Olympiakos Deplasmanı, Pire Zirvesi..

Bu pek de kolay bir iş değil, bir kere bu konuda tecrübemiz yok.
Edirne deplasmanına gitmeye benzemiyor maalesef, ama olmayacak şey de değil.

Sabah Emir hoca ile görüştüm, klubün şimdilik böyle bir tasarrufu yok.
Fakat maç biletleri konusunda bizden yardımlarını esirgemeyecekler.

Şimdilik kafamızda böyle bir niyet var, farklı talep sayısına göre de alternatifler oluşturmaya çalışıyoruz.
Gerçekten elini bu işin altına sokacak, gitmeye niyetli bir kitle çıkarsa ortaya, bu organizasyonu yapmak istiyoruz.

Başarı şansımız düşük, ama denemek istiyoruz,
Tüm öneri ve yardımlarınızı da ivedi bir şekilde bekliyoruz.
Gelecek hafta içine kadar işin mümkünatı belli olacaktır.

Fakat düşüncesi bile öyle güzel ki,
Düşünsenize son dakikaya onde giriyoruz Atinada,
Atkilar cikariliyor ve pinarbasi basliyor,
Truvaya yeni film cekilir artık karsi kiyida..

Nerden nereye...

Olmaması için hiçbir sebep göremiyorum. Sadece iyi bir planlama. Yoğun şekilde düşünmek lazım bunu.

Bizim de Atina'ya gitme düşüncemiz gelişmişti. bununla ilgili küçük bir araştırma yapmıştım.

evvela maç tarihi halen belli olmadı ve 5-10 gün sonra belli olacak gibi. maç 29 şubat çarşamba günü ya da 1 mart perşembe oynanacak. otobüs ile bu yolculuk en ucuza geliyor. metro ve derya turizm atina'ya seferler düzenliyor.

bir takım araştırmalardan sonra şöyle bir masraf tablosu oluştu.

evvela vize masrafı: 60 Euro
vize işlemleri için foto-seyahat sigortası vb işler: 50 TL
yurt dışı çıkış harcı : 15 TL
Otobüs ücreti gidiş-geliş: 130 + 150= 280 TL (internet fiyatları 10ar TL daha ucuz.)
Otel Ücreti (Çift kişilik oda fiyatı 1 gece): 20-30 Euro
Maç Bileti: 15-20 Euro
+ yemek-içmek ve benzeri ihtiyaç harcamaları

Vize işlemleri için Yunanistan İstanbul Konsolosluğunun sitesi alttaki linkte:
http://www2.mfa.gr/www.mfa.gr/Autho...ateKonstantinoupoli/tr-TR/Visa/Schengen+Visa/

Otobüsü A.Albayrak'tan talep ettiğimizde hele böyle bir ortam oluşmuşken reddetmez herhalde. Konaklamadan da geri dönersek masrafımız yarı yarıya düşer. İşte o zaman neden olmasın :)
Sportif bir karşılaşma için de pasaport gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa temin etme süreci ve ücreti ne kadardır?

Dayım İstanbul'da uzun zamandır turizmcilik yapıyor, Yunanistan da götürdüğü ülkelerden. Pire'ye gitti mi hiç bilmiyorum ancak gitmediyse bile yardımcı olabileceği konular olabileceğini düşünüyorum. Görev düşmesi konusunda elimden geleni yapabilirim.

Bence muhakkak a.albayrak ile konuşmalıyız. Otobüsü ordan ayarlasak, konaklamada yapmazsak maliyeti çok ucuza kapatabiliriz. Burda aek ile yaptığımız bayanlar voleybol maçında 500 yunan geliyorsa bizde oraya bir şekil gidebilmeliyiz.

İznim olsa kesinlikle gitmek istediğim bir organizasyon olurdu. Yıllık iznim olmadığından malesef imkansız ama buradan gidecek arkadaşlar olursa minnettar olurum onlara.

Forumda İzmir'li arkadaşlar vardır muhakkak. Ben de İzmir'den gidiş yollarını araştırdım. Eğer ki bu organizasyon olursa ve buradan bizde katılabilirsek orada buluşabiliriz sanırım.

İzmir'den Çeşme'ye gidiyoruz. Oradan Chios'a giden vapurlara atlıyoruz. 45 dk sürüyor. Fiyatı gidiş-dönüş 30€. 17.00'de kalkıyor. 17.45'te varıyor. Dönüş 8.30'da. 9.15'te Çeşme'ye varış.

Chios'ta Piraeus'a giden büyük yolcu gemilerine atlıyoruz. Saat 22.00'de kalkıyor. Sabah 7.00'de varıyor. Fiyatı gidiş-dönüş 90€ yataklı, 64€ koltuk. Dönüş. 19.00'da. Chios'a varış 4.20.

Bende öyle biliyodrum çünkü günübirlik ziyaretlere vize istenmiyor diye.

Ben de biraz araştırma yaptım ve iki turizm şirketiyle konuştum ancak böyle bir şeyden haberleri yok. Yanlış ya da doğru diyemiyorum ancak iki şirkette "öyle bi şey yok" dediler.

Pire'ye gidebilmek için iki yol varmış. Birincisi uçakla Atina, ondan sonra 15 dakikalık bir otobüs yolculuğu. İkincisi ise Ediz abinin bahsettiği Sakız adası üzerinden Pire. Deniz yolu için 100 euro civarı bir paradan bahsettiler ancak her gün yokmuş deniz yolculuğu, önceden haber verirseniz ayarlarız büyük ihtimal dediler. Maçın tam tarihinin ve saatinin belirlenmesi gerekiyor sanırım önce.

Eğer günlük vize olayı doğru değil ise konsolosluğa başvurduktan 3 gün sonra vize çıkıyormuş. Az zaman kaldığı düşünülürse kısa zaman olması çok iyi. Vize için istenilen belgeler de schengen vizesiyle aynı belgelermiş.

Otel falan için de bir kaç uygun otel gösterdiler ancak onu konuşmak için erken sanırım, çok üstünde durmadık zaten henüz.

--

Bu arada Meis'e giden bir arkadaşım var, malum Meis Antalya/Kaş'ın hemen karşısı. Günübirlik gitmelerine rağmen onlardan da vize istemişler. Dipnot olarak kalsın.

(İlk defa yazıyorum; bu konuya kısmetmiş :)

Yazın Yunan adalarına girişlerde ekonomik sıkıntıları yüzünden gelen turist gruplarına istisnai davranabiliyorlar (ki bize davranmamışlardı!) ancak benim bildiğim kadarıyla "günübirlik giriş çıkışlarda vize gerekmez" diye yazılı bir kuralları yok. Ayrıca şehre akın eden Galatasaray taraftarlarına hiçbir kolaylık göstereceklerini zannetmiyorum :)

Benim kişisel fikrim Schengen'siz durum zor...

Hocam bu kadar zorsa bu Aek taraftarı nasıl 500 kişi gelebildi.Hadi onu geçtim 2 yıl önce 2.500 Paoklu gelmişti İstanbula adamlar yolda bile herkese saldırmıştı...

Mutlaka kulübün bir organizasyon düzenlemesi gerekiyor.Gemi işi olcağını sanmıyorum en iyisi otobüsle gidip gelmek.Otobüs işinide büyüklerimizin yardımını bekliyoruz :) Abdürrahim başkanım duy bu taraftarın sesini :)