NBA Geyiği

• Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Devam kararı almışlar. Haftasonu başlıyormuş. En çok şaşırdığım; Lebron pandemide bile oynamak istemişti bu olaydan sonra devam etmemeyi nasıl istemiş anlamadım. Heralde olaydan çok etkilendi. Kariyerine bir yüzük eklemekten vazgeçecek kadar.

Bana kalırsa LeBronun bu kadar keskin çıkışlar yapmasının altında biraz da Jordanın bu tip konularda daha pasif olmasından dolayı sesini daha yüksek çıkararak Goat kapışmasında sempati kazanmak istemesi yatıyor olabilir ya da gerçekten olaylardan çok etkilendi ve öncülük etmek istiyor. Bu arada bu olaylardan dolayı Morrisin Doncici bilinçli olarak bileğine basıp sakatlamaya çalışması atlanmaz umarım.

Lebron'un biraz karizması çizildi sanki bu son olaylardan sonra. İlk toplantıda bu lig oynanmayacak diye kestirip atıp deyim yerindeyse racon kesmiş. Kawhi dışındaki oyuncular oynayalım deyince de bu sefer mecburen geri vites yapmış. Yani Lebron ne derse o olur, o King Lebron diye bir görüş pompalanıyordu sürekli Nba'de o biraz yalanmış. Hala elbette en baba oyuncu Lebron ama o ne isterse de o olmuyormuş.

Lebron daha Kobe'nin gerisinde gösterilirken(ki hala gösterenler olabilir, normal) bile siyasi ve toplumsal konularda açıklamalarda bulunuyordu. Yani MJ karşısında böyle bir şey yaparak Goat konusunda öne çıkma amacı olduğunu sanmıyorum ki zaten elma ile armut gibi bir şey bu :).

Lebron ve Kawhi bayağı sertlerdi ama oyuncular da oynamak ister kaç aydır kamp ortamındalar, kaybedecekleri parayı telafi etmesi zor. Emek koymuş yani oyuncular. Süper yıldızlar da bu oyunculara bir yere kadar destek verebilir. Yine de ABD gibi düzende şunun olabilmesi bile NBA'in gücünü gösteriyor. Tabi bir yere kadar.

Ben de kesinlikle Lebron’un bu çıkışlarının MJ’nin önüne geçmek için taktikler olduğunu düşünüyorum. Jordan bu konuda hep eleştiriliyordu, Lebron da bu boşluğu doldurmak istiyor ama sadece işine gelen yerlerde sesini yükseltiyor. Geçen aylarda çinle olan krizde hiç ön plana çıkmadı mesela. Hatta o Houston yöneticisi yanlış bilgilendirilmiş falan dedi. Sonuçta çin büyük pazar orayı kaybetmeyi göze alamaz. Ama böyle siyahi hakları gibi medyada hemen hemen herkesin hem fikir olduğu bir konuda esip gürlüyor. O yüzden biraz samimiyetsiz geliyor.

Clippers - Dallas maçını izliyorum. Doncic yine acaip işler yapıyor. Bırakmıyor maçı. Adam resmen ağır çekim içeri giriyor ama yıkamıyorlar adamı bir şekilde sayıyı veya asisti buluyor. O olmasa seri çoktan bitmişti. Kawhi de o ayarda oynuyor. Son çeyreğe giriliyor Clippers seriyi büyük ihtimal burada bitirir ama Dallas çok saygı kazandı bu seride, kimse bu kadar beklemiyordu.

Bugün celtics kafasına vura vura yendi torontoyu o dar kadroya rağmen kim oynuyorsa verim alıyorlar. Çirkef takımda yarı finale çıktı Morris yine doncice kasıtlı hareketler yapmaya devam etti atıldı.Ve Jamal Murray - Donovan Mitchell kapışması çok epik bir hal aldı. Murray yine 50 attı.2. ve 3. maçtan sonra seri bitti gibi duruyordu ama bir anda Murray tarihi bir seviyede oynamaya başladı 7.maç merakla bekliyorum.

Butler reyis hayatının maçını oynadı özellikle son periyot hücumda tek başına aldı maçı. Giannisin en zorlanacağı seri budur heralde Middleton ki bu maç özellikle ilk yarı acayip oynadı kötü oynama lüksü olmayacak gibi. Butler-Adebayo-Crowder-Iggy dörtlüsünden üçünü sürekli sahada tutuyor, Giannis adımlamaya başladığı anda memleket savunur gibi gömülüyorlar içeri. Çok ortada çok güzel seri olacak. Spoelstra faktörü ile Miamiyi bir adım önde görüyorum bakalım nolacak.

Westbrook bir süperstarın ki bu tartışılır hadi diyelim öyle olabileceği maksimum gerizekalılıkta bir oyuncu olduğunu bugün yine kanıtladı. 3.kez başa baş giden maçı yine okc kazandı. Cp3 en sevdiği anları müthiş oynadı ve maçı aldı. Umarım şu 7. maçı okc kazanırda hem Cp3 intikamını alıp hikaye yazmış olur hem de şu deney takımı komple dağılır oyun sistemi ve başında ki koç ve gm ile birlikte.

İki seri de yedinci maça kaldı. Mükemmel maçlar olacaklar. Keşke saatleri de bize uysaydı; 04:00 civarıymış iki maç da. Chris Paul eğer bu seriyi getirirse son yılların en büyük intikamını alır.

Doğu için de play-off lar esas şimdi başladı diyebiliriz. İki seri de yedinci maça gidebilir. Giannis'i şu üç takım içinde heralde en çok Miami zorlayabilirdi ona denk geldiler.

Smart üst üste beş üçlük attı biri 3+1 giden maçı çevirdi. Tatumda oyun olgunluğunu sürekli yukarı taşıyor ucu bucağı yok potansiyelinin.

Muazzam maç oldu son topa kadar denver son saniyelerde büyük touluk yaptı bu seriyede böyle dramatik bir son yakışırdı. Jokic çok büyük oynadı ve en sonra mitchell yıkıldıktan sonra Murrayin direk ona koşup kaldırması güzel hareketti.

Nick Nurse'ün özellikle son dakikalardaki tercihleri hatalıydı bence. Ben Toronto alır diyordum ama Boston yapmak istediği her şeyi sahaya yanıstabiliyor.

Denver-Utah serisi de son yılların en güzel serilerinden biri oldu. Murray ve Mitchell acayip maçlar çıkardılar. Kadrosu daha kaliteli olan kazandı.

Seriyi denver kazandı ama kapışmayı Mitchell. Ama o da ritmini bulmuşken son periyot savunmada Murrayı alma kararı verdi o çok gereksizdi yani o işler tam Kobenin işleriydi sen daha o kadar olmadın be çocuk, gayet iyi savundu ama son 5-6 dk yarı sahaya zor geliyordu top alamadı yorgunluktan conley üzerinden döndü hücum senin zaten conley ve royce onealın var ne gerek vardı ritimsiz Murrayı kitlemek için uğraşmaya.
Nick nurse bence de yanlış yaptı ama denenebilir bir riskti açık alanda iyiler mola alsan yarı sahada hiçbirşey üretemiyorsun son 16-17 dk da sadece 20 sayı atabilmişsin ve karşıda Smart ile brown ikiside bu maç müthiş savunma yapmışlardı maç boyunca. Yeterli bir süre vardı ama Siakam çok çabuk çıkarttı topu elinden van vleet zorlama bir şut atmak zorunda kaldı.

Hergün saçma bir maç. Butler son 15 sn sahaya pisledi yetmedi Giannis dedi ki ben daha iyi pislerim dünyanın en rezil faulünü yaptı son salise, yılın savunmacısı ödülü verenler utanır mı bilmem. En kötü haber de ıggynin bileği burkuldu çok kötü haber miami için.

Mike budenholzerın sonuda Dwayne casey gibi olacak heralde. O kadar gereksiz rotasyonlar yapıyor ki mesela maça lopez müthiş başladı adamı unuttu sonra. Giannis üç faul alıyor hemen çıkartıyor bu adam süperstar ya kendini sakınacak o kadarını becerebilecek veya bu adam yeri gelecek 45 dakika oynayacak. Tam bir normal sezon koçu.

Lise maçını kazanan rockets oldu. Maçın en skoreri 30 sayı ile genç süperstar adayı dort oldu. Bu maçta bütün çaylak 7.maç rekorlarını kırdı. Cp3 7.maçta en yaşlı triple double yapan oyuncu oldu. Harden yine kritik anlarda rezilleri oynadı ve sorumluluktan kaçtı.Scott Foster herzaman ki gibi rockets maçlarında ki şovunu yaptı.

Oklahoma maçın sonunda çok fahiş hatalar yaptı. Harden'ın sonda yaptığı blok ve toptan kaçması turu getirdi. Bu kadar yıpranmış, yorulmuş bir Houston iyice dinlenmiş bir Lebron karşısında nereye kadar dayanır büyük soru işareti.

Milwakee - Miami maçının sonundaki iki faul de çok ucuz faullerdi. Hele maçın sonlarında genelde böyle fauller çalınmazdı Nba'de. Giannis'i sanki zorunluymuş gibi 34-35 dakikanın üstünde oynatmıyorlar. Adamlar normal sezon nasılsa öyle oynuyorlar ve inat ediyorlar değiştirmemeye bu sistemlerini. Hala seri dönebilir ama kaybederlerse de Giannis'e loser damgası vurulur artık. Batı için ikinci tur tahminlerimi de yapayım dursun. İlk turda Lakers da yanılmıştım ama yine Lakers'a karşı tahmindeyim.

Lakers - Houston 3-4
Clippers - Denver 4-1

Doğu için geç kaldık ama iki tur da ne olacağı yine de belli olmaz.