Okan Buruk

Hiç kimsenin bu kadroya böylesine berbat futbol oynatmaya hakkı yok. Avrupada rezil olmadığımız köy takımı kalmadı. Ligde de Rize maçını kalp çarpıntılarıyla bitireceksek, bu takımın teknik direktörü ne yapıyor diye sorarlar adama. O kadar zaman bekledik lâkin yanlışlarından hiçbir şekilde ders almadan inatla hatalarında ısrara devam ediyor. Hâlâ dili dışarda gezen Mertens’in gönlünü yapmanın, oyuna emekli Kaan’ı, veteran Demirbay’ı oyuna sokmanın peşinde. Kendisi bırakmazsa en geç sezon sonu yönetimle birlikte gidecekler.

Rize gibi köy takımını ıkına ıkına yendik diye yine sosyal medyada övülmeye başlanmış. Bugün 1-1 berabere kalsaydık da övülecek miydi? Skor taraftarlığını kenara bırakıp bu takım neden her maç ilk 45 dakikayı çöpe atıyor neden Mertens her maç ilk 11 başlıyor neden Demirbay her maç sonradan giriyor başka girecek oyuncu yokmuş gibi bunları konuşmamız lazım. Doğru yapılmayan şeyleri konuşursak oyunumuzu geliştiririz. Doğru yaptığımız şeyleri konuşmanın bir anlamı yok onları zaten yaptığımız için lideriz ama yapamadıklarımızı da yaparsak o zaman daha iyi şeyler konuşulabilirdi.

Bugünkü 3 puanı “hazır değil” diyerek ilk 11 çıkarmadığı, Avrupa listesine yazmadığı Lemina’ya borçlu.

Umarım bundan sonra formayı ikili ilişkisi iyi olan oyunculara değil hak edenlere verir.

Bu sezon önceki iki sezonki Okan Buruk yok. Eskiden takım form tutması gereken dönemde form tutardı, formayı hak edene verirdi, maçlara yaptığı müdahalelerle oyunu çevirirdi. Bu sezonsa bütün bunların tam tersini yapıyor. Bir insanı ben oldum demek bitirir. Hepimizin her zaman öğreneceği çok şey var, ben böyle istiyorum böyle olacak demekle olmaz. Eğer ben bildiğim gibi devam ederim dersende sonuç Kopenhag Young Boys Alkmaar maçları gibi olur.

Bu sezon önceki iki sezonki Okan Buruk yok. Eskiden takım form tutması gereken dönemde form tutardı, formayı hak edene verirdi, maçlara yaptığı müdahalelerle oyunu çevirirdi. Bu sezonsa bütün bunların tam tersini yapıyor. Bir insanı ben oldum demek bitirir. Hepimizin her zaman öğreneceği çok şey var, ben böyle istiyorum böyle olacak demekle olmaz. Eğer ben bildiğim gibi devam ederim dersende sonuç Kopenhag Young Boys Alkmaar maçları gibi olur.
Buna çok katılıyorum. İlk 2 sezon taraftara güven veren, taraftarın istemediğini yapmayan bir hoca varken şimdi taraftarın istediğini yapmayan, istemediğini yapan bir Okan hoca var. Haliyle taraftar da eskisi gibi destek vermiyor. Çünkü bir insanı "oldum" egosu kibiri bitirir. Maalesef son 2 şampiyonluk Okan hocanın egosunu inadını artırmış her şeyi bildiğini, iyi yaptığını sanıyor. Bu yanlıştan dönmesi ve 2023 model hocaya dönmesi gerekiyor. Fatih hoca da bunu çok yapardı kimse benden iyi bilemez egosu yüzünden başarılı olduğu kadar rezil kepaze olduğu sezonları da çoktur. Kibir gerçekten insana en büyük zararı veren belki de en büyük olgu. Bir insanın "ben artık oldum" demeden kendini sürekli geliştirmeye devam etmesi lazım.

Okan hocam mertensin 90 dakikayı kaldıramıyor olması dikkatinizi çekmezmi?Kaan, Berkan, kerem bunlar takımı kurtaracak oyuncularmı ALLAH aşkına.nedir bu inat? Bu takım tamam zor maç ama Rize'de 86ya kadar bizi kalpten götürecek bir futbol oynamak zorunda mı?ilk iki sezonki Okan hocam nerede ? Futbol bilgine diyeceğimiz yok.amma velakin bu inat ,ve ısrarın hem sana hem camiaya en önemlisi 40 milyon taraftara zarar verecek diye korkmuyor değiliz.

Okan hoca şampiyon olduğu 2 senede sadece saha içi ile uğraştı. Erden Timur onun işini inanılmaz kolaylaştırıyordu. Erden Timur'un gidişi en çok onu yordu. Yönetim çoğu zaman susunca saha içi dışında birde saha dışında mücadele etti. Hakemi ile ayrı, rakip td si ile ayrı, rakip başkanı ile ayrı uğraştı. Bu da onu bence çok yıprattı. Geriye gitmesinde ki en büyük etkenin bu olduğunu düşünüyorum.

Eksiklikleri tabiki var. Daha öncede yazdım. Teknik ekibini nicelik ve nitelik olarak güçlendirmeli. Bazı inatlarından vazgeçmeli. Ama bence en büyük neden Erden Timur gibi bir yönetici eksikliği ve saha içi ile birlikte saha dışında da mücadele etmesi.

Umarım rakip td sine gelecek hafta gereken dersi verir.

Okan hoca şampiyon olduğu 2 senede sadece saha içi ile uğraştı. Erden Timur onun işini inanılmaz kolaylaştırıyordu. Erden Timur'un gidişi en çok onu yordu. Yönetim çoğu zaman susunca saha içi dışında birde saha dışında mücadele etti. Hakemi ile ayrı, rakip td si ile ayrı, rakip başkanı ile ayrı uğraştı. Bu da onu bence çok yıprattı. Geriye gitmesinde ki en büyük etkenin bu olduğunu düşünüyorum.

Eksiklikleri tabiki var. Daha öncede yazdım. Teknik ekibini nicelik ve nitelik olarak güçlendirmeli. Bazı inatlarından vazgeçmeli. Ama bence en büyük neden Erden Timur gibi bir yönetici eksikliği ve saha içi ile birlikte saha dışında da mücadele etmesi.

Erden Timur gittikten sonra yanlis transferler de cok yipratti bizi. Devre arasi gelen Frankowski ve Eren Elmali, Lemina sezon basindan beri olsaydi su an farkli seyler konusuyorduk bence.

Yönetimin Sallaiyi avrupa listesine yetistirmemesi bile büyük rezalet aslinda.

Morinho, Ali Koç gibi isimler kaosla besleniyor. Bu isimlere cevap vermek ya da vermeye çalışmak onların ekmeğine yağ sürmek demektir. Bu karakterdeki ve psikolojideki insanlara cevap vermek onların oyununa gelmektir bunun yerine sessiz kalmak bence güçlü mesajlardan birisidir. Cevabı da sahada oynadığın oyunla çok daha güçlü bir şekilde verirsin. Maçtan sonra ya da sezon sonunda şampiyon olunca gereken cevabı konuşana değil oynayana ve kupayı alana bakın dersin herkes mesajı alır ve kimsede ses çıkartamaz. İlla ki de hemen cevap verecem diyorsanda çıkıp elindeki kanıtlarla konuşursun o zaman taraftarda yönetimin gücünü görmüş olur. Yoksa birbirine laf atma söz söyleme o öyle dedi bu böyle yaptı demekle hiçbir yere varılmaz.

Yönetimin sessiz kalması saha dışı etkenler hepsine katılıyorum. Ama şöyle bir durum var takımın sezon başından beri ne oynadığı belli değil üçlü mü dörtlü mü beşli mi oynuyor kimse hiç bir şey anlamıyor. Oyuncular bir türlü yerlerinde oynayamıyor ya da oynamıyor. Sezon başında alınan oyuncuların ikisi biri kronik sakat diğeri rakip dokunsa düşüyor ve bu iki oyuncuya çok fazla bonservis ödendi ve ödenecek. Zaten devre arasında bu kadar çok transfer yapılıyorsa bu da sezon başı planlamasının ne derece yanlış olduğunu bize gösterir. Futbol takımımızda basketbol takımımıza döndü kervan yolda düzülür mantığıyla hareket edilmiş.

Şampiyon yapsa da gitmeli artık. Kaç aydır adam gibi futbol izlemeyi unuttuk. Az Alkmaar gibi 20 yaş ortalamasıyla oynayan vasat takıma 2 maçta da ezildik. Önceki sezonlar Icardi kurtarmıştı kendisini. Bu sene o da olmayınca kurtaracak kimse kalmadı. Yatsın kalksın Icardi'ye dua etsin senin sayende beni büyük hoca sandılar diye.

UEFA maç sonu açıklama yapsa, şu maçın tekrarı olsa yine kaybedersin. Hadi UEFA'nın başında Galatasaraylı biri olsa, şu maçı ÜÇÜNCÜ defa oynatsa YİNE KAYBEDERSİN ! Hadi darbe yapılsa UEFA ele geçirilse, AZ takımı değil de KİEV ile 2 maçlı bir eleme yapılsa YİNE KAYBEDERSİN !
Rakip takımın tribünleri hocası futbolcuları hepinize deplasmandaki ilk maçta küfür etse , hakaretler etse saldırsa, İstanbul'da hırs yapıp yine KAZANAMAZSIN !
Düştüğün durum, elendiğin takımlar içler acısı ! Daha fazla ne kendini ne bizi rezil et. Mayısın sonunda teşekkür edilmeli.

UEFA maç sonu açıklama yapsa, şu maçın tekrarı olsa yine kaybedersin. Hadi UEFA'nın başında Galatasaraylı biri olsa, şu maçı ÜÇÜNCÜ defa oynatsa YİNE KAYBEDERSİN ! Hadi darbe yapılsa UEFA ele geçirilse, AZ takımı değil de KİEV ile 2 maçlı bir eleme yapılsa YİNE KAYBEDERSİN !
Rakip takımın tribünleri hocası futbolcuları hepinize deplasmandaki ilk maçta küfür etse , hakaretler etse saldırsa, İstanbul'da hırs yapıp yine KAZANAMAZSIN !
Düştüğün durum, elendiğin takımlar içler acısı ! Daha fazla ne kendini ne bizi rezil et. Mayısın sonunda teşekkür edilmeli.
Pazartesi kaybederse gider.

Hocam geçen sene Molde ile oynadığımız 2.maçtan beri 2 sezonda seninle denk olan takımlar karşısında Avrupa'da en az 10 maçta vasat sonuçlar aldın.Sonuçtanda bağımsız vasat oyun ortaya koydun.

Pazartesi günü derbiyi kazanalım,bugün konuşmaya cesareti olmayan arkadaşlarımız,burada millete şımarık deme cüretinde bulunan büyüklerimiz gelip bıdı bıdı yapacaklar.Birazcık kendimizle barışık olalım.

Yahu sadece Muslera takıntısını bırakıp Günay'a 2 MAÇ şans verse şu an burada bile değildik. Düşünmeyin, düşündükçe kafayı yersiniz. 3 ay sonra Uruguay'a yerleşecek adamın altına paspas olacağım diye koca Galatasaray'ı mahvetti ! Günay'dan da helallik alması lazım ki bu akşam bu stattan sağ salim çıkabildi.

Rize maçında transferine karşı çıktığın, “hazır değil” diyip gol yiyince apar topar sahaya attığın Lemina sayesinde rezil olmaktan kurtulmuştun. Bu maçta da sezon başından beri her topu içeri alan papazın Muslera üzülmesin diye aylarca yedek bıraktığın Günay sayesinde rezil olmaktan kurtuldun. Bir sürü seçenek varken Hamza Hamzaoğlu olmayı seçtin. Kredin biteli çok oldu.

Okan Buruk: "Alkmaar'a karşı 2 maçta da kadromuzun daralması, sakatlıklar, statü gereği yazamadığımız oyuncular tura tutunamamızı sağladı. Avrupa serüveni bugün sonlandı.3 gün arayla 2 maç oynadık. Sevindirici tek yan sakatlık olmamasıydı bugün. Sakatlık tehlikesi olan oyuncularımız vardı. Davinson Sanchez, Torreira. Rakibimiz maç oynamadı. Onlar biraz daha diriydi. Genel performans olarak kendi kalitemizin altında kaldık."