NBA Finalleri 2011 | Miami Heat - Dallas Mavericks

Daha önce de söylemiştim, Wade müthiş bir patlayıcı güç. Ama maç boyu top onun elinde kalınca, takımınızda LeBron ve Bosh'ın bulunduğunu fark etmiyorsunuz. Diğer adamlar Nowitzki ile Kobe de olsa yine fark etmezsiniz. Çünkü Wade'in tarzı bu. Bu takımda basketbol aklı ve saha görüşü olarak NBA'in tüm guardları ile kafa tutacak bir LeBron varken, eğer sizin hücumunuzda LeBron ana unsur değilse bir dengesizlik var demektir. LeBron'un organize ettiği hücumlardaki sayı dağılımına baksak bunu anlarız aten. LeBron tüm takımı yükseltebilen, Wade ise o patlamaları yaparken takımın ritmini bozabilen bir oyuncu. Wade o topları yine kullanıcaktır, kullamalıdır da ama ilk önce o top bir LeBron'un elinden geçmeli. 3. maçta oyunun son kısmında hücumu organize eden LeBron'du. Kendi bir üçlük attı, Chalmers'ı buldu, Bosh'a pozisyon yarattı, Wade'e yine bir içeri drive pozisyonunda topu indirdi. LeBron'lu hücumlar böyle verimli olurken, neden hala başka şeyler deneniyor onu pek anlayamıyorum. 5. maçın anahtarı da bence bu olacaktır. Çok kritik bir maç. LeBron ağırlık koyarsa denge bozulur ama yok yine Wade'in eline bakan hücumlar izlersek, dengeli giden, ortada bir maç izleriz.

Bu maç LeBron'un maçı olacaktır diye düşünüyorum. LeBron 3. maçın sonunda basın toplantısında biraz daha aktif olacağım gibisinden konuşmuş. Daha sonra da twitter'a "now or never" yazmış galiba. Maça etkili başlayacaktır kesinlikle ancak kritik nokta Miami hücumunun tek kişiye kalmaması. 3. maçta Wade'in nasıl tek başına debelendiğini gördük. Wade ve LeBron her ne kadar müthiş yetenekler olsa da NBA finallerinde tek başına maç alamazlar. (Dip not: Miami kaybettiği 2. ve 4. maçta son 7 dakikalarda sadece 1'er saha içi isabeti bulabilmiş!)

Dallas'ta Dirk'in hastalığı büyük oranda geçmiş ve yine sahada olacak. Dallas adına serinin kritik ismi Chandler. Savunmada inanılmaz işler yapıyor. Son maçta ribaundlarda da müthişti. 9 hücum ribaundu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Kidd de hücumda kendisine yakışmayacak pas hataları yapsa da savunmada LeBron ve Wade'e inanılmaz savunma yapıyor. Bu performansı 2004 final serisindeki Kobe'nin performansını hatırlattı bana. Detroit'in 4-1 kazandığı seride yanlış hatırlamıyorsam %35 ile şut atmış ancak savunmada o dönemin en iyi post up oyuncularından biri olan Corliss Williamson'ı inanılmaz savunmuştu. (Dip not 2: LeBron kalçasını Kobe kadar kullanmayı öğrensin kusursuz bir silah olur ama hala kendisinden kısa oyuncuları bile itemiyo, bunun güçle alakası yok, kalçayı kullanabilmek önemli)

Konuyu fazla dağıttım galiba, sonuç olarak Dallas için kader maçı. Muhtemelen yine Barrea ile başlayacaklardır maça. Bu maç için kritik olabilecek noktalardan biri de üçüncü maçta Stevenson'ın yaptığı gibi extra bir katkı almak olabilir Dallas adına.

Bence şampiyonun belirleneceği maç olacak her iki takım adına da.
Miami kazanırsa zaten iş bitmiş olacak ama Dallas kazanırsa o ivmeyle bir galibiyet daha çıkartırlar deplasmanda Nowitzki'nin bu insanüstü performansıyla.

4-3 alacaktır Miami muhtemelen. Dallas benchi iyiden iyiye daralmaya da başlamış durumda. Bakalım son 2 maçta yorgunluk belirtileri ortaya çıkacak mı..

Ben LeBron'u hiçbir maçta, hiçbir seride böyle görmedim. Daha en yakın Chicago serisi vardı, ligin en iyi savunmalarından birine neler yaptığını gördük ama Dallas serisindeki performansına bir türlü anlam veremiyorum. Ailevi sorunları olduğu, çıkan dedikodulardan etkilendiği söyleniyor. Bilmiyorum ama LeBron bu değil. Top eline geldiğinde yine doğru adamı buluyor, takımı yönetiyor ama 3 kişi ile güreşip, basket faul alan adam, şimdi faul alıp olduğu yerde kalıyor. LeBron'un acilen kafa olarak seriye dönmesi lazım, son 2 maçtayız.

Wade sakatlığına rağmen çok akıllı oynadı. Haslem'e falan çok iyi paslar çıkardı, atletikliğinden ziyade oyun aklını öne çıkararak oynadı. Ama maç sonlarında birşey oluyor hep ivme Dallas'a dönüyor. Tam ipler bizim elimizdeyken, bir mucize şut çıkıyor. Zaten Dallas muazzam bir şut performansı ile oynadı. Serbest atış gibi üçlük attılar ve bunu maç boyu yaptılar. Tam ipler Miami'ye geçti derken, Terry olmadık bir üçlük attı. Sonra Kidd de attı bir tane, Nowitzki araya sıkıştırdı. Bir baktım yine fark 5'e çıktı. Böyle bir şut performansı gerçekten inanılmaz. Takımda %50'nin altında üçlük atan yoktu.

Şimdi avantaj Dallas'ta. %51'lik bir yüzdeleri var. İki maç Miami'de. Ancak LeBron kafaca seriye geri dönmezse, maç sonları böyle kötü oynanırsa iş zor.

Abiler dünkü gibi şut atılan bir maçı bizim kazanmamız basketbola ihanet olurdu:D

Ama deplasmanda bu derece Dallas'ı zorlamışken Miami'de biz 2'de 2 yaparız.Hem taraftarın arkamıza geçmesi Lebron'un kendini toparlamasını sağlayacaktır.

Pat Reis, Spoelstra Abimiz, Wade ve diğer oyuncular, LeBron'u gaza getirmeye uğraşıyorlarmış. 6. Maç için LeBron'u kafaca geri döndürmeye çalışıyorlarmış.

LeBron'un ilacı benim. Bugün şu F.Ülker maçını atlatalım, ardından sabah oyu kullanıp, direk atlıyacam Miami minibüsüne, aktarmayla giderim. Hem LeBron'a da sürpriz olur. yoksa jet falan ayarlar, uğraşmasın. Beni bir an da görünce, 30-10-10'dan aşağı yaparsa, ben bu işi bilmiyorum :)

Lebron James bana göre büyük maçların adamı değil. Sanki biraz ezikliği var gibi. 2008 olimpiyatlarında hatırlrsanız Kobe , Lebron, Wade gibi yıldızlar gitmişti ve o turnuvada Lebron sönük kalmış ve Wade Amerika'yı taşıyan oyuncu olmuştu. Bana göre Wade tam bir winner oyuncu Lebron ise sadece iyi oyuncudur.

Pat Reis, Spoelstra Abimiz, Wade ve diğer oyuncular, LeBron'u gaza getirmeye uğraşıyorlarmış. 6. Maç için LeBron'u kafaca geri döndürmeye çalışıyorlarmış.

LeBron'un ilacı benim. Bugün şu F.Ülker maçını atlatalım, ardından sabah oyu kullanıp, direk atlıyacam Miami minibüsüne, aktarmayla giderim. Hem LeBron'a da sürpriz olur. yoksa jet falan ayarlar, uğraşmasın. Beni bir an da görünce, 30-10-10'dan aşağı yaparsa, ben bu işi bilmiyorum :)

Bu silahını bu günler için sakladığını biliyordum :)

Nowitzki bu şampiyonluğu haketti ama Miami alacak gibime geliyor. MVP Wade olur.

LeBron bir sınavı daha veremedi şimdiden, bu an geldiğinde takımı Wade'in sırtlayacağını sene başında yazmıştım :)

NBA'de final serisinde Miami Heat'e karşı oynadıkları 4. maçta 39 derece ateşi olmasına rağmen oynayan Dallas Mavericks'in yıldız basketbolcusu Dirk Nowitzki, taklidini yapan rakip oyuncular Dwyane Wade ve LeBron James'e öfkelendi.

Mavericks'in Heat'i 112-103 yendiği ve seride 3-2 öne geçtiği maçtan önce çekilen görüntülerde, Wade'in Nowitzki'yi taklit ederek öksürdüğü ve Nowitzki'nin 4. maçta yaptığı gibi ağzını tişörtüyle kapattığı, bunun ardından Wade ve James'in güldükleri görülüyordu.

Televizyon görüntülerinin yayımlanmasının ardından açıklama yapan Nowitzki, ''bu hareketi çocukça ve cahilce'' bulduğunu söyledi.

Alman Nowitzki, ''13 yıldır NBA'de oynuyorum ve hiçbir zaman birisinin hastalığı ya da sakatlığını taklit etmedim. Bu olay beni daha fazla motive etmez. Zaten NBA finalindeyiz. Bu safhada ek motivasyona ihtiyacın varsa, bu sende sorun olduğunu gösterir. Hayalimizi gerçekleştirmeye bir galibiyet kaldı'' dedi.

Nowitzki, 39 derece ateşle çıktığı ve sık sık öksürdüğü 4. maçta 29 sayı atarak takımının 86-83 galip gelmesinde büyük rol oynamıştı.

-WADE'DEN YALANLAMA-

Dwyane Wade ise yaptığı açıklamada, Alman basketbolcuyla dalga geçmediğini belirterek, ''Ben gerçekten öksürdüm ve yakınımızda kamera bulunduğundan ve siz gazetecilerin bunu abartacağınızı bildiğimizden espri yaptık. Siz de abarttınız'' diye konuştu.

LeBron James de yaptığı açıklamada, ''Siz gazeteciler böyle bir olaydan beslenmek isteyebilirsiniz, ben istemiyorum'' dedi.

Olayın videosu ;

http://www.youtube.com/watch?v=RDccPBvXggU

2006 serisinde Miami deplasmanda yenip şampiyon olmuştu.Bakalım Dallas aynısını yapıp rövanşını alabilecek mi?
Bu gece güzel bir maç bizleri bekliyor.