• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Ömer Yalçınkaya

Üç senedir futbolda şampiyon olan diyoruz da üç senedir şampiyon yapan bu kadroyu kuranın kendisi mi yoksa Florya Projesi'nde anlaşamayıp gönderdiği kişi mi olduğunu unutuyoruz. Futboldaki bütün başarı kadro iskeletini oluşturan Erden Timur'undur. Aksi halde yan branşlarda kendi zihniyetinden nasıl felaket yöneticiler atadığını görüyoruz. Seneye nasıl transfer yapacak çok güvendiği yöneticiler merak ediyorum.

Ayrıca Galatasaray futbolda hep iyiydi, en kötü dönemlerinde bile ligde şampiyon oldu bunu başarı kabul etmek tuhaf. Avrupa'da ne yaptık? Yan branşlarda ne yaptık? Olayı basketbola indirgemek komik. Bunun yanında dönem değişiyor. Yan branşlarda başarısızlığı kaldırabilecek zamanda değiliz. 100 sene aynı zihniyette ilerleyelim o zaman bir başkana başarılı demek için. Geçelim.
Bu kulüp futbol ile dönüyor hocam.

Bu kulüp futbol ile dönüyor hocam.

Size göre öyle bana göre değil. Bir zamanlar için haklısınız ama o devirler değişti. Bu kafayla devam ederse bu kulüp yakında itibarı falan kalmaz sadece futbolda iyi spor kulübü olarak adının hakkını veremiyor diye dillere düşer ki düşmeye az kaldı. Dursun Özbek'in çıkıp Galatasaray Türkiye'nin en büyük spor kulübüdür laflarını artık birkaç lise üyesi dışında alkışlayan bile yok.

Size göre öyle bana göre değil. Bir zamanlar için haklısınız ama o devirler değişti. Bu kafayla devam ederse bu kulüp yakında itibarı falan kalmaz sadece futbolda iyi spor kulübü olarak adının hakkını veremiyor diye dillere düşer ki düşmeye az kaldı. Dursun Özbek'in çıkıp Galatasaray Türkiye'nin en büyük spor kulübüdür laflarını artık birkaç lise üyesi dışında alkışlayan bile yok.
Nasıl değil hocam? Buralara harcadığın paralar nerden geliyor sanıyorsun? Saçmalıyorsun.

Futbolda gelir fazla.
Bunu herkes zaten kabul ediyor.
Ama mevcut borcun büyük kısmının nedeni de futbol.
Bunu da kabul etmek gerekiyor.
Basketbola en az 20-25 milyon Euro bütçe gerekiyor diye düşünüyorum.

Harcanan paranın birçoğu vergi iadesinden geliyor.

Sonuçta geliyor mu evet? Öyle bakmak lazım. Futbolda da çok farklı yerden para geliyor illa bunu hesaba katacaksak. Dolayısıyla bu branşlarda şampiyonluğa oynayacak kadrolar kursak bir şekilde harcadığımızın 3/4 ünü çıkarırız en kötü ihtimalle. Futbolda geçen sene sponsorlar özellikle de uzun vadeli sözleşmelerle isim hakkı vs satmasak elde edeceğimiz zararın haddi hesabı var mıydı? İcardi, Osimhen, Torreria, Sanchez 4lüsü zaten ŞL'den gelen parayı maaş olarak alıyorlar.
3/4'unu çıkaramazsın bir bransda harcadığın paranın yarısı çıksa bütçeler tavan olurdu. Fenerin borca batma sebebi de bu yan branşlara yapılan anormal yatırımlar. Sadece son dönemlerde kulüpler oyuncu maaşları olsun ve diğer transferlerde ki vergilerin paraları amatör branşlara aktarilmasiyla biraz arttı bütçeler yoksa bu rakamlarda hayaldi.

Peki bu sene erkek basketbolda neden hiç zarar etmedik? Hani 3/4 ünü çıkaramıyoruz ya? Euroleague'den öyle 1-2 milyon euro falan gelmiyor artık maçlardan gelen galibiyet ödemeleri, yayın gelirleri, sponsorluk, bilet vs birçok şeyi toplayınca 10 milyon euroya yakın çıkarıyorsun. Sen de kur 12-13 milyon euroluk kadro yeter. İlla Real Madrid gibi 40-50 harcayalım demiyoruz.

Vergi vs. beni ilgilendirmez diyorum sonuçta bu devlet tarafından veriliyor mu? Evet. Verilme amacı belli mi? Yine evet. Verildiği durumda yatırımı arttırmamak kadar saçma bir karar olamaz. Yatırımın arttığı yerde de rekabetçi olmayan takımlar kurmak kadar manasız bir şey olamaz.
Kim demiş zarar etmedik diye yayın geliri mi var kulübün basketbolda. Kulüp geliri sponsor o da 2 3 milyon dolar seviyesindedir anca biraz iddia gelirleri biraz da şampiyonlar ligi.

Galatasarayın gemisi futboldur o gemi su alırsa je yönetim kalır nede bütçeler şuan sponsorlar yüksek reklam gelirleri veriyorsa o da kulübün başarılı olduğu içindir ve tüm ülke de tapilan oyuncuları olduğu içindir. Voleybolda istersen dünyanın en önemli 6 oyuncusunu getir gene zarar yazar basketbolda da reklam sponsor geliri alman için anca nba'den lebron James ayarında oyuncular getirmen lazım o da imkansız o yüzden amatör branslarda katililan turnuvaların gelirleri artmadan gelir dengesi kurmak imkansız.

Peki bu sene erkek basketbolda neden hiç zarar etmedik? Hani 3/4 ünü çıkaramıyoruz ya? Euroleague'den öyle 1-2 milyon euro falan gelmiyor artık maçlardan gelen galibiyet ödemeleri, yayın gelirleri, sponsorluk, bilet vs birçok şeyi toplayınca 10 milyon euroya yakın çıkarıyorsun. Sen de kur 12-13 milyon euroluk kadro yeter. İlla Real Madrid gibi 40-50 harcayalım demiyoruz.

Vergi vs. beni ilgilendirmez diyorum sonuçta bu devlet tarafından veriliyor mu? Evet. Verilme amacı belli mi? Yine evet. Verildiği durumda yatırımı arttırmamak kadar saçma bir karar olamaz. Yatırımın arttığı yerde de rekabetçi olmayan takımlar kurmak kadar manasız bir şey olamaz.
Koskoca bir yalan mesajın hepsi.

Burasının öncelikle bir basketbol forumu olduğunu düşünürsek futbolu önceleyen, mevcut futbol harici branşlardaki geri kalmışlığımızı normalleştirmeye çalışanlara bu tip propagandaları için aylık kota konmasını teklif ediyorum. Aylık akbil gibi de olabilir ve bayramlarda sevdikleri futbolla buluşturmak adına bedava geçiş ya da basketbola geçiriş hakkı da verebiliriz hem düzene de sokmuş oluruz bu futbol ahalisini!

Koskoca bir yalan mesajın hepsi.

Buna cevap vermiştim lakin neden cevabım silindi anlamıyorum. Benim mesajım yalan değil lakin sizinki büyük iftira. Bana inanmak zorunda değilsiniz. İnanmıyorsanız da doğrusunu araştırıp gelin burada anlatın size hak verelim lakin bilmeden karşınızdaki kişinin iyi kötü aldığı bilgiye itiraz etmeyin. Erkek basketboldan bu sene hiç zarar etmedik. Tekrar ediyorum bunu. Galatasaray'da üye olan kişilere de teyit ettirebilirsiniz tanıdığınız varsa.

Ayrıca Ömer Yalçınkaya konusunda neden iş bütçeye geldi o da garip bir durum.

neyin vergi iadesi?

Bu mantıkla o zaman futbolda Real Madrid, Barcelona, PSG gibi paralar harcayalım o bütçelere çıkalım ne dersiniz? Sonuçta harcadıkça çok vergi iadesi geliyor. Öyle bir bakış açısı olamaz. Futbolda FFP'den dolayı belirli bir rakamı harcıyorsun ki bu rakam her türlü yan branşlara gidiyorsa o branşlara yatırım yapmak zorundayız. İşin basit mantığı, döngüsü budur.

Bunun da yapılma sebebi futbol odaklı yönetimleri diğer spor branşlarına yöneltmektir. Bana göre politikacıların aldığı doğru kararlardan biridir. Bu paraları yan branşlara harcayacaksın deniyorsa öyle yapmalıyız. Spor kulübünün tanımı da budur.

Kim demiş zarar etmedik diye yayın geliri mi var kulübün basketbolda. Kulüp geliri sponsor o da 2 3 milyon dolar seviyesindedir anca biraz iddia gelirleri biraz da şampiyonlar ligi.

Galatasarayın gemisi futboldur o gemi su alırsa je yönetim kalır nede bütçeler şuan sponsorlar yüksek reklam gelirleri veriyorsa o da kulübün başarılı olduğu içindir ve tüm ülke de tapilan oyuncuları olduğu içindir. Voleybolda istersen dünyanın en önemli 6 oyuncusunu getir gene zarar yazar basketbolda da reklam sponsor geliri alman için anca nba'den lebron James ayarında oyuncular getirmen lazım o da imkansız o yüzden amatör branslarda katililan turnuvaların gelirleri artmadan gelir dengesi kurmak imkansız.

Kulübün yayın geliri var demiyorum yayın gelirini BCL'nin ödediğini söylüyorum. Yanlış anlayıp sanki kulüp kendi kazanmış gibi yorumlamışsınız. Kulübün tek geliri sponsor değil artık vergi iadesi de var ve harcadığımız 4 veya 5 milyon euro her neyse rakam tam olarak bu miktarın hepsi birçok kaynaktan çıkarıldı. Yani bu sene erkek basketbolda zarar etmedik. Zarar ettiğimizi söyleyen varsa kulüp orada. Üyelerle temas halinde de olup öğrenebilirsiniz. Bir şeyi iddia ediyorsam doğru olduğu içindir burada yalan söylemem bana bir şey kazandırmaz.

Galatasaray'ın gemisi futboldur diyorsunuz lakin o gemiden dolayı borçları kapatabilmek adına Florya arazisini satıyoruz. Bu nasıl gemi? Gemimiz olan futbol branşında altyapıdan kaç tane oyuncu çıkarıp 40-50 milyon eurolara satabildik? O da ayrı bir mesele zaten altyapıdan çıkan oyuncuları 10 milyon eurodan veriyoruz rakip takım satın aldığı oyuncuları 30-40 milyon eurolara gönderirken.

Bu mesajlarımı da moderatörler neden siliyor? Doğru söylemem birilerini rahatsız mı ediyor onu anlamadım? Mesajın içeriğinde küfür yok, hakaret yok gerçekler söyleniyor diye neden rahatsız olunuyor?

Son düzenleme:
Burasının öncelikle bir basketbol forumu olduğunu düşünürsek futbolu önceleyen, mevcut futbol harici branşlardaki geri kalmışlığımızı normalleştirmeye çalışanlara bu tip propagandaları için aylık kota konmasını teklif ediyorum. Aylık akbil gibi de olabilir ve bayramlarda sevdikleri futbolla buluşturmak adına bedava geçiş ya da basketbola geçiriş hakkı da verebiliriz hem düzene de sokmuş oluruz bu futbol ahalisini!

Ağzınıza sağlık çok güzel yorum yapmışsınız.

3-4 tane üye var nedense basketbol forumunda basketbol ve diğer yan branşları sanki önemsizmiş gibi addedip futbol da futbol diyorlar. Bence o üyelere Galatasaray'ın Galatasaray Spor Kulübü adına sahip olduğu ve bu forumun da öncelikli olarak basketbol için açıldığı hatırlatılmalı. Eğer bu forumda basketbolu, voleybolu veya diğer branşları önemsiz görüp futbol dışı branşlara olsa da olur olmasa da olur gözüyle bakacaklarsa kendilerine tavsiyem gidip GsFutbol.Org veya Gs.Futbol.Com gibi bir site kurup orada takılmaları.

Hep aynı kişiler aynı tarz yorumları yapıyor ve ısrarla farklı bakış açısından da bakmıyorlar. Farklı fikirlere kapalılar. Kasıtlı yaptıklarını düşünmeye başladım. Moderatörlere çağrım benim mesajlarımı sileceğinize her seferinde bu tarz 3-5 cümleyle konuşan kişileri yakından takip etmenizdir.

Bu kişilerin amacı bilgilendirici mesaj olsa foruma katkı sağlasalar bir şey söylemeyeceğim ama basmakalıp kelimelerle hep aynı şeyleri ifade ediyorlar bunun da foruma katkısı yok

Son düzenleme:
Belki abartıyor olabilirim ama bana göre bu şubenin başına gelmiş en büyük felaket Ömer Yalçınkaya.

Son düzenleme:
Geri