NBA PLAY-OFF 2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hüseyin Çıtak' Alıntı:
Seri 2-2 oldu.Hayırlı olsun.:)

Phoenix Suns 115 Los Angeles Lakers 106

Kobe'nin ilk periyot hariç muhteşem oynadığı maçı Lakers kaybetti.

Phoenix Suns, bençden gelen oyunculardan 54 sayı bulmuş.Bu muazzam bir katkı...

Lakers, bençinden 20 sayılık bir katkı gelmiş.

Kobe Bryant 38 Sayı 10 Asist 8 Ribaund !

Phoenix'de 6 oyuncu çift hanelere ulaştı.

Lakers'da 5 oyuncu çift hanelere ulaştı.

Lamar Odom, 15 Sayı 10 Ribaund ile double double yaptı.

Phoenix Suns: 51 Ribaund (18 Off 33 Def )

Los Angeles Lakers 36 Ribaund (13 Off 23 Def)

Gasol sadece 3 ribaunt alabildi.

İşin ilginç tarafı istatistiklerde hep üstün olan Phoenix Suns'da double double yapan olmadı.

Maçı baştan sona izledim belkide playoffların en keyifli maçıydı.. Hele bir ikinci çeyrek vra ki muazzamdı.. PHX benchi atıyor kobe karşılık veriyor o atıyor kobe karşılık veriyordu harika ötesydi çok zevk aldım..

Kobe ilk çeyrek sadece 1 şut kullandı ve sayısız kapattı ama 2. ve 3. çeyreklerde öyle bir kobe vardı ki inanılmazdı 9-6 üçlük ve bunların hepsi el üstünden ve hepside çok kritik yerlerde.. Son periyot oyuna girdiğinde 31 sayısı vardı zaten üstüne 7 de asistde yapmıştı.. Oyuna girdikten sonra bir türlü LAL onu kullanamadı son 2 dakikaya girerken yine sadece 1 şut mu ne kullanmıştı son bir dakikada 7 sayı attı ama çok geçti LAL için..(Kobe den bu kadar nefret eden biri bunları yazıyor yani abartmıyorum hatta belki az sölüyorum)

PHX benchi belki kalite olarak LAL in yarısı etmiyor ama istek olarak 10 kat istekliler..

Bu arada brook Lopez in bir sevinci varki görülmeye değer PHX üst üste 3 üçlük buldu sonuncusunda çok güzel görüntü vardı :)

Zevkli bir maç izlediğimiz konusunda hemfikiriz. Dün aslında hiç ama hiç istemediğim birşey oldu. Yenilmek değil yenilebiliriz her takım gibi ama bir oyuncunun eline bakmak benim felsefemde asla yoktur. Biz bir takımız ve takım gibi oynamalıyız. Fakat dün geceki maç için olaya iki farklı pencereden baktığımızda düşünceler anında değişebilir. Başlayalım; Kobe atıyor,atıyor ne güzel ama nereye kadar ? Yanındakiler ne yapıyor aman topu elimizden çıkaralım veya faul almayalım da ne olursa olsun. Millet kendi havasında takılırken mecburen Kobe de kendi havasını yaratıyor. Diğer bir bakış açısı ile yaklaşırsak olaya; Kobe atarken tamam eli sıcak,hırs dorukta diyebiliriz fakat Kobe oynarken yanındakiler bir o kadar soğuk kalıyor maça ve özellikle savunmaya. Kobe hücumda yapıyor yapacağını ama savunmayı da tek başına yapamayacağından bir de maçtan fiziksel olarak kopmasa da zihinsel olarak kopan oyuncular ile birlikte savunma yapmak mümkün olmuyor. Dün sabaha karşı da bu karmaşık düşünceler ile koydum başımı yastığa fakat yine de gerçekleri asla arka plana itmedim. Ne gerçeği derseniz Phoneix falan değil elbet bana hikayedir hepsi.Dışarıdan salladılar durdular girdi, ya girmeseydi ? Ha benchlerini kutlarım. Benim için gerçekler; Kobe büyük değil çok çok büyük bir oyuncudur, şampiyon yine biziz...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Benim için gerçekler; Kobe büyük değil çok çok büyük bir oyuncudur, şampiyon yine biziz...

Tugay,Galatasaray'dan sonra bide Lakers sana manik atarsa hangi içkiyi tercih edeceksin kardeşim ona göre bende katılayım sana ;)

Lakers için bence 2-2 olmasına rağmen pek bir problem olmayacak.4-3'le de olsa Lakers turlayacak.Bu akşam Orlando yenerse asıl o zaman tutuşan etekleri göreceğiz.

Büyük oyuncu takımının ürktüğü panik yaşadığı anda ortaya çıakrn, streste dahada büyüyen oyuncudur. Hagi'yi bu anlamda seyretmiş olmanın gururunu yaşarım. Kobe ise bu anlamda bir fenomendir. Ben zaten Suns serisinin zor gececeğini biliyordum. Çünkü Suns da çok dış atıcı var. İçeri penetre etmezler dışarıdan bulurlar skoru. Ama lakers gene de çıkacaktır finale.. Umarım finalde de karşıalrına Boston çıakr. Magic'de de çok dış atıcı var ...

Kendrick Perkins'in ikinci teknik faulü iptal oldu.Serinin 6.maçında oynayabilecek.

Lakers 103-Suns 101

Son saniye basketi ile Lakers kazandı.

Kobe'nin şutu potaya değmedi ama Ron Artest ribaundu alıp turnike ile bitirdi.

Lal çok şanslıydı.. PHX imize yazık oldu ama daha bitmedi ama bu maçı kazansaydık çok büyük avantaj yakalardık..

Bu arada teşekkürler NASH bize böyle bir zevk yaşattığın için..

Kobe'nin son saniye şutu potaya değmedi ama Ron Artest havada topu yakalayıp sayıyı attı. Benim dikkat çekmek istediğim konu Artest sayıyı attıktan sonra Kobe'nin sevinişi Artestle çocuklar gibi zıplaması. İşte bu yüzden Kobe ddiğerlerinden farklı bir yerde. Gazozuna da oynasa her zaman o sevinci içinde yaşatıyor. Adamın almadığı başarı kalmamış atamasalar uzatmaya gidecek bir maçta sevinçten çıldırmış. Hemen bizim final serisine dönüyorum Kaya Peker'in son maçtaki surat ifadesini düşünüyorum aradaki mantalite farkını insan anlıyor. Go Lakers go..

Bu arada Lakers hep son saniye basketi ile kazanıyor deniyor:) Arkadaşlar L.A.'de Kobe var dünyanın en iyi son dakika oyuncusu. Tabii ki Lakers son dakikaya kaldı mı son saniyelerde atar sayıları. Tüm takım Kobe'ye odaklanıyor Fisher, Horry, Artest de cezayı kesiyor:)

Az önce maçın özetini izledim dramatik bir şekilde kaybetmiş Suns,Kobe gerçekten büyük oyuncu,Steve Nash'te öyle tabi,Play Off'lar harika geçiyor,İşte Nba bu :p

3 çeyrek muazzam oynadık.Nate Robinsondan gelen katkı bizim için olumlu bir sinyal.

Paul Pierce müthişti.Saçmaladığımız 4. çeyrekte bizi ayakta tutan isim oldu.Tam bir lider gerçekten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...