Önümüzdeki sezon Euroleague şansımız var mı?

Önümüzdeki sezon Euroleague şansımız.

Bu sezon bizim açımızdan kötüydü. İstemediğimiz olaylar gerçekleşti. Çoğu kesim şansımızı sıfır görüyor ancak bir Efes-ülker finalinde yeni yönetim de basketbola ilgi gösteri, Ataman'la iyi bir takım kurabilirsek bir şansımız olur diye düşünüyorum.

yönetim gider mali planını sunar ve varsa (hatırladığım kadarıyla bir salon vaadinde bulunmuştu Dursun Özbek) salon projesini de tanıtırsa ve gerçekten de bunu isteyerek yaparlarsa neden olmasın?

Benim tahminlerime göre şansımız %10'u geçmez..Pınar Karşıyaka normal şartlarda en uygun takım olarak gözüküyor..Yarı Finale kaldılar belki de finale kalacaklar artı sezonu 4.tamamladılar..
-TSMedıcal Park--D.Doğuş Eurocup'a katılırlar..4 tane eurocup için Wild cardın hangi ülkelere verileceği açıklanmadı ama Türkiye'ye bir hak tanınırsa bize ve ya Banvit'e gider ama başarı sırasına göre Banvit alıyor(artı son Eurocup'da yarı final oynadığından + avantaj)
-Eurochallenge'ye kaç takım katılacak bilemiyorum ama Telekom bu kupaya katılır..

EL demek para demek. Artık EL yönetimini "yemleyen" her takım orda yer alabilir. Bunun için ligimizin B lisansı iptal edildi. Yani bir nevi Türkiye'den 3. takım kontenjanını açık arttırmaya çıkartıldı.

Biz önce oyuncularin parasini ödeyebilen sponsor bulan bi klüp olalim ergin hocanin kafasi rahat olsun iyi takim da kurulur daha sonra euroleague de düsünülür ama bakalim yeni yönetim neler yapacak? Sponsor belli olsun sonrasina bakariz. Özyer kalmaya devam edecek mi bunlar benim icin önemli konular taraftarinda daha cok sahip cikmasi lazim bi kere salon yaptirmaliyiz bir sürü zengin var ama tasin altina elini atip sponsor olan yok

Iyi bir program iyi bir bütçe sunulursa ve Karşıyaka finale çıkmazsa bence şansımız olabilir ama çok yüksek görmüyorum bu sezon için

Arkadaşlar her şey elimizde panik yok :) Rahat olun B lisansını geri alıp wild card vermeleri bizim avantajıma oldu. Hatta bizim için getirildi ( İstiyen komplo teori desin isteyen üstün açık kalmış desin ) Beni destekleyen en önemli unsur bu kararın sene sonuna doğru alınmış olması :) Yönetimin tek yapması gereken 300 bin euro yu yatırması ve tabi adamların istediği kriterleri karşılaması :)

Wild card 300bin euro deniyor bu sezon için iyi bir sponsorla güzel bir kadro kurarsak bize verilmeyecekte kime verilecek?
Avrupanın en iyi taraftarlarından birine sahibiz ayrıca.

Sistem geçen yılki gibi olsaydı katılma şansımız yoktu...Ancak bu yıl bazı ülkelerin B lisansı hakkı iptal edilip bunlar wildcarda dönüştürülünce küçükte olsa bir şansımız bulunuyor...Bunun bulunmasının sebebi de Euroleague'in THY sebebiyle Türkiye'ye bir wildcard vermek istemesi (ancak kesin verilecek diye bir durumda yok) ve Efes ve Ülker dışında hiçbir takımın aradığı kriterlere tam olarak uymaması... Kriterler ne peki bu wildcard dağıtımında?

1)Finansal kriter ( Uzun vadeli bir yatırım ve yatırımın güvenilir olması) -----Biz bu konuda imajımızı oldukça zedeledik, masaya para koymamız yetmeyecek ve bunun devamının geleceğini ve aynı duruma düşmeyeceğimizi anlatmamız gerekecektir.
2)Salon, izleyici sayısı ve centilmenliği (Bu konuda da geçen sene yaşanan olaylardaki derdimizi anlatmamız ve tekrarının yaşanmayacağına ilişkin alınacak önlemlerin ortaya konulması gerekli)
3)Ligde alınan sıralama (Malesef telafi edilmeyecek nokta burası)
4)Son üç senede Eurocup ve Eurolegue'de toplanan puanlar European national basketball league rankings - Wikipedia, the free encyclopedia
5)Avrupa'nın ekonomik düzeyi yüksek ve potansiyeli olan ülkelerinde basketbola ilgiyi arttırmak (Almanya ve Fransa gibi)

Hal böyle iken herkes istediği yorumu yapabilir çünkü spekülasyona açık bir durum...En olumlu bakış açısıyla bile Euroleague'de olabilmek için yönetimin kısa süre içerisinde bu konuya ciddi bir şekilde eğilmesi ve Eurolegue yönetimininde bize iyiniyetle yaklaşması gerekli...

Bana göre ise, Eurocup için ciddi bir çalışma yapılmalı ve önümüzdeki sene Avrupa'da sıfır puan çekmemek ve ligde önümüzdeki sezon final ve en kötü ihtimalle yarı final oynamak gerekli..Bu dönem içerisinde ayrıca bütçe, salon , sponsor, kurumsallık gibi sorunlar halledilerek önümüzdeki sene ciddi ve inandırıcı bir projeyle kapılarını çalmak çok daha mantıklı..Bu sene çok inandırıcı olmadığımız bir dönemde yapılacak girişimler ve yaşanabilecek aksilikler önümüzdeki senelerdeki başvurularımızı da zedeleyebilir..Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde çok ciddi olmamız gerekli..Kapalı lige dönüştürme projesi gerçekleştiği anda işimiz çok daha zor olur...

Avrupa Birliğine girmek isteyen Türkiye gibiyiz, peki bu yıl gitmeyi hakettik mi Euroleague? Eğer seneye de böyle maddi sorunlar olacaksa gitmeyelim zaten...

Odeabank ile 25 milyon tl'lik sponsorluk anlaşması yapıldı ve EL için başvuru yapıldı deniyor..

Süresi 2 yıldan fazla değildir umarım.

Karşıyaka finale çıkarsa wildcard şansı artacak fakat İzmir'deki salon Euroleague için yeterli gelmez. Ayrıca bütçelerinin de burayı karşılayabileceğini düşünmüyorum. Pınar ile bu kadarını zor çeviriyorlar. Darüşşafaka belki olabilirdi ancak yine de değişen kurallar çerçevesinde sanki biz 1 adım öndeyiz. Tabii ki mali şartları yerine getirirsek. Sezonluk bütçe ve gelir-gider tablosu vs...

odeabank ile yapılan bu sponsorluk sadece erkek takımı için mi hem kadın hem erkek takımı için mi?

Eğer sadece erkek takımı içinse 8 milyon euro + mağazacılık 12 milyon tl oda 4 milyon euro yapar toplamda 12 milyon euro'luk bir bütçe gayet iyi.
Hem kadın hem erkek içinse 2 milyon euro kadın tkaımına gitse 10 milyon euro yine yeter. Ama daha azı yetmez.