Daha iyi takım olan, ayakta kalan, daha çok hak eden kazandı. Açıkçası çok da üzüldüğümü söyleyemem. Zira burda hep söyledim, Nowitzki kariyeri boyunca bunu hep hak etti. Basketbolun doğruları için de kazanması gereken takım kazandı. Daha yeni kurulmuş, bütün rotasyonları, temel taşları değişmiş bir takım. 2000'li yıllardan beri üstüne koyan, buralara oynayan ama belli bir eşiği atlayamayan, 2006'da finalde kaybeden, 2007'de lider bitirip ilk turda elenen ama pes etmeyen bir takıma kaybetmek, adlında basketbolun doğrusudur. Ne kadar yeni kurulsak da, takım olamasak da hedef şampiyonluktu. Sezon boyu iyi savunma yapan bir takım olduk, ama bir türlü hücumda homojen bir takım olamadık. LeBron'u, Wade'i, Bosh'ı gerektiği gibi kullanan bir takım olamadık.
Bu sene belki şampiyon olamadık, ama bu kadro şampiyonluklara oynayacak ve istediği yüzükleri alacaktır. Bundan pek bir şüphem yok. İlk senesinde bile millete ne kadar korku verdiyse, final serisinin sonuna kadar kimse çıkıp tek kelam edemedi, ne zaman mağlubiyeti gördüler, o zaman ortalık birden kalabalıklaştı. Olsun önemli değil, zaten eğer büyükseniz, her zaman sevmeyeniniz de fazla olur.
LeBron bu seride felaket oynadı diyemeyeceğim. Çünkü LeBron bu seriyi oynamadı. Serinin ilk maçını çıkarırsak, LeBron'un kafaca sahada olduğu bir anı hatırlamıyorum. Ama gel gelelim kantarın topuzunu da iyi ayarlamak lazım. Boston ve Chicago serilerinde de bu takımı taşıyan, bugün milletin yerin dibine soktuğu, damdan saymadığı kişiydi. Herkes bir frene bassın, insanları tahrik etmeden ne yazacaksa öyle yazsın. Mağlubiyet sonrası zaten burda sinirleri bozulmuş taraftarları, daha da hassas hale getirmesinler.
Son olarak Dallas'a şampiyonluk anasının ak sütü gibi helaldır. Nowitzki Reis'e de selamlar olsun, büyük saygı duyuyorum. Tüm Dallas'lılara tebrikler, Anti-Miami'lilere de bir kına adresi veririm, lazım olucak baya.