AÇIKLIĞA KAVUŞTURSANIZ DA BİZ DE ÖĞRENSEK ...
* Kendi işimizi gücümüzü bıraktık, bu işle uğraşıyoruz.
ÇOK TALİHSİZ CÜMLELER BUNLAR İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ BIRAKMASAYDINIZ; ZORLA MI ADAY OLDUNUZ, LİSTEYE GİRDİNİZ? YÖNETİCİLİK KOLAY MI SANIYORDUNUZ, BURASI KURTLAR SOFRASI SAYIN CANSEVEN ... YILLAR ÖNCE ASKERDEYKEN ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN DOLAYI SİKAYET EDERKEN KOMUTAN SÖYLERDİ: "BUNLAR DA NEDİR Kİ, BİZ ASKERİ OKULDA NELER NELER GÖRDÜK, NE SIKINTILAR YAŞADIK" . SİZİN CEVAP DA BÖYLE BİR MANTIK İŞTE; BİZE NE ARKADAŞ ASKERİ OKULA BİZ Mİ GÖNDERDİK SİZİ, KENDİ İNİSİYATİFİNİZLE OLAN BİR DURUM BU.
* Girona kadın maçına 141 biletli seyirci geldi. Hasılat kırılan koltuk sayısını karşılamıyor. Koskoca Galatasaray 141 kişiye oynar mı?
AMATÖR BRANŞLARDA HASILAT PEŞİNDE KOŞUYORSAK VAY BİZİM HALİMİZE ... PEK TABİ Kİ SEYİRCİ YETERLİ DEĞİL AMA MAALESEF Kİ NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE !
* Biletler 5 lira yani içenler için yarım paket sigara. Taraftarın kötü günde de, iyi günde de bizi desteklemesi lazım.
OLAY 5 TL BİLET ÜCRETİ DEĞİL Kİ MAÇA GELMEK İSTEYEN ZATEN O 5 TL Yİ DÜŞÜNMEZ. HEM AYRICA BİLET GİŞESİNE GELENE KADAR HARCANAN ULAŞIM GİDERLERİNİ DE DİKKATE ALMAK LAZIM. BİZ ZAMANINDA HEM ERKEKLERDE HEM DE KADINLARDA PLAY-OUT YAŞAMIŞ, EN KÖTÜ HAVA ŞARTLARINDA DAHİ DEPLASMANLARDA YER ALIP TAKIMI YALNIZ BIRAKMAMIŞ TARAFTARIZ, LÜTFEN BÖYLE TUTARSIZ KONUŞMAYALIM.
* Sahaya amatör takım da çıkarsak seyirci desteklemeli. Banvit, Gran Canaria, Bayern Münih maçlarında kırılan koltuklara 60 bin lira hasar bedeli ödedik.
BU KONU SENELERDİR BU ŞEKİLDEDİR. BU ZİHNİYETİ DEĞİŞTİREBİLEN HERHANGİ BİR YÖNETİM OLMADI HENÜZ.
* Daha ucuz kadrolar kurmamız, yabancılardan feragat etmemiz lazım. Daha kötü sonuç alabiliriz ama yerlilerle oynayacağız. Seyirci beğenmese de buna mecburuz. Sponsor bulmamız da mümkün değil.
YABANCILARI GÖNDERİP DE YERLİLERDEN UCUZ BİR KADRO OLUŞTURMAK İYİ DÜŞÜNCEYMİŞ HANGİ AMAÇLA BUNU YAPACAĞIMIZI DA ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM TABİ AMA OLSUN YİNE DE DÜŞÜNCEYE SAYGI YABANCIYA VERİLECEK ÜCRETİN ÇOK DAHA FAZLASINI YERLİYE VERECEĞİNİ BİLMEYEN (Kİ FUTBOLDAN DA BİLİYOR OLMALISINIZ) BASKETBOL YÖNETİMİ DE ENTERESAN BİR EKİP
SPONSOR BULMAK MÜMKÜN DEĞİLMİŞ, GALATASARAY' DAN KAT KAT DÜŞÜK VİZYONLU VE MARKA DEĞERİ OLAN KLÜPLER SPONSOR KONUSUNU ÇÖZEBİLİYORKEN, ÇIKIP DA MEDYAYA BU ŞEKİLDE AÇIKLAMALAR YAPILMASI ÇOK ÜZÜCÜ MAALESEF. TEKRAR EDİYORUM; KİMSE KİMSEYİ ZORLA BU MEVKİİYE GETİRMİYOR, MADEM ÖYLE TALİP OLUNMASAYDI. SONRA DA O KOLTUKTA OTURURKEN; "YOK İŞTE ENKAZ DEVRALDIK, BORÇ BATAĞINDAYIZ, BİLEMEDİK EDEMEDİK, ELİMİZDEN BİRŞEY GELMİYOR" DEMEK DOĞRU BİR ZİHNİYET DEĞİL.
* Menajerin parası, oyuncuların parası ödenmemiş, yeni yasaklar gelecek. Oyuncuların da canhıraş çalışmaları lazım. Futbolda Avrupa Şampiyonu olurken Hagi bile Galatasaraylı gibiydi.
BEN YAKLAŞIK 35 SENEDİR BASKETBOLU TAKİP EDERİM; GALATASARAY' DA KİMİN ÜCRETİ ZAMANINDA ÖDENMİŞTİR Kİ? MAALESEF BU GERÇEĞİ SENELERDİR YAŞIYORUZ. ŞİMDİ ÇIKIP DA "ÖNGÖREMEDİK, HERKESE BORCUMUZ VARMIŞ" DEMEÇLERİ İNANDIRICI DEĞİL. YILLAR ÖNCE TAKIMIMIZDA YER ALAN SERDAR TABAY' IN BİLE KLÜPTEN ALACAĞININ OLDUĞUNU BİZZAT BEN BİLİYORUM.
* Basketçinin evinin parası ödenmemiş, her gün hacizle uğraşıyoruz. Galataaray'da kimsenin alacağı kalmaz. Basın bunu çiklet yapabilir. Yerli ağırlıklı genç takım kuracağız, seyirci beğenmese de... * Yabancıların getirip peşlerinde koşmak kolay olmadığı için onlardan vazgeçtim. Küçülmek zorundayız. Bu işi toparlamak 2-3 yılı bulur.
BU İŞİ TOPARLAMAK 2-3 YILI BULUR DİYORSUNUZ AMA "MAYIS DA SEÇİM VAR, BİZ 3-4 AYLIĞINA GELDİK" DEMEÇLERİ DE HAFIZALARIMIZDA. BU NE PERHİS, BU NE LAHANA TURŞUSU. AMATÖR BRANŞLARIN MADDİ DURUMU SENELERDİR BÖYLEYDİ, İLLA İÇİNE GİRİP KOLTUĞA OTURUNCA MI ANLAŞILDI BU GERÇEK. BASKETBOLDA İYİ BİR KADRO MÜHENDİSLİĞİYLE SENELİK MAX 15-20 MİLYON $ A EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLBİLECEK TAKIM KURULABİLİYOR. FUTBOLDA 500 MİLYON $ A DAHİ ŞAMPİYONLUĞU TELAFFUZ EDEBİLMEK GÜÇKEN, BASKETBOLDA ÇOK CÜZİ BEDELLERLE BU AMACA ULAŞABİLİNİYOR.
* Bazı yabancılar maçlarda ve idmanda keyfi davranıyor.
ADAMLAR PROFESYONEL; ADAMLARA ÜCRETLERİNİ ZAMANINDA ÖDEMEZSEN TABİ Kİ KEYFİ DAVRANACAKLAR. YÖNETİCİLİK KOLAY DEĞİL, HA "HERŞEY MADDİYAT MI" DİYORSANIZ DA O DA APAYRI BİR YÖNETİCİLİK. TAMAM ONU YAPIN ONA DA EYVALLAH
* Bir dahaki programda nereden basketçi getireceğim, onu da anlatırım.
LÜTFEN ANLATIN BEN DE ÇOK MERAK EDİYORUM
* 100 liralık bütçeyi canımız sıkılıp sezon ortasında 140 liraya çıkarmayacağız. Sponsor da gelse bütçemiz değişmeyecek.
KİMSENİN CANI SIKILMASIN ZATEN; SADECE BAŞARI İÇİN GEREKENLER YAPILMALI. SPONSOR GELSE DE BÜTÇE DEĞİŞMEYECEKSE, SPONSOR DA "BAŞARIYI DÜŞÜNMÜYORSANIZ BEN NEDEN BURADAYIM" DEMEZ Mİ?
* Odeabank'ın bu yılki parası geçen yıl kırdırılmış, bu yıla kalmamış.
FUTBOLDA BİLE BÖYLE YÜRÜMÜYOR MU BU İŞLER BEN ŞAŞIRMADIM, SİZ NEDEN ŞAŞIRIYORSUNUZ ...
* Geçmiş yönetim her konuda korkunç hatalar yapmış. Galatasaray son şanslarını kullanıyor, toparlayamazsak kulüp kayyuma gider.
HATALAR YAPILMIŞTIR EVET AMA BU HATALARIN GERİ DÖNÜŞÜ AMATÖR BRANŞLAR DEĞİL DE DİREK FUTBOLDUR.
Mahmut Recevik:
* Galatasarayın adı var, seyircinin gelmesi lazım. Seyircinin başında Ömer Haliloğlu var, hepsini toplasın maça getirsin.
AMAN SAYIN RECEVİK; SENİN NE İŞİN VAR İSİMLERLE. BENİ SÖYLESEN DAHA İYİYDİ
* Bugün bu yoklukta oyunculara, antrenörlere para ödendi. Paramız var da oyuncu mu almıyoruz?
NEDEN GELDİM İSTANBUL'A
* Lasme'nin 290 bin dolar borç hanesinde duruyor. Menajerlere 400 bin euro borç var. Sedece geçen yılki oyunculara 1 milyon 50 bin euro borç kalmış.
SAYENİZDE MUHASEBECİ DE OLDUK SAYIN RECEVİK ABİCİM SENELERDİR TRİBÜNLERDESİN, BENDEN DAHA İYİ BİLİRSİN Kİ TARAFTAR BUNLARLA İLGİLENMEZ; ZATEN SENELERDİR GERİDEN GELEN BORÇLAR VAR, YENİ BİR DURUM DEĞİL Kİ ... VATANDAŞ ZATEN BORÇ HARÇ İÇİNDE YAŞAMAYA ALIŞMIŞ, BU DEMEÇLER KİMSE İÇİN FARKLI BİR DURUM DEĞİL; MADEM SİZLER GİBİ İŞ ADAMLARI BU GÖREVLERE TALİP OLUYOR, BORÇ HARÇ EDEBİYATI YAPMAYACAKLAR.
* Erkek basketbol takımı 10. sırada. Bu sezon harcanan parayı söyleyeyim mi? Hadi söylemeyeyim.
LÜTFEN SÖYLE ABİ
BİZ "PLAY-OFF YAPABİLECEK MİYİZ" DİYE KENDİMİZE SORARKEN, SİZ "KÜME DÜŞMESEK İYİ" DİYEBİLİYORSANIZ VAY HALİMİZE...