Nasıl Şampiyon Oluruz?

Şampiyon olmak için belirli bazı kurallar vardır. Rakiplerinizden düşük bütçeyle şampiyon olabilmek için; bazı başka kurallarda da vardır; daha doğrusu her iyi şey kuraldır; hata yapma lüksünüz yoktur. Bu yıl ; çok fazla hata yaptık camia olarak; kişsiel oalrak ligin bu döneminden sonra; şampiyon olabilecek şartları sağlayabileceğimiz kanısında değilim...
 
Kemal Abi;yazdığınız maddeler daha iyi takım olmamızı sağlayabilir,ancak şampiyon olmamız için yeterli olmayacaktır.Şampiyonluğun en basit iki kuralı vardır,bir tek kişi dışında herkesin bildiği:
1)Çok iyi bir oyun kurucu
2)İyi yerli kadrosu
Birincisinden başlayayım:Yıllardır en çok eleştirildiğimiz bölge oyun kurucu mevkisi.İki sene öncesine kadar bu bölgeyi hep kendine oynayan,skorer oyun kuruculurla geçiştirdik.Bu tipte oyun kurucular bir takımı şampiyon yapmazlar,ancak ara sıra maç kazandırarak ligde tutunmasını sağlarlar.Geçen sene ise tek silahı hızlı hücum olan Dee Brown transfer edildi.Bu oyuncu sete sette bocaladıkça maçlar kaybedildi,maçlar kaybedildikçe de geçen sene kaybedildi.
Bu seneye ise zaten kendisinin dahi tahammül edemediği Strickland transferiyle başlandı.Sizin yere göğe sığdıramadığınız Sayın Özyer,sadece kendisinin vakıf olamadığı ''bir takım kurulurken önce 1 ve 5 numaralar transfer edilir''ilkesiyle örtüşmeyecek şekilde bir hata yaparak asıl parayı 2,3 ve 4 numaralara harcadı.Yani Graves,Guroviç ve Milojeviç'i transfer etti.Sezon başında bu konuda defalarca yazdım,bunun ölümcül bir hata olacağını tekrar tekrar dile getirdim.Sizler gibi hoca destekçileri tarafından ''sende temcit pilavı gibi hep aynı şeyleri yazıyorsun''şeklinde eleştiri almıştım.Zaman maalesef beni haklı çıkardı.
2)Yerli kadrosu:İlk beşte oynayan yerli oyuncularımız:Hüseyin Beşok,Cüneyt Erden ve Murat Kaya.Diğerleri şampiyonluğa oynayan bir takımda yedek dahi olamazlar.Bu üç isimden ise sadece Hüseyin Beşok ilk beşte başlıyabilir,diğerleri ise şampiyonluğa oynayan takımda ancak yedek olarak kalabilirler.Peki Sayın Özyer nasıl olurda 2 senedir bu oyuncular arasına bir tek yerli oyuncu dahi sokamaz.Bu sene yaptığı açıklama ise daha vahim:bu açıklamaya göre genç oyuncuların önemi ancak bu sene anlayabilmiş.bu doğrultuda hiç süre vermediği 3 oyuncuyu kadrora katmış(!)Böylece Galatasarayın geleceğini de karartmış oldu.
Maç içi hatalarına hiç değinmeyeceğim.Doğrudur Murat Özyer zayıf rakiplerle oynayarak 2 mağlubiyetle aramızdan ayrıldı.Ancak şu iki transfer olmasaydı emin olun biz şu 3 takıma da yenilmezdik.Tabii bu arada geçen seneki ligin ikinci yarısında alınan seri yenilgileride burada hatırlatayım.
Koray hocanın başarısız olması,Murat Özyer'i başarılı olarak göstermek istemenize neden olamaz.Bu başarısızlık yöneticilerimizin üst üste yetersiz antrenörlerle çalıştığını gösterir ancak.
 
serkan bey herhalde sezon başında yapılan açıklamaları bilmiyor murat özyeri eleştirirken. murat özyer yaz döneminin tamamını takımla mı geçirdi...Galatasaray murat özyerin yerine hoca ararken o türk oyuncular zaten takım buldu murat özyerin açıklamısında türk rotasyonunda sıkıntılı olduğunu takımların türk transferini bitirdiğini piyasada türk kalmadığını belirtmişti.Takımımızın en önemli türk oyuncusu hüseyin beşok da eğer murat özyer durdurmasaydı aldığı para yüzünden takımdan gönderiliyordu.Guard konusuna gelirsek sen strickland ın murat hocanın ilk tercihi olduunu sanıyorsun sanırım.Murat hoca yaz döneminde görevine devam kararı alındığında piyasadaki guardların maliyetinin yüksek olduunu ve yaşlanın ilerlemiş olduğunu, onun yerine türkiye ligini bilen genç bir guard stricklandı almıştır. o da isterdi emin ol jasikevicius ayarında bir guard. ayrıca strickland ın seneye türk statüsünde oynamasının da avantaj olacağını söylemiştir.Ben anlamıyorum bu olaydaki en masum adam en suçlu adam oluyor!Umarım murat hoca takıma en kısa zamanda döner
 
Tabii Murat Özyer 3 yıldır yerli kadrosunu boşlamış.Bahanesini de bu sene kendisiyle geç anlaşmamız olmuş.Ha bir de yabancı guard bulmak o kadar zormuş ki gidip Strickland'ı aramış bulmuş getirmiş.Ama yok biz 4 numaradan oyun kuracaktık değil mi?Guarda ne gerek var ki?Kendisinin aklında sadece 4 numaralara transfer yapmak vardı.Son iki senede yapılan transferlerin büyük çoğunluğu 4 numarayadır.
 
biraz düşün, neden bu takıma bu sezon katılan adamlar polat la alican adam mı kaldı piyasada...daha öncesinden bahsediyorsa iyi ki hüseyin beşok bu takımda 3-4 tane türk oyuncu alırdın seviye atlatmazdı sana türk oyuncu tercihi pahalı oldu...İşte sana sonucu hüseyin taşıdı bu sene takımı sen kolay sanıyorsun herhalde iyi türk oyuncuyu galatasaraya getirmek murat özyer kendi cebinden mi yaratsın bütçe?
 
Sende çok zor sanıyorsun galiba Türk oyuncu bulmayı.En basitinden Karşıyaka maçından Hakan köseoğlu ve genç Furkan.Hakan evet bu sene transfer edilemezdi,ancak önceki senelerde pek tabii getirilebilirdi.Benzer şekilde MAÜS'tü sanırım orada da göze çarpan bir oyuncu var(şu an tam hatırlayamadım)Oyuncu bulunur tabii gerçekten yerli oyuncu transfer etmek istiyorsun.yok istemiyorsan da 3 senedir yapılmayan yerli transferini,tamamen boşlanan alt yapıyı bu sene hocayla geç anlaşılmasına bağlarsın.Trende böylece kaçar gider...
 
yönetim basketbol şubesinin başına basketboldan anlamayan bir borsacı getiriyor, murat özyer dedehayır bizle öğreniyor basketbolu demişti...Sonra murat hocanın bunları şubeye anlatabilmesini bekliyorsun. garip bir bakış açısı...Getirelim murat hocadan iyisi!Basketbolu bilen adam seni de mutlu etsin beni de...Ama getiremiyorsak suçlanması gerekenleri suçlayacaksın!bizi bir yerlere getiren insanları değil.Getir erman kunteri yada mahmudiyi. Unutma arkadaşım geçmişi o küme düşme play offlarından badalonayla yarı finallere bizi o getirdi lütfen kimsenin hakkını yeme!
 
Badalonayla yarı final benim çok umrumda değil.Ligde final oynatsaydı tamam derdim.bizi o dediğin çok da önemli olmayan yerlere getirende Murat Özyer değil bunca sene harcanmayan paraların bu dönemde harcanmasıdır.Onun yerinde kim olsa ligde süpürülmekten çok daha iyisini yapabilirdi.Daha kötüsü olmadığına göre.Sen başarısızlıklara bahane aramaya devam et,rakip üst üste şampiyon olurken.
 
Merak ettiğim şey Badalonayla yarı final neden umrunuzda değil.Murat Hocanın bir başarısı olduğu için mi?Ha yoksa Euroleague'den Uleb Cup'a düşüpte final oynayamadık diyemi umrunuzda değil???Enteresan gerçekten.
 
Bunun tartışmasını geçen haftalarda uzun uzadıya yaptık.Detay istiyorsan oraya bakarsın.Kısacası Fenerbahçenin Euroleuge oynadığı bir ortamda,Galatasaray'ın ULEB 4. lüğü Glatasaray'ın ağzına çalınmış bir parmak baldan başka bir şey değildir.Avrupa'da başarı her yönüyle farkını belli eden Euroleague'den geçer.diğer takımlarda bir köşede bu ismi cismi her sene değişen kupalarla oyalanırlar.
 
bu takım şampiyon olmak istiyorsa coach iyi bir oyun çizecek ve oyuncularımız bu oyunu salonda oynamaya çalışacak.şampiyonluk yolu bence buradan geçiyor.öyle topu rakip hücum sahaya getirip iki pas atıp üçlük atarak şampiyonluğu bırak play-offlara kalırsak büyük başarı olur.
 
Bu yönetim tarzı, onun adamı buraya bunun adamı buraya tarzı ile şampiyon falan olamayız.. Bu seneki harcanan paranın bu kadar anlamsız kullanılması C.Crown ile geçen 3 sezonda her sene yeni bir yapılanma olması... Bunlar trajikomik fakat gözden kaçan görülmemek için ısrar edilen şeyler.. Yanii istikrarlı ve basketboldan,bütçeden anlayan takımla ikili ilişkileri iyi bir yönetim tarzı şart..

İşin en kolay çözülebilir kısmı ise basketbol.. Ben çok iyi hatırlıyorum Halil Üner döneminde bir sürü sıkıntıların yaşandığı, paraların geciktiği ödenmediği dönemde.. Takım 1 hafta antreman yapmadan Efes Pilsen i yenmişti.. Malik Dixon 30 atmıştı..

Yanii herhalde Yiğit ŞARDAN da bunu kast etmek istemiş olabilir.. Oyuncuyu motive edip, inandırmak, mental olarak gidilebilecek hedefe karşı diri kalmasını sağlamak gerekiyor.. Kuru kuru antremanla bu işler olmuyor.. Oyuncu ve t.ekip çalışma ortamında mutlu olup, paranın karşılığını vermesi gerekmektedir..
 
1)Efes ligden çekilirse
2)Telekom ligden çekilirse
3)Fenerbahçe ligden çekilirse

en son ve en önemlisi
4)Cemal Nalga daha fazla süre alır ve hatta 40 dakika oynarsa :))))

işte o zaman BİR İHTİMAL şampiyon olabiliriz.

dikkat edin BİR İHTİMAL dedim. çünkü yukarıda saydığım 3 takım çekilirse, kalan takımlar arasında şampiyonluk şansımız 1/13'tür (yazıyla onüçte bir). yani sonuncu Casa TED'in ne kadar şampiyonluk şansı varsa bizim de o kadar şampiyonluk şansımız var olacaktır.

eeee, sonuçta matematik denen bir bilim var.

ligin ilk devresi bittiği zaman Galatasaray'ın, FB,EFES ve TT maçları dışında da birçok mağlubiyet alacağını yazmıştım. bu konudaki görüşümü yineliyorum.

herkese sevgiler...
 
çünkü yukarıda saydığım 3 takım çekilirse, kalan takımlar arasında şampiyonluk şansımız 1/13'tür (yazıyla onüçte bir). yani sonuncu Casa TED'in ne kadar şampiyonluk şansı varsa bizim de o kadar şampiyonluk şansımız var olacaktır.

aynen katılıyorum....
 
Bu Yonetimle biraz zor ama feneri de o kadar buyultmeyelim bizim ne kadar sampiyon olma sansimiz varsa onlarinda o kadar onlar da ahim sahim bir basketbol oynamiyor!!!
 
Geçen sene de Fb ligte böyle yenilgiler alıyordu.Sonra Play off larda işi bitirdi.Belki bu sene öyle olmayacak. Çünkü bir Efes Pilsen gerçeği var!
 
Ali Alpar' Alıntı:
1)Efes ligden çekilirse
2)Telekom ligden çekilirse
3)Fenerbahçe ligden çekilirse

en son ve en önemlisi
4)Cemal Nalga daha fazla süre alır ve hatta 40 dakika oynarsa :))))

işte o zaman BİR İHTİMAL şampiyon olabiliriz.

dikkat edin BİR İHTİMAL dedim. çünkü yukarıda saydığım 3 takım çekilirse, kalan takımlar arasında şampiyonluk şansımız 1/13'tür (yazıyla onüçte bir). yani sonuncu Casa TED'in ne kadar şampiyonluk şansı varsa bizim de o kadar şampiyonluk şansımız var olacaktır.

eeee, sonuçta matematik denen bir bilim var.

ligin ilk devresi bittiği zaman Galatasaray'ın, FB,EFES ve TT maçları dışında da birçok mağlubiyet alacağını yazmıştım. bu konudaki görüşümü yineliyorum.

herkese sevgiler...
Son zamanlarda gördüğüm en ilginç ve ironik yorum, eline sağlık ali abi:)
 
Sponsorumuzun başka bir takımla birleşip bize karşı yarıştığı bir ligde şampiyonluktan sözedemeyeceğimizi sene başında yazmıştım,halen de bu görüşteyim.

Sezon ortasında iyiyiz,süperiz şampiyon oluruz diyen heyecanlı arkadaşlar olabilir ama işin realitesi budur,ötesi yok.
 
Şampiyon olmamızın en önemli yolu gerek taraftar,gerek yönetim gerek se basketbolcularımızın buna inanmasındır.Ne yazık ki şampiyon olacağımıza taraftar harici inanan yok.
 

Üst