Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: 71 - Galatasaray CC: 72

selçuk üniversitesi 71 galatasarayımız 72

Beko Basketbol Ligi'nin 12. hafta mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown, deplasmanda karşılaştığı Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni 71-72 mağlup etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan evsahibi ekip Volkan ve Yunus'un sayılarıyla ilk 5 dakikayı 11-9 önde tamamladı. Mavi sarılılar oyuna sonradan dahil olan Kendall Dartez'in de skora katkısıyla Galatasaray Cafe Crown karşısında aradaki farkı korudu. Fatih Solak ve Mitchell ile etkili olmaya çalışan Galatasaray Cafe Crown, rakibinin dış şutlarına engel olamayınca Yunus ile sayılar bulan evsahibi ekip ilk periyodu 21-17 önde tamamladı.

İkinci periyota hızlı başlayan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ilk 2.5 dakikada 7-1’lik bir seri yakalayarak farkı 10 sayıya kadar çıkarttı (28-18). Bu dakikadan sonra özellikle savunma ribaundlarında etkili olan konuk ekip aradaki farkı eritmeye çalışsa da Kendal, Yunus ve yeni transfer Bora Sancar'ın skora katkı yapan oyununa engel olamayınca ilk devre 41-33 evsahibi ekibin üstünlüğünde sona erdi.

Karşılaşmanın 3. periyoduna iki takım da karşılıklı sayılar bularak başladı. Periyotun ilk 3.5 dakikasında bulduğu sayılarla farkı 11 sayıya kadar çıkaran Selçuk Üniversitesi, Rıfat'ı durdurmakta zorlanınca Galatasaray Cafe Crown'un sayılarına engel olamadı. Burak ve Darrel'in arka arkaya bulduğu sayılarla farkı eriten Galatasaray Cafe Crown son periyoda da 58-52 geride girdi.

Karşılaşmanı final periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Savunmasını sertleştiren Galatasaray Cafe Crown karşısında sayı bulmakta zorlanan evsahibi ekip eline geçirdiği hücum fırsatlarından yararlanamayınca farkın kapanmasına da engel olamadı. Özellikle Tolga ile son periyotta etkili olan sarı kırmızılılar, karşılaşmanın bitimine 1.5 dakika kala Mitchell'in üçlüğü ile beraberliği sağladı. Brian Boddicker'ın teknik faulünden kazanılan atışları Mithat ile değerlendiren konuk ekip, baştan sona büyük çekişmeye sahne olan mücadeleden 1 sayı farkla 71-72 galip ayrılmasını bildi.

SALON: 19 Mayıs Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Ersan Ergüler, Serkan Sert

MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (71): Cliff Hawkins15, Volkan Ertetik 5, Brian Boddicker 4, David Dixon 2, Yunus Çankaya 20, İlker Türel 2, İbrahim Öztürk, Kendal Dartez 9, Bora Sancar 9.

GALATASARAY CAFE CROWN (72): Darrel Mitchell 17, Mehmet Tufan Ersöz 6, Rıfat Murat Kaya 11, Fatih Solak 12, Jerral Jerome Holman 10, Tolga Tekinalp 5, Mithat Demirel 7, Burak Sezgin 4.

1. PERİYOT: 21-17
2. PERİYOT: 20-16
3. PERİYOT: 17-19
4. PERİYOT: 13-20
 
Murat Özyer:"Altın değerinde puan"

--------------------------------------------------------------------------------



"Altın değerinde puan"

Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Murat Özyer, Konya'da altın değerinde puan kazandıklarını söyledi. Özyer, maçın ardından yaptığı açıklamada, ligin başından buyana ilk kez yoğun basketbol seyircisi önünde oynadıklarını söyledi.
Selçük Üniversitesi kampüsünün bir basketbol kampüsü haline geldiğini ifade eden Özyer, basketbola bu kadar yoğun ilgi duyulmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
Çok iyi çıkış yakalayan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi karşısında ilk dakikalarda istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını dile getiren Özyer, şunları söyledi:
''İlk yarıda savunmaya yoğunlaştık. Kaybettiğimiz toplarda Yunus'un basketlerine engel olamadık. Kötü bir oyun ortaya koyduk. Son zamanlarda rakibin etkili oyuncusu Boddicker'i durduran en etkili takımlardan biri olduk bu maçta. İkinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyduk. Konya'da altın değerinde puan kazandık.''
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Antrenörü Hakan Yavuz ise ilk yarı etkili oyuncuları Boddicker'in sayı üretemediğini belirtti.
İlk yarıda güçlü rakiplerine fazla sayı vermediklerini ifade eden Yavuz, son dakikalara kadar maçı önde götürdüklerini söyledi.
Çok kritik notalarda beklenmedik hatalar yaptıklarını vurgulayan Yavuz, ''Savunmadaki hatalarımız yüzünden kazanacağımız maçı kaybettik. Özellikle son dakikada Boddicker'in yaptığı teknik faul bizi zor duruma düşürdü. Kendi sahamızda kaybettiğimiz için üzüntülüyüz'' diye konuştu.
 
yani öldük öldük dirildik cok cekişmeli bir mactı böyle bir deplasmandan puan cıkardıgımız için ayrıca mutluyum helal olsun ama kulup ficth in durumunu gözden gecirmeli sakatsa bunu kamuoyuna acıklamalı
:atki
 
Recep Şen: “Takım Olma Yolunda Büyük Adımlar Attık”

Galatasaray Cafe Crown İdari Menajeri Recep Şen, bu hafta Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi karşısında aldığımız 72-71’lik galibiyeti resmi sitemize değerlendirdi.

Recep Şen, “Çok önemli bir deplasman galibiyeti aldık. Ligde ilk 4'e girme hedefimizden kopmuyoruz. Selçuk Üniversitesi’nin iyi oyununa iyi oyunla karşılık vererek maçı kazanmasını bildik” dedi.

Sakat olduğu için maçta forma giyemeyen Gerald Fitch hakkında da açıklama yapan Şen, “Gerald Fitch, büyük fedakarlık göstererek bugün uçakla
Konya’ya geldi. Ve tedavisini yarıda bırakıp arkadaşlarına destek verdi. Bugün, takım olma yolunda büyük adımlar attık” diye konuştu.:

Galatasaray seyircisinin Konya’da basketbol takımımızı vefakarca desteklediğini vurgulayan Şen, taraftarın kendilerine en kritik yerlerde
büyük itici güç olduğunu ifade etti.

Recep Şen, “Galatasaray Cafe Crown, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Galatasaray’ın adına yakışır bir basketbol takımı olmak için elinden gelen bütün doğruları yapmaya çalışıyor.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Recep şen in acıklamalarına bakarsak helal olsun fitche ama biz hala acabalarla konusalım derler ya adı cıkmış 9a inmez 8e arkadaslar bırakalım bu düsüncelerii lütfen destek verelim köstek olmayalım insanların elinde kanıt varsa konussun fitchi de bir kez daha tebrik ediom bu olgun davranısından ötürü en büyük cimbom
 
mcgovan'ın yerine iyi bir yabancı aldıkmı bu takım tadından yenmez!!!!!
 
Bravo aslanlara zor da olsa kazanmayı bildiler....Sabıkalı hakemle bir maçtanda kazasız ayrıldık hadi bakalım........
 
İstatistikler oldukça ilginç.Boddicker'a bu sezonun en etkisiz performansını gösterttirmişiz.Maça gidenlerden bunu nasıl yaptığımızı anlatmalarını rica ediyorum.
Yunus'un performansı fast breaklerden kaynaklanmış.Yoksa sete sette Mitchell gibi Tufan gibi dış savunmacılarımız varken böyle istatistikler yapamazdı.
Herkesin üzerinde durduğu gibi Fitchsiz kazanmamız çok güzel.Mitchell'ın son periyot performansı yine öyle.Keza Holman'ın skora katkısı da.
Sayılar güzel dağılmış,yalnız Beykoz maçı topicinde de yazdığım gibi önemli maçlarda bu rotasyonu niye kullanılmadığımıza hala yanıyorum.
 
Maçlar kazanılır,kaybedilir.Önemli olan sahada ölümüne mücadele etmek.İlk Periyodta maça havlu atmamak.Bu sene takım bu mücadeleyi yapıyor.Biz takımdan bu mücadeliyi istiyorduk.Murat Hoca takıma bunu aşılıyor,bu da bizi çok mutlu ediyor.

Eğer iyide bir yabancı bulabilirsek olası bir Play Off eşleşmeleride bize yardım ederse neden olmasın..Ben takıma ve Hocamıza güveniyorum..Geliyoruz..
 
Salon full doluydu.Tahminim700 -800 civarı Galatasaray taraftarı vardı ama bunların çoğu aile olarka gelmiş Selçuk taraftarı gibi oturarak maçı izleyen kişilerdi.100'ü geçik sağlam taraftar vardık.Müthiş bir destek vardı adımıza,fark 11 sayıya çıktıgında bile destekledik ama;tecrübesizlik de vardı taraftarda.Bir tane bile küfür çıkmadı Galatasaray tribünlerinden,Nalçacı lanet Nalçacı yine sporun içine etti,1 saat salonda tutulduk maç sonu.Polisler hırpaladı filan ama değdi.
Tribün değerlendirmesinin ardından maça gelelim...Mitchell,Tufan,Murat,Holman,Fatih'le başladık.Özellikle ilk yarı savunmamız berbattı,çok fast break yedik.Hücumda Mitchell ve Fatih'in serbest atıstan buldugu sayılarla tutunmaya çalıştık.Sürekli geriden takip ettik.Tufan dış şutlarda çok kötüydü.2.periyot kaptanın girmesiyle savunma direnci arttı.Mitchell hücumda takımı sırtladı.Selçuk'ta olağanüstü bir Yunus ve Hawkins vardı,%90 şans şutlarıyla iyi savunmamaıza basket buldular,şans diyorum el üstü potaya bakmadan atışlar...
2.yarıda Tolga oyunun iki yönünü de iyi oynadı.Holman keza öyle...Bir ara fark 11 sayıya çıksa da taraftarın desteğini arkasına alan takımımız farkı 3 sayıya kadar indirdi,yine Hawkins 'in mucizevi şutları Selçuk'a yaklaşmamızı önledi.
Son periyotta ilk 3 per. boyunca maçı adımıza katleden Erşan Kartal biraz düzeldi.Mitchell müthişti,sorumluluk aldı,top çaldı fast breake çıkardı vs.Son 56 saniye kala Boddicker birkaç kez yaptığı hareketlerini tekrarladı,Mithat'ı hafif dirseğini kullanarak itti.Önce Holman 2 'de bir attı sonra Mithat teknik faulden doğan atısları soktu ama 2 kez üst üste boş hücum ettik sonrasında Selçuk son topa bıraktı herşeyi,Bora Sancar şutu sokamayınca bu zor maçı kazandık...8 kişiyle oynadık,9. kişi hiç oyuna dahil olmadı.Yani Cemal...Diğerlerini de sayalım;Altay,İsmet,Fitch(sakat).
Öncelikle 40 dk. boyunca savaşan Galatasaraylı basketbolcularımıza ve takımını gerektiği gibi destekleyen Konyalı hemşehrilerime teşekkür ederim.Ayrıca küfür etmeyip ettirmedikleri için de kutlarım:İŞTE GALATASARAY TARAFTARI BU!..
 
helal olsun galatasarayımıza helal olsun aslanlarımıza süper bi galibiyetti

teletexten maç sonucuna bakyığımda bir an için 72 olan tarafı selçuk zannettim ama bi de baktım ki galatasarayımız alışılanı yapmış ve bizi sevindirmiş

inşallah hep böyle devam eder bu

İNANCIN ZAFERİ BUU....
ülkersporuda tebrik ediyorum tofaşı yenmişler... :claps
 
genel olarak maci izlemedim arkam donuktu sahaya ama guzel bi macti..hakemlerr sac bas yoldurttu..ayrica yunusun ilk periyotta attigi 3lukler harbi inanilmaz otesiydi..mac sonunda gulen taraf biz olduk..taraftar olarak elimizden geleni yaptigimizi dusunuyorum.. :atki

boddicker a gelince genel olarak kotu oynadi bugun..bizim de takim olarak mucadeleci iyi bi savunmamiz vardi..boddicker etkili olamadi..mac boyunca acayip gergindi..surekli satasti bizim oyunculara..sonunda da faul alarak maci tamamladi..biz de o faullerle maci aldik ;)

umarim takimin bu formu devam eder...
 
GALAT-ASIR-AY' Alıntı:
Salon full doluydu.Tahminim700 -800 civarı Galatasaray taraftarı vardı ama bunların çoğu aile olarka gelmiş Selçuk taraftarı gibi oturarak maçı izleyen kişilerdi.100'ü geçik sağlam taraftar vardık.Müthiş bir destek vardı adımıza,fark 11 sayıya çıktıgında bile destekledik ama;tecrübesizlik de vardı taraftarda.Bir tane bile küfür çıkmadı Galatasaray tribünlerinden,Nalçacı lanet Nalçacı yine sporun içine etti,1 saat salonda tutulduk maç sonu.Polisler hırpaladı filan ama değdi.
Tribün değerlendirmesinin ardından maça gelelim...Mitchell,Tufan,Murat,Holman,Fatih'le başladık.Özellikle ilk yarı savunmamız berbattı,çok fast break yedik.Hücumda Mitchell ve Fatih'in serbest atıstan buldugu sayılarla tutunmaya çalıştık.Sürekli geriden takip ettik.Tufan dış şutlarda çok kötüydü.2.periyot kaptanın girmesiyle savunma direnci arttı.Mitchell hücumda takımı sırtladı.Selçuk'ta olağanüstü bir Yunus ve Hawkins vardı,%90 şans şutlarıyla iyi savunmamaıza basket buldular,şans diyorum el üstü potaya bakmadan atışlar...
2.yarıda Tolga oyunun iki yönünü de iyi oynadı.Holman keza öyle...Bir ara fark 11 sayıya çıksa da taraftarın desteğini arkasına alan takımımız farkı 3 sayıya kadar indirdi,yine Hawkins 'in mucizevi şutları Selçuk'a yaklaşmamızı önledi.
Son periyotta ilk 3 per. boyunca maçı adımıza katleden Erşan Kartal biraz düzeldi.Mitchell müthişti,sorumluluk aldı,top çaldı fast breake çıkardı vs.Son 56 saniye kala Boddicker birkaç kez yaptığı hareketlerini tekrarladı,Mithat'ı hafif dirseğini kullanarak itti.Önce Holman 2 'de bir attı sonra Mithat teknik faulden doğan atısları soktu ama 2 kez üst üste boş hücum ettik sonrasında Selçuk son topa bıraktı herşeyi,Bora Sancar şutu sokamayınca bu zor maçı kazandık...8 kişiyle oynadık,9. kişi hiç oyuna dahil olmadı.Yani Cemal...Diğerlerini de sayalım;Altay,İsmet,Fitch(sakat).
Öncelikle 40 dk. boyunca savaşan Galatasaraylı basketbolcularımıza ve takımını gerektiği gibi destekleyen Konyalı hemşehrilerime teşekkür ederim.Ayrıca küfür etmeyip ettirmedikleri için de kutlarım:İŞTE GALATASARAY TARAFTARI BU!..

utku.çok iyi özetlemişsin.tebrik ederim seni.bide maça gidip takıma destek verdiğiniz içinde size teşekkür ederim
 
kiLLAFaCe' Alıntı:
Sakat olduğu için maçta forma giyemeyen Gerald Fitch hakkında da açıklama yapan Şen, “Gerald Fitch, büyük fedakarlık göstererek bugün uçakla
Konya’ya geldi. Ve tedavisini yarıda bırakıp arkadaşlarına destek verdi. Bugün, takım olma yolunda büyük adımlar attık” diye konuştu.:

budur..!
 
Galatasaray Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi’nin 12. haftasında Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’ni 72-71 mağlup etti.

Maçı skor olarak baştan sona az farkla geriden takip eden Galatasaray Cafe Crown, son periyotta art arda bulduğu sayılarla salondan üstün ayrıldı. Gerald Fitch’in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçın sonunda takımımız, ligde 8. galibiyetini alarak puanını 20’ye yükseltti.

Galatasaray Cafe Crown: 72
Darrel Mitchell 17
Tufan Ersöz 6
Murat Kaya 11
Fatih Solak 12
Jerral Holman 10
Tolga Tekinalp 5
Mithat Demirel 7
Burak Sezgin 4

BEKO BASKETBOL LİGİ 12.HAFTA PUAN DURUMU

1 Türk Telekom 11 11 0 22
2 Fenerbahçe Ülker 11 10 1 21
3 Efes Pilsen 11 9 2 20
4 Casa Ted Koleji 11 8 3 19
5 Beşiktaş Cola Turka 11 8 3 19
6 Galatasaray Cafe Crown 11 7 4 18
7 Banvit 11 7 4 18
8 Pınar Karşıyaka 11 5 6 16
9 Mersin Bşb. 11 4 7 15
10 Oyak Renault 11 4 7 15
11 Mutlu Akü Selçuk Üni. 11 4 7 15
12 Beykoz 11 4 7 15
13 Darüşşafaka 11 3 8 14
14 Tofaş 11 2 9 13
15 Alpella 11 2 9 13
16 Tekelspor 11 0 11 11

 
ErcaN arkadasımm verdiğin puan tablosu hatalı 11 mac üstünden ve zaten casanın 4 yenilgisi oldu telekomun da 1 yenilgisi var biz hala yanılmıyorsam 6. sıradayız
 
Öncelikle ben Fitch´i hiçbir zaman canlı olarak izleyemeyeceğim bunu anladım :) Hangi maça gitsem Fitch sakat. Maçtan önce takım ısınırken bile çektiği acı halinden belli oluyordu arkadaşlarına şut çalışması sırasında topları dağıtırken.

Maç hakkındaki yorumlarıma gelirsek Fatih maça çok iyi başladı ancak fener maçında olduğu gibi motivasyonunu kaybetti. Sonra ara ki Fatih´i bulasın salonda. Murat Kaya´dan ilk beşte başlamanın verdiği moralle daha fazla katkı bekliyordum. Maçın adamı tartışmasız Mitchel´di. Taraftar da oyuncular da ne zaman umutsuzluğa kapılsa ön plana çıkmasını bildi. Maçtan sonra Mitchel T.Telekom maçından sonra bavulumu hazırlayan taraftarlara selam söyle dedi :) Maçı kazandık ama umudumu kaybettim ben. Selçuk Üniversitesine karşı bile bu kadar zorlanıyorsak, hala sadece dış şutlardan medet umuyorsak, içerden hemen hemen hiç sayı bulamıyorsak makinenin bazı dişlilerinde arıza var demektir.

Taraftar olarak kalite farkımızı belli ettik ama Konya taraftarı çok çirkefti. Yanımdaki polis kamera ile maç boyunca ana avrat bırakmadan Galatasaray´a ve taraftara küfür eden, Galatasaray´ı terör örgütüyle eşdeğer tutan grubu kayda aldı. Ama deliller dahi varken ortada kulüp haklarını savunan yönetici çıkmazsa yapanın yanına kar kalır.

Maçın hakemleri üzerlerinde olmayan bir taraftar baskısını hissetmeye çalıştılar. Yoksa bu kadar tartışmalı karar vermeleri mümkün değildi. Kuralları çok iyi bilmiyorum ama o kadar bariz hatalar yaptılar ki; bir pozisyonda arkadaşları bıraksa Fatih Erşan Kartal´ı linç edecekti. Özyer anında Fatih´i kenara alarak olası teknik faulü önledi. Takdir hakları hep rakipten yanaydı. Son dakikada teknik faulü vermese her şeyi aleni yaptığı belli olacaktı. Gözünün önünde yumruk salladı Bodicker. Tartışmalar sırasında bir oyuncuya daha teknik faul verdi o şaşırttı beni. Ama akabinde telafi etti hemen. Selçuk Üni´nin hatalı yürüme ile kazandığı sayıyı geçerli saydı.

Kalbim de sağlammış :)
 
ben mactan sonra recep sen in yaptıgı acıklamalara dikkat cekerim burda bi cok arkadaslar fitch takmın uyumunu bozuyor derken onun bu fedekarlıgına ne dicekler merak ediyorum
ben fitch i bi fedarkarlıgından dolayı takımıda aldıgı bu onemli galibiyetten dolayı yürekten kutluyorum
 
Fitch ısınmada topları bile dağıtmış helal olsunn heralde demiştir icinden oynarken pas vermiyorum bari oynamadıgım macta pas verim :D
 

Üst