NBA Geyiği

• Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
İlk maçları favoriler aldı şimdilik. Donovan Mitchell da 57 sayı atmış, play-off lar tarihinde en fazla sayı atan üçüncü oyuncu olarak tarihe geçmiş. Büyük başarı. Doncic de 42 sayı. Eğer Porzingis atılmasaydı belki de alırlardı maçı. Sanki Dallas seriyi kolay bırakmayacak gibi. Bakalım esas seri bu gece başlıyor. Lakers sahaya çıkıyor.

Olaya bak Orlando Bucks’ı yendi. Bütün tahminler patladı, hemen hemen herkes 4-0 demişti bu seriye. Giannis süperstar diyoruz ama adam play-off larda normal sezon etkisini gösteremiyor. Şutu olmadığı için kitleniyor hücumda. Bugün ikinci yarı yok gibiydi sahada. Böyle süperstar olunmaz, süperstar dediğin esas play-off larda vites artırır. Beğenmiyorum diyordum ama şu an Doncic Giannis’ten çok daha büyük oyuncu avrupalı olarak.
Doğudan bu sene de Toronto çıkarsa hiç şaşırmam. Bucks’a hiç güvenmiyorum artık.

Houston çok rahat bir şekilde geçti okcyi, Jeff Green ilk sezonlarındaki gibi top oynadı gerçekten enteresandı. Lakers ise her maç 120 yiyen portland 93 sayı atabildi. Portland tamamen AD yi savunmaya odaklanmış, Lillard manyağı da bıraktığı yerden devam ediyor maçın en kritik yerinde neredeyse logodan kaldırıp attığı şut akıllara zarardı. Daha öncede söyledim Lakers şampiyonluk adayları arasında LeBron a rağmen en güçsüz kadro. Davis ve LeBron dışında ne savunmada nede hücumda net bir şekilde ben bundan şu katkıyı alırım diyebileceğin hiçbir oyuncu yok.Lebron da eski oyun tarzına dönmek zorunda kalacak gibi skorunu 35 bandına çekmeli, bir sonra ki maçta Waitersı denerler gibi duruyor. Lakers bir şekilde geçer bu seriyi ama iyi uğraştıracak portland.

Olaya bak Orlando Bucks’ı yendi. Bütün tahminler patladı, hemen hemen herkes 4-0 demişti bu seriye. Giannis süperstar diyoruz ama adam play-off larda normal sezon etkisini gösteremiyor. Şutu olmadığı için kitleniyor hücumda. Bugün ikinci yarı yok gibiydi sahada. Böyle süperstar olunmaz, süperstar dediğin esas play-off larda vites artırır. Beğenmiyorum diyordum ama şu an Doncic Giannis’ten çok daha büyük oyuncu avrupalı olarak.
Doğudan bu sene de Toronto çıkarsa hiç şaşırmam. Bucks’a hiç güvenmiyorum artık.

Açıkçası Nba tekrar başladıktan sonra en formda ekiplerden biri Orlando' ydu izlediğim kadarıyla. Takım oyununu Toronto ile birlikte en iyi uygulayan ekip. Milwaukee ise tam tersi Lakers' la birlikte en kötü performans gösteren ekipti. Parkedeki herkes Giannis 60-70 sayı atar, 30 ribaund alır biz bu maçı alırız havasında olunca mağlubiyet de kaçınılmaz oluyor. Akıllı bir savumacıyla Giannis' i kilitlersen Milwaukee patlıyor. Ayrıca dün Orlando' da Aaaron Gordon ve Carter Williams, Mo Bamba yoktu, Milwaukee ise neredeyse tam kadro oynadı. Uşak' tan gönderdiğimiz Birch' le, daha düne kadar herkesin dalga geçtiği Fultz' la Milwaukee' yi yıkan Orlando' yu tebrik etmek gerekir. 2. maçta Gordon ve Carter Williams oynayacak büyük ihtimalle. Milwaukee' yi zor bir maç bekliyor. Bu kafayla giderlerse ilk turda elveda demeleri sürpriz olmayacak.

İyi ki Lakers rahat alır dedik. 32/5 üçlük nedir yahu. Böyle olursa tabi kazanamazsin :)
Gerçi hala Lakers'in seriyi alacağını düşünüyorum. Bir daha böyle tuğla atmazlar sanırım.

Ariza olmadan savunma yapamaz diyenlere inat Portland 93 sayıda tuttu Lakers' ı. Ancak maçtan önce seriyi Lakers lehine kolay görenlere şaşırıyorum. Kadro kalitesine baktığımızda Portland bence bir adım önde. Rondo' dan sonra Lakers sezonu guardsız bitirecek. Bırak boş turnike atmayı serbest atış atamayan Caruso ve evinden purosunu içerken getirilen Waiters' de çare olamadı, olamazda. McGee ve Howard anlık parlamaları dışında son derece vasatlar zaten. Burada iş Lebron ve Davis' in olağanüstü performanslarına kalıyor. 40+ dakika oynayıp, faul, yorulma problemleri yaşamazlar, Kuzma' da gününde olursa kazanırlar Portland karşısında.

Portland' da Nurkiç uzun ve ağır sakatlığından sonra beklenenin aksine çok güçlü döndü parkelere. Malum Lillard ve Collum' da performans olarak üst düzeyde. Bunlara veteran ancak formda bir Carmelo katıldığında yenmek hiç te kolay olmuyor. Ayrıca Whiteside' ta dün potayı karattı resmen Lakers' a. Lakers fanları keşke Memphis' le eşlessek diyorlardır bence. Çünkü karşılarında her geçen gün üzerine koyan bir Portland var ve kendilerinde de sadece Lebron ve Davis. Serilerde seyirci-saha avantajı da olmadığına göre, Lakers için erken bir veda olursa şaşırılmasın.

Harden ne oynamış yalnız yine. Adam resmen değişik bir seviyede, yürüyerek 40 sayı civarı atıyor. Bir Harden bir de Lillard kariyerini yüzüksüz bitirirse gerçekten yazık olur.

Doncicin müthiş başlayıp daha sonra faul problemine girmesine rağmen net bir şekilde yendi dallas. Seth curry ve Trey Burke kırılma anları harika oynadılar tabi bugün inşaat işine giren Pgnin de dallasın bu galibiyetinde hakkını vermek lazım.

Dallas kolay bırakmayacak işi belli oldu. Eleyebilirler de. İki Los Angeles takımının da işi zor. Çok iyi geçiyor play-off larr, beklediğimize değdi gerçekten. Tatum, Michael Porter, Donovan Mitchell, Doncic, Harden ve Lillard. Bunlar resmen alev almış gidiyorlar. Lebron, Kawhi falan o seviyeye çıkamadı henüz, onlar da yükselirlerse play-off lara doyum olmaz.

Daha play off havasına giremedi Clippers.. 3. Maçla birlikte başlar sanki. Gölge savunma yaptılar ve George çok kötü gününde idi. Biraz silkelenmek iyi gelecektir. 3. Maç Clippers gerekeni yapar. Aksi durum da arka arkaya 3 maç kazanır yine koparır seriyi..

Miami - İndiana maçını izledim az önce. Play-off lar çok iyi gidiyor diyordum ama bu maç gerçekten felaketti. Kaan Kural olmasa çekilmezdi, sürekli saçma saçma top kayıpları, airballar yapıldı iki takım tarafından. Aslında dengeli bir seri olabilirdi ama Miami kadro olarak ağır bastığı için buradan İndiana’nın geri dönmesi mucize olur. Oladipo zaten eskisi gibi değil, Sabonis yok, sadece Tj Warren ile olacak iş değil. Miami şimdiden önünde seriyi düşünüyordur artık.

Lillard parmağından sakatlanmış geceki maçta. Pek önemli bişey gibi gözükmedi ama bir maç bile kaçırırsa geçmiş olsun onlar için. Lebron'un etkisiz kaldığı maçta Davis şov yapmış gerçekten. Tek başına almış maçı. Yan parçalar bu maçta daha etkili olunca sonuç normal.

İlk Lakers-Portland maçında tarihin en kötü şut performanslarından birine rağmen kafa kafaya gitmişti maç. Lebron'un durumu hala kafalarda soru işareti bırakıyor ama Portland hakikaten kapasitesi çok sınırlı bir takım. Kadro yapısı da birbirlerini tamamlamıyor. Lakers'ın 4-1'e uzaması kuvvetle muhtemel.

Okc Houstona diş geçiremeyecek o belli oldu hiç hücum edemiyorlar. Harden berbat şut atsada yardım savunmasında çok iyi iş çıkardı oyuna artık iki yöndede katkı verebiliyor. Lakersta portlandı boğdurdu ama portland da sanki biraz yenilmeye çıkmış gibiydi lillard devreye girmeye uğraşmadı. Tabi AD nin hakkını vermek lazım bölüm sonu canavarı gibiydi. Utahın 2 maçtır bu eziciliği çok tuhaf. Celtics de 3-0 yaptı an itibariyle Embiid iyi oynadığı maçın son 2 dakikasında sahaya pisledi bir zahmet brett brown ve Elton Brand gider artık.

Paul George hariç hücumda akıyor clippers Kawhi çoluk çocukla oynar gibi post oynuyor. Bu seri de 2-1 oldu sayılır şu takım şampiyon olmasında geri kalan hepsine tamamım.

George biraz kıpırdansa ki seri ilerledikçe Kawhi gibi mükemmel bir insan onu motive eder ve kıpırdanır... Beverly dönerse, Montzrel Harell da form tutarsa bu takımın karşında durmak imkansız hale gelir.. Kaldı ki ilerleyen maçlarda bu dediklerimin hepsi olacak.. La Clippers şampiyonluğu için sabır 🙂