Ömer Aşık

Pota altı savunmasında yetersiz olduğumuzu ve transferin şart olduğunu dşünüyorum ama lokavt oyuncusu da bize ne kadar katkı sağlar meçhul. karışık iş , hocaya güvenmek lazım karar ne olursa olsun.

Pota altı savunmasında yetersiz olduğumuzu ve transferin şart olduğunu dşünüyorum ama lokavt oyuncusu da bize ne kadar katkı sağlar meçhul. karışık iş , hocaya güvenmek lazım karar ne olursa olsun.
Hayır yetersiz değiliz ama Euroleague için 3.ncü uzun şart.Malum çok iyi uzunlarla eşleşecek Andric ve Furkan.Onların elbet savunurken faul problemine gireceği,yorulacağı,formsuz olacağı günler olacak.3.nci pivotumuz Sertac malesef henüz Euroleague seviyesinde değil.Oda girdikten sonra Lorbek ona 2dkda 3 faul aldırtır.Yoksa Andric ve Furkan hafta 2 maçta çok sıkıntı yaşamaz ama Euroleague sertliği çok yıpratır onları.Çünkü savunmaları ikisininden iyi.Ama yorgunluk durumu olur malesef.

Furkanın suresinden çalacak yeni gelecek 5 numara..ve ben furkanın 1 2 sezon sonra 2 tane omer aşık edeceginni düşünürek ömer aşık hamlesine gerek olmadıgı kanısındayım..furkana sadece birazcık sabır.

eurolig takımlarının uzun rotasyonlarına bakın 2 kişilik 5 numara rotasyonu olan kaç takım var ben sertaça güvenmiyorum ve ondan dolayı bir 5 numara lazım net şekilde efes de barac-batis-ermal var 5 numarada ülkerde oğuz-kaya-vidmar var yani mesele bizim uzunların yeterliliği değil 3.uzun şart furkan gelecek vaadediyor ama eurolig de 20-25 dk süreler alması ne kadar doğru. bir 5 alalım uzunlar ortalama 15er dk oynarlar yıpranmazlar da

Maçın tamamını 1saat 20dklik videoyu 3 defa seyrettim.
Pota altı avantajlarımızı herkes biliyor ben dezavantajlarımızı yazıyım.
1-Luksa ve Furkan 3.çeyregin 5.dakika varken 2side 3 faulunu almıs bulunuyordu.Allahtan o dakikalarda gömülü savunma oynarken Rytasın 3lükleri girmedi yoksa 3lük savunmak için on savunmayla arkada daha kötü duruma düşebilirdik.
2-Valanciunas pota altında her top buluştuğunda sürekli ya potaya kadar gitti yada faul yapılmak zorunda kalındı.
3-Rytasın maçın başında bulduğu 6 sayıda Rice'tan geldi.Nedeni 2li oyundan sonra potaya kadar gidip turnikeli kolay sayılar buldu.
Bencede 1 pivot daha gerek herkes Sertaçı buralarda oynayamaz diyor ama Furkanda Eurocup Euroleague hiç oynamamıs bir oyuncu yavas yavas olcak isler bunlar.Dediğim gibi böyle en fazla 20 en az 10 dakika sure alacak skor katkısından çok ribaund ve pota altını karartan bir ihtiyacımız var.Ama Oktay hocanın belirttiği gibi 2.10 boyu var diyede 1 adam alcak halimizde yok 3milyon Euro para verecek hiç yok.

euroligin altın standardı,oyuna dahil olabilecek çapta 5 uzundur.4 uzun yeterli olmayabiliyor,belli seviyenin üzerinde.furkan-andric-ömer aşık(zaza pachulia)-cevher-songalia,final four yolunda rakiplere sıkıntı yaratabilecek bir uzun rotasyonu olur.bizim siena ile barcelonayı rakip olarak görmemiz lazım.küçük düşünerek bir yere varamayız.basketbolun üstad ismi yalçın granit, bugün açık bir şekilde takımımızın final four adaylarından biri olduğunu deklare etti.final four istanbulda yapılıyor iken bu ivmeyi arttırabilmek oldukça mantığa uygun.

Ben de kesinlikle iyi bir 5 numaraya ihtiyacımız var. Ömer Aşık'ın serbest atış yüzdesi ve kesin gidecek olması beni düşündürürken Enes ismine daha sıcak bakıyorum daha doğrusu. Ama inşallah sağlam birini alırız da tıpkı geçen sene yaptığımız gibi keşkeleri çekmeyiz.

Enes'in lokavt sona erince kalma ihtimali sıfır bence! NBA'in pazarlaması açısından düşünün, draftta 3. sıradan seçilmiş bir oyuncuyu, üstelik de Türk olması vs. gibi yan unsurlar varken muhakkak seyirci ile buluşturmak isteyeceklerdir...

ömer aşık iyi transfer olur mutlaka.ama eğer seçme şansımız varsa enes kanter tercih edilmeli bence.çok iyi bir birebiri var enes'in.savunmada zaten sıkıntısı yok gibi takımın.tabiki eurolegue için yetmeyebilir ama aranan ismin enes kanter bana göre.ayrıca sert ve ribaundcu bi uzun aynı zamanda.tabi kim gelirsi gelsin sezon sonuna kadar kalmalı.

Enes'in lokavt sona erince kalma ihtimali sıfır bence! NBA'in pazarlaması açısından düşünün, draftta 3. sıradan seçilmiş bir oyuncuyu, üstelik de Türk olması vs. gibi yan unsurlar varken muhakkak seyirci ile buluşturmak isteyeceklerdir...
Enes kalmak isterse kalır.Ricky Rubio örneğinde görüldüğü gibi..

zaza paculha diye bir söylenti de var yalnız. bugün haberturk gazetesinde okudum. üstelik haber zaza paculhanın da türkiyede oynamak istediği şekilde verilmiş galatasarayın tekifinden sonra. yani gazeteye göre zaza paculha büyük birihtimalle galatasarayda. her ne kadar inandırıcı bulmasamda

ömer bu kadar kötü serbest atış atarsa takımın dengesini bozabilir. stratejik faullere maruz kalmamız önemli maçlarda oyunun elimizden gitmesine neden olabilir.