Nevriye Yılmaz

Kuşkusuz Türk bayan basketbolunun en başarılı ve en kariyerli ismi olan Nevriye Yılmaz ile ilgili çıkan bu söylentiler hepimizi üzdü . Hayri Pekergin gibi Galatasaray Televizyonu'nda da yorumculuk yapmış , camiaya nispeten de uzak olmayan bir kişinin bu tip haberler yapması , haftalar öncesi övgüler dizdiği bir oyuncuyu , bugün bu denli eleştirmesi de işin ilginç bir yanı .


Galatasaray , 2004-2005 sezonundan beri üst üste 3 maç hiç kaybetmedi . Takımımızın kötü gittiği bu dönemde , genel bir formsuzluk tüm camianın üzerinde . Yeneriz , yeniliriz , bunların hepsi gelir geçer . Ancak Galatasaray Kulübü şu anda öyle bir acziyet içindeki , sanırım bu tip haberlere de gerekli reaksiyonu gösteremeyecek . Güdümlü federasyonunun yanlı kararları , çalınan galibiyetler , hakem rezillikleri ve daha nice saygısızlığa maalesef papuç bıraktık . Futbolda hergün medyada malzeme oluyoruz , takımla ilgili ayyuka çıkan iddialarla , birtakım gerçeklerle çalkalanıyoruz , erkek basketbol takımı ile ilgili aynı zamanda milli takımı da çalıştıran hocamız üzerinden vurduruluyoruz ! Nitekim artık sıra bayan basketbol takımına da gelecekti ve beklenen gerçekleşti :)


Artık şaşırmıyoruz bu tip haberlere . Yukarıdaki yorumlarda da yazılanlar gibi " Kurt kocayınca , köpeklerin maskarası olurmuş" . Vurun demişler abalıya , vurmuşlar :) Bizimkisi de o misal işte....
 
Hayri Pekergin denilen zerzavat Galatasaray'ın maçlarında yorumculuk yapmak bir yana, eğer o salona girebilirse yazıklar olsun Galatasaray taraftarına.
 
Nevriye Yılmaz'la konuşmak için kariyer, cv lazım olsa Nevriye'nin karşısına çıkıp tek kelime etmeye cüret edemeyeceklerin talimatlarla yazdığı haberler.

Asıl bize yazıklar olsun, güya koskoca taraftar grubumuz var diye geçinir dururuz. Bir tane açıklama yapılmadı. Tanıdık tanımadık, GS forması giymiş giymemiş sporcular dahi bu yazıya tepki gösterirken başkan sıfatıyla ortada dolaşan adamdan dahi tek kelime duyamadık. Benim asıl korkum Nevriye'nin GS oyuncusu olduğunu bile bilmiyor olma ihtimali.

Bu sıradan bir eleştiri yazısı değil bu baştan aşağı artniyet ve hazımsızlık kokan bir açıklama. 36 yaşında haftada asgari 2 maçta 30'ar dakika süre alan bir oyuncu potaya 2 defa top atmadı diye maç satar olmuş. Nevriye yeri geldi maça çıkmadan para aldı yeri geldi para almadan maça çıktı. 3-5 kuruş için takım satacak kadar da düşmedi ama siz bu yazıyı yazacak kadar düşmüşsünüz.
 
Ya renkdaşlar boşverin Hayri'nin yazısını ciddiye almak o'na prim vermek olur
bahsedilen kişi Türk Kadın basketbolunun Lebron James'i ayarında Büyük NEV , böyle ucuzluklara muhatap olamayacak kadar derin izler bırakmış bir Sporcu , ben inanıyorum hala da bu seneki kötü gidişimizi terse çevirecek kişilerin başında gelicek Büyük Kaptan
 
Adam böylece kendini Türkiye'ye tanıtmış oldu.
Nevriye'yi kullanarak iyi reklam yaptı.
Ama bir daha GS Tv'ye gelirse yönetime had bildirmenin vakti gelmiş demektir.
 
Nevriye, sadece bu maçta değil; Hatay'la başlayan mağlubiyet serisinden beri kötü. Yani, bırakın en efektif olduğu dış şut isabetini; bu şutları atma girişiminde bile, önemli bir istatistiki azalma var. Ama bunu salt Nevriye'nin art niyetine bağlamak, tam bir haksızlık; hatta bu iddianın kendisi bile bir art niyet taşıyabilir...Nevriye'deki bu durum; takımda koç tarafından yapılan taktik bir değişiklik olabilir, Nevriye'de sakatlık sonrası uyum sorunu olabilir, söylendiği gibi yönetimle farklı maddi problemler yaşıyor ve bunun yarattığı mental rahatsızlığın etkisi altında olabilir; yani, olabilir de olabilir...
Şimdi tüm bu ihtimaller göz ardı edilerek; nasıl olur da, bu denli karalayıcı bir iddia, üstelik getireceği hukuki bedeller de ortadayken, bu denli rahat ve pervasızca kamuoyu ile paylaşılır... Hayri Bey kusura bakmasın ama; kendisi, ya her şeyi göze alabilecek kadar Galatasaray ve de sportmenlik sevdalısı bir cesur yürek; ya saf; ya da art niyetli... Sayın Hayri Bey'in saf olma ihtimaline zerre kadar ihtimal vermesem de, kendisini sadece medyadan tanıyor olmamın verdiği matematiksel bir zorunluluk olarak, bu saflık ihtimalini de olaya dahil etmek zorunda kaldım. Varsayabileceğim olacakları kafamda şöyle bir sıralıyorum da: Yaratılan polemik sayesinde: Sayın Hayri Bey ve dergisi, muhteşem bir şekilde gündem olup, acayip reklam yapar; elde maddi kanıt olmadığı için, bir süre sonra yazı kaldırılır ya da mahkemeye gidilir; belki de kuyruk acısı olan gizli teşvikçiler, ellerini ovuşturmaya başlar ve Hayri Bey, siz de isteyerek ya da istemeyerek bu olayın art niyetçisi durumuna düşersiniz... Diyelim ki bir cesur yüreksiniz ve de Galatasaray aşığısınız; yaptığınız bu eylemin yaratacağı kargaşa, Galatasaray Kadın Basketbol Şubesi'ne neler getirir, neler götürür; hiç düşündünüz mü? Unutmamak gerekir ki; "Cehenneme giden yol, iyi niyet taşlarıyla döşelidir"...
Bir de şu durum var tabi: Eğer Ekrem Hoca, bu konu hakkında, kendi sporcusuna sahip çıkan bir açıklama yapmayıp suskun kalırsa; işte o zaman, kafalar acayip karışacak, mideler bulanacaktır. Olaya anında müdahil olmayıp, belli bir zaman içinde gelişmeleri izlemek istemesi bile, düşündürücüdür. Ama, sadece düşündürücüdür!..

Bu olayın vesilesi ile, kafama takılan iki soruyu sizinle paylaşmak istiyorum:
1) Acaba, bu şubenin içinde olduğu bugünkü durum, "Euroleague Şampiyonluğu"na bir ödül mü?
2) Şampiyon biz değil de, ezeli rakibimiz olsaydı; ne olurdu?
Saygılarımla!..
 
Yönetimin satılık bir kalemi dikkate almamasını anlarım, biz kulüp avukatlarımız aracılığı ile hukuki girişimde bulunduk açıklaması beni tatmin eder.

Ama yerli yersiz her konuya müdahil olma potansiyelindeki taraftar gruplarının kaptana yönelik yapılan iftiralara sessiz kalması kabul edilemez. Mesele takım Avrupa Şampiyonu olunca sahip çıkmak değil, mesele yönetim sahip çıkmasa da biz hep buradayız mesajını verebilmektir.
 
"Yeniden Galatasaray forması giymeden önce Nevriye'ye karşı ne hissediyordun?" diye sorsalar verebileceğim yegane cevap nefret olur. Sonradan anladım ki bu güçlü duygunun sebebi çok iyi bir oyuncu olmasıymış. Bükemediğin el... Bükülmüyor diye ben nefret etmeyi tercih etmişim. Şu saatten sonra ise, hangi formayı giyerse giysin, hissedebileceğim yegane şey çok güçlü bir saygı olabilir.

İyi ki doğmuş, iyi ki bu ülkenin sporcusu olmuş; gelecek nesillerin örnek alabileceği, esinlenebileceği bir kariyer modeli yaratmış. Nice senelere....
 
Fb de oynarken bile Galatasaraylılığını hiç gizlemeyen, son 10 yıla damgasını vuran kadın basketbolunun en büyük isimi. Nevriye her zaman kalbimizde yaşayacak.
 
Nevriye Yılmaz'ı aktif basketbol hayatını bitirdikten sonra bu kulüp sınırları içerisinde tutmalıyız ki kıymetini daha iyi anlayalım.
 
Yardımcı Antrenör olarak Ekrem Hoca ile devam etsin.
Bu kulübe şimdi gelmesin.
En iyi tercih Ekrem Memun ile çalışmak onun için...
 
Sahada Nevriye'yi izlerken 36 yaşında dermisiniz? Diğer arkadaşlarından az mı mücadele ediyor? Belki de en çok süre alan oyuncu. Kesinlikle bırakmamalı, 40 yaşına kadar oynasın.
 

Üst