Okan Çevik'in açıklaması

"Milli duygulara kapıldık, hata yaptık"

http://www.ntvmsnbc.com/id/25023107/

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü'nde erkek basketbol takımındaki Cemal Nalga skandalında hatası olduğu gerekçesiyle görevine son verilen antrenör Okan Çevik, spor kamuoyundan özür diledi ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olayın kamuoyuna yanlış aksettirildiğini ifade eden Çevik, bu hatalı davranışın Beko Basketbol Ligi'nde ya da Türkiye Kupası'nda cezalı bir oyuncuyu oynatarak, haksız bir avantaj yakalamaya yönelik olmadığını savundu.

Çevik, ''Oyuncumuza verilen cezanın niteliği itibariyle, sezon öncesinde tamamlanması için böyle bir uygulamaya gerek olmadığını belirtmek isterim. Bu talihsiz olay, tamamen milli duygular nedeniyle kapıldığımız heyecan ve hezeyan nedeniyle meydana gelmiş olup, niyet itibariyle Galatasaray adına ve ruhuna leke düşürmek amacında değildir. Sezon öncesi, hazırlık amacıyla 16 Eylül tarihinde Cibona Zagreb ile yaptığımız Uluslararası İstanbul Cup Turnuvası maçında, oyuncumuz Cemal Nalga, rakip takımdan Jamont Gordon ile tartıştığı için diskalifiye edilmiş ve tedbirsiz olarak Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir. Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından bu oyuncumuza 5 maç ceza verildi ve 24 Eylül tarihinde tarafımıza tebliğ edildi. Ceza verildiği tarihte Deutsche Bank Skyliners ve EnBW Ludwigsburg takımlarıyla hazırlık maçları yapmak üzere Almanya;daydık. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılandık. Diğer kulüplerin taraftarları olan gurbetçilerimiz dahi üzerlerinde kendi takımlarının formaları ile gelip sevgilerini gösterdiler. Aynı şekilde, orada yaşayan Türklerden olduğu kadar Galatasaray adından dolayı Almanlardan ve diğer yabancılardan da büyük ilgi gördük. Avrupa'da adeta Türk olmanın bir markası haline gelmiş Galatasaray Kulübü'nün takımı olarak hem Türklerden, hem de yabancılardan gördüğümüz yoğun ilgi ve sevgi hepimizi derinden etkiledi. Öyle ki oynayacağımız müsabakalar, aslında sezon öncesi yapılan sıradan hazırlık maçları olmasına rağmen, oyuncularımız ve teknik heyet olarak bizde adeta Avrupa'da oynayacağımız bir kupa maçı, hatta milli maç baskısı oluşturdu. Temel amacı takımın eksiklerini görmek ve tamamlamak olan sezona hazırlık maçlarını, mutlak kazanmamız gereken mücadeleler olarak görmeye başladık. İçine girdiğimiz bu psikoloji ve ruh hali nedeniyle yoğun bir kazanma arzusuna kapıldık ve çok büyük bir hata yaparak, eksik ve sakatımızın fazla olmasından dolayı, takımı güçlendirmek adına, cezalı durumdaki oyuncumuzu sakat olan diğer oyuncumuzun forması ile oynattım'' dedi.

Okan Çevik, Cemal Nalga'nın, sezon başlamadan önce yapılan özel bir müsabakada ceza aldığını, o nedenle bu cezasını, hazırlık maçlarında oynatılmayarak da çekebileceğini hatırlatarak, ''Eğer sezon başlamadan oyuncunun cezasını tamamlamak amacı güdülseydi, birkaç gün içinde beş hazırlık maçı yapılarak, söz konusu ceza doldurulabilirdi. Bu üzücü olay, Cemal Nalga'ya verilen cezayı çiğnemek amacıyla değil, Almanya'da, Alman takımları ile oynamamızdan, orada yaşayan vatandaşlarımızın ve diğer milletlerden insanların Galatasaray adına ve takımımıza gösterdiği yoğun ilgi ve sevgiden dolayı girdiğimiz milli duyguların oluşturduğu yoğun motivasyondan kaynaklanmıştır'' ifadelerini kullandı.

Tek amacının, takımına gösterilen desteğe yaraşır bir mücadele gücüne sahip olmaya çalışmak olduğunu ifade eden Çevik, ''Sportif ruha ve Galatasaray'ın geleneklerine aykırı şekilde, herhangi bir haksız kazanımın peşinde asla olmadım. Her şeye rağmen taraftarımızdan ve tüm spor kamuoyundan, bu yaşananlar için özür dilerim'' diye konuştu.


kolay tabii milliyetçiliğe sığınmak... vatan millet sakarya her şey mübah...
 
Re: okan çevik'in açıklaması

Sana küstür git lan diyesim geldi...
Milli duyguymuş.
Salağım ben desen daha inandırıcı olurdu.
 
Re: okan çevik'in açıklaması

salak bi aciklama olmus bu kadarida pes ....patagonyada takim yonetmiyosun okan efendi...koskoca Galatasaray !!!
 
Re: okan çevik'in açıklaması

Özrü kabahatinden büyük olmuş. O zaman neden bu maçları Cemal Nalganın cezası nedeniyle oynamadığı maçlar olaraka federasyona yedirmeye kalkışmışlar? Böyle komik bir açıklama olamaz. Yazıklar olsun ya. Kendi başınızı yediniz bide klübü iki paralık ettiniz.
 
Re: okan çevik'in açıklaması

takımı güçlendirmek adına, cezalı durumdaki oyuncumuzu sakat olan diğer oyuncumuzun forması ile oynattım'' dedi.


şunu demiş olması en azından yönetimin gerçek anlamda bu olayda parmağının olmadı konusunu gündeme getirir. buda klübe değil kişilere verilen bir ceza olmasını sağlar. (temennim)
 
Re: okan çevik'in açıklaması

Yazık.

Geçen yıl Kursk maçından itibaren Okan Bey'in açıklamaları antipati yaratıyordu bende. Bu da sonuncusu. Afiyet olsun.

Kariyeri sekteye uğrayan Nalga, istifa eden Şardan ve yaşadığımız nahoş durumda üstüne bonus oldu.

Şu zihniyetin kulübün üstünden elini çekeceği günü de görecek miyiz acaba?
 
İçine girdiğimiz bu psikoloji ve ruh hali nedeniyle yoğun bir kazanma arzusuna kapıldık ve çok büyük bir hata yaparak, eksik ve sakatımızın fazla olmasından dolayı, takımı güçlendirmek adına, cezalı durumdaki oyuncumuzu sakat olan diğer oyuncumuzun forması ile oynattım'' dedi.



kazanmak için sevseydik yıllardır basketbol şubesinin peşinde olmazdık bre uyanık...
 
Gerçekten bu sene küçülmeye gitmişiz.İnsanların gözünde sahtekar bi erkek basketbol şubesi var.Gerçekten küçüldük ama gereğinden fazla...
 
Allahım her açıklama biraz daha hayal kırıklığına uğratıyor beni...Ulan bu nasıl bahane,Allahım bu beyindeki bir insan Koskoca Galatasaray camiasının basketbol takımına nasıl Koç olur...Sezon başında küçülüyoruz demişlerdi,demek ben yanlış anlamışım...Allah'ım aklıma mukayet ol...Yokmudur aramızda bir alim bir büyük bana yardımcı olsun durumum hakikaten vahim...Birşeyler söylesin yüreğime su serpsin...Yokmudur aramızda böyle biri...
 
Bulursan bana da haber ver Ali Abi.

Galatasaray'ın hali ortada işte. Kimlerin elinde yıllardır oyuncak olduğu, o oyuncak sahiplerinin kimleri bu kulübe sokmak istediği ve soktuğu ortada.
 
Yarın Ayhan Şahenk'i tıka basa dolurursk o zaman, taraftarın müthiş kazanma isteği sebebi ile Koray Mincinözlü ve Okan Çevik takımın hocasız çıkmasına tahmmül edemeyip takımımızın başında çıkabilirler. içlerindeki bu GS sevgisi yok mu...
 
sühan cem' Alıntı:
Yarın Ayhan Şahenk'i tıka basa dolurursk o zaman, taraftarın müthiş kazanma isteği sebebi ile Koray Mincinözlü ve Okan Çevik takımın hocasız çıkmasına tahmmül edemeyip takımımızın başında çıkabilirler. içlerindeki bu GS sevgisi yok mu...
Taraftarın onları görmeye tahammülü yokken nası mantık bu? Hem maç deplasmanda evimizde değil. Salonun az kısmı bizim olur sadece.
 
sühan cem' Alıntı:
Yarın Ayhan Şahenk'i tıka basa dolurursk o zaman, taraftarın müthiş kazanma isteği sebebi ile Koray Mincinözlü ve Okan Çevik takımın hocasız çıkmasına tahmmül edemeyip takımımızın başında çıkabilirler. içlerindeki bu GS sevgisi yok mu...
Nasıl yani?

Yönetimin gönderdiği kişiler, takımın başına mı geçecekler kendi istekleriyle?
 
Eren Aydın' Alıntı:
[quote="sühan cem":3e6wotzo]Yarın Ayhan Şahenk'i tıka basa dolurursk o zaman, taraftarın müthiş kazanma isteği sebebi ile Koray Mincinözlü ve Okan Çevik takımın hocasız çıkmasına tahmmül edemeyip takımımızın başında çıkabilirler. içlerindeki bu GS sevgisi yok mu...
Taraftarın onları görmeye tahammülü yokken nası mantık bu? Hem maç deplasmanda evimizde değil. Salonun az kısmı bizim olur sadece.[/quote:3e6wotzo]

ben orda cinas yaptım. kim görmek isterki onları. ama öyle bir açıklama yapmış ki. gurbetçi taraftarlarımız yoğun ilgi gösterince, kazanma isteği duyunca, onlar da böyle bir rezaleti yapmak zorunda kalmışlar..
 
Sühan abi orada gönderme yapıyor Okan çevik demişya milli duygularla böyle birşey yaptık,kazanma isteğinden dolayı o olaya gönderme yapıyor.
 

Üst